Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viking Mariella Katajanokalla laiturissa.

Viking Line myy Mariellan

Viking Line myy Mariella-aluksensa Corsica Ferries -yhtiölle. Myynti ei aiheuta henkilökunnan irtisanomisia. Kauppa on osa Viking Linen taloudellisen aseman vahvistamista. Kokonaiskauppahinta on 19,6 miljoonaa euroa.

Karille ajanut Viking Grace -alus kuvattiin yöllä

Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses: Tämä on menetetty vuosi

Varustamon synkkä vuosi huipentui toiseen karilleajoon.

Suomenlinnan lautta Viking Mariellan edessä.

Viking Line etsii Mariellalle ostajaa – "testataan, miltä markkinat näyttävät"

Aluksen arvoa testataan niin kutsutulla meklarilistalla.

Risto Repo

Merikapteeni selvitti syyt lukuisiin tuhoisiin haaksirikkoihin Suomessa – vaikka menetti niissä 9 työkaveria: "Pyyhit kyyneleet ja ryhdyt töihin"

Risto Repo joutui usein viemään viestin onnettomuuden syistä vanhemmille, jotka olivat menettäneet siinä lapsensa.

Tallink Romantika kuvattuna Tukholman satamassa 6. joulukuuta 2015.

Tutka-antenni rysähti risteilylaivan ikkunaan ja rikkoi sen – Myrsky haittaa laivaliikennettä

Osa Tallink Siljan Romantika-risteilyaluksen matkustajista joutui vaihtamaan hyttiä, koska vesi valui sisälle laivaan rikkoutuneen ikkunan kautta.

Silja Serenade Turun korjaustelakalla.

Silja Serenade telakalle parin viikon kasvojen kohotukseen

Laivavarustamoiden kilpailu risteilymatkustajista kiristyy. Helsingin ja Tukholman väliä liikennöivä Silja Serenade saa uuden kasvojen kohotuksen ennen pikkujoulukauden alkamista. Viking Line uudisti Mariella -laivaansa viime keväänä.

Viking Linen alus Mariella Helsingin edustalla 1. syyskuuta 2015

Viking Mariella seilaa normaalisti vesivahingosta huolimatta

Vesivuoto kasteli yhteensä 90 hyttiä Mariellan kuudennen kannen alapuolella. Osa hyteistä saadaan käyttöön jo aluksen seuraavalla matkalla, mutta liki 70:tä hyttiä joudutaan kuivaamaan vielä muutamia päiviä.

Viking Linen alus Mariella Helsingin edustalla 1. syyskuuta 2015

Viking Mariellan putkivuoto kasteli 50 hyttiä

Viking Mariellalla tapahtui poikkeuksellisen laaja putkivuoto, mikä ei aiheuttanut vaaraa tai turvallisuusriskiä. Tilanne merellä pysyi kapteenin ja henkilökunnan hallinnassa.

Viking Linen risteilyalus Helsingin edustalla.

Viking Mariella sai vesivahingon Suomenlahdella

Viking Mariellan sprinklerijärjestelmä on rikkoontunut keskellä merta ja aiheuttanut suuret vesivahingot. Autolautta ei ole kuitenkaan uppoamisvaarassa.

Silja Symphony

Väärä hälytys aiheutti ison etsintäoperaation Itämerellä

Matkustaja-alus Silja Symphony lähetti lauantai-iltana hätäkutsun mies yli laidan -tilanteesta. Hyppääjäksi ilmoitettu henkilö löytyi myöhemmin kuitenkin alukselta.

Ukkosmyrsky irrotti Viking Mariellan laiturista Tukholmassa

Osa matkustajista oli tiettävästi laivalla vahingon sattuessa. Laiva saatiin takaisin laituriin noin tunnissa.

Viking Grace Turun satamassa

Uusi alus siivitti Viking Linen ennätyskesään

Viking Line on tehnyt uusia ennätyksiä kesäsesongin matkustajamäärissä. M/S Viking Grace kasvatti Turun ja Tukholman välisen reitin matkustajamääriä 19,4 prosenttia verrattuna edelliskesän vastaaviin lukuihin.

Viking Linen kalabuffetpöytä

Viking Linen haave: buffetpöydästä lisää potkua potkureihin

Viking Line on onnistunut vähentämään matkustajien ruuantähteiden määrää kolmanneksella. Taistelu tähteitä vastaan näkyy matkustajille buffet-pöydän lautasten koossa ja kuinka suuriin paloihin kala tai liha leikataan. Laivan biojätteistä syntyneellä kaasulla voitaisiin jatkossa pyörittää laivan potkureitakin.

Viking Linen matkustajalaiva Isabella

Eteläsataman laivat kytketään maasähköön

Helsingin satama alkaa syöttää maasähköä laivoille Eteläsatamassa. Tähän mennessä maasähkön piiriin on voitu liittää vain pieniä laivoja, mutta ensi vuonna on tarkoitus saada myös ensimmäiset suuret Ruotsin laivat maasähkön piiriin.

Viking Amorella ja Finnfellow vierekkäin Ruotsin rannikolla.

Viking Linen lähtöjä Turusta peruttu

Viking Linen matkustajalauttojen perjantaisia lähtöjä Turusta on jouduttu perumaan. Vaikea jäätilanne vaikeuttaa muidenkin laivojen liikennöintiä Ahvenanmerellä.

Viking Amorella ja Finnfellow vierekkäin Ruotsin rannikolla.

Moni laiva pahasti myöhässä, osa vuoroista peruttu

Useat laivaliikenteen vuorot ovat perjantaina myöhässä, ja joitakin yhteyksiä on peruttu. Torstaina Tukholman ulkosaaristossa jäihin juuttunut Viking Amorella pääsee paluumatkalle Tukholmasta noin iltakahdeksalta Ruotsin aikaa.

Vaikeat jääolot sotkevat Viking Linen aikataulut

Viking Line on perunut useita laivavuoroja myöhäisillalta ja aamulta. Ahvenanmeren voimakas tuuli ja pakkautuneet jäät ovat vaikeuttaneet erityisesti Turun ja Tukholman välistä reittiliikennettä.

Ihminen putosi mereen risteilijältä Hangon edustalla

Ihmisen pelätään pudonneen mereen Hangon edustalla Tallinkin Victoria-alukselta, joka oli matkalla Tallinnasta Maarianhaminan kautta Tukholmaan. Veden varaan joutunutta etsitään kahden helikopterin ja usean aluksen voimin.

Sähkökatkos syynä Viking Mariellan ongelmiin

Viking Mariellan perjantaiöinen haveri johtui polttoainejärjestelmään vaikuttaneesta sähkökatkoksesta. Sähkökatkoksen takia Mariella ajelehti noin tunnin ohjauskyvyttömänä avomerellä. Meripelastuskeskuksen mukaan tilanne ei vaarantanut matkustajia tai meriliikennettä.

Kartta

Viking Mariella ajelehti noin tunnin ohjauskyvyttömänä avomerellä

Autolautta Viking Mariella ajelehti lauantain vastaisen yönä ohjauskyvyttömänä avomerellä sähkökatkoksen takia. Meripelastuskeskuksen mukaan tilanne ei aiheuttanut vaaraa matkustajille tai meriliikenteelle.

Poliisi tutkii raiskausepäilyä ruotsinlaivalla

Tukholman poliisi tutkii, tapahtuiko Viking Linen Mariella-laivalla raiskaus viime yönä. Uhrina oli tiettävästi suomalainen nainen, kertoo laivayhtiön tiedotuspäällikkö Johanna Boijer-Svahnström.

Ruotsi tarkastaa autolautat

Ruotsi aikoo tarkastaa kaikki maahan liikennöivät autolautat. Ruotsin viranomaisten mukaan Suomi ja Viro laiminlyövät kansainvälisiä meriturvallisuusmääräyksiä. Suomalaisista varustamoista erityistarkkailussa on Viking Line. Merenkulkulaitos kiistää ruotsalaistiedot turvallisuusmääräysten laiminlyönnistä.

Suomenlinnan lautta törmäsi laituriin

Kaksi henkilöä loukkaantui lievästi Suomenlinna II -lautan törmäyksessä Helsingin Kauppatorin laituriin perjantaina iltapäivällä.