Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Euroopan maatalousalan suurlobbari kiistää väitteet ilmastonmuutoksen vastaisten toimien hankaloittamisesta: "En kutsuisi tätä politiikan jarrutukseksi"

Maatalousalan edunvalvontajärjestön pääsihteeri Pekka Pesonen kiistää yhteistyöt monikansallisten yritysten kanssa ja toteaa, että kansalaisverkoston julkaisema raportti on osa EU:n edunvalvontaa ja lobbausta.

L'Oreal ei enää mainosta kosmetiikkansa vaalentavan ihoa – rasisminvastainen taistelu sai yhtiöt muuttamaan toimintaansa

Aiemmin Unilever ilmoitti lopettavansa samanlaisten viittausten käytön ja Johnson & Johnson vaalennustuotteiden myynnin.

Unilever puolittaa muovin käyttönsä – Maailmasta vähenee 350 000 tonnia muovia vuodessa

Yhä useampi suuryritys alkaa vähentää muovinkäyttöä tai muuttaa muovinsa kierrätettäväksi.

Kolea sää ei näy kulutuksessa: Suomessa ahmitaan jäätelöä eniten Euroopassa

Vain vesisade vähentää ihmisten halua ostaa jäätelöä.

Suuryritykset vaativat hiilineutraalia EU:ta – Kone, Neste ja Fortum mukana

Yritykset haluavat poliitikoilta selkeän suunnan, jotta uskaltavat investoida päästöttömään tuotantoon.

Jätteen määrä kasvaa rajusti – käsittely monissa maissa lapsenkengissään

Monet suuryhtiöt ovat luvanneet vähentää tuottamansa jätteen määrää tai tehdä siitä kierrätettävää.

Jäätelötehtaat lisäsivät kierroksia lämpimän alkukesän siivittämänä – myös Valio päätti tulla takaisin bisnekseen

Fronerin Turengin jätskitehdas on valmistanut tähän mennessä jo yli 10 prosenttia enemmän jäätelöä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan verrattuna.

Verkkovihaan kyllästynyt miljardimainostaja uhkaa vetäytyä Facebookista ja Googlesta

Unilever on alkanut vieroksua Facebookia ja Googlea mainosalustoina. Yritys pelkää maineensa tahriintuvan verkkopalveluissa, joissa sen mukaan lietsotaan vihaa ja lapset ovat suojattomia.

Eniten tienannut nainen oli yrityskaupoilla rikastunut turkulainen Reetta Kaukinen

Tietokeskus-konsernin omistajiin kuulunut Reetta Kaukinen oli vajaan 9,5 miljoonan kokonaistuloillaan 16. suurituloisin.

Katinraadoista leimahti suuri margariinisota

1960-luvun alun skandaali romahdutti margariinin menekin.

Kraft Heinz perui yhdistymisaikeensa Unileverin kanssa

Lähes 135 miljardin euron kauppa olisi tehnyt ruokayhtiöstä jättiläismäisen.

Elintarvikejätti Kraft Heinz hamuaa Unileveriä – 130 miljardin ostotarjous

Päivittäistavarayritys Unilever on torjunut tarjouksen, uutisoi talouslehti Financial Times.

Amnesty: Suuryritykset käyttävät lapsityövoimalla tuotettua palmuöljyä

Esimerkiksi Colgate-Palmolive, Nestlé ja Unilever ostavat palmuöljyä yritykseltä, jonka plantaaseilla työskentelee Amnestyn mukaan jopa kahdeksanvuotiaita lapsia vaarallisissa olosuhteissa.

Britit kauhistuivat: Voiko EU-ero nostaa suosikkilevite Marmiten hintaa?

Elintarvikejätti Unileverin suunnitelma nostaa brittien rakastaman Marmite-levitteen hintaa sai kansan raivoihinsa.

Palmuöljyä elintarvikkeissa — mutta kuinka paljon?

Ruokavalmistajat nihkeitä kertomaan palmuöljyn määristä.

Kosmetiikkaa ilman muovirakeita on jo helpompi löytää

Kosmetiikkateollisuus on vähentänyt mikromuovien käyttöä.

Kauneudesta suurta bisnestä

Kauneuden tavoittelusta on tullut suurta bisnestä.

Suomen teekaupunki syntyi sattumalta – teeisäntä ei ole juonut kahvia 25 vuoteen

Haapajärvestä tuli Suomen teekaupunki aikanaan vähän kuin vahingossa. Sittemmin kaupungissa ovat karttuneet niin kupit kuin teenjuontimahdollisuudetkin. Tee on brändin rakennusaine siinä kuin muutkin, uskoo teeisäntä – kahvista kääntynyt.

Unilever vetää pois deodorantteja mikro-organismin takia

Muutama valmistuserä Neutral Deo Roll-On (50 ml) -deodorantteja on voinut pilaantua ja saattavat aiheuttaa joillekin ihmisille reaktioita.

Pesetkö kasvosi muovirakeilla?

Kuorintavoiteen pienet rakeet voivat olla muovia.

Lilliputit suurten jaloissa – pienet jäätelöntekijät panostavat makuun ja käsityöhön

Jäätelö maistuu suomalaisille, vaikka sen kulutus onkin ollut viime vuosina laskusuunnassa. Heikentyneessä jäätelönkulutuksesta huolimatta ala kiinnostaa uusia tekijöitä. Pienet jäätelöntekijät erottautuvat valtavirrasta aidoilla raaka-aineilla ja erikoisilla makuyhdistelmillä.

Kolea sää on vienyt jäätelönmyyjiltä asiakkaat

Jäätelöä on alkukesän aikana myyty viime kesää vähemmän, kerrotaan jäätelömarkkinoiden suurimmista yrityksistä. Viime vuosina jäätelöllä herkuttelua on vähentänyt myös se, että makeisvero on nostanut hintoja. Kaikesta huolimatta Suomea enemmän jäätelöä syödään asukasta kohti vain kahdessa maassa.

Sinappinaljailu vauhdissa: "Ei enää maanpetturien sapuskaa pöydälle!"

Ihmisten sinappisuhteesta kasvoi melkein elämää suurempi asia vuonna 2003, kun Turun Sinapin valmistus päättyi Turussa. Nyt tuotteen valmistus on palannut takaisin Suomeen, ei kuitenkaan Turkuun. Runsaan kymmenen vuoden takaiset tunteet ovat vieläkin pinnassa.

Turun Sinappi palasi Suomeen – uusi koti on nyt Pohjois-Pohjanmaalla

Turun Sinappi teki matkan maailmalla ja palasi takaisin Suomeen. Kotimaiseksi valmistajaksi on valittu pyhäntäläinen Maustaja.

Turun Sinapin valmistus palaa Suomeen

Turun Sinapin valmistus alkoi Turussa vuonna 1948. Valmistus siirtyi vuonna 2003 kohun saattelemana Ruotsiin.

Pulleat jäätelötuutit herättävät ihmetystä

Tänä kesänä on montaa herkkusuuta kohdannut yllätys avatessaan Jättis-tuutin paperia. Avaamisesta ei ole tahtonut tulla loppua, kun jäätelöpaperin alta on tullut aina uusi samanlainen, parhaimmillaan kuusi kerrosta.

Unilever poistaa kaupoista puutteelliset Becel-pakkaukset

Kolmesta erästä Becel Gold -levitteitä puuttuu suomenkieliset tuoteselosteet. Yhtiö korvaa allergisille näiden menetykset.

Cambridgen tutkijat ratkaisivat poninhännän arvoituksen

Cambridgen yliopistossa Britanniassa on laadittu kaikkien aikojen ensimmäinen matemaattinen malli, joka selittää, miten poninhäntä muodostuu. Silkan tieteellisen kiinnostavuuden lisäksi mallista saattaa olla apua tekstiiliteollisuudelle, tietokoneanimoinnille ja kosmetiikkateollisuudelle.

Valmennettava huhkii vakityö unelmanaan

Työelämään valmentavat trainee-ohjelmat yleistyvät. Pääsy räätälöityyn koulutukseen ei kuitenkaan ole tae vakituisesta työpaikasta. Opiskelijajärjestö varoittaa, että trainee voi joutua palaamaan lähtöruutuun.

Unilever saa ostaa Ingmanin jäätelöt

Kilpailuvirasto hyväksyy Unileverin ja Ingmanin jäätelökaupat. Vaikka kaksi isoa jäätelöperhettä menevät yksiin käsiin, kilpailu pysyy Kilpailuviraston mukaan vahvana. Markkinoilla vastassa ovat Valion jäätelöt ostanut Nestlé sekä kauppaketjujen omat merkit.

Valion ja Unileverin kermariita päättyi tasapeliin

Korkein oikeus on kieltänyt Valiota käyttämästä ruokakerman markkinoinnissa ilmaisua "lisää makua - älä vettä", koska sen katsotaan halventavan ja väheksyvän kilpailjan Unileverin kasvisrasvatuotteita. Sen sijaan "käytä aitoa ruokakermaa"- mainoslause on sallittu.

Ingmanin jäätelötuotannon myynti järkytti työntekijät

Suomalainen Ingman kertoi tiistaina myyvänsä jäätelöliiketoimintansa kansainväliselle elintarvike- ja päivittäistavara-alalla toimivalle Unileverille. Tieto kaupasta yllätti yhtiön työntekijät.

Ingman myy jäätelöliiketoimintansa

Suomalainen Ingman myy jäätelöliiketoimintansa kansainväliselle elintarvike- ja päivittäistavara-alalla toimivalle Unileverille. Kauppahintaa osapuolet eivät julkista. Toimitusjohtaja Peter Ingman arvioi, että Unileverin alaisuudessa Ingmanin jäätelöliiketoiminnalla on paremmat mahdollisuudet kehittyä jäätelömarkkinoilla.

Pesuainejättien kartelli paljastui - sakkoa 315 miljoonaa

Pesuainevalmistajat Procter & Gamble ja Unilever saivat keskiviikkona sakot hintakartellista, joka toimi useissa Euroopan maissa 2000-luvun alkupuolella. EU:n komissio määräsi muun muassa Ariel- ja Omo-pesuaineita valmistavat jätit maksamaan sakkoja yhteensä 315 miljoonaa euroa.

Valio hakee valituslupaa markkinaoikeuden päätökseen

Valio hakee Korkeimmalta oikeudelta valituslupaa markkinaoikeuden päätökseen, joka kieltää Valiota kutsumasta kilpailevia valmisteita "muka-kermoiksi". Kieltoa haki Valion kilpailija Unilever.

Tekeekö taustamelu lentokoneruuan mauttomaksi?

Britanniassa on tutkittu taustamelun vaikutusta siihen, miltä ruoka maistuu ja miten rapealta se tuntuu suussa. Koemaistajien mielestä kova melu teki ruuasta mautonta.

Markkinaoikeus kielsi Valion mainoslauseet

Markkinaoikeus on kieltänyt Valiota käyttämästä ruokakermojen markkinoinnissa mainoslauseita, joissa kilpailevia valmisteita kutsutaan "muka-kermoiksi, jotka ovat oikeastaan pelkkää vettä" ja Valion omaa tuotetta "aidoksi" ruokakermaksi.

Omega 3-margariinin terveysvaikutus kyseenalaistetaan

Omega 3-rasvahapoilla höystetyn margariinin käytöllä lääkehoidon tukena ei näytä olevan mitään vaikutusta sydäninfarktin ehkäisemisessä. Hollantilaistutkijoiden tutkimustulos esitellään kansainvälisessä konferenssissa Tukholmassa.

Neste Oil selvittää itse ympäristöjärjestöjen syytökset

Suomalainen öljynjalostaja Neste Oil aikoo tutkituttaa, onko sille palmuöljyä toimittava malesialaisyhtiö syyllistynyt laittomaan metsänkaatoon Borneon sademetsissä, kertoo uutistoimisto Reuters. Ympäristöaktivistien syytökset ovat jo saaneet ainakin kaksi yhtiötä, Unileverin ja Nestlen, perumaan palmuöljysopimuksia.

Valio ei saa mainostaa "ne muka -kermoilla"

Markkinaoikeus kieltää Valiota uhkasakon voimalla markkinoimasta ruokakermaansa "Ne muka -kermathan on oikeastaan pelkkää vettä" -lauseen tuella. Väliaikainen kielto astuu voimaan heti. Kiellon tueksi määrättiin 100 000 euron uhkasakko.

Pahanhajuinen pyykki pistetään koneen piikkiin

Mustat t-paidat haisevat pahalle pesun jäljiltä. Pesuainevalmistaja ei ota syytä kontolleen, vaan kääntää katseen pyykin pesijään -ja pyykkikoneeseen.

Unilever vetää Lipton-teetä kaupoista

Elintarvikejätti Unilever vetää Hongkongiin ja Macaoon myydyt Lipton-merkkiset maitoteetuotteet kaupoista melamiinilöydösten vuoksi. Unilever ei vielä tiedä, onko melamiinin saastuttama tee valmistettu Manner-Kiinassa.

Unileverin pääjohtaja loikkasi Nestléltä

Kuluttajatuotteita valmistavan Unileverin uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty Paul Polman.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle