Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Martti Lokka seisoo uuden pyäköintilaitteen vieressä Toriparkin sisäänkäynnillä.

Mikkeliläiset käyttävät Toriparkkia ahkerasti – päivittäin yli tuhat pysäköityä autoa

Mikkelin kauppatorin alle vuonna 2011 rakentunut Toriparkki sulkee sisäänsä reilut 600 pysäköintipaikkaa ja 10 sähköauton latauspistettä. Uusi maskujärjestelmä asennettiin toukokuun alussa.

Kempowerin kyltti tehtaan edessä

Kempower toimittaa pikalatausratkaisuja seuraavaksi Yhdysvaltoihin – lahtelaisyhtiön nopea kasvu jatkuu

Laitteiden toimitus Yhdysvaltoihin ajoittuu vuosille 2022–2023 ja ensimmäisen tilauksen arvo on noin 5 miljoonaa euroa.

Taloyhtiöt hakevat Suomessa innokkaasti avustusta sähköautojen latausinfran rakentamiseen

Taloyhtiöt rakentavat nyt kiihtyvään tahtiin latausasemia sähköautoille – avustushakemusten käsittely ruuhkautui

Latausvalmius nähdään myös panostuksena talojen jälleenmyyntiarvoon. Taloyhtiössä päätös vaatii kuitenkin paljon selvitystyötä ja joskus myös vääntöä.

Sähköauto latauksessa omakotitalon autokatoksessa.

Motiva tarjoaa Lahdessa maksutonta sähköautojen latauspisteneuvontaa taloyhtiöille

Tarkoitus on selvittää, edistääkö neuvonta sähköautojen latauspisteiden suunnittelua ja toteutusta taloyhtiöissä.

Omaa sähköautoa ladataan harvoin työpaikalla

Omaa sähköautoa ladataan vielä harvoin työpaikalla – verottaja sen sallisi, mutta etätyöläiset eivät etua nyt tarvitse

Vuoden 2021 alusta voimaan tullut väliaikainen lakimuutos mahdollistaa työnantajalle mahdollisuuden tarjota sähköauton lataus työntekijälle ilman verotettavaa tuloa.

Kempowerin pikalatauslaite

Uskaltaako sähköautolla jo reissata Lapissa? Uusia tehokkaita latauspaikkoja on noussut vauhdilla viime kuukausina

Tehokkaita latauspaikkoja on noussut varsinkin huoltoasemille myös pohjoisessa. Niihin rakennetaan nyt latauspistokkeita kerralla useille autoille, jotta paikkoja riittäisi myös ruuhkaisina aikoina.

En elbil som laddas.

Kuopioon valmistui useita sähköautojen suurteholatauspaikkoja

Juustoportin pihassa voi ladata samaan 18 sähköautoa. Suurteholatureilla autolle saa ladattua satoja kilometrejä ajomatkaa nopeasti.

Yrittäjä Jani Viljakainen istuu sähköisessä taksiautossaan.

Jani Viljakainen ajaa sähkötaksia, ja niin tekee pian yhä useampi hänen kollegansa – alalla on tapahtumassa käänne, jonka takana on EU

Lähitaksi antaa osan kyydeistä ensisijaisesti sähköautoille, Menevä on hankkinut 80 täyssähköautoa lentoasemalle ja Kovasen ensimmäiset sähkömersut ovat juuri saapumassa kaduille.

Wallis' Karaoke Bar -ravintolassa tarkastettiin asiakkaiden koronapassit tartuntatautilain muutoksen tultua voimaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Helsingissä 16. lokakuuta 2021.

Hallitus antoi esityksen vuoden neljännestä lisäbudjetista – valtion nettolainanoton tarve vähenee yli kahdella miljardilla

Valtio on saamassa ennakoitua enemmän verotuloja, koska talous on elpynyt koronapandemian jäljiltä. Lisävelkaa otetaan silti tänä vuonna noin 12 miljardia euroa.

Hybridbil laddar elektricitet

Hallitus esittää lisärahaa sähköautojen latauspaikkoihin ja taloyhtiöiden energiaremontteihin

Lisärahat täyttävät osan aukosta, joka on syntynyt avustusrahojen loputtua kesken.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki katsoo kameraan. Seisoo yrityksen takapihalla Lahdessa. Sininen pikkutakki päällään.

Ajoneuvojen ja työkoneiden sähköistyminen ajoi lahtelaisyrityksen rajuun nousuun: "Tuotekehityksen osaajien haussa on haasteita"

Sähköisiä ajoneuvoja tulee koko ajan lisää, mikä kasvattaa lahtelaisen latausjärjestelmävalmistaja Kempowerin liiketoimintaa ja työvoiman tarvetta.

Matti Knuutar viimeistelee lyhtypylvään ekobetonijalustaa Kokkolassa JA-KO Betonin tehtaalla

Suomalaisyhtiö kehitti salassa ilmastoystävällisemmän korvaajan betonille – nyt akkukaivoksen jätteestä syntyy jalustoja sähköautojen latauspisteille

Betoni on maailman käytetyin rakennusmateriaali, ja sen ilmastopäästöt ovat suuremmat kuin lentoliikenteen. Kannonkoskelaisen yrityksen keksintö pudottaa betonin päästöt viidennekseen.

Kempowerin tuleva uusi tuotantokiinteistö Lahdessa

Kempower sai merkittävän tilauksen Isosta-Britanniasta – lahtelaista teknologiaa 150:lle sähköautojen latausasemalle

Iso-Britannia on tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kehittyvistä sähköautomarkkinoista. Kempower uskoo, että sillä on mahdollisuuksia laajentaa muuallekin Eurooppaan.

Vetyauto

Vedyllä kulkevat autot ovat jopa sähköautoja ympäristöystävällisempiä – Suomessa niillä ei ajeta, sillä tankkausasemia ei ole

Euroopassa Saksa ja Hollanti sijoittavat vetyyn. Myös Suomella voisi olla hyvät mahdollisuudet lähteä kehittämään uutta tekniikkaa, sillä koko energiajärjestelmä on murroksessa, sanoo VTT:n tutkija.

Tornio-Haaparanta matkakeskus.

Haaparanta rakentaa sähköautojen latauspisteitä – lisäksi kunnan käytössä olevat autot vaihtuvat pikku hiljaa sähköautoihin

Haaparannalla on tällä hetkellä kaksi latauspistettä, Ikealla ja hampurilaisravintola Maxilla.

Ladattava hybridi latauksessa.

Pohjois-Suomessa kaivataan lisää sähkö- ja hybridiautojen latauspisteitä matkailua varten – nyt niitä on tiheästi vain Nelostien ympäristössä

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen asiantuntijat näkevät, että Pohjois-Suomen latausverkosto ei ole riittävällä tasolla matkailijoita tai kuluttajien ostopäätöksiä varten. Vielä 80–90 prosenttia sähkö- tai hybridiautoista ladataan kotona tai töissä.

Mika Hämäläinen Teboil huoltoasemalla

Monen huoltoasemayrittäjän talous ei kestä sähköautojen pikalatureiden hankintaa – hinta voi nousta 100 000 euroon, mahdollinen velvoite huolena

Liikenteen aiempaa nopeammin etenevä sähköistyminen muuttaa aikanaan myös huoltoasemien liiketoimintaa. Alalle on väläytelty erilaisia velvoitteita rakentaa pikalatauspisteitä sähköautoille. Osa yrittäjistä on huolissaan vaatimuksista.

Polttoainepistooli.

"Mun mielestä se on pelkästään hyvä asia" – Yle tapasi seinäjokelaisella bensa-asemalla tankkaajia, eikä kukaan teilannut täysin liikenteen päästökiristyksiä

EU esitteli keskiviikkona ehdotuksensa unionin ilmastopäästöjen vähentämiseksi. Yksi merkittävistä päästöjen leikkauskohteista on liikenne.

Ladattava hybridi latauksessa.

Täyssähköautojen kaupassa käyrä kaartaa ylöspäin – latauspaikkoja nousee kauppojen yhteyteen

Keski-Suomessa täyssähköautojen osuus ensirekisteröinneistä on reilut seitsemän prosenttia.

Elcykelmotor

Kolme sähköpyörien latausasemaa avautui Lappeenrannan keskustassa

Lappeenrannan kaupunki on asennuttanut sähköpyörien latausasemat Satamatorille, Kauppatorille ja Marianaukiolle. Vihreä sähköistyminen on Lappeenrannassa yksi tämän vuoden pääteemoista.

