Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Synnyttäjien tukihenkilöt pääsevät taas mukaan synnytyssaliin Hämeenlinnassa

Lapsivuodeosastolle tai äitiyspoliklinikalle doulat eivät vielä voi tulla.

Koronakevät vei Kainuun keskussairaalaan synnyttäjiltä kaiken extran – nyt äideillä on jälleen doulat ja isille lämpenee sauna

Esimerkiksi tukihenkilöiden ja isien puuttuminen synnytyssalista olivat raskasta äideille ja henkilökunnalle.

Raivoava synnyttäjä, kauhuissaan istuskeleva iskä ja 4 muuta myyttiä – Suomen kokenein doula haluaa nujertaa harhaluuloja synnytyksestä

Synnytystukihenkilö Rosalia Pihlajasaari toivoo, ettei yhdenkään tulevan vanhemman tarvitsisi pelätä synnytystä.

Synnytystä puivat keskusteluillat on otettu hyvin vastaan Kajaanissa – "Tarkoitus ei ole astua terveydenhuollon varpaille"

Vertaistukitoiminta toimii järjestäjien mukaan lisäpalveluna terveydenhuollon toimintojen rinnalla.

Myös kumppani saa synnytyksessä tukea doulalta: "Jäi fiilis että synnytimme lapsen yhdessä"

Synnytystukihenkilöiden eli doulien käyttö on tuplaantunut vuosikymmenen aikana.

Sadat "baby bluesin" kouriin joutuneet saivat apua Kuopion ensikotiyhdistykseltä – avunsaajien määrä kasvoi

Yhdistyksen toiminta tavoitti viime vuonna yli tuhat tukea tarvitsevaa.

"Sain ensimmäisen lapseni yksin" – Vaikean synnytyksen kokenut ja kuuden lapsen äiti auttavat nyt muita synnyttäjiä

Doulan eli synnytystukihenkilön tärkein tehtävä on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Kaksi doulaa kertoo, miksi he haluavat tukea synnyttävää naista ja hänen perhettään.

Kainuussa on koulutettu ensimmäistä kertaa doulia

Synnytystukihenkilö saa äidin voimaan hyvin. Samalla hän tukee perhettä kaikissa synnytyksen vaiheissa.

Odottajan ja odottavan aika voi olla pitkä – viisi vinkkiä synnytykseen mukaan lähteville

Synnyttäjän tukihenkilöllä on hyvä olla mukanaan oma kassi. Valmistautuminen ja varustautuminen vauvan syntymään onnistuu näiden vinkkien avulla.

Synnytys ilmajoogaliinassa, altaassa, sängyssä tai lattialla – Vantaalainen doula järjesti tilat kotisynnyttäjille

Vantaalaisella yksityisellä synnytysvastaanotolla voi synnyttää kodinomaisissa oloissa.

Sinkkunainen hakee avun hedelmöitysklinikalta – "Lapsi ensin ja kumppani ehkä myöhemmin"

Yksin odottavien äitien määrä kasvaa Suomessa. Viime vuosina Suomessa on syntynyt noin 150 lasta vuodessa naisille, jotka ovat saaneet hedelmöityshoitoa ilman kumppania.

Odottava äiti saa doulasta kanssakulkijan – "Tärkein apuvälineemme on läsnäolo"

Odottavaa äitiä tukee yhä useammin oman puolison lisäksi myös ulkopuolinen tukihenkilö eli doula. Synnytyssaleissa ilmiöön suhtaudutaan myönteisesti.

Herätys: Unkarin äänestys jäi torsoksi, apua synnyttämiseen

Tutustu päivän uutisaiheisiin lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia Asetuksista.

Synnytyslaulua ei pidä hävetä – matala ääni rentouttaa kehon synnytykseen

Doula eli synnytystukihenkilö Laura Kortesalmi haluaa synnytyssaleihin ääntä: matalaa ja rentouttavaa. Yhä useampi synnyttäjä haluaakin kokeilla, helpottaako laulu tai mölinä kipua ja edistääkö se synnytystä.

Kunnat säästävät synnytysvalmennuksesta – vapaaehtoiset doulat äitien tukena

Yhä useampi odottava äiti saa tukea synnytykseensä doulalta eli tukihenkilöltä. Vapaaehtoisten tukihenkilöiden merkitys kasvaa sitä mukaa, kun kunnat säästävät synnytysvalmennuksesta.

Sananen – Tehostaminen

Suomessa tehdään liian vähän. Asia on onneksi korjattavissa. Jos postilaiset ajavat siinä sivussa ruohomme, meille muillekin pitää tulla pientä sivuhommaa.

Synnytyksestä voi selvitä ilman kovia puudutuksia, jos repusta löytyy muitakin keinoja lievittää kipua

Synnytyskipu voi olla monelle naiselle elämän kovin kipukokemus. Kipua voi lievittää puudutuksella, mutta myös lääkkeettömistä keinoista löytyy apua rentoutumiseen ja kivun lievittämiseen.

"Synnytyksen käynnistyessä aina vähän jännittää"

Merita Uusitalo tekee vapaaehtoistyötä doulana. Hän on odottavan äidin tukena raskauden aikana ja synnytyksessäkin, jos niin halutaan.

Britanniassa kohu istukasta tehdyistä smoothie-juomista

Britanniassa terveysviranomaiset ovat huolestuneet istukasta smoothie-juomia valmistaneen naisen yrityksen hygieniasta. Swindonissa sijaitseva Optimum Doula-yritys tekee naisille smoothieita tai pillereitä heidän omasta istukastaan.

Doulasta uskomaton apu synnyttävälle äidille

Synnytyksiin tarvitaan lisää vapaaehtoisia auttajia eli doulia. Ensi- ja turvakotien liiton mukaan tällaisten tukihenkilöiden läsnäolo lisää äitien turvallisuuden tunnetta ja lievittää synnytyspelkoja ja jopa synnytyskipuja. Doula-suhde luodaan jo odotusaikana.

Turvapaikkaa hakevia perheitä autetaan kohti normaalia arkea

Tukihenkilön eli doulan läsnäolo synnytyksessä ja säännöllinen päivärytmi vauvan kanssa vievät turvapaikanhakijan elämän lähemmäksi kohti normaalia perhe-elämää. Ensi- ja turvakodit tarjoavat apua ja ohjausta niille, joiden omat voimat eivät enää riitä.

Doulat tukevat synnyttävää turvapaikanhakijaa

Monella turvapaikkaa hakevalla perheellä on takana kovia kokemuksia. Kaakkois-Suomessa on ryhdytty tukemaan erityisesti maahan saapuneita lapsiperheitä, joihin on tulossa perheenlisäystä. Doulat, eli vapaaehtoiset synnytystukihenkilöt, kertovat kivunlievityksestä ja auttavat vauvanvaatteiden hankkimisessa.

Olisiko sinusta doulaksi?

Jyväskylässä aloitetaan niin sanottu doulatoiminta. Doula tukee yksin synnyttäviä raskauden aikana ja on tarvittaessa mukana myös synnytyksessä. Keski-Suomen keskussairaalassa doulaa kaivataan synnytysavuksi muutaman kerran kuukaudessa.

Nykysynnyttäjä haluaa ekstraa

Neuvolan tarjoamat palvelut eivät enää riitä kaikille odottajille. Moni synnytykseen valmistautuva haluaa enemmän ja on myös valmis maksamaan siitä. Julkista äitiyshuoltoa täydentämään syntyykin uusi yrityksiä.

Doulille on kysyntää synnytyssaleissa

Raskaana oleville naisille tuotetaan yhä enemmän yksityisiä hyvinvointipalveluja. Odotusajan joogaa ja hemmotteluhoitoja täydentämään voi synnytyssaliin palkata oman tukihenkilön eli doulan.

Doula on nimenomaan naisen tukea naiselle

Synnyttäjän tukihenkilö -toiminta eli doulatoiminta on käynnistynyt mainiosti Kanta-Hämeessä. Elokuussa järjestetylle ensimmäiselle doulakurssille oli enemmän hakijoita kuin kurssille mahtui koulutettavia.

Doulakoulutus alkaa Kuopiossa

Synnyttäjien avuksi aletaan kouluttaa tukihenkilöitä myös Kuopiossa. Niin kutsutut doulat ovat vapaaehtoisia, jotka ovat äidin tukena ennen synnytystä ja sen aikana.

Doula tukee synnyttävää äitiä - doulatoiminta kiinnostaa

Synnyttäjien tukihenkilö- eli doulatoiminta kiinnostaa Hämeenlinnan seudulla. Kanta-Hämeen perhetyön ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton järjestämään ensimmäiseen doulakoulutukseen olikin hakijoita hyvin ja kurssi täyttyi nopeasti.

Synnytystukihenkilöiden koulutus alkaa pian Hämeenlinnassa

Synnyttäjää tukeva doulatoiminta alkaa Hämeenlinnan seudulla syksyllä. Kanta-Hämeen perhetyö -yhdistys ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistys kouluttavat tukihenkilöiksi eli douliksi haluavia vapaaehtoisia elokuussa.

Doula on tukena synnytyksessä

Etelä-Karjalan perhetyön kehittämiskeskuksessa koulutetaan tulevia tukihenkilöitä synnyttäville sekä Lappeenrantaan että Imatralle.

Doula vaikka laulaa läpi synnytyksen

Isän mukanaolo synnytyksessä on nykyisin pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Osa perheistä kaipaa kuitenkin myös lisätukea. Tällöin kaveriksi voi ottaa synnytystukihenkilön eli doulan.

Doula tukee synnyttäjää

Lahdessa on koulutettu vapaaehtoisia tukihenkilöitä avustamaan synnytyksissä. Niin sanotut doulat ovat henkisenä tukena yksin synnyttäville naisille ennen synnytystä, sekä synnytyksen aikana. Tutkimusten mukaan doulan läsnäolo muun muassa vähentää synnytyspelkoa ja kivunlievityksen tarvetta sekä keisarinleikkauksia.

Kolmelle amerikkalaiselle vakoilusyytteet Iranissa

Iranissa kolme Yhdysvaltain kansalaista asetetaan syytteeseen vakoilusta, kertoo Iranin virallinen uutistoimisto IRNA. Amerikkalaiset pidätettiin kesällä Iranin ja Irakin rajan tuntumassa.