Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

RSO:n barokkikonsertissa palataan sonaattien ja sinfonioiden alkulähteille

Ohjelmassa mm. Vivaldin, Corellin ja Gabrielin musiikkia.

Kahdeksan klasaria pähkinänkuoressa

Koukuttava käyttöopas hittiteoksiin.

Aina on tilaa yhdelle

Aina on tilaa yhdelle

Venäläisvirtuoosi saa barokkimusiikin kuulostamaan trendikkäältä – "Lähempänä meitä kuin 1900-luvulla sävelletty musiikki"

Barokkimusiikin suosio kasvaa nuoren polven taiteilijoiden ansiosta. Yksi heistä on Dmitry Sinkovsky, joka esiintyy viikonloppuna Musiikkitalossa.

Barokkinen rekiretki

Levyarvio

Aikamatka 1600-luvulle – barokkimusiikkia suolikielillä

Oulun seudun vanhan musiikin festivaaliviikko huipentuu sunnuntaina, kun oululaismuusikoista kootun The Seasons Ensemblen solistiksi saapuu venäläinen huippuviulisti Dmitri Sinkovski. Luvassa on hieno aikamatka 1600-luvulle, sillä muusikot soittavat barokin aikakaudelle tyypillisillä instrumenteilla.

"Aikamme ensimmäinen iskelmäsäveltäjä" – 292 vuotta vanha teos toteuttaa nykyajan hittikaavaa

Antonio Vivaldin Vuodenajat on kenties tunnetuin klassisen musiikin teos. Sen suosio perustuu tarttuvaan melodiaan ja iskelmistä tuttuihin keinoihin.

Outi Tarkiainen säveltäjävieraaksi Ranskaan

Rovaniemeläinen Outi Tarkiainen on kutsuttu ranskalaisen klassisen musiikin festivaalin säveltäjävieraaksi eli niin sanotuksi residenssisäveltäjäksi.

Kieku ja Kaiku vai Vivaldi ja Burlesque Baby – Suomen kuuluisimmat haikarat saavat pian nimensä

Suomen ensimmäisten kattohaikaranpoikasten nimikilpailussa annettiin yli 1 100 ehdotusta Birdlifen ja Yle Turun järjestämässä kilpailussa. Inspiraatiota haettiin saduista, sarjakuvista, politiikasta ja maailmankartalta.

Mikkelin kaupunginorkesterilla 15 400 kuuntelijaa viime vuonna - talous koheni

Kaupunginorkesteri tavoitti viime vuonna 3 900 kuulijaa enemmän kuin edellisvuonna. Myös orkesterin taloustilanne on kohentunut.

Vivaldi sävelsi oman aikansa saippuaoopperaa

Ei haittaa, vaikkei ymmärrä mitään juonesta ja tekstistä, sanoo kapellimestari Giancarlo Rizzi Antonio Vivaldin oopperasta Totuus koetuksella. Monikäänteinen juonittelujen verkko on ennen kaikkea tunnetta.

Kaupunginorkesteri sai 200 soittokaveria

Helsingin musiikkiluokkalaiset osoittavat tiistaina soittotaitojaan Musiikkitalossa. Helsingin kaupunginorkesterin Juniorikonsertissa kuullaan muun muassa Vivaldia ja Beethovenia.

Varaslähtö Nenäpäivään Carelicumissa

Joensuussa otettiin varaslähtö Nenäpäivään konservatorion nuorten muusikoiden tahdissa.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi Pietarissa

Lappeenrannan kaupunginorkesteri konsertoi lauantaina Pietarissa. Orkesteri esiintyy Pietarin pienessä filharmoniassa taiteellisen johtajansa Tibor Bogányin johdolla.

Kaksi Vivaldin sonaattia löytyi arkiston kätköistä

Britanniassa on löydetty kaksi aiemmin tuntematonta Antonio Vivaldin viulusonaattia, jotka olivat hautautuneet arkiston kätköihin 270 vuodeksi, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Asiantuntija arvioi, että teknisesti suhteellisen yksinkertaiset sonaatit on tarkoitettu amatööreille. Toinen niistä saa ensiesityksensä sunnuntaina Liverpoolissa.

Vivaldin kadoksissa ollut huilukonsertto löytyi

Italialaisen säveltäjän Antonio Vivaldin 250 vuotta kadoksissa ollut teos esitetään tammikuussa Skotlannissa. Vivaldin uskotaan kirjoittaneen Il Gran Mogol -teoksen 1730-luvulla.

Kuusisto vapauttaa soittajat tahtipuikosta

Viulisti Pekka Kuusisto johtaa Vaasan kaupunginorkesteria konsertissa ensi kertaa tulevana torstaina. Kuusisto toimii samalla myös orkesterin solistina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle