Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino Qatarissa 31.3.2022.

Fifan puheenjohtaja väitti Qatarin MM-kisojen työläisten kokevan ylpeyttä raskaasta työstään ja sivuutti vaivihkaa kuolemat: "Emme ole maailmanpoliisi"

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino laukoi hämmennystä aiheuttaneita kommentteja jo toista kertaa tänä vuonna. Infantino ei kiistänyt Qatarissa kuolleiden siirtotyöläisten määrää, mutta väitti vain kolmen ihmisen kuolleen stadiontyömailla.

Ryska spelare tackar publik.

Venäjä suljettiin kokonaan ulos kansainvälisestä jalkapallosta – Fifan mieli muuttui vain päivä edellisen päätöksen jälkeen

Venäläiset jalkapallojoukkueet eivät toistaiseksi saa osallistua kansainväliseen jalkapallotoimintaan, kertovat Fifa ja Uefa tiedotteessaan.

Paulus Arajuuri tar sig för huvudet efter en missad målchans.

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti pettyi Fifan Venäjä-päätökseen – "Ei se voi niin mennä"

Suomen tyttömaajoukkueella on huhtikuussa ohjelmassa ottelu Venäjää vastaan. Palloliitto käsittelee suhtautumistaan Venäjän maajoukkueisiin maanantai-illan kokouksessa.

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino esitteli MM-pokaalia Venäjän presidentille Vladimir Putinille vuonna 2018.

Kommentti: Fifa ajoi itsensä umpikujaan – Venäjälle ei yksinkertaisesti voi antaa vapaalippua jalkapallon MM-kisoihin

Kansainvälinen jalkapalloliitto teki päätöksen, jolla Venäjä käytännössä pääsee MM-kisoihin ilman karsintapelejä. Fifan päätöksessä on takaportti, joka sen on pakko käyttää, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Jussi Vainikka.

Huuhkajien Joel Pohjanpalo tuuletti jo maalia, mutta se tuomittiin paitsioksi.

Venäjä halutaan ulos MM-jalkapallosta – Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti: "On selvää, että tulemme näkemään erilaisia rajoituksia"

Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ei ylläty, jos Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa päättää Venäjään liittyvistä toimista hyvinkin nopealla aikataululla.

Brasilian ja Argentiinan kymppipaidat Lionel Messi ja Neymar keskustelivat terveysviranomaisten kanssa.

Fifa antoi tuomionsa Brasilian ja Argentiinan MM-karsintaottelun kaaoksesta

Brasilia ja Argentiina joutuvat pelaamaan viime syyskuussa keskeytetyn jalkapallon miesten MM-karsintaottelunsa uudelleen, linjasi Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa maanantaina.

Norjan maajoukkue oli pukeutunut ennen Kreikka-jalkapallomaaottelua t-paitoihin, joissa luki "Fair Play for migrant workers".

Norjalaisseura ottaa kantaa Qatarin ihmisoikeusrikkomuksiin historiallisella pelipaidalla – "Pelottavin asia on, että tiedät kohtelevasi ihmisiä huonosti"

Norjalaisseura Tromsö IL on luonut kampanjan, jolla halutaan nostaa tietoisuutta Qatarin ihmisoikeusrikkomuksista ja niin sanotusta urheilupesusta. Mukana kampanjassa on Malcolm Bidali, entinen siirtotyöläinen, joka pidätettiin Qatarissa, kun hän kirjoitti työoloista blogiinsa.

Lionel Messi sai seitsemättä kertaa urallaan Ballon d'Or palkinnon.

Lionel Messi historiallisesti jo seitsemättä kertaa maailman paras miespelaaja – Barcelonan Alexia Putellas kolmas Ballon d'Or Feminin -voittaja

Ballon d'Or palkinnot jaettiin Pariisissa maanantai-iltana. FC Barcelona oli vahvimmin edustettuna merkittävimmissä palkinnoissa.

Tim Sparv.

Tim Sparville merkittävä kansainvälinen tunnustus – Fifalle jyrähtävä maajoukkuekapteeni haluaa pelaajille isomman roolin arvokisapäätöksissä

Voimakkaasti muun muassa ihmisoikeuksien puolesta puhunut Tim Sparv palkittiin kansainvälisen pelaajayhdistyksen tunnustuksella. Sparv ihmettelee, miksi pelaajien ääni ei vaikuta olevan Fifalle niin tärkeä kuin muiden.

Jalkapalloammattilaiset seisovat nurmikentällä ja heidän paidoissaan on kirjaimet, joista muodostuu sana humanrights.

Siirtotyöläisiä sortavan Qatarin lupaamat uudistukset paljastuivat sanahelinäksi – Amnestyn Suomen osaston johtaja ihmettelee, miksi Fifa ei kerro kaikkea

Qatarin tekemät lakiuudistukset eivät toteudu käytännössä, paljastuu Amnestyn alkuviikosta julkaisemasta raportista. Maassa on määrä pelata vuoden päästä jalkapallon miesten maailmanmestaruudesta.

Unkarin fanit ottivat yhteen poliisin kanssa 12.10. MM-karsinnassa.

Fifalta kurinpitorangaistuksia yli 50 maalle – Unkari pelaa kaksi ottelua tyhjille katsomoille, fanit käyttäytyivät rasistisesti Lontoossa

Unkari venyi lokakuussa MM-karsinnoissa Englannin vieraana 1–1-tasapeliin, mutta joukkueen fanit käyttäytyivät törkeästi ja muun muassa ottivat yhteen poliisin kanssa heti ottelun alussa.

Huuhkajat ennen Ukraina-ottelia lokakuussa.

Finland stands with Nordic nations against FIFA's biennial World Cup proposal

World football's governing body FIFA has proposed holding a World Cup finals every two years, a change from the current rotation of every four years.

Gianni Infantino

Jalkapallon MM-kisojen raju uudistus vastatuulessa – Pohjoismailta yhteinen linjaus Fifaa vastaan: "Täysin mahdotonta hyväksyä"

Fifan suunnitelmat muuttaa jalkapallon MM-kisat pelattaviksi joka toinen vuosi saavat paljon vastustusta Euroopassa. Pohjoismaiden liittojen yhteisessä julkilausumassa todetaan, että maat joutuvat harkitsemaan lisätoimia, mikäli uudistus hyväksytään.

Unkarin kannattajia katsomossa Englanti-pelissä.

Rasistiset herjat johtivat Wembleylla yhteenottoon poliisin kanssa Englannin ja Unkarin MM-karsintaottelussa

Unkarin valmentaja Marco Rossi ei suostunut ottamaan kantaa unkarilaiskatsojien käytökseen.

Bruno Fernandes.

"On aika asettaa pelaajien terveys etusijalle" – jalkapallon pelaajayhdistys huolissaan kasvaneesta työtaakasta

Jalkapallon pelaajayhdistys FIFPro varoittaa liiallisen työmäärän aiheuttavan terveysriskejä huippupelaajille.

Jalkapallo.

Fifa mätkäisi Unkarille sakot ja katsojakiellon kannattajien rasistisesta käytöksestä

Unkarin kannattajat solvasivat syyskuun alun MM-karsintaottelussa Englannin pelaajia rasistisesti. Unkarilaiskannattajien käytös nousi esille jo viime kesän EM-kisoissa.

Brasilian ja Argentiinan kymppipaidat Lionel Messi ja Neymar keskustelivat terveysviranomaisten kanssa.

Brasilian poliisi tutkii argentiinalaispelaajien toimintaa ja mahdollista rikosta MM-karsintaskandaalissa – myös Fifa otti kantaa

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei ole vielä tiedottanut, milloin Brasilian ja Argentiinan välinen MM-karsintaottelu pelataan. Jalkapallojättien kohtaaminen päättyi sunnuntaina kaaokseen.

Gianni Infantino.

NY Times: Fifa saa jopa 200 miljoonaa omassa korruptioskandaalissaan pidätettyjä varoja Yhdysvalloilta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino lupaa, että varat käytetään oikein. Ensimmäinen maksuerä on 32,3 miljoonaa dollaria

Khalida Popal kuvattuna vuonna 2017.

Naisurheilijoita evakuoitiin Afganistanista, 77 pelastetun joukossa jalkapallomaajoukkue – Yle kysyi, miten KOK aikoo auttaa vainottuja urheilijoita

Fifan ja kansainvälisen pelaajien liiton FIFPron esittämien pyyntöjen jälkeen Australian hallitus evakuoi naisurheilijoita Afganistanista. KOK:n suomalaisjäsenen Sari Essayahin mukaan olympialiikkeen on puolestaan vaikea puuttua Afganistanin tilanteeseen.

Joel Pohjanpalo

Euroopan syyskuun jalkapallomaaotteluihin ei vieraskannattajia – Huuhkaja-faneilla ei ole asiaa MM-karsintaotteluun Ranskassa

Euroopassa syyskuussa pelattaviin jalkapallomaaotteluihin ei päästetä vieraskannattajia.

Arto Tolsa arena i Kotka.

Kotkan jalkapallostadion vaatii lähes 5 miljoonan euron remontin – jos Arto Tolsa -areenaa ei kunnosteta, Veikkausliigan vaatimukset eivät enää täyty

Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut Arto Tolsa -areenan tekonurmelle käyttöaikaa joulukuun puoliväliin saakka. Tästä syystä Veikkausliigassa pelaavan FC KTP:n kotikentän tekonurmi pitäisi uusia kiireellisesti.

Arto Tolsa arena i Kotka.

Arto Tolsa -areenan tekonurmi sai FIFA:lta käyttöaikaa joulukuuhun saakka – nyt Kotkassa pohditaan jalkapallostadionin pikaista kunnostusta

Veikkausliigassa pelaavan FC KTP:n kotikenttä on heikossa kunnossa. Ensisijaisesti uusimista kaipaa kentän tekonurmi, jolle kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on antanut käyttöaikaa joulukuun puoliväliin saakka.

Michael Platini

Korruptioskandaalissa ryvettyneen legendan kiistelty haave toteutuu tänään – jalkapallon EM-kisat saavat osakseen ilmastokritiikkiä

Jalkapallon miesten EM-kisoissa on tällä kertaa yhteensä 11 kisakaupunkia. Idea lähti liikkeelle Uefan silloiselta puheenjohtajalta Michel Platinilta. Kisojen järjestäminen on saanut kritiikkiä koronaturvallisuudesta ja ilmastosyistä.

Olli Rehn Suomen Pankissa.

Olli Rehn ei aio asettua ehdolle jatkokaudelle kansainvälisessä jalkapalloliitto Fifassa

Olli Rehn on ollut vuodesta 2017 lähtien Fifan sääntö- ja toimintauudistuksia valmistelleen hallintovaliokunnan varapuheenjohtajana.

FIFA 21

Suomen taival kohti virtuaalifutiksen Nations Cupia alkaa tänään – "E-Huuhkajilla" vastassa Euroopan FIFA-huiput

Suomen parhaat FIFA-pelaajat Jesse "Kossu72" Kosamo ja Joonas "Krompe" Vaajala edustavat Suomea FIFAe Nations Cupin karsinnoissa. Yle esittää e-jalkapallomaajoukkueen pelit suorana Yle Areenassa ja Twitch.tv:ssä kello 17.55 alkaen.

Lionel Messi 2020

Kolme seuraa seisoo yhä Euroopan Superliigan takana

Real Madrid, Barcelona ja Juventus pitävät yhä kiinni Euroopan Superliigan suunnitelmista, vaikka hanke on nostanut suurta vastustusta.

Zlatan Ibrahimovic

Onko Zlatanin EM-edustus vaarassa? Uefa tutkii ruotsalaistähden kytköstä vedonlyöntifirmaan

Zlatan Ibrahimovic ja Ruotsin jalkapalloliitto ovat saattaneet rikkoa Kansainvälisen jalkapalloliiton eettisiä sääntöjä.

Cristiano Ronaldo kuvassa

Italian jalkapallopomo veti tiukan linjan Superliigaan haikaileville

Italian jalkapalloliitto aikoo estää kovin keinoin italialaisten seurajoukkueiden haaveet osallistumisesta Euroopan Superliigaan.

Chelsean kannattajia

BBC: Chelsea ja Manchester City vetäytymässä Superliigasta

Jalkapallon Superliigan perustamisesta kerrottiin maanantaina. Uusi liiga on saanut varsin negatiivisen vastaanoton.

Romelu Lukaku ja Zlatan Ibrahimovic päät toisiaan vasten.

AC Milan, Arsenal, Barcelona... – 12 Euroopan suurseuraa on sopinut Euroopan Superliigan perustamisesta

Liigan on tiedotteen mukaan tarkoitus alkaa mahdollisimman pian. Fifa paheksuu liigan perustamista.

Norjan Erling Braut Håland lämmittelyssä.

Kommentti: Qatarin MM-protestit pakottavat jalkapallopomot kiusallisten kysymysten eteen – FIFAlle boikotti olisi raju isku

Jos Norja päättäisi boikotoida Qatarin MM-kisoja kesäkuun liittokokouksessa, kyse olisi valtavan suuresta päätöksestä, kirjoittaa Yle Urheilun Jaakko Parkkinen.

Qatarin pääkaupunkiiin Dohaan nousevaa toimistorakennusta rakentavat siirtotyöntekijät jonottavat bussista tarjoiltua lounasta.

Qatarin rakennushankkeet vaatineet tuhansia kuolonuhreja – suomalaistutkija peräänkuuluttaa jalkapallon suurmailta äänekästä kannanottoa: “Jos FIFA haluaisi puuttua kisaisännän toimintaan, se pystyisi tekemään sen”

Norjassa aiotaan päättää mahdollisesta MM-kisaboikotista kesäkuussa. Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mukaan Suomen aikomuksissa ei ole boikotoida ensi vuoden MM-kisoja.

Sepp Blatter.

Fifa pidensi Sepp Blatterin ja Jerome Valcken toimintakieltoja – ex-puheenjohtaja pannassa vuoteen 2028 asti

Sepp Blatter kuvaili tuoreinta rangaistusta "tuskalliseksi ja käsittämättömäksi iskuksi kaulan taakse".

FIFA World Cup Trophy

Fifa tyrmää mahdollisen Euroopan jättiseurojen oman liigan – huippupelaajilta voidaan evätä pääsy MM-kisoihin

Fifa ja maanosaliitot julkaisivat lausunnon huhuttuun Euroopan Superliigaan liittyen.

Sepp Blatter.

Entinen jalkapallopomo Sepp Blatter joutui sairaalaan

Sepp Blatter on sairaalassa, mutta hänen tilansa ei ole vakava.

Sepp Blatter

Fifa jätti rikosilmoituksen ex-pomostaan Sepp Blatterista

Fifa teki rikosilmoituksen Blatterin ja muiden liiton entisten virkailijoiden toimista liittyen Fifa-museoon.

VM-pokalen.

Jalkapallon miesten MM-kisat 2026 Ylelle ja MTV:lle

Yle näyttää puolet turnauksen peleistä.

Valkovenäläiset ovat jatkaneet laajoja mielenosoitusmarssejaan pitkin syksyä ja talvea.

"Tilanne ei ole koskaan ollut näin paha" – valkovenäläinen jääkiekkotoimittaja kertoo Ylelle suositun urheilumedian kohtaamasta rajusta painostuksesta

Valko-Venäjän suurimpiin riippumattomiin medioihin kuuluva Pressball on toimittajien mukaan pulassa jouduttuaan vallanpitäjien hampaisiin.

Aron Gunnarsson, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Harry Kane, Robert Lewandowski, Javier Hernandez, and Neymar

Fifa julkisti palkintofinalistinsa: Lewandowski, Messi ja Ronaldo

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa julkistaa ensi torstaina tämän vuoden parhaansa, ja paras miespelaaja löytyy vähemmän yllättävästä kolmikosta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue, Huuhkajat Suomi-Bulgaria 11.10.

Huuhkajat jalkapallovuoden seitsemänneksi eniten parantanut maajoukkue

Suomi oli 54:s Fifan maailmanrankingissa. Ykkösenä vuoden päättää kolmannen kerran peräkkäin Belgia.

Qatar vs Portugali vuonna 2015

Kommentti: Qatarin ja Euroopan jalkapalloeliitin kyseenalaiseen yhteistyöhön kirjoitettiin jälleen uusi ruma luku – kukaan ei edes yritä peitellä läheisiä välejä

Qatarin päästäminen mukaan Euroopan MM-karsintoihin on Uefalta väärä päätös, kirjoittaa Yle Urheilun Joska Saarinen.

Megan Rapinoe

Naisten jalkapallon MM-kisat Ylen kanavilla myös 2023 – Ylen kanavilla futiksen arvokisaputki

Viime vuoden jalkapallon naisten MM-kisat nousivat ainutlaatuiseksi ilmiöksi maailmalla ja Suomessa. Tarina jatkuu Ylen kanavilla tulevissa arvokisoissa.

USA:s damlandslag lyfter VM-pokalen.

Yle hankki oikeudet jalkapallon naisten MM-kisoihin 2023

MM-kisat järjestetään Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Lionel Messi

Fifa nimesi ehdokkaat vuoden parhaiksi pelaajiksi – Liverpoolista eniten miehiä mukana

Nykyisistä Bayernin pelaajista mukaan mahtui vain Robert Lewandowski.

Jalkapallo, kuvituskuva

Tarjosi lahjuksia, väärinkäytti asemaansa... – Afrikan jalkapallopomolle pitkä toimintakielto korruptiosta

Fifa lätkäisi Ahmadille toimintakiellon lisäksi noin 185 000 euron sakot.

Jeremy Valcke

SZ: Oikeus vapautti Fifan ex-pääsihteeri Valcken korruptiosyytteestä, mutta antoi tuomion asiakirjaväärennöksestä

Jerome Valcke kuului Fifan entisen puheemjohtajan Sepp Blatterin sisäpiiriin.

Huuhkajat Dublin

Suomi nousi Fifa-rankingissa – katso listaus

Fifa-rankingin kärjessä jatkaa Belgia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle