Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ensimmäisiä walkmaneja 70 -luvulta.

Hyvää syntymäpäivää, Sony Walkman! Maailmaa muuttaneet korvalappustereot täyttävät 40 vuotta

Heinäkuun 1. päivänä 1979 Sony toi markkinoille lelun näköisen laitteen, jolla pystyi kuuntelemaan kasetteja missä vaan. Siinä tapahtui vääryys.

Nämä ovat kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimmat laitteet – listalla legendaarinen Nokian 3210

Yhdysvaltalainen Time-lehti julkaisi listan viidestäkymmenestä vaikutusvaltaisimmasta teknisestä laitteesta, jotka ovat muuttaneet maailmaa.

Niin kasarii -tutkimus kerää parhaillaan nettikyselyllä suomalaisten musiiikkimustoja 1980-luvulta.

Kasarista tuli tiedekelpoinen – suurtutkimus kerää ensin musiikkimuistot

Koko 1980-luvun suomalainen nuorisokulttuuri aiotaan tutkia perinpohjin laajassa ja monivuotisessa Niin kasaria -tutkimusohjelmassa. Tutkimus alkoi helmikuun alussa musiikkimuistojen keruulla - Dingosta Dire Straitsiin, Rockradiosta paikallisradioihin ja kaseteista cd-levyihin.

C-kasetit herättävät lämpimiä tunteita – pyörivät edelleen monissa autoissa

Nauhan pyörittelyä kynän avulla paikoilleen, puolen vaihtamista, Walkmaneja... Vaikka C-kasetteja myydään enää melko marginaalisesti Suomessa, YleX:n kyselyn perusteella vanhoja kunnon kassuja kuunnellaan edelleen – ainakin autoissa.

C-kasetin yksi etu oli se, että siihen saattoi äänittää useita kertoja päällekkäin

Kannettavassa kasettisoittimessa oli sitä jotain

Toimittaja Juha-Pekka Huotari haikailee c-kasettien ja kannettavan kasettisoittimen perään.

Tanssijoita klubilla.

DJ-ura käynnistyy vaikka kouludiskosta

Helsingin musiikkitarjonta elektronisen musiikin saralla on tänä kesänä kattavaa. Isojen festivaalien kuten Summer Soundin ja Flow'n rinnalla on tarjolla paljon pieniä klubeja. Helsingissä levynpyörittäjien kilpailu on kovaa.

C-kasettia soittava korvalappustereo.

Kasettinauhurit ovat eläkeläisten juttu

Kannettava Sony Walkman -kasettinauhuri on pian historiaa, kun viimeiset Japanissa valmistetut nauhurit loppuvat lähiaikoina kaupoista. Vuonna 1979 esitelty laite mullisti musiikin kuuntelun.

Kasetteja 80-luvulta. Hittibuumi3, Tina Turner, Muska ym.

C-kasetti pitää pintansa - kirjastossa

Vanha kunnon C-kasetti pitää pintansa äänitallenteena, mutta vain kirjastoissa. Kuluttajakäytössä jämerät tupladekit ja vou'aavat walkmanit ovat joutuneet ensin cd-soittimien ja sitten bittitallentimien syrjäyttämäksi, mutta esimerkiksi Kemin kirjaston hyllyistä C-kasetteja löytyy yhä tuhansia.

Walkman-soitin

Synttärisankari Walkman oli aikansa iPod

Sony lanseerasi legendaarisen Walkman-kasettisoittimen 30 vuotta sitten. Kannettava laite mullisti musiikinkuuntelun, mutta on vääjäämättä menettänyt kuningasasemansa uudelle hallitsijalle.

IPodin kuuntelu aiheuttaa peräänajoja

Mp3-soittimet ovat osatekijänä yhä useammassa auto-onnettomuudessa, sanoo brittiläinen vakuutusyhtiö. Autovakuuttajan mukaan brittiautoilijat syyttävät entistä useammin vahinkoilmoituksissaan jalankulkijoita, jotka ovat uppoutuneet musiikkiin ja aiheuttavat äkkijarrutuksia, mikä taas saa aikaan peräänajoja. Monien samaan aikaan naputtelemat tekstiviestit lisäävät onnettomuusriskiä.

Sony sulkee nettimusiikkikauppansa

Viihdejätti Sony on kertonut sulkevansa yhtiön nettimusiikkikaupan Connect Music Storen. Yhtiö aikoo aloittaa palvelun alasajon ensi vuoden maaliskuussa. Sonyn nettimusiikkikaupan sulkemisen taustalla on yhtiön päätös käyttää uusissa Walkman-nauhureissaan Windows-yhteensopivaa formaattia. Sony yritti pitkään pysytellä oman ATRAC-formaattinsa käyttäjänä, mutta se ei saanut sille tarpeeksi suosiota.

Soivat korvatulpat vaiko ääniraita elämään?

Valtaosan mielestä kannettavat musiikkisoittimet piristävät tylsää matkantekoa tai tahdittavat mukavasti vaikka juoksulenkkiä. Osan mielestä eristäytymällä ihmisten tarvitsee piitata toisistaan vähemmän tai että soittimet toimivat parfyymina muutoin kurjalle äänimaisemalle.

IMPROVe kysyy, miltä kaupunki kuulostaa

Helsingin Taideteollisen korkeakoulun medialaboratorion IMPROVe-projekti haluaa kännyköiden avulla ihmisten kiinnittävän enemmän huomiota ääniympäristöönsä.

Sony Ericsson paransi roimasti

Japanilais-ruotsalainen matkapuhelinyritys Sony Ericsson kohensi roimasti tulostaan loka-joulukuussa.