Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hobitti-näytelmä Turussa

Hobitti tuo taas Keski-Maan fantasiamaailman Turun kaupunginteatteriin – Miska Kaukonen jäi sarvistaan kiinni lavasteisiin

Tolkienin Hobittia on valmisteltu Turun kaupunginteatterin lavalle pitkään. Klonkkuna ja haltiakuninkaana nähtävä Kaukonen kertoo harjoitusjakson olleen poikkeuksellinen – ja hänen polvensa ovat kovilla.

Mustavalkoinen kuva, jossa Kullervo soittaa torvea ja pakenee (piirros)

The career of author J. R. R. Tolkien started from the tragic Finnish hero Kullervo

Tolkien's story of the Finnish hero Kullervo published.

Mustavalkoinen kuva, jossa Kullervo soittaa torvea ja pakenee (piirros)

Kalevalan Kullervo teki Tolkienista kirjailijan

Tolkienin nuoruudentyö Kalevalan Kullervosta on julkaistu.

Hobitti-kirjan ensimmäinen versio myytiin 187 000 eurolla

Hobitissa seikkailee ensimmäisen kerran muun muassa suositussa Taru Sormusten Herrasta -kirjassa esiintyvä Bilbo Reppuli.

Aku Louhimies

Aku Louhimies tekee englanninkielisen elokuvan – pääosiin Hobitti- ja Bond-tähdet

Cannesin elokuvajuhlilla julkistettiin Aku Louhimiehen ensimmäinen englanninkielinen ohjaushanke. Toimintadraaman Clearancen pääosissa nähdään James Bond ja Hobitti -elokuvasarjoista tutut brittinäyttelijät.

Imatran teatteri Hobitti näytelmä satu

Haaveen toteutuminen vei yöunet – Hobitti-näytelmän ensi-ilta jännittää ohjaajaa

Teatteri Imatran Hobitti-näytelmä saa tänään ensi-iltansa. Pienen teatterin jättiläisproduktio on pitänyt ohjaajan kiireisenä.

Imatran teatteri Hobitti näytelmä satu

Hobitti on kasvutarina sekä Bilbolle että näyttelijälle – "Täytyy varoa, ettei keneltäkään katkaise päätä"

Bilbon roolia esittävä Aki Honkatukia lähti Hobitin keskeiseen hahmoon "puhtaalta pöydältä". Hobitin keväässä on ilmassa myös haikeutta, sillä esitys on nykyisen talon viimeinen esitys.

Imatran teatteri Hobitti näytelmä satu

Tolkienin Hobitin näyttämöversio haluaa tuoda hahmot esille elokuvaa paremmin

Glyn Robinsin dramatisoinnin taivuttaminen näyttämölle on vienyt Teatteri Imatralta yli vuoden. Yleisö pääsee teatteriversiossa lähelle Keskimaan tapahtumia kaikilla aisteillaan.

Tolkien-fani Linda Hammaren.

Tolkien-fanin unelma: Soittaa selloa Hobitti-orkesterissa

Linda Hammarén pakotettiin lukemaan J.R.R. Tolkienin Hobitti, ennen kuin hän sai luvan katsoa yhtäkään kirjoihin perustuvista elokuvista. Tosifani on ylpeä Tolkieninkin käyttämästä suomen kielestä, käyttää tunteja kirjojen maailmassa päivittäin ja on hieman pettynyt uusimpaan leffaan.

Antti Litjan tähdittämä Mielensäpahoittaja on ollut syksyn katsotuin elokuva sekä Porissa että Raumalla.

Kemin Kinopirtin katsojaluvut hieman laskussa

Kemin elokuvateatterissa on tänä vuonna käynyt reilut 33 000 katsojaa. Katsotuimpia elokuvia on ollut muun muassa Mielensäpahoittaja.

Juri Nummelin, Mike Pohjola, Terra Tevajärvi ja toimittaja.

Innokkain fani jonotti kolme viikkoa Hobitti -leffaan

Ehkä Suomen innokkain J.R.R.Tolkien -fani, opiskelija Terra Tevajärvi jonotti elokuvateatterin edustalla kolme viikkoa päästäkseen ensimmäisenä näkemään uusimman Hobitti -elokuvan.

Bilbo Reppuli Teatteri Imatra

Pienen kaupungin teatteri haki Hobitin esitysoikeudet kahdelta mantereelta: "Ensin olin varma, ettei oikeuksia saada"

Imatran vanhan teatterirakennuksen viimeinen tuotanto, suuritöinen Hobitti, on ollut haastava tapaus alusta asti. Teatteri Imatran teatterinjohtaja Timo Rissasen piti käyttää hyväkseen kansainvälisiä suhteitaan, jotta suurtuotanto saadaan keväällä purettavan teatterin lavalle.

Hobitti-elokuvan ennakkolippujen jonottajia Helsingissä 19.11.2014.

Keskimaa-fanit jonottavat jälleen

Hobitti-trilogian päätösosan saapuminen elokuvateatteriin tarkoittaa yhtä asiaa – lippuja viikkotolkulla jonottavia telttailijoita Helsingin Narinkkatorilla. Ensimmäiset saapuivat jo lokakuussa.

Kuva elokuvasta Hobitti.

Hobitti astelee teatterin lavalle Imatralla

Valkokankaallakin seikkaillut J.R.R. Tolkienin klassikkoteos nähdään nyt Glyn Robbinsin dramatisoimana versiona.

Rölli ja kultainen avain -elokuvasta Allu Tuppurainen (Rölli vanhana) ja Linnea Röhr (Juurakko)

Rölli selätti Hobitin Etelä-Pohjanmaalla

Rölli ja kultainen avain oli Etelä-Pohjanmaan katsotuin elokuva vuonna 2013. Pohjanmaalla käytiin puolestaan katsomassa verraten enemmän ulkomaisia kuin kotimaisia elokuvia. Loppuvuoden suosikki Hobitti - Smaugin autioittama maa ylsi kärkeen vain kahdessa pohjalaiselokuvateatterissa.

Kuva elokuvasta Hobitti.

Tuhannet rynnivät elokuviin loppuvuoden kurjassa säässä

Elokuvateattereiden lippuluukulla on viime päivinä käynyt kova kuhina. Kehno sää on nostanut elokuvateattereiden kävijämääriä roimasti. Esimerkiksi Kuopiossa Finnkinon uudessa elokuvateatterissa sarjalippuja on ostettu 500 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Hobitti-elokuva vei käräjille

Warner Bros. on jakanut J.R.R. Tolkienin teoksen kolmeksi elokuvaksi, ja kirjan elokuvaoikeudet Warnerille Bros.ille myyneet Weinsteinit hakevat nyt ainakin 75 miljoonan dollarin korvauksia saamatta jääneistä tuotoista.

Telttoja jonossa tennispalatsin edessä

Hobitin lippuja on jonotettu Tennispalatsilla jo viikon verran

Hobitti elokuvatrilogian toinen osa on saanut innokkaimmat fanit leiriytymään Helsingin Tennispalatsin edustalle. Elokuvasarjan toinen osa saa ensi-iltansa Suomessa 11. joulukuuta, mutta lipunmyynti ensi-iltaan alkaa jo lauantaina. Innokkaimmat jonottajat saapuivat paikalle jo lähes viikko sitten.

Kirja ja silmälasit

Saako kirjan jättää kesken?

Kaikkia kirjoja ei vain millään kykene lukemaan loppuun saakka. Kirjan ja ruusun päivän kunniaksi paljastettiin, mikä kirja on jäänyt kesken ja miksi.

Lauri Maijala vieraana Aamu-tv:ssä.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Zambezia - Lintukodon siipiveikot, Hobitti - odottamaton matka ja Piin elämä

Vuoden viimeisessä Tähtihetkessä esitteltiin kokoperheen animaatio Zambezia - Lintukodon siipiveikot ja jo keskiviikkona ensi-iltansa saanut Hobitti – Odottamaton matka. Perjantaiaamun elokuvakolmikon täydentää ensi viikolla teattereihin saapuva Piin elämä. Tähtihetken sohvalla istui vuoden viimeisenä perjantaina valkokankaat valtaavan Juoppohullun päiväkirjan ohjaaja Lauri Maijala.

Kuva elokuvasta Hobitti.

Hobitti - Odottamaton matka on pienoinen pettymys

Peter Jacksonin uudessa Hobitti-elokuvassa ollaan Keski-Maassa 60 vuotta ennen Sormusten herra -trilogian tapahtumia. Uuden trilogian ensimmäisessä osassa nuori Bilbo Reppuli lähtee elämänsä ensimmäiselle seikkailulle.

Kuva elokuvasta Hobitti.

Jääkö Hobitti-trilogia Peter Jacksonin viimeiseksi matkaksi Keski-Maahan?

Elokuvaohjaaja Peter Jackson sanoo, ettei Hobitti-trilogian pituutta ole lisätty rahastuksen takia. Ohjaaja kertoi Yle Uutisille, että hän saattaa palata Keski-Maahan vielä Bilbo Reppulin seikkailujen jälkeenkin. Ensimmäinen Hobitti-elokuva sai ensi-iltansa Suomessa puoliltaöin.

Kuva elokuvasta Hobitti

Hobitti-elokuvassa tykitetään katsojan silmiin kuvia enemmän kuin koskaan

Keskiviikkona klo 00.12 tehdään muutamissa suomalaisissa elokuvateattereissa historiaa. Yöllä ensi-iltaan tuleva Hobitti-elokuva esitetään uudella tekniikalla, jossa ihmissilmälle syötetään tuplamäärä kuvia kuin aiemmin. Erikoisia HFR 3D -saleja on Suomessa yhteensä kaksikymmentä, yksi Hämeenlinnassa ja yksi Riihimäellä.

Faneja The Hobbit -elokuvan maailman ensi-illassa Wellingtonissa 28. marraskuuta 2012.

Hobitti sai ensi-iltansa

Pitkään odotettu Hobitti-elokuvasarjan ensimmäinen osa on saanut ensi-iltansa Uuden-Seelannin Aucklandissa. Fanit olivat sonnustautuneet hobittikorviin ja viittoihin, ja moni oli saapunut paikalle jo edeltävänä päivänä saadakseen eturivin paikan punaisen maton vierestä.

Eläinoikeusjärjestö: Hobitti-elokuvan kuvauksissa kuollut kymmeniä eläimiä

Eläinoikeusjärjestö PETA on kannellut Uuden-Seelannin hallitukselle Hobitti-elokuvan kuvauksissa kuolleista eläimistä. Järjestön mukaan ainakin 27 eläintä, mukaan lukien hevosia, kanoja ja vuohia, olisi kuollut loukkaantumisten ja vääränlaisen kuljetuksen seurauksena.

Hobitteja Air New Zelandin turvallisuusohjevideossa.

Uudessa-Seelannissa puhkesi Hobitti-kuume

Elokuvan hahmot näkyvät kaikkialla ja Klonkku odottaa Wellingtonin lentokentälle saapuvia. Keskiviikon ensi-iltanäytöksen ajaksi katujen varsille arvioidaan saapuvan jopa 100 000 ihmistä.

Kuva elokuvasta Hobitti - Odottamaton matka.

Hobitti-elokuvan oheistuotteista oikeusjuttu trilogian ensifilmin kynnyksellä

Hobitit luoneen kirjailija J. R. R. Tolkienin perijät katsovat, että filmiyhtiö tahkoaa rahaa moraalittomasti, kun vanhassa oheistuotesopimuksessa ei osattu ennustaa isoja verkkopelimarkkinoita.

Uuden-Seelannin hobittikolikoita.

Hobittikolikot pian käypää rahaa Uudessa-Seelannissa

Uusi-Seelanti yrittää hyödyntää marraskuussa ensi-iltaan tulevaa Hobitti-elokuvaa samaan tapaan kuin Taru sormusten herrasta -elokuvia. Maassa julkaistaan pian keräilykolikoita, joissa kuvataan muun muassa hobitti Bilbo Reppuli.

Tolkienin runoteos suomeksi ensimmäistä kertaa

J.R.R. Tolkienin runoklassikko Tom Bombadilin seikkailut julkaistaan suomeksi, kun teos täyttää 50 vuotta.

Kuva elokuvasta Hobitti - Odottamaton matka.

Hobbit-elokuvasta tulee sittenkin trilogia

Ensimmäinen osa suurelokuvasta tulee ensi-iltaan joulukuun puolivälissä, loput osat joulukuussa 2013 ja kesällä 2014.

Ian Holm näyttelee Bilbo Reppulia.

Hobitti-elokuvia päästiin viimein kuvaamaan

Hobitti-elokuvia on viimein päästy kuvaamaan Uudessa-Seelannissa. Kamerat pyörähtivät käyntiin maanantaina. Peter Jacksonin tuotanto on viivästynyt ay-kiistan, tekijänoikeusriidan ja ohjaajavaihdosten takia.

Hobbit-elokuvan kuvaukset käynnistyvät vihdoin

J.R.R. Tolkienin kirjaan perustuvan suurelokuvan The Hobbit kuvaukset alkavat maaliskuussa Uudessa Seelannissa, ilmoittaa elokuvan ohjaaja Peter Jackson. Vastatuulessa ollut projekti on viivästynyt useaan otteeseen mm. tekijänoikeuskiistan takia.

Rimakauhua ja rakkautta -tähti Hobitti-elokuviin

Rimakauhua ja rakkautta -tv-sarjasta tuttu James Nesbitt on valittu näyttelijäksi Hobitti-elokuviin. Hän esittää kahdessa leffassa Bofur-nimistä kääpiötä.

Uudessa-Seelannissa muutettiin lakia Hobitti-elokuvan takia

Uuden-Seelannin hallitus on muuttanut maan työlainsäädäntöä Hobitti-elokuvan takia. Lakia muutettiin pikavauhdilla sen takaamiseksi, että Peter Jacksonin ohjaaman Hobitti-elokuvan tuotanto pystytään varmasti pitämään aikataulussa.

Hobitti pysyy Uudessa-Seelannissa

Hobitti-elokuva tehdään sittenkin Uudessa-Seelannissa. Uuden-Seelannin hallitus on tehnyt tuotantoyhtiö Warner Brosin kanssa 25 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka takaa elokuvan tuotannon säilymisen maassa.

John Phillip Key

Pääministeri epäonnistui Hobitti-neuvotteluissa

Uuden-Seelannin toiveet pitää Hobitti-elokuvan tuotanto ovat valumassa hiekkaan. Maan pääministeri John Key ilmoitti, etteivät Hollywood-rahoittajat tiistaina käydyistä neuvotteluista huolimatta voi taata tuotantoa Uudelle-Seelannille.

Hobitti-elokuva poiki uusia mielenosoituksia

Uudessa-Seelannissa tuhannet ihmiset eri puolilla maata ovat osoittaneet mieltään Hobitti-elokuvan puolesta. Uusi-Seelanti on vaarassa menettää jättitulot.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle