Uusimmat artikkelit
Terveystarkastajat mittasivat keittojen suolapitoisuuden 36 lounasravintolassa Kouvolassa – suolamäärät valtaosin kohtuullisia
Projektin taustalla on kansanterveydestä huolehtiminen, sillä suomalaiset saavat liikaa suolaa ruuasta.
Prisma: Kuolluttamerta pelastamassa – jättihanke yrittää vakauttaa Lähi-idän vesihuoltoa ja kuivuvaa merialuetta
Voidaanko ainutlaatuinen meri vielä pelastaa?
Sinisimpukka on ilmiömäinen vedenpuhdistamo – upeat kuvat vievät sinut Itämeren sinisimpukkariutoille
Sarjalla valotetaan syitä vaalia Itämerta.
Yle Tieteen kesäkalenteri: Miksi merivesi on suolaista?
Kysymyksiä ja vastauksia heinäkuun jokaisena päivänä.
Omalääkäri vastaa
Eikö 15-vuotiaalle lapselle voi ostaa lääkkeitä apteekista ilman hänen suostumustaan? Miten voisi testata oman yksilöllisen suolantarpeensa? Omalääkäri Risto Laitila vastaa jälleen katsojakysymyksiin.
Omalääkäri vastaa
Voiko kalsium tukkeuttaa verisuonien seinämiä? Mistä issiasvaivat johtuvat? Miten turvata jodin saanti, jos suolan käyttöä pitää välttää? Näihin kysymyksiin vastauksia etsivät omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.
Suolalaatuja vertailemassa
Suomalaiset nauttivat suolaa jopa 10 grammaa päivässä, kun ravitsemussuositukset neuvovat käyttämään sitä vain 5 grammaa vuorokaudessa. Suolan käytön tavoitteisiin päästään vähentämällä elintarvikkeiden sisältämän ja ruuan valmistuksessa sekä ulkona että kotona käytetyn suolan määrää lähes puoleen.
Pikaruoan suolaisuus vaihtelee maittain
Maistuuko sinustakin pikaruoka erilaiselta ulkomailla? Syy ei välttämättä ole tunnelmassa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan pikaruoan suolapitoisuus vaihtelee maittain todella paljon.
Suola
Suolapitoisuuden laskeminen elintarvikkeista
Suola - haitaksi vai myös hyödyksi?
Ravinnon suolapitoisuudet