Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Bill ja Melinda Gates.

Bill ja Melinda Gates eroavat 27 aviovuoden jälkeen

Gatesit aikovat jatkaa yhteistä työtään Bill ja Melinda Gatesin säätiössä. Massiivinen hyväntekeväisyysjärjestö rahoittaa esimerkiksi terveyteen, sukupuolten tasa-arvoon ja koulutukseen liittyvää työtä.

Äiti ja lapsi Malawissa.

Malaria lisääntyy, lapsikuolleisuus kasvaa ja yhä useampi putoaa äärimmäiseen köyhyyteen – koronapandemia käänsi pitkään jatkuneen positiivisen kehityksen

Bill ja Melinda Gatesin säätiö selvitti koronakriisin vaikutusta YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Kuvassa on mielenosoittaja, jonka kyltissä vaaditaan Oregonin osavaltion avaamista.

Salaliittoteoriat koronaviruksesta leviävät – lokakuussa järjestetty pandemiaharjoitus Event 201 ja Bill Gates tähtäimessä

Monesti salaliittoteorioihin kuuluu ajatus, että jokin harmaa eminenssi vetelee taustalla naruista, sanoo tutkija. 

Bill Gates i Washington DC 2010

Bill Gates rahoittaa lähes miljoonalla eurolla suomalaista koronatutkimusta Afrikassa, ei ensimmäinen miljoonapotti Tampereelle

Bill ja Melinda Gatesin säätiö rahoittaa Länsi-Afrikan Malissa alkavaa koronavirustutkimusta. Päätutkijat ovat Tampereen yliopistosta.

A man explaining with hands

Maailma voi paremmin kuin uskoisittekaan

Jacques Lecomten näkemyksiä maailman tilasta

Bill ja Melinda Gatesilta suurlahjoitus Ebolan torjuntaan

Säätiön edustaja toteaa, että tauti on levinnyt Länsi-Afrikassa hyvin köyhien maiden hyvin heikon terveysjärjestelmän vuoksi.

Intian käymälöiden puute altistaa naiset raiskauksille

Harvalla Intian köyhistä on kodissaan käymälä. Tarpeillaan pensaikossa tai julkisessa käymälässä naiset joutuvat usein ahdistelluiksi ja jopa raiskatuiksi.

Henkilö avaamassa kondomipakettia.

Uuden sukupolven kondomista 100 000 dollaria

Nykyisen kaltainen kondomi kaipaa päivitystä. Kaiken uuden hyvän lisäksi uuden sukupolven kondomin pitäisi vielä huolehtia vanhasta tehtävästään eli ehkäisystä.

Gatesin säätiöltä satojamiljoonia kehitysmaiden naisten ehkäisyyn

Gatesin säätiö on aiemmin lahjoittanut vastaavia summia malarian, aidsin ja tuberkuloosin ehkäisemiseen.

Rotavirusrokotteen halpeneminen pelastaa miljoonia lapsia

Maailmanlaajuinen rokotusliittouma on solminut sopimuksen rotavirusrokotteen hankkimisesta selvästi nykyistä halvemmalla hinnalla. Näin myös köyhät maat pystyvät rokottamaan lapsia tappavaa ripulia vastaan.

Malariahyttynen.

Sukkahiki on malariasääsken tuho

Haisevat sukat ovat tutkijoiden mukaan tehokas ase sodassa malariasääskiä vastaan. Koska sukkahiki vetää malariaa levittäviä sääskiä puoleensa, voidaan hajulla houkutella niitä ansaan ja näin ehkäistä tartuntoja.

Suomalaisille tutkijoille apuraha malarian tutkimukseen

Helsingin yliopiston tutkijaryhmä on saanut apurahan malarian tutkimukseen. Bill & Melinda Gates Foundation myönsi tutkijoille 100 000 dollarin suuruisen apurahan.

Polion hävittämiseen satoja miljoonia lisärahaa

Polion hävittäminen maailmasta on keskiviikkona saanut lisäpontta, kun Microsoft-miljardööri Bill Gatesin säätiö, rotaryt sekä Saksa ja Iso-Britannia kertoivat 630 miljoonan dollarin, eli vajaan 500 miljoonan euron lisärahoituksesta polion vastaiseen taistoon.

Kansanterveyslaitokselle varoja Gatesien säätiöstä

Suomen Kansanterveyslaitos on saanut 16 miljoonan euron määrärahan Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä kansanterveyslaitosten maailmanlaajuiseen yhteistyöhön.

Intian HIV-tilanne pahaenteinen

Intian on saatava HIV-epidemiansa kuriin ensi vuonna tai tilanne voi kehittyä hallitsemattomaksi. Näin sanoo rahakkaimman virusta vastaan taistelevan rahaston, Bill & Melinda Gatesin säätiön Intian HIV-projektin johtaja Ashok Alexander.

Bill Gates siirtyy sivuun Microsoftin johdosta

Bill Gates aikoo jättää Microsoft-ohjelmistojätin päivittäiset johtotehtävät ja siirtyy kahden vuoden kuluttua, heinäkuussa 2008, yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.