Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Espoon metrorakentamisessa on opittu miljoonien eurojen virheistä – Länsimetron kakkosvaihe etenee aikataulussa

Uusien metroasemien ympäristöjen rakentaminen rasittaa Espoon kaupungin taloutta.

Joukkoliikenteen maskisuositus näkyy vasta harvojen matkustajien kasvoilla – ja se jakaa ihmisten mielipiteitä: "Ihminen on hölmö, kun se on vaan suositus, siitä lipsutaan"

Kysyimme Helsingissä metrolla ja Tampereella bussilla matkustavien mielipiteitä maskisuosituksesta. Osa pitää sitä tarpeellisena, osa taas kyseenalaistaa.

Käräjäoikeuden välituomio HKL:n ja Siemensin metrokiistassa: Molemmat rikkoivat sopimuksia – HKL on helpottunut ratkaisusta

Siemens on edelleen sitä mieltä, että HKL ymmärsi automatisointisopimuksen sisällön väärin.

Helsingin metro- ja raitiovaunuliikenne harvenee keskiviikosta alkaen

Metrovuorojen väheneminen vaikuttaa myös Espoon joukkoliikenteeseen.

World's only underwater metro station closes for renovation

A Helsinki metro station between the islands of Lauttasaari and Koivusaari will shut from 1 June to 5 August.

Yksi Länsimetron asemista suljetaan kesäksi

Koivusaaren metroasema Helsingissä suljetaan kesäksi matkustajilta aseman lattiapintojen vaihdon takia.

Helsingin metroliikenne kulkee taas normaalein vuorovälein – Keskustan asemat ruuhkautuivat henkilövahingon takia

Helsingin metroliikennettä haittasi aamulla Keilaniemessä tapahtunut henkilövahinko.

City council rejects Helsinki underground tunnel

Helsinki's underground tunnel, a thirty year plan in the making, died in the Helsinki city council on Wednesday.

Metroradassa painauma – syynä pikaratikka Raide-Jokerin työmaa, liikennettä hidastetaan

Metron liikennöintiä hidastetaan Itäkeskuksen ja Roihupellon välisellä osuudella.

Länsimetron kakkosvaiheen asemille ääni- ja valotaidetta

Länsimetron jatkeen toteutus Matinkylästä Kivenlahteen on edennyt sovitussa budjetissa ja aikataulussa.

Torstai 8.8.2019 (tv)

Poliisi on lisännyt valvontaa Helsingin metroasemilla huumekaupan takia. Hallituspuolueiden yhteinen kannatus on vähän noussut. Teknologiateollisuudella menee hyvin. Harriet Aryendan liike Helsingissä palvelee asiakkaita, joilla on afrohiukset. Säätiedot.

Poliisi tutkii: Länsimetron louhinnat aiheuttivat vaaratilanteen Espoossa – ympäristöön lentäneet kivet rikkoivat 13 ikkunaa

Länsimetro Oy:n mukaan onnettomuus oli ensimmäinen sen työmailla. Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena ja työturvallisuusrikoksena.

Metroliikenne palautunut normaaliksi aamun viivästelyjen jäljiltä

Helsingin metroliikenne meni poikki hieman ennen aamukuutta onnettomuuden vuoksi.

Vuotaako länsimetro? Ihmiset kummastelevat vesilätäköitä Koivusaaren ja Lauttasaaren metroasemilla

HKL vakuuttaa vuotavan veden olevan normaali osa kalliorakentamista.

Helsingin metro ajaa aamulla mahdollisesti harvennetuin vuorovälein

Viimeisiä asetinlaitteen käyttöönottoon liittyviä asioita ratkotaan HKL:n mukaan yön aikana.

100,000 travellers affected by partial metro shutdown this weekend

Upgrades to Helsinki metro’s route management system will prevent it from running east of Lauttasaari over the weekend.

Wednesday's papers: Metro disruption, minors targeted on social apps and sleeping rough

Weekend service breaks on the eastern end of the Helsinki metro, adult men seeking out minors on social apps and a city stymied by a homeless elder.

Glitches as thousands replace Helsinki region travel cards

Helsinki Region Transport’s (HSL) travel card overhaul is flooding service points as customers race to switch out their old cards.

Espoo on tiukkana HSL:lle ja vaatii parannuksia murska-arvion saaneeseen joukkoliikenteeseen: "Ei voi olla niin, että jäsenkunnan ääntä ei kuunnella"

Muutosten tekeminen esimerkiksi liityntäliikenteeseen ei ole mikään nopea silmänkääntötemppu, vastaa HSL-johtaja Espoolle.

Länsimetron vaikutukset tuntuvat kauppakeskuksissa: Iso Omena tuplasi kävijänsä – "Itä-Helsingistä lähdetään elämysmatkalle tänne läntiseen Espooseen"

Pääkaupunkiseudun kauppakeskuksien kokonaismyynti kasvoi tänä vuonna. Länsimetrosta hyötyvät etenkin espoolaiset kauppakeskukset.

Länsimetro ja YIT maksavat toisilleen miljoonakorvaukset – tuomio lieveni hovissa

Helsingin hovioikeus antoi tänään tiistaina tuomionsa Länsimetron ja rakennusyhtiö YIT:n kiistassa. Länsimetro tuomittiin maksamaan YIT:lle 1,8 miljoonaa euroa. YIT maksaa 1,4 miljoona euroa Länsimetrolle.

Miten kaupunkilaiset saataisiin retkelle metsään? Metrolla! – "Jos ei ole koskaan lapsena liikkunut luonnossa, metsä voi tuntua vieraalta ja pelottavalta"

Lähiluontoaktivistiksi itseään kutsuvan Elli Keisteri-Sipilän mukaan metro on kaikista helpoin (ja halvin) reitti metsään.

Vertasimme parjattua metroamme Berliinin, Lontoon ja Pietarin metroihin – tulos yllättää: Luotettavuudessa on vain minimaalisia eroja

Helsingin ja Espoon metrossa on ruuhka-aikana liikkeellä 36 junaa, Lontoossa 540. Entä missä kaupungissa metromatka maksaa alle euron? Kokosimme juttuun kiinnostavia tietoja meiltä ja muualta.

Länsimetro vähensi Länsiväylän henkilöautoliikennettä alle prosentilla

Kaikkiaan liikenne on vähentynyt Länsimetron avaamisen jälkeen noin 4,6 prosentilla. Suurin tekijä on linja-autoliikenteen dramaattinen vähentyminen.

Video: Länsimetron kakkosvaiheen louhinnat loppusuoralla – "Ykkösvaiheesta otettu opiksi, joten käyttöönottoon varataan runsaasti aikaa"

Kakkosvaihetta rakennetaan vahvistetulla organisaatiolla ja uudistetuilla toimintatavoilla. Metro Matinkylästä Kivenlahteen kulkee arvioiden mukaan vuonna 2023.

Länsimetro nostaa vuokria aivan metron tuntumassa – liityntälinjojen varrella vuokrat saattavat jopa laskea

Lauttasaaressa ja Tapiolassa vanhojen asuntojen vuokrat ovat jo hieman nousseet, mutta siellä missä länsimetro huononsi liikenneyhteyksiä, vuokrien nousu näyttäisi pysähtyneen.

Thursday's papers: Million-euro pay packets, Metro staff disquiet and Roma discrimination

Thursday's papers feature stories on highly paid executives, discontent among staff on the Helsinki Metro, and concern about discrimination against Roma people.

Espoo green-lights second phase of western metro extension

The new plan aroused lively debate, with many councillors venting their frustration over swelling costs and the troubled roll-out of the first phase of the line's extension to the west.

Espoon valtuusto hyväksyi länsimetron jatkeen karanneet kustannukset – Valtuutettuja kiinnostivat enemmän suorat bussilinjat Helsinkiin

Rakennuskustannuksiin ehdotetut säästöt, kahdesta sisäänkäynnistä luopuminen ja halvemmat pintamateriaalit, eivät saaneet kannatusta.

Metroliikenne käynnistyi puolen tunnin katkon jälkeen – vuorovälit epäsäännöllisiä

Viikko alkoi pääkaupunkiseudun metroliikenteessä takkuillen.

Metron häiriöt hermostuttaneet Helsingissä pitkin viikkoa – 5 kysymystä ongelmista HKL:n toimitusjohtajalle

Metro on paininut kuluvan viikon aikana jälleen lukuisien hankaluuksien kanssa. HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski vakuuttaa, että kyse on ollut sattumien summasta eikä mistään isommasta ongelmasta.

Thursday's papers: Strike threat analysis, employment stats question and Metro problems

Newspapers on Thursday include stories on the welter of strike threats in Finnish industrial disputes, a look at positive employment figures, and Metro delays.

New bus routes in Espoo could bring relief to commuters

After heavy criticism from commuters over the introduction of the Helsinki metro extension into Espoo, transport bosses have proposed six new bus routes.

"Kymmenen minuutin lupaus" kummittelee länsimetron ongelmien jälkipuinnissa – luvattiinko matka-aikojen pidennykselle kattoa vai ei?

Espoon poliitikot muistavat länsimetron liityntäliikenteestä annetun lupauksen aivan päinvastoin kuin HSL ja Espoon virkamiesjohto.

Sijaitseeko asuntosi 800 metrin päässä uudelta metroasemalta? Sen neliöhinta on noussut länsimetron ansiosta keskimäärin 160 euroa

Asuntokannan arvo länsimetron läheisyydessä on noussut lähes 300 miljoonaa euroa, käy ilmi Helsingin kaupunginkanslian tutkimuksessa.

Herätys: Niinistön kannatus laski, kansanedustajia yritetään naruttaa vaalitarkkailijoiksi Venäjälle, lauha sadepäivä luvassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Espoon päättäjät ja HSL tukkanuottasilla joukkoliikenteen korjausliikkeistä – 5 kysymystä vastuuhenkilöille

Espoo: HSL lupasi, etteivät matkat pitene yli 10 minuutilla länsimetron takia. HSL: Emme muista tätä, vaan Espoon on maksettava suorien bussien palauttamisesta.

"Miten on mahdollista, että suunnittelu on perustunut vanhoihin asiakasmääriin?" Espoo vaatii lukuisia korjauksia länsimetron liityntäliikenteeseen

Ratkaisuksi Espoo esittää muun muassa suorien bussilinjojen palauttamista Helsinkiin. HSL:n mukaan kyse on miljoonien lisäyksistä ja ne maksaisi suurelta osin veronmaksaja.

Analyysi: Viisi syytä, miksi Länsimetron liityntäliikenteen alku on nostanut porua

Espoonlahti on liityntäliikenteen mammutti muihin alueisiin verrattuna, idässä muutos liityntään oli rauhallisempi. Osa suorista yhteyksistä olisi kannattanut vielä säästää, kirjoittaa Ylen toimittaja Timo-Pekka Heima.

Virhe länsimetron matkustajamäärissä: Luvut ovat kerrottua pienempiä – "Isoa lukua ihmeteltiin meilläkin"

Matinkylän, Tapiolan ja Niittykummun matkustajamäärät näkyivät alkuperäisissä tilastoissa kaksinkertaisina.

Yle analysis: Helsinki Metro extension cuts 3,000 cars from weekday traffic

Last week Yle counted six percent fewer cars on the Länsiväylä motorway than in the autumn of 2017, before the first phase of the Metro expansion finally opened. Not everyone is happy with the changes.

Yle laski: Länsimetro veti tuhansia autoja pois Länsiväylältä – "Ei tarvitse olla aamuisin ruuhkissa auton kanssa"

Länsiväylällä kulki viime viikolla keskimäärin kuusi prosenttia vähemmän henkilöautoja kuin syksyllä 2017 ennen länsimetron käynnistymistä. Toisten matkaa metro helpottaa, toisten pidentää.

Ei ihme, jos on ruuhkaista – Espoon Matinkylästä voinut tulla jopa koko metron vilkkain asema

HSL ja HKL selvittävät, voidaanko nykyistä useampi metrovuoroista kääntää Matinkylässä Tapiolan sijaan. Ainakin kolmesta neljään liityntälinjaa tarvitsee aikataulumuutoksia.

Wednesday's papers: Metro mess, urbanisation and a priestly problem with payments

The press on Wednesday focuses on new problems for the Helsinki Metro, advocates for urbanisation and a priest in trouble over his use of his credit card.

Länsiväylällä alkoi koko maan mittakaavassa ainutlaatuinen kokeilu – bussikaistat auki nyt myös "ekoautoille"

Uudenmaan ely-keskuksessa uskotaan, että kokeilu lisää "ekologisemman autoilun" houkuttelevuutta.

Keskiviikko 3.1.2018 (radio)

Influenssakausi on nyt epidemia. Länsimetron liityntäliikenne alkoi keskiviikkona sujuvasti. Kotimaista omenaa saa kaupoista entistä useammin myös talvella. Jäät ovat vaarallisen heikkoja koko Suomessa.

Länsimetron liityntäliikenne pyörähti käyntiin, eikä kaaoksesta ollut tietoakaan – "Täyttä kymppiä pukkaa!"

Liityntäliikenne on lähtenyt käyntiin sujuvasti, kertoo HSL. Sama kokemus näyttää olevan matkustajilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle