Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Poliisi hajotti puistokokoontumisia yöllä Helsingissä

Sadat ihmiset kokoontuivat Helsingin puistoihin keskiviikkoiltana. Poliisi kehotti porukoita hajaantumaan puoliltaöin yleisen järjestyksen ja turvallisuuden säilyttämiseksi. Myös melusta oli valitettu poliisille.

Midsummer in the city: Sauna, mölkky and not many tourists

This year, Helsinki was not as empty as in Midsummers past.

"Kutsumme tätä hylkiöiden juhannukseksi", sanoi Katja Novitsky – 14 kuvaa juhannus-Helsingistä

Suomeen muuttaneet britit tietävät jo saunan ja mökin, mutta juhannustaikoja pitää vielä opetella.

Katso, tää on Helsinki, sun ikioma Stadisi!

Kiertoajelu eri aikojen Helsingissä.

Kulttuurin rahanjako kuohuttaa Helsingissä

Pienille toimijoille tehdyt avustusleikkaukset kuohuttavat kulttuuripiirejä Helsingissä.

Kuha ratkaisi lajikalastuksen mestaruuden Mustikkamaan vesillä

Tavallisesti helposti saatavat lajitkin olivat tämän vuoden kisassa tiukassa.

Video: Lintuharvinaisuus kuntoutettiin kotimatkalle Korkeasaaressa – Kolmas havainto vaaleakiitäjästä Suomessa

Harvinainen vaaleakiitäjä vapautetaan videolla kahdeksan päivän hoitojakson jälkeen.

Kruunusillat-yhteys myllää Korkeasaaren pohjoisrannan uusiksi

Korkeasaaren nykyinen vastaanotto vaihtaa paikkaa, kun Kruunusillat tuo raitioyhteyden saarelle ensi vuosikymmenellä.

Helsinki Zoo's Siberian tiger triplets heading off into the world

Rare Siberian tiger cubs born at Helsinki's Korkeasaari Zoo in 2016 will be sent to zoos in different countries this fall.

Video: Korkeasaaren orvot tervapääskyn poikaset nousevat yksi kerrallaan siivilleen – voivat lentää jopa kolme vuotta laskeutumatta

Korkeasaari oli heinäkuussa kävijämääriltään poikkeuksellisen hiljainen, mutta villieläinsairaalassa vipinää on riittänyt. Vapauteen on päästetty yli 20 nuorta tervapääskyä.

Korkeasaaren Hanna ja Helmi laukkaavat nyt vapaina Mongoliassa

Luontoon on palautettu 31 eläintarhassa syntynyttä mongolianvillihevosta, joista kaksi on Korkeasaaresta.

Maanantai 4.6.2018 (radio)

Monet työpaikat ovat alkaneet suojata työntekijöitä punkeilta. Sähköautojen latauspisteitä tulee lisää. EU:n vammaiskortti on käytössä nyt myös Suomessa. Korkeasaaresta kuuluu vauvauutisia.

Rannalla lepäävä kuutti on söpö, mutta äkäinen ja purema voi aiheuttaa vaikean tulehduksen, muistuttaa Korkeasaaren väki

Osa harmaahylje-emojensa vasta vieroittamista kuuteista tarvitsee ihmisen apua, mutta amatöörin ei pidä niihin kajota.

Helsingin kuolleet ja sairaat joutsenet ihmetyttivät – syyksi varmistui lyijymyrkytys

Oulun Eviran tutkimuksissa on varmistettu, mikä koitui kyhmyjoutsenten kohtaloksi. Kaksi lintua on kuitenkin paranemaan päin Korkeasaaren villieläinsairaalassa.

Mikä kyhmyjoutsenia vaivaa? Pelastuslaitos vei taas joutsenen hoitoon Helsingissä

Laajasalon läheisyydestä löydetty, heikossa kunnossa oleva kyhmyjoutsen on viety Korkeasaaren villieläinsairaalaan. Linnun kohtalo selviää lähipäivinä.

Three simultaneous accidents test Helsinki emergency services – one reported fatality

Emergency services were stretched thin on Tuesday when three different accidents occurred at the same time in different parts of Helsinki. The city had to establish two extra first aid units and alert contractual volunteer fire departments. One person is reported dead and 18 injured.

Kolme samanaikaista onnettomuutta veti Helsingin pelastuslaitoksen äärirajoille – "Yhtään omaa autoa ei ollut vapaana"

Pelastuslaitos joutui hälyttämään sopimuspalokuntia valmiuteen sekä perustamaan ylimääräisiä ensihoitoyksikköjä.

Mustatäplätokko lymyää pohjassa ja nousee pilkillä – Helsingistä saa vuorokaudessa yli 30 eri kalalajia, kun tietää mitä tekee

Kalamaratonissa pärjää tiedolla, taidolla ja tuurilla. Voittoon tarvitaan erikoisiakin lajeja, kuten hopearuutana, kivennuoliainen tai kivisimppu.

Kaupunkilaiset työntävät sormensa multaan – Jopa kauppakeskus sopii hyvin viljelypaikaksi

Helsinkiläiset kasvattavat syötävää kauppakeskuksessa, puistossa ja ratapihalla. Pitää vain huolehtia, että viljelymaa on puhdasta.

Perjantai 17.2.2017 (radio)

Suomeen perustetaan ehkä tosi iso ammattiliitto. Korkeasaaren eläintarhan karhut alkavat herätä talviunesta. Lukioissa järjestettiin vanhojen tanssit. Etelä-Suomen kouluissa on alkanut talviloma. Huumori pitää parisuhteen kunnossa.

A sure sign of spring: Korkeasaari bears wake from winter hibernation

In Finland nothing means spring is around the corner more in the south than news that the brown bears at Helsinki’s Korkeasaari Zoo have woken from their winter’s sleep. Zoo employees say the 16 and 11-year-old females’ hibernation is increasingly cut shorter as the years pass.

Oksentava kalamies ja muita radiomuistoja vuodelta 2016

Radio Suomen Helsingin aluetoimitus on vuoden 2016 aikana tehnyt satoja juttuja Helsingin seudulta sekä kaikista Uudenmaan kunnista. Toimitus valitsi vuoden varrelta muutamia tarinoita, jotka ovat syystä tai toisesta jääneet mieliimme.

66-vuotias Juhani käy ikätovereidensa hautajaisissa ja tähtää kehonrakennuksen MM-kisoihin

66-vuotias Juhani Mattila on kyllästynyt ramppaamaan ikäistensä hautajaisissa. Hän harjoittelee yhä kuntosalilla, jota oli perustamassa 1968. Mattila on harrastanut kehonrakennusta yli 50 vuotta.

Korkeasaaren eläimet jopa tappelevat uudesta lähiruoasta – video

Korkeasaaren eläinten ruokalistalla kokeillaan uutta syötävää, luonnolle erittäin haitallisia hopearuutanoita. Hopearuutanoita poistokalastettiin tällä viikolla Helsingissä ja saalis näytti maistuvan karhuille, saukoille ja merikotkille.

Korkeasaari etsii paikkaansa Helsingin sisällä: "Toivottavasti säilytään ketteränä"

Korkeasaaren eläintarhan säätiöittämistä tai muuttamista liikelaitokseksi pohditaan jälleen. Korkeasaaren rooli pitää ratkaista samalla kun Helsingin kaupunki myllää hallintoaan. Korkeasaari on nyt kaupungin virasto.

Jatkuva räjäytystyö sai uskon koetukselle – paratiisi löytyi sillan päästä

Räjäytystyöt Kalasatamassa saivat Lea Petäjäahon harkitsemaan muuttoa. Rakentamismetelin rauhoituttua luonnonläheisyys ja aktiiviset asukkaat kuitenkin voittavat muuttoaikeet.

Uusi silta yhdistää Kalasataman ja Mustikkamaan ja johdattaa aina Korkeasaareen saakka

Helsingissä avattiin tänään odotettu kevyen liikenteen silta, joka yhdistää uuden Kalasataman asuinalueen Mustikkamaan ulkoilualueisiin. Siltaa tulevat käyttämään myös metrolla liikkuvat Korkeasaareen menevät turistit, sillä Kalasatama on nyt Korkeasaaren lähin metroasema.

Espanjansiruetana syö jopa koirankakat tieltään: "En suosittelisi ihmisille tai lemmikille ravinnoksi"

Espanjansiruetanan torjuntaan kannattaa ryhtyä nyt, ennen kuin etanat ennättävät munimaan. Helsingin kaupunki kerää havaintoja vieraslajista verkkopalvelussa kerrokartalla.hel.fi.

"Pitäisi rauhoitella ensin ihmiset" – Kaupunkiin eksyneen hirven tainnutus on riskipeliä

Viimeksi tänään torstaina poliisi lopetti Helsinkiin eksyneen hirven. Paniikissa ollut eläin juoksi pankin ikkunasta sisään ja loukkasi itsensä toikkaroidessaan. Vastaavissa tilanteissa eläimen tainnuttaminen on hankalaa, arvioi kokenut nukutuskiväärin käyttäjä.

Kuutti eksyi rannalle – majaili kaksi päivää veneliikkeen laiturin alla

Kuutti oli viettänyt kaksi päivää kotkalaisen veneliikkeen laiturin alla. Eläin toimitettiin saamaan jatkohoitoa Korkeasaaren Helsinkiin.

Ei mitään tekemistä hiihtolomalla? – Katso vinkit täältä

Hiihtolomaviikolla Helsingissä voi muun muassa pilkkiä, harrastaa sumopainia tai käydä katsomassa Korkeasaaren karhuja. Yläasteikäisille on paljon ohjelmaa Messukeskuksen Reaktorissa.

Kruunusillan halutaan laskeutuvan Merihakaan

Aiemmissa kaavailuissa vaihtoehtoina ovat olleet myös Pohjoisranta sekä Liisankatu.

Perjantai 5.2.2016 (radio)

Suomi parantaa teitä ja junaratoja 600 miljoonalla eurolla. Suurin osa suomalaisista kannattaa rajatarkastuksia. Korkeasaaren karhut ovat heränneet talviunilta. Perjantaina on vietetty Runebergin päivää. Suomalaiset syövät paljon makeita herkkuja.

Laiskiainen ottaa lungisti, papukaija pölläyttää sulat pystyyn – näin eläimet reagoivat ilotulitteisiin

Vuodenvaihteeksi Heinolan lintutarhan ikkunat peitetään ja radio pannaan klassiselle kanavalle. Korkeasaaressa kaupungin ääniin tottuneet eläimet eivät pienestä hötkyile, mutta vuodenvaihteen varalle tehdään silti erityisjärjestelyitä. Eläimiä ei kuitenkaan esimerkiksi rauhoiteta.

Tiistai 10.11.2015

Monet koululaiset ovat uupuneita koulunkäyntiin. Ruotsiin ennätysmäärä turvapaikanhakijoita. Britannia esittää uudet ehdot EU-jäsenyydelle. Karhut aloittavat talviuntaan.

Kruunusiltojen suunnittelu etenee – valtuustolta vihreää valoa

Raitioyhteyden mahdollistava asemakaava ja liikennesuunnitelma hyväksyttiin Helsingin valtuustossa äänin 64-9. Päätös mahdollistaa siltahankkeen jatkosuunnittelun, mutta lopullinen päätös sen rakentamisesta tehdään vasta ensi vuonna. Toteutuessaan Helsingin pisin silta yhdistää Laajasalon ja Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen kantakaupunkiin.

Helsingin kaupunki vierailee moskeijoissa, tavoitteena tiedottaa ja tavoittaa

Helsingin kaupunki on vieraillut syksyn aikana kaikissa Helsingin moskeijoissa. Syynä on kasvava turvapaikanhakijoiden määrä.

Living Spaces -festivaali katsoo kaupunkitilaa uudessa valossa

Festivaalin aikana järjestetään muun muassa sadonkorjuupyöräily, katurunous-tapahtumia ja uudenlaisia kiertokäyntejä Korkeasaareen. Festivaalikeskuksena toimii liikkuva raitiovaunu.

Hunajamarinoidut tappajaetanat saivat karhut sekaisin – erikoinen reaktio tallentui videolle

Korkeasaaren eläimille tarjottiin tänään ravinnoksi espanjansiruetanoita. Tarkoituksena oli kokeilla, josko haitallisia tappajaetanoita voisi hyödyntää eläinten ravintona. Ennen tarjoilua, etanat marinoitiin hunajavedessä. Karhut innostuivat uudesta ateriasta, mutta eivät aivan odotetulla tavalla.

Tappajaetanoita kerätään Korkeasaaren eläinten ruuaksi

Erityisen haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltuja espanjansiruetanoita yritetään Helsingissä torjua uusin keinoin. Etanoita aiotaan kerätä ja tarjota Korkeasaaren pesukarhuille ja villisioille.

Torstai 4.6.2015

Huumepoliisin entistä päällikköä syytetään huumerikoksista. Valio irtisanoo noin 180 työntekijää. Helsingin Pasilan postiterminaalissa tapahtui onnettomuus. Korkeasaaren eläintarhaan on syntynyt paljon uusia pentuja.

Helsingin poliisi: Tuhat alaikäistä lähetettiin kotiin

Poliisi puuttui Mustikkamaalla ja Paloheinässä kesäloman alkua päihteiden voimalla juhlistaneiden alaikäisten illanviettoon. Helsingin keskustassa yö oli perinteisen vilkas koulujen päätyttyä.

Ensimmäistä työväen vappua juhlittiin Korkeasaaressa

Suomalainen työväestö on kulkenut vapun vietossa maailman mittakaavassakin eturintamassa. Ensimmäinen työväen vappujuhla järjestettiin vuonna 1890 – samana vuonna, jolloin Sosialistinen Internationaali julisti toukokuun ensimmäisen päivän kansainväliseksi työläisten mielenosoituspäiväksi. Juhlapaikaksi valikoitui Korkeasaari, mutta ei suinkaan eläimien, vaan painomusteen takia.

Helsingin päiväkodeissa ennätysmäärä lapsia – kaupunki haluaa lisätä kerhojen ja yksityisten palveluiden käyttöä

Päiväkoti-ikäisten lasten määrän ennustetaan kasvavan Helsingissä entisestään.

Lähimetsien puolesta kampanjoidaan – Mustikkamaa ja Öjen esimerkkeinä uhatuista lähimetsistä

Lähimetsät haltuun -kampanjan avulla halutaan nostaa esiin lähimetsien tärkeyttä ja edistää kaupunkien ja kuntien omistamien lähimetsien suojelua. Kampanjan kärkikuvina on viisi lähimetsää, joista kolme on Helsingissä ja kaksi Vaasassa.

Perjantai 20.2.2015

Matkapuhelimen tietoturvasta ei tarvitse huolestua. Suomalaiset harrastavat liian vähän liikuntaa. Allergia-aika alkaa. Korkeasaaren karhut heräsivät talviunilta.

Meet Gina, Gira and Gita - Helsinki Zoo’s new lion cubs

Helsinki’s Korkeasaari Zoo has decided on names for its new trio of lion cubs born to endangered Asiatic lions. In December zookeepers reached out to the public to find suitable names that would reflect their Indian origins and came up with Gina, Gira and Gita.

Korkeasaari jäi reilusti kävijätavoitteestaan

Sateinen alkukesä ja helteinen heinäkuu verottivat Korkeasaaren lipputuloja. Kulunut vuosi näyttääkin jäävän kävijämäärältään edellisvuotta pienemmäksi ja roimasti alle budjetoidun tavoitteen.

Heikkokuntoinen Verneri-siili kerryttää massaa harrikkalaatikossa

Kuopiolaispariskunta yritti tuloksetta löytää kodin pihapiirinsä huonokuntoisille pikkusiileille. Kun lähellä ei ollut siileille mitään paikkaa, he ryhtyivät itse toimeen ja avasivat ovensa kahdelle puolen kilon piikkipallolle. Siilitutkijan mukaan apu on joskus paikallaan, kun talvi painaa päälle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle