Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Punabaskerinen nainen ottaa kuvaa älypuhelimella kahvilasta.

Ranskalaisia ärsyttävä tv-sarja houkuttelee Pariisiin turisteja – fani: Kaikki on sarjassa upeaa, mutta oikeasti joka paikassa haisee pissa

Pariisi kuvataan suoratoistopalvelu Netflixin romanttisessa Emily in Paris -komediasarjassa niin idyllisenä, että se on saanut monet ulkomaalaiset harkitsemaan jopa muuttoa kaupunkiin.

Raiteilta suistunut tavarajuna palaa East Palestinessa.

Ohion myrkkyjunalla ja viime vuonna valmistuneella elokuvalla hämmästyttäviä yhtäläisyyksiä

Myrkkykemikaaleja kuljettanut juna syöksyi raiteilta Yhdysvaltain Ohiossa kuun alussa. Turmapaikan asukas löysi todellisuuden ja White Noise -elokuvan väliltä selviä yhtäläisyyksiä.

Kuvakooste The last of us -pelistä ja siitä tehdystä tv-sarjasta. Nuori nainen ja parrakas mies molemmissa kuvissa.

Pelikriitikoiden taivaisiin kehuma The Last of Us kääntyi alkuvuoden odotetuimmaksi sarjaksi – tällainen se on

The Last of Us -tv-sarja seuraa kaksikon matkaa halki tuhoutuneen Yhdysvaltojen. Kehuttuihin videopeleihin perustuvaa sarjaa varjostaa pelisovitusten surkuhupaisa historia.

Kuvayhdistelmä sarjoista The Last of Us, Piiritys ja Shrinking.

Ysäri on in alkuvuoden tv-sarjoissa – listasimme yhdeksän kiinnostavaa sarjauutuutta

Vuoden alussa julkaistavissa sarjoissa nähdään myös zombeja, ihmissusia ja avaruusolioita.

Kuvituskuva perheestä joka on katsomassa televisiota josta pyörii ulos useita värinauhoja.

Netflixissä on eniten katsottavaa, mutta paras hinta-laatusuhde löytyy ihan muualta – Yle löysi suoratoistopalveluista hurjia eroja

Ylen laaja interaktiivinen artikkeli auttaa näkemään algoritmien taakse ja löytämään uutta katsottavaa. Suoratoistopalveluista löytyy paljon sellaista, mitä ne eivät osaa meille tarjota.

Meghan Markle ja Prinssi Harry

Brittimediassa kuhisee: odotettu Harrysta ja Meghanista kertova dokumenttielokuvien sarja viimein julki

Prinssi Harryn ja hänen puolisonsa Meghanin katkera taistelu Britannian kuninkaallisia sekä tiedotusvälineitä vastaan on taas ilmiliekeissä. Netflixin tänään alkanut dokumenttisarja on kuin bensaa liekkeihin.

Apocalyptica-yhtye.

Apocalyptica yllättyi itsekin: biisi pääsi Netflixin kymmenien miljoonien katsojien Wednesday-sarjaan

Tim Burtonin Addams Family -sarjan musiikista vastaa Burtonin luottomies Danny Elfman. Wednesday-sarja rikkoi ensimmäisen viikon katsojamäärällään Netflixin ennätyksen.

Kaksi naista hulppeassa eteisessä, taustalla pukuun pukeutunut mies.

Isoihin pelistudioihin pettynyt Sam Barlow loi ylistetyn Immortalityn, joka on Netflixin kautta yli 200 miljoonan tilaajan pelattavissa

Barlow sanoo, ettei isossa pelistudiossa voinut kirjoittaa realistisia naishahmoja. Interaktiiviseksi elokuvaksi kutsuttu Immortality on nyt tarjolla kaikille Netflixin tilaajille.

Jeffrey Dahmeria esittävä Evan Peters pilottilaseissan.

Netflixin uusi ohjelma sarjamurhaaja Jeffrey Dahmerista nousi superhitiksi, mutta herättää brutaaliudessaan myös pahennusta

Netflixin tuore Dahmer – Hirviö: Jeffrey Dahmerin tarina -rikosdraamasarja on rikkonut katsojaennätyksiä, mutta aiheuttanut myös pahaa mieltä sarjamurhaajan uhrien sukulaisille.

Netflix-sovellus OnePlus 7T-älypuhelimen ruudulla.

Netflix announces new game studio plans in Helsinki

The streaming giant will have a total of four game studios, two of which will be located in Helsinki.

Netflixin logo yhtiön rakennuksessa Los Angelesissa.

Netflix laajentaa pelituotantoaan – nyt puolet yhtiön pelistudioista sijaitsee Helsingissä

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu osti aiemmin keväällä suomalaisen Next Gamesin.

Anne Lajla Utsi, ISFI

Netflix aloittaa yhteistyön saamelaisen elokuvainstituutin kanssa

Yhteistyöllä pyritään vahvistamaan saamelaisten elokuvantekijöiden ammattitaitoa ja antamaan uusille elokuvantekijöille mahdollisuuksia saada äänensä kuuluviin.

 Nainen nojaa kaiteeseen.

Tanskassa suoratoistopalvelut pakotetaan investoimaan kotimaiseen sisältöön, nyt ministeriöt selvittävät, toimisiko sama Suomessa – elokuvapomo: “Onko tarpeen pakottaa?”

Suomalainen tv- ja elokuva-ala on kansainvälistynyt nopeasti viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt ministeriöissä pohditaan, pitäisikö suoratoistopalvelut pakottaa investoimaan suomalaiseen tv- ja elokuvatuotantoon kasvun kiihdyttämiseksi.

Nainen silmät sidottuna. Valkotakkinen mies takana.

Stranger Thingsin viimeisin kausi saavutti historiallisen suuret katseluluvut: kysyimme tutkijalta ja sarjan fanilta syitä suosiolle

Genrerajoja rikkova sarja on esimerkki siitä, miten paljon tv-tuotantoihin ollaan valmiita satsaamaan, tutkija Aino Isojärvi sanoo.

Netflix ja HBO -logot rakennusten seinissä.

Suoratoistopalveluiden kasvuvaihe näyttää muuttuneen säästökuuriksi – nyt HBO Max on lopettamassa omat televisiotuotannot Pohjoismaissa

Yrityskauppojen seurauksena HBO Max lopettaa muun muassa pohjoismaisten alkuperäissarjojen tuotannon. Säästötoimista kärsivät myös suomalaiset tuotantoyhtiöt.

Kate Bush Des O'Connor Tonight -ohjelmassa 2008.

Stranger Things -sarja nosti Kate Bushin jälleen parrasvaloihin – tiesitkö tämän salaperäisestä tähdestä?

Laulajan pitkä ura alkoi jo vuonna 1978 Wuthering Heights -kappaleella. Harvoin julkisuudessa esiintyvä artisti on nyt kokenut uuden renessanssin ja saanut uutta kuulijakuntaa Netflix-sarjan ansiosta.

Sidse Babett Knudsen roolissaan sarjassa Vallan linnake.

Tanska halusi tehdä rahaa huippusuosituilla sarjoillaan – seurauksena Netflix ja Viaplay keskeyttivät uudet tanskalaiset tuotantonsa

Vallan linnakkeen kaltaisia menestyksiä ei ehkä lähivuosina enää nähdä, sillä suoratoistopalvelujen mielestä tanskalaisista tuotannoista on tullut liian kalliita.

Netflixin sivusto netissä

Netflix on todellakin kääntämässä kelkkansa: jo tänä vuonna tulossa halvempi hintaluokka, joka sisältää mainoksia

Halvempi, mainoksellinen hintaluokka tulee alkuun käyttöön Yhdysvalloissa. Myös salasanojen jakamiseen aletaan silloin puuttua tiukemmin.

Roderick Kabanga hymyilee värikkäässä putkessa Hoplopissa.

Roderick Kabanga hautasi näyttelijähaaveet insinööriopintoihin, armeijaan ja hanttihommiin – mutta “kipinää takaraivossa” ei voinut sammuttaa

Kulttuurivieras, näyttelijä Roderick Kabangan, 28, matka kohti unelma-ammattia alkoi viisivuotiaana Oulussa. Kipinä oli sammua äidin kuolemaan, vääriin opintoihin ja hanttihommiin. Sitten tapahtui käänne.

Netflixin tv:n ohjelmavalikkoa osoitetaan kaukosäätimellä

Netflix menetti tilaajia ensimmäisen kerran vuosikymmeneen, taustalla koveneva kilpailu ja Venäjä-sulku

Hidastuvan kasvun vuoksi Netflix suunnittelee tarjoavansa halvempia mainosversioita palveluistaan.

Next Games -logo puhelimen pidikkeessä.

Netflixin ostotarjous suomalaisesta mobiilipeliyhtiö Next Gamesista läpi

Netflix saa Next Gamesin osakekannasta yli 90 prosentin osuuden, ja se voi nyt lunastaa loput osakkeet. Next Games poistuu kaupan myötä Helsingin pörssin First North -markkinalta.

Värikäs lohikäärme levittelee siipiään.

Jos ahmit Soturikissat-kirjat, kannattaa kokeilla myös Tulisiivet-sarjaa – sarjojen takana on sama kirjailija, joka kirjoittaa mieluiten öisin

Yhdysvaltalaisen lastenkirjailijan Tui T. Sutherlandin Tulisiivet-sarja on niin suosittu, että jopa Netflix on tekemässä lohikäärmeistä sarjaa.

Netflixin katselua tietokoneelta, kuvattu olan takaa.

Netflix aikoo puuttua vapaamatkustukseen: tunnusten jakamisesta jatkossa ehkä lisämaksu

Netflix aloittaa kolmessa maassa kokeilun, jolla yritetään suitsia tunnusten jakamista ulkopuolisille. Sen mahdollinen laajeneminen esimerkiksi Suomeen ratkeaa vasta myöhemmin.

Netflix-sovellus OnePlus 7T-älypuhelimen ruudulla.

Netflix ei suostu lähettämään venäläistä propagandaa Venäjän vaateista huolimatta

Suoratoistojättiä oli vaadittu lisäämään tästä päivästä lähtien palveluunsa useita venäläiskanavia, joista ainakin yhdellä on läheiset yhteydet maan hallintoon.

Toimittaja Tuukka Pasanen juo espressoa kiihtyneessä tilassa.

Oletko koukussa, kysyy Viikon Tuukka – osallistu keskusteluun!

Koukuttavampia koukkuja. Nopeampia leikkauksia. Jännitettä.

Joe Exotic poseeraa tiikerin kanssa.

Netflix-sensaatio "Tiger King" Joe Exotic sai 21 vuoden vankeustuomion eläinoikeusaktivistin murhan tilaamisesta ja tiikerien tappamisesta

Joe Exotic, oikealta nimeltään Joseph Maldonado-Passage, oli jo aiemmin saanut vuotta pidemmän tuomion samasta syystä, mutta tapaus päätyi uuteen oikeudenkäyntiin.

Ryhmä avaruuspukuisia ihmisiä kehässä.

Netflixin alkuvuoden hitti tulee Koreasta ja Kuusta: The Silent Sea -scifisarjassa vesi uhkaa loppua Maasta, ja mystinen avaruusasema on ainoa toivo

Etelä-Koreassa tehdään nyt useita tieteissarjoja, jotka käsittelevät myös yhteiskunnallisia teemoja. Scifi-elementit ovat olleet jo pitkään oleellinen osa eteläkorealaisia musiikkivideoita.

Ääninäyttelijä Jaana Saarinen katsoo kameraan. Taustalla on kuva Meryl Streepistä. Pesosella ja Streepillä on sama muikea ilme.

Netflix dubbasi Don't Look Up -elokuvan suomeksi, ja se herätti somessa "kauhuntäyteisiä" tunteita – oikeasti käännös on palvelua sadoilletuhansille

Kun Meryl Streep puhuukin elokuvassa suomea, katsoja nauraa, raivostuu tai ilahtuu. Leffafanit kehitysvammaisten elokuvakerhossa toivovat lisää suomeksi dubattuja elokuvia.

Kohtaus elokuvasta Don’t Look Up.

Yleisö rakastui, kriitikot nuivempina – tällainen on huippunäyttelijöiden täyttämä Don't Look Up -elokuva, joka singahti Netflixin suosituimmaksi

Don't Look Upin roolisuoritukset keräävät kehuja, muuten kriitikoiden vastaanotto on ollut nihkeämpää. Elokuvassa komeetta uhkaa maata, mutta suuri yleisö ei jaksa siitä innostua.

Kuvakollaasissa vasemmalla kuva Squid Game -sarjan aseistetusta vartijasta, oikealla päähenkilöt And Just Like That -sarjasta.

Katsoitko jo nämä? Poimimme 11 vuoden puhutuinta sarjaa, jotka voi ahmia joulunpyhinä

Vuoden suosituimissa tv-sarjoissa on käsitelty muun muassa rikkaiden valtataistelua, köyhyyttä ja lääkeriippuvuutta.

Kuva Netflix-sarja Squid Gamesista.

Supersuosittu Squid Game -sarja saa jatkoa

Netflixin kaikkien aikojen katsotuimmaksi sarjaksi noussut eteläkorealaisen sarja on saamassa toisen tuotantokauden, kertoo sarjan luoja.

Netflixin tv:n ohjelmavalikkoa osoitetaan kaukosäätimellä

Kunnianloukkauskanteet Netflixiä vastaan ovat lisääntyneet selvästi – se saattaa vaikuttaa siihen, mitä voit katsoa jatkossa

Suoratoistomarkkinoiden markkinajohtajaa Netflixiä vastaan on nostettu useita oikeusjuttuja. Nyt pohditaan, kenellä on vastuu sarjojen ja elokuvien sisällöistä.

Troll VFX

Tamperelaisyritys solmi suuren luokan Netflix-sopimuksen – tekee digitehosteita Tom Hardyn tähdittämään jättibudjetin toimintajännäriin

Erikoistehostetalo Troll VFX:n sopimus on Suomessa harvinainen. Amerikkalaisen tuotantoyhtiön mukaan Suomi on nyt Hollywoodin näkökulmasta hyvin kiinnostava, mutta osaavaa työvoimaa ei ole täällä riittävästi.

Toinen Halloween-juhla koronan aikaan on koristelun juhlaa

Laita kausikoristelu tästä paremmaksi: Katso, miten huimaa halloweenia valmistellaan Ohiossa

Koronarajoitukset hiljentävät halloween-karnevaalia toisena syksynä peräkkäin. Kotien rahallinen panostus on silti ennätysmäistä. Yhdysvalloissa käytetään valmisteluihin jopa kymmenen miljardia dollaria.

Ryhmä Hau

Osa vanhemmista ihmettelee Ryhmä Hau -elokuvan "liian korkeaa" ikärajaa, mutta se on ja pysyy – näin ikärajoista Suomessa päätetään

Ryhmä Hau -elokuva on Kavin päätöksen mukaan niin paljon jännittävämpi kuin suosittu televisiosarja, että se sai ikärajakseen K7. Suomalaiset pitävät tutkimusten mukaan ikärajoja tärkeinä ja noudattavat niitä melko tunnollisesti.

Kuva Netflix-sarja Squid Gamesista.

Squid Game on synnyttänyt lyhyessä ajassa laajaa fanikulttuuria – sarjan dystopialla on kuitenkin vakava tausta

Roolipelejä, muotia, korean kielen opiskelua – Netflix-sarja Squid Gamesta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö

Kännykän ruudulla Bridgeton, takan häämöttää ohjelma tv-ruudulla.

Kotimaiset tuotantoyhtiöt iloitsevat mahdollisista miljoonista – Netflix voi pian kustantaa suomalaisia sarjoja

Uusi malli voisi tuoda kotimaisiin tuotantoihin jopa 20 miljoonan piristysruiskeen vuosittain. Tästä toivotaan paikkausta mahdollisesti hupeneviin rahapelituottoihin.

Punahuppuinen hahmo johtaa ihmisryhmää.

Netflixin Squid Game -sarja niittää hurjaa suosiota – se tarjoaa myös yllättäviä näkymiä eteläkorealaiseen yhteiskuntaan, jolla on pimeä puolensa

Korealaiset kulttuuri-ilmiöt saavuttavat säännöllisin väliajoin kansainvälistä suosiota. K-pop on jo käsite, ja nyt maailmanvalloitusta tekevät elokuvat ja televisiosarjat.

Netflix-sovellus OnePlus 7T-älypuhelimen ruudulla.

Ministeriöt selvittävät, voiko Netflixin pakottaa investoimaan suomalaisiin tuotantoihin

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat asettaneet työryhmän selvittämään mallia, joka laajentaisi audiovisuaalisten tuotantojen rahoituspohjaa. EU-direktiivin suoma mahdollisuus on käytössä jo ympäri Eurooppaa.

Ihmisiä istuu moottorikelkkojen päällä lumisessa maisemassa.

Maailmanlaajuista Netflix-näkyvyyttä luvassa pienelle Ounasjokivarren matkailuyritykselle Rovaniemellä

Erikoisia loma-asuntoja esittelevän matkailuaiheisen sarjan kuvaustiimi matkusti Rovaniemelle puolitoista vuotta sitten, juuri ennen koronaa. Ollero Eco Lodgen toimitusjohtaja Arttu Pöyryä kuvaustiimin tupsahtaminen pihaan alkuun jännitti.

Netflixin pääkonttori Kaliforniassa.

Suoratoistopalveluiden kilpailu kiristyy – Netflix yrittää uuteen nousuun tarjoamalla mobiilipelejä

Videoiden ja elokuvien suoratoistopalvelut jatkavat kasvuaan, mutta hyytymistä on jo ilmassa. Netflix menetti toisella vuosineljänneksellä tilaajia Pohjois-Amerikassa. Uutta nousua haetaan peleistä.

The Crown tv-sarja.

Etsitkö uutta katsottavaa? Nämä tv-sarjat kilpailevat Emmy-palkinnoista

Yhdysvalloissa tuotettavien tv-sarjojen määrä putosi viime vuonna ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Parhaan komedian ja draamasarjan tittelistä ilmoitettiin kisaamaan noin kolmannes vähemmän tuotantoja kuin aikaisempina vuosina.

Mainoskyltti Berliinissä.

Amazon osti ikonisen elokuvastudion – siirtyykö elokuva-ala lopullisesti suoratoistoaikaan?

Teknologia- ja mediajätit ovat viime aikoina pyrkineet aggressiivisesti vahvistamaan asemiaan suoratoistomarkkinoilla. Verkkokauppajätti Amazon yrittää vallata markkinat James Bondin ja Rockyn voimin. Elokuvateatterit seuraavat kisaa sivusta.

AT&T:n logo yhtiön pääkonttorilla

Warner Media ja Discovery yhdistyvät, tavoitteena on muodostaa uusi suoratoistojätti

AT&T:n omistama Warner Media yhdistyy mediakonserni Discoveryn kanssa. Warner Mediaan kuuluvat HBO- ja CNN-kanavat sekä elokuviin ja musiikkiin keskittynyt Warner Bros. Discoveryn ja Warner Median on tarkoitus muodostaa uusi suoratoistojätti, joka kilpailee Netflixin ja Disneyn kanssa.

Henkilö selaa Netflixin tarjontaa iPadiltä.

Huonosti osuvat musiikki- ja elokuvasuositukset aiheuttavat algoritmiuupumusta

Tuoreen tutkimuksen mukaan viihdepalveluiden suosittelualgoritmit eivät onnistu tehtävässään, koska niillä on liian yksiulotteinen kuva käyttäjistä. Moni haluaisi auttaa algoritmeja oppimaan, mutta palvelut pitävät mustat laatikot visusti kiinni.

Ida Elise Broch tv-sarjassa Jouluksi kotiin

Pohjoismaisten sarjojen jättisuosio tuo Netflixille toimiston Tukholmaan - saadaanko kohta ensimmäinen Netflix-sarja Suomesta?

Kaksi kolmasosaa Netflixin tilaajista katsoo pohjoismaisia tuotantoja, uuden toimiston johtaja kertoo suoratoistopalvelun blogissa.

Riz Ahmed esittää kuulonsa menettävää metallirumpalia elokuvassa Sound of Metal

Lähes kaikki Oscar-ehdokkaat ovat jo nähtävissä eri suoratoistopalveluissa – katso täältä lista elokuvista

Kolmen viikon päästä jaettavaan gaalaan voi valmistautua kotisohvalla, kiitos entistä nopeammin suoratoistopalveluihin tulevien elokuvien.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle