Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

AFP: Kolumbia tunnusti Palestiinan itsenäiseksi valtioksi – Netanjahu perui vierailunsa

Edellinen presidentti tunnusti Palestiinan juuri ennen virkakautensa päättymistä.

Joukkopako kurjistuvasta Venezuelasta kiihtyy? Tuhannet ylittäneet rajan Kolumbiaan viime päivinä

Kolumbian presidentti määräsi torstaina lisää sotilaita rajalle ja tiukentamaan rajatarkastuksia.

Kolumbian poliisi teki ennätysmäisen huumetakavarikon

Huumeiden epäillään kuuluvan Kolumbian etsityimmälle huumepomolle Dario Antonio Usugalle, joka johtaa maan suurinta huumeiden salakuljetusverkostoa.

Nobelin rauhanpalkinto ydinaseiden vastaiselle kampanjalle ICAN:ille – järjestö sai alkunsa Suomessa

Nobel-komitea haluaa tukea ydinaseet kieltävää YK-sopimusta ja toivoo ydinasevaltiot mukaan ydinaseriisuntaan.

Maanvyöry hautasi alleen kaupunginosia Kolumbiassa - ainakin 200 kuollut

Rankkasateet laukaisivat tuhoisia mutavyöryjä lounaisessa Kolumbiassa. Kuolonuhrien määrä saattaa edelleen nousta.

Perjantai 7.10.2016 (radio)

Venäjän armeijan lentokoneita on ehkä käynyt Suomen puolella. Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos saa Nobelin rauhanpalkinnon. Keskustalla ja SDP:llä on nyt yhtä paljon kannatusta. Myrsky on tehnyt suuria vahinkoja Haitissa Karibianmerellä. Vuosi kotoutumiskoulutuksessa -videoblogi jatkuu.

Nobelin rauhanpalkinto Kolumbian presidentille Juan Manuel Santosille

Santos palkittiin sitkeistä ponnisteluista pitkän sisällissodan lopettamiseksi.

Kolumbia valmistautuu historialliseen rauhanseremoniaan

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos allekirjoittaa illalla rauhansopimuksen Farc-sissiliikkeen kanssa puoli vuosisataa kestäneen sisällissodan lopettamiseksi.

Kolumbian tärkeä huumepomo jäi kiinni

Kolumbian etsityimpiin kuuluva huumepomo on jäänyt kiinni, kertoivat Venezuelan ja Kolumbian presidentit tapaamisensa yhteydessä maanantaina. Maximiliano Bonilla Orozco, joka tunnetaan paremmin nimellä Valenciano, jäi kiinni Valencian kaupungissa Venezuelassa sunnuntaina.

Johtajansa menettänyt Farc aikoo jatkaa sissisotaa Kolumbiassa

Sissijärjestö Farc ei aio luopua taistelustaan Kolumbian hallitusta ja armeijaa vastaan. Presidentti Juan Manuel Santos raotti lauantaina ovea rauhanneuvotteluille, kun tieto Farcin johtajan Alfonso Canon surmasta julkistettiin.

Kolumbialaiset vaativat valtiota panostamaan enemmän koulutukseen

Tuhannet opiskelijat ja opettajat ovat marssineet Kolumbiassa koulutuksen puolesta. Mielenosoittajat vastustivat koulutukseen suunniteltua uudistusta ja vaativat valtiota käyttämään enemmän rahaa koulutukseen, vähemmän sodankäyntiin.

Kolumbia julkisti listan Farcin kiristämistä yrityksistä

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos on paljastanut listan yrityksistä, joita hallitus sanoo sissijärjestö Farcin pyrkineen kiristämään. Kiristämiskohteina ovat olleet esimerkiksi Microsoft, Nike ja Toyota.

Kolumbia valmis vastaanottamaan ICC:n tuomitsemia

Kolumbia on valmis vastaanottamaan kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n tuomitsemia rikollisia. Aiemmin vain Suomi ja viisi muuta Euroopan-maata on lupautunut ottamaan vastaan ICC:ssä tuomittuja.

Presidentti: Kolumbian rankkasateet maan pahin luonnonkatastrofi

Kolumbiaa koko alkuvuoden piinanneet rankkasateet ovat vakavin maata koetellut luonnonkatastrofi, sanoi maan presidentti tiistaina. Huhtikuun aikana rankkasateiden takia on saanut surmansa jo ainakin 69 ihmistä. Kaikkiaan sateet ovat tämän vuoden aikana vaatineet jo lähes sata uhria.

Toistakymmentä Farc-sissiä kuoli taistelussa Kolumbiassa

Kolumbiassa 15 hallitusta vastaan taistelevaa Farc-sissiä on kuollut yhteenotossa armeijaa vastaan, sanoi presidentti Juan Manuel Santos lauantaina. Taistelu käytiin Lounais-Kolumbiassa.

Kolumbian presidentti voisi harkita huumeiden laillistamista

Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos olisi valmis harkitsemaan huumeiden laillistamista. Santos sanoo lehtihaastattelussa, että huumeiden laillistamisesta voitaisiin keskustella, mikäli se vähentäisi väkivaltaä ja rikollisuutta.

Kolumbialainen sissijärjestö vapautti panttivankeja

Sissijärjestö FARC vapautti perjantaina kaksi panttivankia. Tällä viikolla vapautettuja on nyt kolme, ja lisää odotetaan sunnuntaina.

Kolumbia jatkaa hätätilaa sateiden takia

Kolumbia jatkaa rankkasateiden vuoksi julistettua kansallista hätätilaa. Yli kaksi miljoonaa ihmistä on jättänyt kotinsa sateiden ja tulvien vuoksi.

Kolumbialaisella radioasemalla räjähti

Kolumbiassa voimakas räjähdys on vahingoittanut paikallista radioasemaa maan pääkaupungissa Bogotassa. Ainakin yhdeksän ihmistä haavoittui räjähdyksessä. Paikallisen poliisin mukaan räjähdyksen aiheutti autopommi.

Chavez ja Santos tapaavat tiistaina

Lauantaina virkaan astunut Kolumbian presidentti Juan Manuel Santos ja Venezuelan presidentti Hugo Chavez tapaavat tiistaina. Santos ja Chavez neuvottelevat maiden välejä hiertävän diplomaattisen kiistan ratkaisusta.

Chavez haluaa palauttaa suhteet Kolumbiaan

Venezuelan presidentti Hugo Chavez haluaa rakentaa uudelleen suhteet naapurimaahansa. Kolumbia sai eilen uuden presidentin, kun Juan Manuel Santos astui virkaansa. Kolumbian ja Venezuelan diplomaattisuhteet katkesivat viime kuussa, kun Kolumbia syytti Venezuelaa vasemmistosissien tukemisesta.

Kolumbia saa uuden presidentin

Juan Manuel Santos astuu virkaansa Kolumbian uutena presidenttinä. Virkaanastujaiset alkavat perinteisillä seremonioilla Sierra Nevadan vuorilla lähellä Karibianmeren rannikkoa. Seremoniaan osallistuu Kolumbian alkuperäiskansojen heimopäälliköt.

Kolumbia väläyttää neuvottelumahdollisuutta sissien kanssa

Kolumbian tuleva presidentti Juan Manuel Santos on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan sissiliike Farcin kanssa, mikäli Farc vapauttaa panttivankinsa ja lopettaa väkivaltaisuudet.

Ecuador ei ole perunut Kolumbian presidentin pidätysmääräystä

Kolumbian tuleva presidentti Juan Manuel Santos voidaan pidättää, jos tämä vierailee Ecuadorissa. Ecuadorin presidentti Rafael Correa sanoi, että hän ei voi puuttua Santosista annettuun pidätysmääräykseen.

Santos voitti Kolumbian presidentinvaalit

Kolumbian uudeksi presidentiksi nousee vaalien ennakkosuosikki, entinen puolustusministeri Juan Manuel Santos. Hänen kannatuksensa on reilut 69 prosenttia, kun lähes kaikki annetut äänet on laskettu. Vastaehdokkaana ollut Bogotan kaupungin entinen pormestari Antanas Mockus on myöntänyt tappionsa. Hän sai noin 28 prosenttia äänistä.

Kolumbia saa uuden presidentin

Kolumbialaiset valitsevat seuraajan presidentti Alvaro Uribelle. Presidentinvaalien suurin suosikki on entinen puolustusministeri Juan Manuel Santos.

Kolumbian presidentinvaaleissa mennään toiselle kierrokselle

Kolumbian presidenttivaalien ensimmäisen kierroksen tulos on selvä. Entinen puolustusministeri Juan Manuel Santos voitti ensimmäiset vaalit ja hän saa toiselle kierrokselle vastustajakseen entisen Bogotan kaupunginjohtajan Antanas Mockusen. Toinen vaalikierros järjestetään kolmen viikon kuluttua.

Kolumbialaiset valitsevat uuden presidentin

Presidentinvaalien äänestyspaikat on avattu eteläamerikkalaisessa Kolumbiassa. Kolumbialaisilla on valittavanaan yhdeksän ehdokasta, mutta vain entisellä puolustusministerillä ja pääkaupunki Bogotan entisellä pormestarilla arvellaan olevan mahdollisuudet voittoon.

Kolumbian Uribe ei voi hakea jatkokautta

Kolumbian presidentti Alvaro Uribe ei voi pyrkiä jatkokaudelle. Maan perustuslakituomioistuin torjui Uriben jatkomahdollisuudesta järjestettävän kansanäänestyksen.