Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vapaudenpuisto avautuu viikon kuluttua Joensuussa

Peruskorjauksen tavoitteena on ollut lisätä puiston viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Trumpin hallinnon viranomainen: Vapaudenpatsaaseen kaiverrettu, siirtolaisia tervetulleeksi toivottava runo viittaa eurooppalaisiin

Kansalaisuus- ja maahanmuuttopalveluiden virkaa tekevän johtajan mukaan Yhdysvallat haluaa ottaa vastaan siirtolaisia, jotka "voivat seistä omilla jaloillaan"

Liian korkea Vapaudenpatsas, pelikaanin kiinniotto ja viikon muita uutiskuvia

Viime viikolla Vapaudenpatsaan kopio rikkoi korkeusrajoituksia Brasiliassa, laukut roikkuivat japanilaisessa installaatiossa ja eläintarhanhoitaja otti kiinni pelikaania Tšekeissä. Yle kokosi viikon kiinnostavimmat uutiskuvat.

Kainuun uusi sairaala haastaa Vapaudenpatsaan museon maailman parhaana tietomallina

Alkukesästä Suomen parhaaksi valittu tietomalli haastaa nyt muun maailman. Kainua-allianssi on käyttänyt tietomallinnusta monipuolisesti omassa rakennushankkeessaan.

Mieltään osoittanut nainen otettiin kiinni Vapaudenpatsaan jalustasta – koko Liberty Island evakuoitiin

Tiettävästi kiipeilyvälinein varustautuneet poliisit ottivat naisen kiinni.

Vapaudenpatsaan valot sammuivat yllättäen

Sosiaalisessa mediassa valojen sammumista epäiltiin poliittiseksi protestiksi.

Koskenkorvan seriffi: ”Donald Trumpissa on samoja piirteitä kuin Juha Miedossa ja Kekkosessa”

Pohjanmaalla suosittua amerikkalaisen tavaran kauppaa pyörittävän Jari Mäki uskoo, että amerikkalaiset haluavat muutosta ja avain muutokseen on Donald Trump.

Auringon voimalla liikkuva lentokone selvitti viimeisen Yhdysvaltain-etappinsa

Solar Impulse lensi Vapaudenpatsaan yli aamupäivällä Suomen aikaa.

Uittopatsaasta katkaistu keksin pala löytyi Pielisjoesta – rahasta kiinni, milloin paikalleen

Joensuussa keskeisellä paikalla Ilosaaressa komeileva, Pielisjoen uittohistoriasta kertova Ruuhkanpurkajat patsas on ollut raajarikko viime kesästä lähtien. Joku tai jotkut mursivat uittajan keksistä ison palan pois. Pala löytyi vedestä, mutta patsaan korjaus odottaa vielä huomista.

Thatcherin ihailijat kaavailevat rautarouvalle 76-metristä muistomerkkiä – korkeampi kuin Vapaudenpatsas

Raudasta – totta kai – tehty patsas seisoisi marmorijalustalla kaksi kertaa niin korkeana kuin Vapaudenpatsas ilman soihtua, haaveilevat Kentin yliopiston konservatiiviopiskelijat.

Kaupunginteatteri muutti kauppakeskukseen Lappeenrannassa - katso video

Lappeenrannan kaupunginteatterin väki muutti näyttävällä karnevaalikulkueella uuteen Ison-Kristiinan kauppakeskukseen. Kulkuetta seurasi kymmeniä kaupunkilaisia, joista osa liittyi myös kulkueeseen.

Vapaudenpatsas töhrittiin anarkistien A:lla Tampereella

Punaiset töhryt on maalattu pääkirjasto Metson edessä olevan patsaan juureen.

Merenpinnan nousu uhkaa Yhdysvaltain avaruuskeskuksia

Tutkijajärjestö listaa kaikkiaan 30 Yhdysvaltain historian ja kulttuurin merkkipaikkaa, jotka ovat vaarassa ilmastonmuutoksen takia. Kennedyn avaruuskeskuksen lisäksi joukossa on muun muassa Vapaudenpatsas.

Elintarvikkeista on moneksi - myös puhdistusaineiksi

Moni ruoka-aine on käyttökelpoinen myös erilaisiin puhdistuksiin. Ainakin etikan, kivennäisveden, piimän, suolan ja ruokasoodan tiedetään olevan myös oivia puhdistusaineita.

Vapaudenpatsas täyttää Vaasassa 75 vuotta

Vaasassa vuonna 1938 paljastettu Vapaudenpatsas on tullut 75 vuoden ikään. Patsasta juhlitaan pienellä juhlatilaisuudella Vaasan kauppatorilla. Patsaan paljastusjuhlaan osallistui aikanaan 10 000 ihmistä.

Vapaudenpatsas avautui jälleen yleisölle

Sandy-myrskyn jäljiltä suljettuna ollut Vapaudenpatsas avautui Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä.

Sandy-myrskyn tuhot korjattu, Vapaudenpatsas avautuu turisteille

Vapaudenpatsaan saarella kaiteita katkeili, kivetyksen laatat lentelivät ja rakennukset täyttyivät vedestä, kun Sandy-hurrikaani iski viime syksynä New Yorkiin.

Sandyn pimentämä Vapaudenpatsas loistaa taas

New Yorkin tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluva patsas ehti olla pimeänä runsaan viikon. Kaupungissa säännöstellään bensanmyyntiä.

Ranskan Vapaudenpatsas muutti sisätiloihin

Vuosikausia vaadittuun siirtoon suostuttiin vasta sen jälkeen, kun varas vei soihdun vapauden jumalattaren kädestä.

TunneTampere on puoli kilometriä ruokatoria

Hämeenpuisto on nyt vaaraksi housunvyötärölle, sillä herkuttelija tuskin pääsee sen käytävillä kulkemaan maistamatta mitään. Toimittaja jalkautui herkullisten tuoksujen keskelle.

Lontoon uusi valtava maamerkki valmistumassa

Lontoon olympiastadionin viereen nouseva uusi maamerkki on saamassa viimeisen silauksensa. Ylimmäinen rengas on nousemassa teräspatsaaseen tänään perjantaina. Patsaan viimeistelyä saattaa vielä hankaloittaa epävakaa sää.

Lontoon uusi valtava maamerkki valmistumassa

Lontoon olympiastadionin viereen nouseva uusi maamerkki on saamassa viimeisen silauksensa. Ylimmäinen rengas on nousemassa teräspatsaaseen tänään perjantaina. Patsaan viimeistelyä saattaa vielä hankaloittaa epävakaa sää.

New Yorkin Vapaudenpatsas täyttää 125 vuotta

New Yorkin Vapaudenpatsaan vihkimisestä tulee tänään perjantaina kuluneeksi 125 vuotta. Sen kunniaksi kaupungissa järjestetään juhlallisuuksia. Perjantaisessa seremoniassa 125 ihmistä yli 40 maasta saa Yhdysvaltain kansalaisuuden Liberty Islandilla, jolla patsas sijaitsee.

New Yorkin Vapaudenpatsas suljetaan

New Yorkin Vapaudenpatsas suljetaan yleisöltä lokakuun lopussa kunnostuksen vuoksi. Turisteja ei päästetä patsaan sisälle vuoteen, mutta patsaan kotisaarelle matkailijat pääsevät myös remontin aikana.

Tuhannen mailin juoksutaival Nuorgamista Hankoon

Tuusulalaisella Keijo Ikäisellä on tänä kesänä melkoinen urakka. Mies aikoo juosta 1 000 mailia eli yli 1 600 kilometriä, halki Suomen, Nuorgamista Hankoon.

Sooda syrjäyttää raaputtamista ja kemikaaleja

Soodapuhallusta tarjoavia yrityksiä perustetaan Suomeen vinhaa vauhtia. Kyseessä on ympäristöystävällinen puhdistusmenetelmä, joka soveltuu monenlaisille pinnoille. Soodapuhallus muistuttaa hiekkapuhallusta, mutta on sitä hellävaraisempi. Puhdistustavan keksivät amerikkalaiset insinöörit.

Se oli komea voitto!

Eteläsavolaisten yläkoulujen kouluvisa on pyörinyt jo kymmenen vuotta. Tämänvuotinen mestaruustaisto käytiin mikkeliläisen Urheilupuiston koulun ja savonlinnalaisen Talvisalon koulun kesken.

USA:n posti painoi postimerkkiin väärän Vapaudenpatsaan

Yhdysvaltain postin julkaisemassa Vapaudenpatsas-postimerkissä ei esiinnykään alkuperäinen newyorkilainen patsas, vaan siitä lasvegasilaiseen hotelliin tehty kopio. Asian huomasi ensimmäisenä postimerkkikeräilijä.

Lontoon olympiatorni joutui hallituksen hampaisiin

Suunnitelma Britannian korkeimmasta taidemonumentista Lontoon olympiapuistoon joudutaan viilaamaan uusiksi. Maailmankuulun taiteilijan näköalaspiraalia ei voi sellaisenaan rakentaa, tai insinöörityössä joudutaan oikomaan taiteilijan näkemystä.

Vapaudenpatsas evakuoitiin savuhälytyksen vuoksi

New Yorkissa Vapaudenpatsas jouduttiin keskiviikkona evakuoimaan. Syynä oli hissin tunnistimien antama hälytys savusta. Uutistoimisto AP:n haastattelemien viranomaisten mukaan hälytys oli väärä, eikä hississä todellisuudessa ollut lainkaan savua.

Vapaudenpatsas takaisin kotipaikalleen

Kokkolan Vapaudenpatsas on palautettu korjattuna Mannerheiminaukiolle. Patsas jalustoineen siirrettiin paikalleen tiistaina. Konservaattori haluaisi aukiolta pois patsasta rasittavan liikenteen.

Taika-Tuukka telkkariin taikomaan

12-vuotiaalla Tuukka Muukkosella on tärkeä esitys edessä. Nuori taikuri osallistuu Tähti 2010 -kilpaan. Kylmiltään Tuukka ei kilpaan lähde, hänellä on usean vuoden kokemus temppujen tekemisestä.

Senegalin 50-vuotisjuhlien jättipatsas kuumentaa tunteita

Senegalin pääkaupungissa Dakarissa tuhannet oppositiota tukevat mielenosoittajat ovat vaatineet presidentti Abdoulaye Waden eroa. Oppositiota suututtaa jättimäinen patsas, jonka Wade pystytytti maan 50-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi. Yhdysvaltain Vapaudenpatsasta korkeamman patsaan on tarkoitus symboloida Afrikan nousua, mutta oppositio on tuohtunut sekä patsaan hinnasta että tyylistä.

Latvian muistopäivä herättää vanhoja kiistoja

Latvian pääkaupungissa Riiassa Saksan puolella taistelleiden sotaveteraanien muistomarssi on sujunut ilman pahoja välikohtauksia. Muutamia ihmisiä pidätettiin.

Talvisota koetteli Vaasaa 70 vuotta sitten

Lähes päivälleen 70 vuotta sitten Vaasa koki venäläiskoneiden tuhoisimmat pommitukset talvisodassa. 29 taloa paloi ja 21 ihmistä menetti henkensä. Samaan aikaan koetteli myös pakkanen.

Tavisten satapäiväinen taideprojekti Lontoon keskustassa päättyi

Tavallisten kansalaisten taideprojekti Lontoon keskustassa Trafalgarin aukiolla on päättynyt. Runsaan kolmen kuukauden aikana 2 400 ihmistä pääsi viettämään tunnin aukiolle pystytetyllä seitsenmetrisellä jaustalla.

Madeleine Albrightin rintakorut kertovat lähihistoriaa

Yhdysvaltain entisellä ulkoministerillä Madeleine Albrightilla oli tapana lähettää poliittisia viestejä näyttävillä rintakoruillaan. Esimerkiksi Lähi-idässä rauhaa hieroessaan hän kantoi rintapielessään kilpikonnaa. Albrightin koruista yli 200 on nyt esillä New Yorkin taide- ja designmuseon MAD:n Read My Pins -näyttelyssä.

Turkmenistan suunnittelee omaa Eiffel-tornia

Kaasuvaroistaan tunnettu Turkmenistan aikoo haastaa Pariisin Eiffel-tornin ja New Yorkin Vapaudenpatsaan. Tavoite on saada maan pääkaupunkiin Ashgabatiin muistomerkki, joka kilpailisi näiden tunnettujen nähtävyyksien kanssa.

Vapaudenpatsaan kruunu avattiin ensi kertaa WTC-iskujen jälkeen

Yhdysvaltain Vapaudenpatsaan kruunu avattiin lauantaina ensi kertaa yleisölle itsenäisyyspäivän kunniaksi. Kruunu suljettiin vuonna 2001 tapahtuneen World Trade Centerin terrori-iskun jälkeen.

Vapaudenpatsaan kruunu avataan jälleen yleisölle

Yhdysvalloissa vierailijat pääsevät kahdeksan vuoden tauon jälkeen Vapaudenpatsaan kruunuun. Se suljettiin yleisöltä turvallisuussyistä syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen.

Valokuvauslento aiheutti huolta New Yorkissa

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman virkakoneen lento New Yorkin yllä sai aikaan pienimuotoisen paniikin maanantaina. Kone ja sitä saattaneet kaksi hävittäjää pörräsivät Etelä-Manhattanin yllä puolisen tuntia.

Intiaan nousee mahtava soturipatsas

Intiaan Mumbaihin nousee hindujen sotilaskuninkaan patsas, joka on isompi kuin New Yorkin Vapaudenpatsas.

Latviassa marssittu natsien perustaman legioonan muistoksi

Kolmisensataa ihmistä on marssinut perjantaina Latvian pääkaupungissa Riiassa Natsi-Saksan perustaman Latvian legioonan muistoksi. Legioonan muistopäivän marssi johti viime vuonna laajaan mellakointiin Riiassa.

Manhattanin pienkoneturmassa kaksi uhria

Kaksi ihmistä on kuollut pienkoneen törmäyksessä korkeaan asuintaloon New Yorkin Manhattanilla. Molemmat uhrit olivat koneessa. Turma sattui hieman ennen iltakymmentä Suomen aikaa.