Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

mies pitää c kasettia kädessään

C-kasetti on jälleen täällä!

Hollantilaisen elektroniikkayhtiö Philipsin 1963 esittelemä c-kasetti ei vain suostu kuolemaan pois. Uuttakin musiikkia julkaistaan c-kasettiformaatissa. Vanhasta tallennemuodosta ovat levykauppiaan mukaan innostuneet erityisesti kolmekymppiset, jotka eivät ole nuorena kasetteja käyttäneet.

Pertti Hakkarainen huoltaa entistä enemmän jopa 40 vuotta vanhoja laitteita.

Vanhoja levy- ja kasettisoittimia korjataan innolla – C-kasetti jatkaa paluutaan

Käytetyt 30-40 vuotta vanhat levy- ja kasettisoittimet kiinnostavat jälleen musiikin harrastajia ja niitä huolletaan innokkaasti.

C-kasetti

Räkäisyyys ja huono äänenlaatu saa kuulua – C-kaseteilla on yhä uskollinen kuluttajakunta

Se pyörii ja suhisee edelleen! C-kasettien kuolemaa on ennustettu vuosikymmenet, mutta formaatti porskuttaa edelleen vannoutuneimpien käyttäjien keskuudessa. Formaattia käytetään sen teknisistä vajaavaisuuksista huolimatta.

Kuva olohuoneesta.

Äänentoistoon satsataan elämysten vuoksi – "Musiikki kuuluu kuin konsertissa"

Viihde-elektroniikan ystävä joutuu välillä säästämään rahaa, että saa kalliit laitteet ostettua. Harrastajan kokemuksen mukaan laitteiden hinnat voivat vaihdella paljon eri puolilla Eurooppaa.

Nenäpäivän Tuomasmessu Turun Mikaelinkirkossa.

Nenäpäivän Tuomasmessu avasi kukkaronnyörit

Nenäpäivän Tuomasmessua vietettiin Turun Mikalelinkirkossa sunnuntaina. Rahaa kertyi komea summa – 3 000 euroa.

Hitachi-merkkinen C-kasetti.

Onko kotonasi aarre? C-kasetit ovat nykyään harvinaisuus

Uusia c-kasetteja ei tahdo löytää enää mistään – ei edes tyhjiä. Kodintekniikka- ja elektroniikkaliikkeet eivät myy enää c-kasetteja. Itse nauhoitetut äänikasetit kannattaakin pitää tallessa.

Pekka Pekkala.

Pekka Pekkala: Uskaltaisitko palata 80-luvulle juhannuksena?

Asuuko teillä teknologiavastainen mörökölli? Tai onko juhannusmökille tulossa se tuttu täti, joka ei missään nimessä tarvitse mitään uutta mutta roikkuu kännykässään jatkuvasti, kysyy Pekka Pekkala.

Urpo Karjalainen.

Takavuosien tiskijukka aisti tanssilattian tunnelmat

Lahden Taidemuseon Roku vai poppari? -näyttelyssä pääsee ottamaan tuntumaa paikalliseen diskokulttuuriin. Lahtelainen Catacombi oli Suomen ensimmäisiä limudiskoja. Tiskijukkien runsaslukuinen ammattikunta teki töitä ravintoloissa sekä tanssipaikoilla lähikunnissa ja kauempanakin.

C-kasetti nostalgian nosteessa - parikymppiset kiinnostuneita

Se joka väittää, että 90-luvulla syntyneet eivät edes tiedä mikä C-kasetti on, on väärässä. Kasettien nostalgia-arvo on saanut erityisesti nuoret divariin.

Rakas rämä C-kasetti täyttää 50 vuotta – palaako se koskaan muotiin?

C-kasetin aurinko laskee sitä mukaa, kun autojen kasettisoittimet häviävät. Kysyimme intohimoiselta kasettikeräilijältä, legendaariselta tiskijukalta sekä levykauppiaalta, kokeeko C-kasetti renessanssin.

C-kasetin yksi etu oli se, että siihen saattoi äänittää useita kertoja päällekkäin

Kannettavassa kasettisoittimessa oli sitä jotain

Toimittaja Juha-Pekka Huotari haikailee c-kasettien ja kannettavan kasettisoittimen perään.

Kasettidekit poistuivat yleisemmästä käytöstä CD-levyn vallattua alaa, mutta nyt ne tekevät paluuta.

Haluaisitko ostaa kasettisoittimen?

Yli 30 vuotta musiikkisoittimia myynyt elektroniikan ammattilainen kertoo, että kasettisoittimet ovat seuraava hitti musiikin kuuntelussa. Kasettidekkejä myydään jo useita viikossa ja yrittäjä veikkaa tahdin kiihtyvän. Oletko ostamassa kasettisoitinta?

Kasettidekit poistuivat yleisemmästä käytöstä CD-levyn vallattua alaa, mutta nyt ne tekevät paluuta.

"Seekassu" tekee paluun kotistereoihin

Yli 30 vuotta musiikkisoittimia myynyt elektroniikan ammattilainen kertoo, että kasettisoittimet ovat seuraava hitti musiikin kuuntelussa. Kasettidekkejä myydään jo useita viikossa ja yrittäjä veikkaa tahdin kiihtyvän.

Hitachi-merkkinen C-kasetti.

Kasettikauppa hiipui olemattomiin

Video- ja c-kasetit olivat aikoinaan merkittäviä myyntiartikkeleita. Uusien formaattien vallattua audio- ja videomarkkinat kasettikauppa on hiljentynyt miltei kokonaan.

Kasetteja 80-luvulta. Hittibuumi3, Tina Turner, Muska ym.

C-kasetti pitää pintansa - kirjastossa

Vanha kunnon C-kasetti pitää pintansa äänitallenteena, mutta vain kirjastoissa. Kuluttajakäytössä jämerät tupladekit ja vou'aavat walkmanit ovat joutuneet ensin cd-soittimien ja sitten bittitallentimien syrjäyttämäksi, mutta esimerkiksi Kemin kirjaston hyllyistä C-kasetteja löytyy yhä tuhansia.

C-kasetti

C-kasetti kumpuaa nostalgiaa

Kasettisoitin alkaa olla harvinaisuus 2000-luvun kotitalouksissa. Maailmalla c-kasetit ovat tekemässä paluun, mutta Suomessa musiikkikansaa kiinnostavat enemmän vanhat vinyylit.

Walkman-soitin

Synttärisankari Walkman oli aikansa iPod

Sony lanseerasi legendaarisen Walkman-kasettisoittimen 30 vuotta sitten. Kannettava laite mullisti musiikinkuuntelun, mutta on vääjäämättä menettänyt kuningasasemansa uudelle hallitsijalle.