Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vääristääkö kolmen suuren levy-yhtiön valta musiikkibisnestä? Brittipoliitikot vaativat striimausjärjestelmän suurta nollausta

Ison-Britannian kilpailuviranomaista on pyydetty selvittämään, onko Sonyn, Warnerin ja Universalin markkina-asema epäreilu, ja johtaako se taiteilijoiden poljentaan. Musiikintekijät ovat turhautuneita striimauksen mataliin korvauksiin.

Antti Tuiskun kesän suurkonsertit siirtyvät syksyyn

Bailantai-konsertit järjestetään syyskuussa.

Keikkoja, kulttuuritapahtumia ja yleisötilaisuuksia perutaan nyt urakalla – soitimme järjestäjille ympäri Suomea, näin he vastaavat

Hallitus kertoi torstaina iltapäivällä suosittelevansa, että yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Meripäivien konserttijärjestäjä vaihtuu – ensimmäiset artistikiinnitykset julki tammikuussa

Kotkan Meripäivien konserttijärjestäjiksi on valittu tapahtumatuottaja N.C.D. Production ja ohjelmatoimisto Warner Music Live.

Kotisohvalta pääsee taas linnan juhlien jatkoille – osallistu juhlahumuun julkimoiden seurassa

Katsoja pääsee linnan juhlien jatkoille lähes kirjaimellisesti kärpäseksi kattoon. Oululaisen FinCloudin ansiosta katsoja voi seurata Helsingin Kämpissä järjestettävien juhlien tapahtumia vaikkapa omasta kännykästään.

DBTL:n järjestäjä lipun ostoa harkitseville: Parin päivän tuumaustauko

Kaupunkifestivaali DBTL:n järjestäjä Pasi Tamminen rauhoittelee yleisöä peruutusuutisten keskellä.

DBTL uhkaa kuivua kokoon – osa isoista nimistä peruu keikkansa

Esimerkiksi ohjelmatoimisto Warner on vetänyt kaikki esiintyjänsä pois festivaaleilta.

Uudet yhteistyökuviot tuovat Kokkolan Venetsialaisiin esiintyjiä JVG:stä Jenni Vartiaiseen

Veneily- ja mökkikauden päätösjuhlaa venetsialaisia vietetään Kokkolassa aiempaa näyttävämmin. Uudet yhteistyökuviot nostavat lavalla nimekkäitä kotimaisia artisteja. Tämä näkyy myös osallistujien kukkarossa, kun iltajuhlat muuttuvat maksullisiksi.

Cheek kiinnostaa myös valkokankaalla

Tuhannet suomalaiset haluavat nähdä räppäri Cheekin historiallisen stadionkeikan valkokankaalta. Kun näytöksiin on aikaa pari viikkoa, myymättömiä lippuja on jäljellä joitakin satoja.

Smoukahontas-Saralle historiallinen jenkkilevysopimus: Yhtiön pomo vertaa Adeleen

YouTube-videoistaan maailmanmaineeseen nousseen Sara Maria Forsbergin nousukiito jatkuu – nyt hän on solminut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Capitol Recordsin kanssa.

Poikabändit ovat täällä taas – Kliff haluaa välttää vanhoja kliseitä

Poikabändit laulavat 90-luvun tapaan ihannetytöistä, mutta kliseisimmät tanssikoreografiat on jätetty pois.

Oulun konservatorio on talenttitaivaan tähtitehdas

Opinahjon kasvateista on viime vuonna leivottu laulukilpailujen voittajia ja menestyneitä laulajia. Konkarit tietävät, että laulukisan voitto on vasta ensimmäinen askel uralla.

Iskelmän tähtitaivaalla on ruuhkaa - henkilökohtaisuus valttia

Iskelmämusiikki on muutaman vuoden aikana noussut uuteen suosioon ja artistit poptähtiä myöten haluavat tehdä iskelmää. Iskelmän esittäjille ei nykyisin riitä pelkkä viihdyttäjän rooli, vaan yleisö haluaa kappaleilta ja esiintymisiltä aitoutta ja henkilökohtaisuutta.