Sähköauton latauspiste

Uusia sähköautojen latauspisteitä Rovaniemelle

Neve avaa neljä suurteholatausasemaa ja kaksi pikalatauspistettä sähköautoilijoille perjantaina.

Sähköautot ajavat Kymiringin radalla

Sähköautolla onnistuu jo pidempikin kesälomareissu, mutta reitin suunnittelu vaatii omistajalta ponnistelua

Täyssähköautojen toimintamatkat ovat jo satoja kilometrejä ja tarjolla on useita malleja eri valmistajilta. Edullisimmillaan sähkölla ajaa 100 kilometriä reilusti alle 2 euron. Katso videolta, kuinka sähköautoilijat testasivat ajopelejään radalla.

Sähköauto ladattavana.

Sähköautojen latauspisteitä lisää Pohjanmaalla

Esimerkiksi Vaasan Sähkön ja sen yhteistyökumppaneiden pisteteitä on parikymmentä Vaasasta Kalajoelle.

Kempowerin tuleva uusi tuotantokiinteistö Lahdessa

Autojen latausbisnes laajenee nopeasti – Kempower viisinkertaistaa jälleen tuotantonsa Lahdessa

Kempower viisinkertaistaa kapasiteettinsa jo toistamiseen lyhyen ajan sisällä. Yhtiö tarjoaa kolmen seuraavan vuoden aikana arviolta 150 uutta työpaikkaa.

Läheltä

Espoo lisää yleisille paikoille sähköautojen latauspisteitä

Sähköautoilun yleistyessä latauspisteitä kaivataan taloyhtiöiden ja yritysten lisäksi entistä enemmän julkisilla paikoilla.

K-Lataus piste Espoossa

Maanantai 3.5.2021 (radio)

Tosi-tv:n osallistujasopimuksissa on ongelmia. Ravintoloiden rajoituksia ehkä lievennetään. Koronatilanteen hoidosta tehtiin kanteluita. Maskien turvallisuutta tutkittiin. Sähköautojen latausasemia tulee lisää.

Tesla lautauksessa kauppakeskus Triplan parkkihallissa

Electric vehicle charging network set to expand quickly

The two biggest retail groups plan to significantly boost the number of fast charging points this year.

Useita autoja kolarissa.

Tiistai 9.3.2021 (radio)

Etelä-Suomen lumipyryssä on ajettu paljon kolareita. Valmet Automotive palkkaa tuhat uutta työntekijää. Taloyhtiöt rakentavat sähköautojen latauspaikkoja. Liki puoli miljoonaa suomalaista on saanut koronarokotteen. Säätiedotus.

Enersensen työntekijät Matti Tapanainen ja Petri Leander asentavat sähköautojen latauskeskuksen syöttökaapelia talon pääsähkökeskukseen.

Taloyhtiöt rakentavat nyt kiihtyvään tahtiin latauspisteitä sähköautoille – siihen jaettavat avustusrahat saattavat taas loppua kesken

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA kehottaa toimimaan avustushakemusten kanssa ripeästi.

Sähköautojen latauspisteitä Oulun Kaakkurissa

Sähköautojen latauspisteillä käy kuhina talvilomien aikana – Oulun seudun suosituimmilla pisteillä on ollut jopa ruuhkaa

Kun Etelä-Suomesta ajetaan pohjoiseen talvilomien viettoon, on Oulun seutu monen matkaajan latauspysähdyspaikka.

sähköautot

"Paras auto, mitä minulla on ollut", kehuu ivalolainen sähköautoilija – latausverkon puutteet estävät kasvua, vaikka sähköllä pärjää Lapissakin

Kalleus ja rajallinen toimintasäde hidastavat sähköautojen yleistymistä. Autoala uskoo, että suunta kääntyy jo muutaman vuoden päästä.

Kalle Rovanpera steers a toyota Yaris WRC assisted by Finnish co-driver Jonne Halttunen during the Rally of Sardinia in Budduso

Rallin MM-sarjan valmistajilla olisi mahdollisuus kehittää sähköautoja myös kuluttajien tarpeisiin – tutkija tutustui rallin hybridisuunnitelmiin ja pettyi

Rovaniemen MM-ralli ajetaan tulevana viikonloppuna. Minkälainen on rallin merkitys ympäristölle ja mitä autourheilu voisi tehdä omilla sähköautosuunnitelmillaan?

Kempowerin pikalatauslaite

Sähköautolle löytyy jo useita erilaisia latausvaihtoehtoja: Sähkökiukaan kanssa vuorotellen kotipihassa vai suurteholaturilla huoltamon pihassa?

Lahtelaisen Kempowerin suurteholatureiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti – tuotantokapasiteetti pian viisinkertaistuu.

Sähköauton latauskaapeli kiinni autossa

Koko Suomen sähköautojen latauspisteet nyt kartalla – kartasta nettiversio ja mobiilisovellus

Etelä-Karjalassa on viiden kunnan alueella yhteensä parikymmentä latauspistettä.

Elbilar på laddning i Solli i Oslo.

Taloyhtiöt velvoitetaan pian uusiin toimiin sähköautoilun helpottamiseksi – Vauhti autokaupoissa kiihtymään päin

Hallituksen tavoitteena on, että Suomessa on vähintään 250 000 sähköautoa vuonna 2030.

Sähköauton pikalataus, pikalatauspiste, latauspiste, sähköautot

Oriveden keskustaan sähköautojen latauspiste, jos investointi saa valtion tukea

Yhden tai kahden auton piste tulisi Kääjäntielle. Ennestään Orivedellä on yksi latauspaikka, Orituvalla.

Tarja Halonen seisoo puistossa puun edessä.

Keskiviikko 23.9.2020 (radio)

Suomalaisia rakennusfirmoja huijattu. Presidentti Halonen: Kouluväkivaltaan pitää puuttua. Matkatoimistot järjestävät nyt matkoja Suomessa. Sähköautojen latauspisteitä rakennetaan hitaasti taloihin. Sääennuste.

Hybridbil laddas vid en affär.

Kuopion valtuustotalolle sähköautojen latauspisteitä

Kaksi latauspistettä on koko ajan vapaassa käytössä, muita voi käyttää vapaasti toimistoajan ulkopuolella.

tom underjordisk torgparkerings bygge

Turku Energia toimittaa toriparkkiin 20 sähköautopaikkaa – määrää voidaan kasvattaa tulevaisuudessa

Latauspaikkoja tulee sekä lyhyeen pysäköintiin että kuukausimaksulliseen pysäköintiin.

Sähköauton pikalataus, pikalatauspiste, latauspiste, sähköautot

Osuuskauppa PeeÄssä lisää sähköautojen latauspisteitä

Latauspaikkoja tulee muun muassa S-Marketien yhteyteen eri puolille Pohjois-Savoa.

aurinkopaneelit Lempäälä

Valtio tuki 5 miljoonalla eurolla uraauurtavaa energiayhteisöä Lempäälässä – Nyt hanke on valmis, mutta laki estää asiakkaiden liittämisen

Lempäälän energiayhteisö auttaisi pitämään yritysten sähkönsiirtomaksut kurissa, sanovat hankkeen vetäjät.

Ladattavan hybridin lataus käynnissä kaupan pihan latauspisteessä.

Osuuskauppa PeeÄssä rakennuttaa 33 lataustolppaa sähköautoille

Uudet latauspisteet valmistuvat kesän aikana.

Rautavaaran kunnantalo kesällä

Rautavaara aikoo hankkia sähköautojen latauspisteen kunnan keskustaan

Tarvetta perustellaan muun muassa matkailijoiden palvelemisella.

Kuvassa on pyöräilijä ja juoksija meren rannassa.

Työryhmä ehdottaa miljardin euron pakettia viherelvytykseen – Eroon öljylämmityksestä, lisää pyöräteitä, sähkö- ja kaasuautoille latausasemia

Paketti parantaisi työllisyyttä yli 40 000 henkilötyövuoden edestä, laskee ympäristöministeriön työryhmä.

Ladattavan hybridin pistoke kiinni latausasemassa.

Kestävän autoilun energiailta pureutui Mynämäellä sähköauton lataukseen ja päästöihin

Paikallinen sähköautoilija Tuukka Urpi kertoi kokemuksistaan ladattavan hybridin kanssa.

Sähköauto ladattavana.

Kuopioon avautui Itä-Suomen ensimmäinen sähköautojen suurteholatauspiste

Kuopion Portissa sijaitsevassa uudessa hyperlatauspisteessä voi pikaladata kaksi sähköautoa samaan aikaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle