Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Suomalainen urkutaiteilija: Notre-Damen palo valtava menetys paitsi uskonnolle myös taiteelle

Kalevi Kiviniemi on konsertoinut Notre-Damen kuuluisilla uruilla useita kertoja.

Kirkkourut soittavat elämän taitekohtien soundtrackia – ja paljon muuta

Häissä ja hautajaisissa soivat kirkkourut. Urkutaitelija loihtii samasta soittimesta monipuolisen musiikkityylien kattauksen.

Hammond-urkuri Kalle Salonen: Parasta muusikkoudessa on yhteistyö

Kalle Salonen soittaa urkuja ja tekee metsähommia

Jalkapallon tekniikkamestarista tulikin maailmaa kiertävä urkutaituri

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ei ole perinteinen kirkkourkujen soittaja: hän haluaa kokeilla soittimen rajoja. Kiviniemen käsissä urut ovat taipuneet matkimaan linnunlaulua tai säestämään moottoripyörän pärinää. Nuoruudessa jalkapallo oli kuitenkin viedä koko miehen.

Kansallispyhätössä soi kaikuja Sibeliuksen kahdeksannesta

Katedraali soi! -kirkkomusiikkiviikon herkkupalana on tänä vuonna Sibeliuksen Surusoitto. Tarinan mukaan kyseessä on osa Sibeliuksen julkaisematta jäänyttä kahdeksatta sinfoniaa.

Huippu-urkurilta kuluvat äänityssessiossa housuntakamus ja kengät

Kansainvälistä uraa tekevä suomalainen urkutaiteilija tietää, että yksityiskohtiin pitää kiinnittää huomiota. Ei ole ihan sama millaisilla kengillä mitäkin teosta soittaa. Kalevi Kiviniemen laittoi uuden soololevyn taltioinnissa koville myös säveltäjämestari Aulis Sallinen, joka 40 vuoden tauon jälkeen innostui taas uruista.

Kolumni: Miksi Lahti piilottelee helmiään?

Läheltä voisi löytää palveluita ja tarjontaa, mutta jos niistä ei tiedä, ei niihin tule turvauduttuakaan. Hanna Kopra ihmettelee kolumnissaan lahtelaisten hinkua lähteä merta edemmäs kalaan ja ummistaa silmät kotikunnan mahdollisuuksilta.

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi on enkeli ja paholainen

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen uusi levy on kokoelma, jolta löytyy esityksiä 25 vuoden ajalta. Kiviniemen soittoa on tallennettu yli 150 levylle ja hänet tunnetaan ympäri maailman.

Urkuharrikka päristää ilmoille Led Zeppeliniä

Lahden Urkuviikoilla nähdään ainutkertainen Motorgan-konsertto, jonka päätähtenä esiintyy Harley Davidson. Harrikkaan on istutettu pillit pakoputkistoon ja torstaina se soi ammattimuusikoiden seassa.

Kalevi Kiviniemi kesytti Sibeliustalon urut

Lahden Sibeliustalon 5-vuotiailla uruilla on tehty ensimmäinen kokopitkä levytys. Ranskalais-romanttiset urut valuttivat urkutaiteilijan otteissa levylle muun muassa sadetta ja satakieltä.

Tarja Turuselle kultaa Saksassa

Laulaja Tarja Turunen on tehnyt Nightwish-yhtyeen jälkeen soolouraa pian kuusi vuotta. Turusen ensimmäinen sooloalbumi My Winter Storm on nyt myynyt Saksassa kultalevyn verran; Suomessa samainen albumi möi kultaa heti ilmestymispäivänään vuonna 2007. Hiljattain laulaja vieraili Kiteellä ja kiersi lapsuusmaisemiaan miehensä Marcelo Cabulin kanssa.

Kalevi Kiviniemi säveltää Japanin uhrien muistoksi

Lahtelainen urkuri Kalevi Kiviniemi säveltää teoksen Japanin uhrien muistoksi. Teos saa kantaesityksensä Lahden Ristinkirkossa huhtikuussa. Kiviniemi on konsertoinut eri puolella Japania lukuisia kertoja.

Vierivä Kiviniemi ei sammaloidu

Urkutaiteilija Kalevi Kiviniemellä on edessään kiireinen kesä, johon kuuluu liki 30 konserttia Suomessa sekä kiertue USA:ssa. Intohimo musiikkiin ja taiteen tekemiseen ajaa menestynyttä muusikkoa eteenpäin.

Kalevi Kiviniemi soittaa urkuja Yhdysvalloissa

Viime vuoden parhaaksi urkuäänitteen tekijäksi valittu urkuri Kalevi Kiviniemi esiintyy Yhdysvalloissa. Kiviniemi konsertoi sunnuntaina Fort Worthissa, Texasissa.

Kalevi Kiviniemen urkulevy valittiin vuoden levyksi

MusicWeb International -sivusto arvostaa Kiviniemen äänittettä korkealle. Sitä pidetään jopa kaikkien aikojen koskettavimpana urkulevynä.

Lakeuden Risti täyttää 50 vuotta

Lakeuden Ristin valmistumisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Seinäjoen seurakunta juhlii kirkkoa koko ensi vuoden.

Kofi Annan suojelee Lapuan urkufestivaaleja

Lapuan tasokkaille urkufestivaaleille on saatu myös korkeatasoinen suojelija. YK:n entistä pääsihteeriä Kofi Annania ei kuitenkaan henkilökohtaisesti nähdä Lapualla.

Lapuan urkufestivaalille huippuesiintyjiä

Lapuan tuomiokirkossa esiintyy mm. lauluyhtye Tge King`s Singers. Myös tilavaloteos Finlandia toteutetaan urkufestivaalilla.

Kalevi Kiviniemelle valtionpalkinto

Lahtelainen urkujen velho saa valtion säveltaidetoimikunnalta kiitosta ja 7 500 euroa. Toinen palkittu on saksofonisti, huilisti Juhani "Junnu" Aaltonen Vantaalta.

Kalevi Kiviniemelle valtionpalkinto

Valtion säveltaidetoimikunnan mukaan Kiviniemi on urkujen titaani ja improvisaation mestari. Kiviniemi on tehnyt yli sata levytystä.

Juhani Aaltonen ja Kalevi Kiviniemi saivat säveltaiteen valtionpalkinnot

Saksofonisti-huilisti Juhani "Junnu" Altonen ja urkutaitelija Kalevi Kiviniemi ovat saaneet valtion tämänvuotiset säveltaidepalkinnot. Palkinnoilla halutaan nostaa esiin suomalaisten säveltaiteilijoiden merkittäviä saavutuksia ja ansiokasta elämäntyötä.

Porin urkukilpailu etsii uusia tähtisoittajia

Porin seurakuntayhtymä, Pro Organo Pori ja Porin kaupunki järjestävät kesällä 2010 kansainvälisen urkukilpailun. Keski-Porin kirkon uusien urkujen innoittama kilpailu järjestetään Pori Organ Festivalin yhteydessä.

Lahden Sibelius-taloon konserttisaliurut

Lahden Sibeliustalon urut ovat valmistuneet ja ne vihitään käyttöön toukokuun 3. päivä.