Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kokenut SM-liigavahti muistelee seikkailuitaan ulkomailla – Mika Järvinen kertoo, kuinka KHL:ssä pelikassit täytettiin kaviaarilla ja luistimet teroitettiin vain kotona

Mika Järvinen kertoo Unelmia ja kiekkohommia -audiosarjassa, kuinka hänelle kokemukset ovat yhtä tärkeitä kuin voitot.

Kadonneet eläimet: Sukelsiko sampi sukupuuttoon?

Sampi sukelsi sukupuuttoon 1900-luvulla

Hometta, vesivahinkoja ja tyhjiä altaita – tältä näyttää aavemainen kaviaaritehdas Ilomantsissa

Konkurssiin päätyneen Caviar Empirikin valtavat tehdastilat Ilomantsissa houkuttelevat sampien sijaan nyt ilkivallan tekijöitä.

Mitä Obama Saulille tarjoaa? – Lue tästä koko ruokalista

Pohjoismaiden väreihin ja luontoon sävytetty illallinen nautitaan juhlateltassa Valkoisen talon etelänurmikolla.

Veli-Matti on tehnyt jopa 2 000 matkaa Venäjälle: "Nyt on nostettava hattua herra Putinille"

Ostosmatkat Viipuriin ovat vähentyneet huomattavasti 1990-luvun huippuvuosista. Liikennöitsijä Veli-Matti Puolakka on nähnyt muutoksen, sillä hän aloitti ajamaan bussia Neuvostoliittoon 1970-luvulla.

Miljoonien eurojen arvoinen kaviaaritehdas tyhjillään – kiinnostusta löytyy

Konkurssiin ajautunut kaviaaritehdas on hankala myyntikohde. Caviar Empirikin Ilomantsissa sijaitseva tehdas on kuitenkin herättänyt kiinnostusta mahdollisissa ostajissa, konkurssipesän hoitaja varatuomari, asianajaja Leo Lagerstram kertoo.

Vuosien työ hukkaan – Ilomantsin kaviaaritehdas konkurssiin

Pirkanmaan käräjäoikeus on todennut Caviar Empirikin maksukyvyttömäksi. Oikeus asettaa yrityksen konkurssiin.

Kuka tulisi kaviaaritehtaan tiloihin Ilomantsiin? – Uutta toimijaa etsitään

Ilomantsin kaviaaritehtaan tyhjillään oleviin tiloihin haetaan uutta toimijaa. Nykyaikaiseen kiertovesilaitokseen on upotettu miljoonia euroja. Tilat omistavaa Caviar Empirikia uhkaa konkurssi ja tukieurojen takaisinperintä.

Ilomantsin kaviaaritehdas vetää viimeisiään – yrityssaneeraushakemus hylätty

Ilomantsin kaviaaritehdas uhkaa mennä konkurssiin. Pirkanmaan käräjäoikeus on hylännyt Caviar Empirikin yrityssaneeraushakemuksen.

Poliisi pysäytti ruumisauton Venäjän Kaukoidässä – Arkku oli täynnä kaviaaria

Ruumisauton kyydissä oli ruumiin sijaan puoli tonnia mustan pörssin kulinaarista herkkua.

Huippukokki toivoo muikunmädille brändin nousua – "Kaviaari jää kirkkaasti kakkoseksi"

Muikunmäti on Suomessa suurta herkkua, mutta ruotsalaiset ovat onnistuneet brändäämään oman mätinsä maailman parhaaksi. Kokki Markus Maulavirran mukaan tilanne kuvastaa suomalaisten markkinatehottomuutta.

Julkisten tukien takaisinperintä Ilomantsin kaviaaritehtaalta avoinna

Ely-keskus on myöntänyt Caviar Empirik Oy:lle yritystukea 1,2 miljoonaa euroa. Tukia voidaan tavallisesti periä takaisin, jos yritys lopettaa toimintansa tai se supistuu olennaisesti.

Kaviaaritehtaan yrityssaneeraus kaatumassa päävelkojan vastustukseen?

Ilomantsin kaviaaritehdas on hakenut yrityssaneeraukseen. Yksi päävelkojista on ilmoittanut vastustavansa yritysaneerausta.

Päätös Ilomantsin kaviaaritehtaan kohtalosta pitkittyy – venäläisyritys pohtii kantaansa

Ilomantsin kaviaaritehdas hakee yrityssaneeraukseen. Päätökset kuitenkin pitkittyvät, sillä yksi päävelkojista haki lisäaikaa omalle kannanotolleen.

Kalixin muikunmädillä voi herkutella tunnontuskitta: Löjrom sai MSC-ympäristömerkin

Pohjois-Ruotsin Kalixista pyydettävän Perämeren muikun mäti eli löjrom on EU-nimisuojan saanut, kuninkaallisillekin kelpaava herkku. Nyt "punaisen kaviaarin" ystävät voivat herkutella huolettomasti, sillä muikunpyynnin on todettu olevan tutkitusti kestävällä pohjalla.

Kaviaaritehdas hakeutuu yrityssaneeraukseen – velkaa 14 miljoonaa euroa

Epäonninen kaviaaritehdas Caviar Empirik hakee yrityssaneeraukseen. Yrityksellä on velkaa noin 14 miljoonaa euroa. Ilomantsissa ja Imatralla toimiva yritys on velkaa esimerkiksi verottajalle yli 81 0000 euroa.

Haaveet ilomantsilaisesta kaviaarista uivat yhä kauemmas

Ilomantsin kaviaarituotanto uhkaa lykkääntyä yhä kauemmas tulevaisuuteen. Caviar Empirik on joutunut sulkemaan Imatran kalankasvatuslaitoksensa. Lisäksi ELY-keskus harkitsee perivänsä takaisin valtiontukea.

HS: Ely-keskus saattaa periä takaisin Caviar Empirik Oy:n tukieurot – konkurssi lähellä

Ely-keskus saattaa vaatia takaisin Ilomantsin kaviaaritehtaaseen myönnettyjä tukirahoja, kirjoittaa aamun Helsingin Sanomat. Kyse on 1,2 miljoonasta eurosta, jotka Caviar Empirik Oy sai keskeneräisen tuotantolaitoksen rakentamiseen.

Kokkien maailmanmestaruus Norjaan – Suomelle kaksi mitalia

Suomi oli kisan neljäs. Suomen tiimi myös palkittin parhaasta liharuoka-annoksesta ja Suomen Antti Lukkari pokkasi parhaan assistentin palkinnon.

Juhani Tammisen muistot Neuvostoliitosta: "Silloin tein parhaan kaupan elämässäni"

Neuvostoliiton ja Venäjän jääkiekkoturnauksissa suomalaiset jääkiekkoilijat ovat pelaamisen lisäksi hieroneet kauppoja vuosien saatossa. Juhani Tammisen elämän paras kauppa kypsyi Izvestija-turnauksessa 1978.

Italian ensimmäinen naisastronautti matkalla ISS:lle

Miehistön mukana on puoli kiloa kaviaaria sekä espressokone.

Lehti: EU harkitsee vodkantuonnin kieltämistä Venäjältä

Die Welt-lehden mukaan EU saattaa kieltää luksustuotteiden tuonnin venäjältä. Erityisen kirpeästi Venäjään osuisi timanttien tuonnin kieltäminen.

Kokoomuksen veroasiantuntija: Alennetut ALV:t pois jo ensi vuoden alusta

Kansanedustaja Sampsa Kataja (kok.) haluaa poistaa alennetut arvonlisäverokannat ja laskea yleistä arvonlisäveroa. Katajan mukaan tämä parantaisi työllisyyttä.

Venäjä varautuu uusiin pakotteisiin, jotka hidastaisivat talouskasvua

Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev sanoo, että länsimaiden uudet talouspakotteet hidastaisivat merkittävästi Venäjän talouskasvua.

Savolaiskaviaari maistui huippukokeille

Joukko ranskalaiskokkeja kävi maistelemassa varkautelaiskaviaaria. Katso videolta, miten mestarit kommentoivat suomalaisten kasvattamien sampien antimia.

Ranskalaiskokit maistelevat savolaiskaviaaria

Joukko ranskalaisia huippukokkeja tutustuu alkuviikon ajan suomalaiseen ruokakulttuuriin. Vierailu alkoi eilen Helsingistä. Tänään tiistaina vieraat käyvät myös Varkaudessa Carelian Caviarin tuotantolaitoksessa.

Varkauteen tulossa kirjolohen kasvattamo

Laitos rakennetaan Stora Enson tehdasalueelle sammenkasvattamon tuntumaan. Kymmenen miljoonan euron hanke toisi noin 30 työpaikkaa.

Suljettu Ilomantsin kaviaaritehdas etsii rahoitusta ulkomailta

Caviar Empirik on saanut maksettua pikkuhiljaa velkojaan ja yrittää kuumeisesti löytää sijoittajaa. Miljoonia euroja tehtaaseensa sijoittanut yritys onnistui väistämään konkurssin syksyllä.

Nämä pohjoiskarjalaiset ilmiöt vetivät netissä: Kelasta yllätyslasku, ahma sahavarkaissa ja karkulaissaari

Pohjois-Karjalan uutisvuodessa näkyivät kurjistuva kuntatalous, liivijengiläisen suurhautajaiset, Marimekko-tehtaan lakkautus ja kaviaarituotannon loppuminen. Netissä klikatuimpia olivat sen sijaan inhimilliset ilmiötarinat.

Peru yrittää suitsia laitonta hain- ja delfiininpyydystystä

Perulainen hainevä tekee kauppansa Japanissa, Hongkongissa ja Singaporessa. Delfiinin lihaa pidetään parhaimpana hainsyöttinä sen voimakkaan hajun vuoksi.

Venäläissijoittaja perääntyi – kaviaaritehdas suljettu Ilomantsissa

Ilomantsissa sijaitsevan kaviaaritehtaan tuotantoa ei ole saatu käyntiin. Laitos on suljettu toistaiseksi, sillä venäläinen sijoittaja perääntyi hankkeesta.

Savoa markkinoidaan suurtapahtumassa villiyrttien voimin

Pohjois-Savon osasto on näyttävästi mukana valtakunnallisessa lähiruokatapahtumassa. Maakunnasta viedään päivittäin tuoreita villiyrttejä pääkaupunkiseudun ravintoloihin.

Venäläiseltä luonnonsuojelualueelta löytyi tonnikaupalla lohenmätiä

Laiton kalakauppa rehottaa Venäjällä. Poliisi kuitenkin saa tekijöitä kiinni.

Kaviaaritehdas viivästyy taas - kunnanjohtaja "aika luottavainen"

Kaviaarituotannon käynnistäminen on ollut monissa vaikeuksissa Ilomantsissa. Nyt viivästyksen syynä ovat rahoittajien kanssa käytävät neuvottelut.

Sata miljoonaa haita pyydetään joka vuosi

Salainen pyynti lisääntyi räjähdysmäisesti 90-luvun lopulla, kun haineväkeitosta tuli kalliiseen kaviaariin verrattava herkku.

Sampi ui pohjoiskarjalaisiin ruokapöytiin

Ilomantsiin tuli hiljattain Espanjasta erikoisvalmisteinen rekka lastinaan noin 3000 kiloa sampia. Näistä emokaloista käynnistyy entisen "Möllykän" tehtaan tiloissa toden teolla kaviaarin tuotanto. Sivutuotteena kaviaaritehtaalta tulee muutamien vuosien kuluttua tonneittain sammenlihaa.

Erikoisvalmisteinen rekka kuljettaa eläviä kaloja

Elävien kalojen kuljettaminen talvella on vaikeaa. Savolainen Unto Iivarinen keksi ongelmaan ratkaisun ja erikoisrakenteisen kontin neitsytmatkalla Espanjasta Ilomantsiin matkasi 3000 kiloa eläviä sampia.

Syrjäiselle kaviaaritehtaalle ajetaan rekkalasteittain sampia Espanjasta

Torstaina erikoisvalmisteinen rekka saapui perille Ilomantsin kaviaaritehtaalle. Tuhannet sammet matkustivat yli neljän vuorokauden matkan, jotta niiden mädistä saadaan tehtyä kallista kaviaaria Ilomantsin tehtaalla.

Uudenvuodenmenu suoraan 70-luvulta

Opaskirja 1970-luvulta ohjeistaa tarjoamaan uudenvuodenaattona kevyttä purtavaa. Pöytään suositellaan vaatimattomasti mm. kaviaaria ja punakampelaa.

Muikun mäti on huippukallista tänä vuonna

Mätimuikkuja on saatavilla huonosti tänä vuonna. Muikku on joko liian pientä tai sitä ei ole. Muikun mätisaalis jääneekin alle puoleen tavanomaisesta. Mädin huono saatavuus voi heijastua hintaan viimeistään juhlakauden alkaessa.

Varpio on uusin savolaisinnovaatio

Kuopiossa on esitelty sampitäytteinen kukko, varpio. Uuden tuotteen mainostetaan yhdistävän Varkauden ja Kuopion parhaimmat puolet.

Herrojen herkkua lähtee Varkaudesta tonnikaupalla maailmalle

Kaviaarintuottaja laajensi sammenkasvatuslaitostaan Varkaudessa ja tähtää nyt 20 prosentin markkinaosuuteen koko Euroopassa. Kaviaari kiinnostaa yhä enemmän myös Kiinassa.

Sanna Ukkola: Paremman väen piilopaikka

Kerran vuodessa maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä koostuva salaseura kokoontuu hulppeassa luksusresortissa, jossa globaali eliitti punoo juonia kaviaarin ja samppanjan lomassa maailmanvalloituksesta sekä muista ajankohtaisista seikoista.

Keskustele: Onko suomalainen kaviaaribisnes haihattelua?

Tuoko kaviaari voita leivälle Suomessa? Pankit pitävät Ilomantsin kaviaaritehdasta riskibisneksenä, eivätkä suostu rahoittamaan hanketta siihen jo sijoitetuista miljoonista huolimatta. Onko suomalainen kaviaaribisnes haihattelua? Onko kaviaarihanke mielestäsi uskottava, voiko luksustuote pelastaa Pohjois-Karjalan? Oletko itse syönyt kaviaaria?

Ilomantsin kaviaaribisnes vakavissa vaikeuksissa

Maailman kolmanneksi suurimmaksi kaavaillun kaviaaritehtaan perustaminen on jäissä. Ilomantsin kaviaarihalliin on sijoitettu jo miljoonia, mutta nyt rahahanat ovat kiinni. Pankit pitävät suunnitelmaa riskibisneksenä.

Wahlroos jakaa vinkkejä viinien nettishoppailuun

Pankkiirin mukaan internet on hyvä markkinapaikka, mutta ongelmat kärjistyvät, jos tuotteiden laatu heittelee.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle