Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Blind channel euroviisujen avajaisseremoniassa Rotterdamissa

Blind Channel esiintyy 8. elokuuta Varjo Piknikissä – tilaisuus on Oulun osoittama kiitosjuhla yhtyeen menestyksestä

Oulu on järjestämässä kansanjuhlaa Blind Channelin menestyksen kunniaksi. Yhtye on vahvistanut tulevansa esiintymään elokuussa järjestettävään tapahtumaan. Tilaisuudessa juhlitaan myös Oulun kulttuuripääkaupunki -projektia.

Susanna Laineen taikatemppu sai yllättävän käänteen: "Siis mitä tapahtui?"

Iiro Seppänen ensimmäisestä pakkopaitatempustaan: "Pelkäsin ja melkein itkin"

Iiro Seppänen muisteli hurjaa illuusiotemppuaan ja yllätti Susanna Laineen käsittämättömällä silmänkääntötempulla.

Kuvassa aivot, jota pieni mies moukaroi - kertoo stressin vaikutuksesta aivoihin.

Tanssi itsellesi terveemmät aivot

Aivot voivat hyvin, kun keho ja mieli voivat hyvin.

Aivojen opioidireseptorien näkyminen aivokuvissa.

Miltä orgasmi näyttää aivoissa? Turussa tehdään huippuluokan aivotutkimusta oikeassa seksitilanteessa

Seksuaalisen nautinnon huippu eli orgasmi on yhä monella tavalla mysteeri. Suomalaiset tutkijat yrittävät nyt vangita orgasmin aivokuviin.

Nainen ui avannossa napapiirillä.

Finland's winter swimmers chase endorphins

With winter swimming becoming mainstream in Finland, some devotees seek feelgood endorphins with a daily plunge in icy cold water.

Toni Nyman Jyväskylän monitoimitalon punttisalissa

SM-koripalloilija vaihtoi uransa yli 10 vuoden huumekoukkuun – sitten hän veti pillerit vessanpöntöstä ja huomasi, että sai urheilusta samanlaiset "kiksit" kuin huumeista

Ihmisillä on huomattu olevan suuria eroja endorfiinin vapautumisessa. Tutkimusten mukaan eroon voi vaikuttaa perimä, mutta mahdollisesti myös kuntotaso.

Nainen levittää aurinkorasvaa kädelleen.

Researchers: Finns happiest at 14 degrees Celsius, but the heat won't hurt either

Heat won’t break your bones, goes an old Finnish proverb. Hot weather can be both good – and bad – for you, according to Finnish researchers.

Mies ja nainen nauravat.

Tutkimus: Nauraminen tekee hyvää aivoille ja lisää yhteenkuuluvuutta

Tyhjännauraminenkaan ei ole turhaa. Aivojen kerroskuvausta hyödyntäneen tutkimuksen mukaan nauraminen vapauttaa endorfiineja aivoissa.

Suihkusta tulee vetää kovalla paineella.

Duunari palautuu urheilijoiden kikalla – Tutkija: Työvuoron jälkeen kylmään suihkuun

Huippu-urheilijat käyttävät esimerkiksi kylmäaltaita tehostamaan palautumista. Säännöllisestä kylmähoidosta on eniten hyötyä.

Avovesiuimari Tuomas Kaario Lohjan Hormajärvellä.

Suomenlahden yli kroolannut uimari valloittaa Gibraltarin: "Viileä vesi koukuttaa"

Lohjalainen avovesiuimari Tuomas Kaario tarttuu uuteen haasteeseen. Kaksi vuotta sitten Suomenlahden yli uinut Kaario aikoo seuraavaksi vallata Gibraltarinsalmen. Espanjan ja Marokon välisen salmen ylitys eroaa monella tavalla Suomenlahdesta.

Aurinko porottaa.

Tutkimus: Auringonpaiste aiheuttaa huumeen tapaista riippuvuutta

Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan auringonpaisteeseen koukuttumisen aiheuttaa beeta-endorfiinin syntyminen.

Polkupyörän nastarengas lumisella tiellä

Kolumni: Omin jaloin onneen

Olen keksinyt onnellisuuden salaisuuden. Se on työmatkapyöräily.

Itsetehtyjä tryffeleitä.

Christmas excesses may produce chocoholics

The season of mulled wine and shopping is in full swing. Consumers eagerly hit the stores and indulge in chocolate, but an expert says habits formed over Christmas might be hard to kick after the holidays.

Heikki Silvennoinen Mauno Ahosen Kummeliroolissa

Ihminen nauraa 300 lihaksen voimalla

Nauraminen lisää hyvänolonhormoneja ja poistaa stressihormoneja. Naurujoogaohjaajan mukaan keho ei tunnista tekonaurua oikeasta naurusta, joten naurumoottoriaan voi hyvin käynnistää tyhjännauramisella.

Naurava suu.

Nauru todellakin on parasta lääkettä

Kunnon nauru auttaa sietämään paremmin kipua, kertoo tuore brittitutkimus. Nauru vapauttaa kehoon endorfiiniä, mikä vaimentaa kipua ja psyykkistä stressiä. Varttitunti naurua nostaa kipukynnystä noin kymmenellä prosentilla.

Emma-Sofia Kujala ja Hannu Salminen

Teatteri Vanha Juko tanssi kellon ympäri

Lahtelaisessa Teatteri Vanhassa Jukossa tansiittiin yön yli, kaksitoista tuntia putkeen. Kyseessä oli Ampuuhan ne hevosiakin -näytelmään liittyvä tempaus. Rooleissa on ammattinäyttelijöiden ohella mittava joukko alan opiskelijoita.

Kuvassa Marica Ainonen

Nauru tulee tekemälläkin

Nauraa voi vaikka ei naurattaisikaan - samat hyödyt saa silti. Jossain vaiheessa nauru muuttuu kuitenkin aidoksi, opastaa naurunohjaaja. Hekotella voi vaikka yksin autossa jos kaipaa virkistystä.

Joukkuekuva

Rakkoja, hikeä ja leveitä hymyjä

YLE Hämeen radioaktiivinen joukko yllätti itsensäkin soutamalla Mommilanjärven souteluissa alle tunnin 11 kilometrin matkaa. Muutamaa airon kolahdusta lukuunottamatta reissu meni oivallisesti. Katso kuvia tapahtumasta!

Mies tekee laskuvarjohyppyä

Tuhkataivaalta satoi laskuvarjohyppääjiä

Tuhkataivas Boogie ripotteli tänään aamutuimaan laskuvarjohyppääjiä Tyrnävän pellolle. Tuhkan vuoksi tai ansiosta, kyyti ylös kolmeen kilometriin järjestyi kuumailmapallolla.

Voimakaksikot venytyksessä

Pirkanmaan voimakaksikot kutsuttiin venyttelemään. Ohjaaja Marika Enwald perehdytti kaksikot syvävenyttelyn maailmaan. Kun kaksikot kuulivat tästä, kuului syvä huokaus – useampi totesi olevansa notkea kuin rautakanki.

Kesäksi kuntoon - mutta miten?

Keväisin monet innostuvat kuntoilemaan. Haaveena on saada vartalo rantakuntoon kesäksi. Joensuulainen fysioterapeutti Päivi Kyllönen Kuntokeskus Kaislasta muistuttaa, että nyt on korkea aika lähteä hikoilemaan liikakilot pois, jos haluaa kuntoon kesäksi.

Piikkimatto pelaa Peltsinkin alla

Tämän joulun hittilahja meillä ja naapurissa on fakiirin työkalua hellempi versio piikkimatosta. Toimittajamme testasi piikikkään pedin asiantuntijan kanssa.

Kipu ei ole kiva kaveri

Kipu on ihmiselle perusluonteeltaan hyödyllinen puolustusmekanismi. Pitkittyessään se vaikeuttaa elämää, sanoo Liisa Saukkonen-Heino.

Musiikki vauhdittaa verenkiertoa

Musiikin yhteys sydämen toimintaan on taas osoitettu. Yhdysvaltalaisen Marylandin yliopiston lääketieteen tutkijat ovat todistaneet ensimmäistä kertaa, että lempimusiikin kuuntelu edistää verenkiertoa.