Katri Helenan keikkarahat yhä saamatta Kemijärveltä

Laulaja Katri Helena ei ole vieläkään saanut maksua viimekesäisestä Iskelmätulet-festivaalin keikasta Kemijärvellä. Artistin manageri Tommi Liimatainen kertoo, että Katri Helena ei ole koskaan aiemmin 50-vuotisen uransa aikana jäänyt vaille keikkapalkkiota.

Sävelaarteet kaikkien ulottuville - viisituhatta suomalaista albumia nettiin

Warner-levy-yhtiö lataa nettiin lähes kaiken Suomessa julkaistun musiikin1920-70-lukujen välillä sekä runsaasti uudempaa materiaalia.

Paljon onnea vaan - tekijänoikeuksista taistellaan

Tällä hetkellä kaikkien tunteman Paljon onnea vaan -laulun käyttämisestä saa pulittaa pitkän pennin. Elokuvaohjaaja Jennifer Nelson aikoo taistella kappaleen tekijänoikeuksien vapauttamisesta oikeudessa, kertoo The Guardian.

"Ihmiset eivät välttämättä kuule hyvä biisejä, vaan hyvin markkinoituja biisejä"

Laulaja Anna Eriksson ravisteli musiikkibisnesmaailmaa purkaen lehtihaastattelussa turhautumistaan levy-yhtiöihin. Erikssonin mukaan esimerkiksi levy-yhtiöiden aamupalavereissa rakennetaan artistin imagoa sukkahousun väristä lähtien.

Musabisneksessä pelätään hirviön syntymistä

Monikansallinen äänitekonserni Universal Music Group sai EU:lta luvan ostaa äänitejätti EMI Groupin. Muut levy-yhtiöt pelkäävät näin syntyvän mammutti-yhtiön syövän pienemmät suihinsa.

Universal Music osti EMIn

Maailman suurin levy-yhtiö Universal Music on voittanut tarjouskisan brittiläisestä levy-yhtiöstä EMIstä. Myös Warner-yhtiö olisi halunnut EMIn artistit omaan talliinsa. Universal maksaa EMIstä 13,7 miljardia euroa.

Ylen arkistojen aarteet kiinnostavat levy-yhtiöitä

Ylen kuvaamat artistitaltioinnit ovat nousseet uuteen suosioon dvd-kokoelmapakettien tultua muotiin. Ylen arkistojen aarteita käytetäänkin nykyään yhä enemmän myös kaupallisessa levityksessä

Warner Music Access Industriesille

Venäläislähtöisen miljardööri Len Blavatnikin omistama Access Industries ostaa Warner Musicin 3,3 miljardin dollarin kauppahinnalla. Kauppa sisältää kaiken Warnerille levytetyn musiikin ja musiikin kustantamisen.

Katri Metso laulaa uuden ajan iskelmää

Iskelmätulokas Katri Metso ponnistaa artistitaivaalle määrätietoisesti, mutta jalat maassa. Perinteisimmät humpat ja jenkat hän jättää suosiolla muille - nuorekkaat sovitukset ovat se oma juttu.

Jenni Vartiainen jatkaa listakuningattarena

Jenni Vartiainen jatkaa Suomen virallisen albumilistan ykkösenä jo neljättä viikkoa levyllään Seili. Noin seitsemän kuukauden ajan listalla pysytellyt albumi on laulajan levy-yhtiön Warner Musicin mukaan Suomen tämän vuoden myydyin albumi.

Katri Helena lähti nuorten miesten matkaan

Katri Helena vaihtaa levy-yhtiötä. Vuosikymmeniä jatkunut yhteistyö Warner Musicin kanssa päättyy ja uusi levy tehdään tamperelaisen nuoren polven levy-yhtiön Hype Recordsin kanssa.

Warner Music nappasi alan huippunimen

Musiikkia-alan monitoimimies Lasse Kurki on pestattu Warner Music Finlandin tuotantopäälliköksi. Kurki tunnetaan muun muassa Radio Helsingin juontajana ja useiden kotimaisten artistien tuottajana.

Norjalainen tekijänoikeusjärjestö kehottaa jäseniään jättämään Spotifyn

Norjassa musiikin tekijänoikeuksia valvova järjestö kehottaa jäseniään lopettamaan yhteistyön Spotify-musiikkipalvelun kanssa. Itsenäisten levy-yhtiöiden edunvalvontajärjestö Fonon mielestä Spotify maksaa liian vähän korvauksia palvelussa soitetusta musiikista norjalaisille muusikoille.

Reilun kaupan musiikkipalvelu teki ison diilin

Suomalainen Equal Dreams -musiikkipalvelu on sopinut laajan, kansainvälisen yhteistyösopimuksen. Eettiseksi musiikkikaupaksi itseään kutsuva yhtiö on sopinut yhteistyöstä brittiläisen 7digitalin kanssa, joka toimittaa musiikin myös muun muassa Spotifylle.

Signmarkin sanoma keveni uuden albumin myötä

Viittomakielistä rap-musiikkia esittävä Signmark julkaisi keskiviikkona ensimmäisen albuminsa monikansalliselle levy-yhtiölle. Breaking The Rules on Signmarkin uran toinen kokopitkä albumi.

Warnerin musiikki ei soi jatkossa Spotifyssa?

Levy-yhtiö Warner Music aikoo vetäytyä netin ilmaisista musiikkipalveluista, kertoo BBC. Yhtiön mukaan suoratoistoon perustuvat musiikkipalvelut eivät ole hyväksi musiikkiteollisuudelle.

Levy-yhtiöt haastoivat Ellen DeGeneresin show'n oikeuteen

Neljä maailman suurinta levy-yhtiötä on haastanut Ellen DeGeneresin talk show'n oikeuteen. Yhtiöiden mukaan ohjelmassa on soitettu musiikkia ilman lupaa.

Negative solmi kansainvälisen levytyssopimuksen

Suomalainen rock-yhtye Negative on solminut maailmanlaajuisen levytyssopimuksen Warner Musicin kanssa. Yhtye on juuri aloittanut uuden levynsä työstämisen Los Angelesissa.

Levy-yhtiöiden lauluntekijät vaihtavat tyyliä

Yksi tapa iskeä musiikkiteollisuudessa kultasuoneen on kirjoituttaa kantrikappale mustan musiikin osaajalla. Kansainväliset levy-yhtiöt kannustavat lauluntekijöitään vieraiden tyylien pariin.

Warner jatkaa neuvottelujaan YouTuben kanssa

Maailman kolmanneksi suurin musiikkiyhtiö Warner Music Group neuvottelee yhä sopimuksesta videopalvelu YouTuben kanssa.

Levy-yhtiöt pyytävät oikeuden määräystä Pirate Bayn sulkemiseksi

Neljä suurta levy-yhtiötä vaatii Ruotsin oikeutta määräämään Pirate Bay -sivuston linkit poistettaviksi. Koska oikeudenkäynnissä tuomitut ovat valittaneet korkeampaan oikeusasteeseen, verkkosivusto toimii yhä.

EMI kolminkertaisti tuloksensa

Levyjätti EMi on tehnyt muhkean tuloksen taantumasta ja piratismilla pelottelusta huolimatta. Maaliskuussa päättyneen tilivuotensa aika EMI Music kolminkertaisti tuloksensa 51 miljoonasta punnasta 163 miljoonaan.

Tutkimus: Levy-yhtiö on enemmän kuin työpaikka

Menestyvään levybisnekseen tarvitaan sitoutunutta henkilöstöä ja jonkinlaista ideologista pohjaa. Näin todetaan Maunu Aunolan vastikään Tampereen yliopistossa tarkastetussa lisensiaattityössä.

YouTubelta ja Universalilta yhteinen musiikkivideopalvelu?

YouTuben ja Universal Musicin kerrotaan neuvottelevan uuden musiikkivideosivuston luomisesta. Yhtiöiden toimintaa tuntevien lähteiden mukaan suunnitteilla on sivusto, jonka kautta voisi katsella Universalin artistien musiikkivideoita.

Warner Music poistaa musiikkivideot YouTubesta

Levyjätti Warner Musicin ja videosivusto Youtuben neuvottelut ovat ajautuneet lauantaina umpikujaan. Seurauksena Warner on määrännyt kaikkien artistiensa musiikkivideot vedettäväksi pois Youtubesta.

Warner Music sähköistää arkistonsa

Warner Music muuttaa koko arkistonsa digitaaliseen muotoon. Digitalisointi aloitettiin välittömästi reilu kuukausi sitten levy-yhtiön toimitiloissa riehuneen tulipalon jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle