Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luomuhernekeittoa ja pannukakkua lounasnoutopöydästä

Terveystarkastajat mittasivat keittojen suolapitoisuuden 36 lounasravintolassa Kouvolassa – suolamäärät valtaosin kohtuullisia

Projektin taustalla on kansanterveydestä huolehtiminen, sillä suomalaiset saavat liikaa suolaa ruuasta.

Kuvituskuva: Meren aalto.

Yle Tieteen kesäkalenteri: Miksi merivesi on suolaista?

Kysymyksiä ja vastauksia heinäkuun jokaisena päivänä.

Omalääkäri Risto Laitila pitää teelusikallista suolaa toimittaja Mikko Penttilän suun edessä.

Omalääkäri vastaa

Eikö 15-vuotiaalle lapselle voi ostaa lääkkeitä apteekista ilman hänen suostumustaan? Miten voisi testata oman yksilöllisen suolantarpeensa? Omalääkäri Risto Laitila vastaa jälleen katsojakysymyksiin.

Akuutin omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.

Omalääkäri vastaa

Voiko kalsium tukkeuttaa verisuonien seinämiä? Mistä issiasvaivat johtuvat? Miten turvata jodin saanti, jos suolan käyttöä pitää välttää? Näihin kysymyksiin vastauksia etsivät omalääkäri Risto Laitila ja toimittaja Mikko Penttilä.

Suolaa astioissa

Suolalaatuja vertailemassa

Suomalaiset nauttivat suolaa jopa 10 grammaa päivässä, kun ravitsemussuositukset neuvovat käyttämään sitä vain 5 grammaa vuorokaudessa. Suolan käytön tavoitteisiin päästään vähentämällä elintarvikkeiden sisältämän ja ruuan valmistuksessa sekä ulkona että kotona käytetyn suolan määrää lähes puoleen.

Pikaruoan suolaisuus vaihtelee maittain

Maistuuko sinustakin pikaruoka erilaiselta ulkomailla? Syy ei välttämättä ole tunnelmassa, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan pikaruoan suolapitoisuus vaihtelee maittain todella paljon.

Suola

Suolapitoisuuden laskeminen elintarvikkeista

Suola - haitaksi vai myös hyödyksi?

Ravinnon suolapitoisuudet