Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Video: Pisan kalteva torni avattiin puolen vuoden sulun jälkeen – Uusi teknologia yrittää pitää turistit tarpeeksi etäällä toisistaan

Yksi maailman tunnetuimmista turistikohteista keräsi ennen pandemiaa viisi miljoonaa kävijää vuodessa. Nyt torniin pääsee 25 ihmistä kerrrallaan.

Konkari Kiekara juoksi uransa toiseksi parhaan maratonin

Annemari Kiekaran hyvä syysvire sai jatkoa Pisan maratonilla.

Pyhän Markuksen tori suljettiin uudelleen veden valtaamassa Venetsiassa

Tulvavaroituksia annettiin tänään myös Firenzeen ja Pisaan.

Livornon kadut muuttuivat joiksi - rankkasade pyyhkäisee Italian yli

Kolmivuotias tyttö selvisi ainoana hengissä, kun perhe jäi saarroksiin talonsa kellariin Livornossa.

Haluatko miljonääriksi -kisan suosio ei hämmästytä tietovisojen laatijaa: Meillä on kova pätemisen tarve

Magnus Mali on julkaissut jo kolme tietovisakirjaa. Netin hakukoneet eivät ole vieneet suomalaisilta into päteä tiedolla kaveriporukassa. Sen todistaa myös tietovisaohjelman suosio televisiossa.

Tuuli torpedoi taas Pisan tornin pystytyksen

Tornin osia kuljettava helikopteri joutui palaamaan jälleen takaisin lähtöpisteeseen. Uusintayritys on edessä ensi viikolla.

Italia tulvii, vetistä kuin Venetsiassa

Pisan maakunnassa romahti keskiaikainen muuri, joka lähti sadeveden mukaan.

Pohjoisen "Pisan torni" ei oikene – eikä kaadu

Kirkonkellot ovat Kajaanissa itse kirkkoa vanhemmat ja kumisevat kuuluville monenmoista viestiä. Kirkon kellotorni seisoo miltei puolimetriä vinossa, mutta nykyään kunnolla tuettuna ja jopa hälytyslaitteilla varmistettuna.

Vain neljä paavia on eronnut

Paavit ovat enimmäkseen kuolleet virassaan, mutta heitä on myös syrjäytetty ja murhattu. Vatikaanista vapaaehtoisesti lähteneitä on vain neljä.

Lentokone laskeutui kiitotien sivuun Italiassa

Viranomaisten mukaan kova tuuli saattoi johtaa onnettomuuteen. Turmakone on romanialaisen Carpatair-lentoyhtiön Alitalialle operoima lento.

Ei ainoastaan Pisan torni - myös Colosseum on kalteva

Tutkijoita huolestuttaa Rooman symbolista löydetty vinouma. Vielä ei tiedetä, kuinka vakavasta viasta on kysymys.

Ihmemaa Italia ja rakkaus veivät Pian mukanaan

Keminmaasta lähtöisin oleva Pia Mäkynen on eurokansalainen. Toscanan lämmössä nykyään asustava yrittäjä-äiti on tutustunut asumisen kautta mm. ruotsalaiseen ja tanskalaiseen elämänmuotoon. Italian lämpö, rakkaus ja työ rakensivat kodin Pontassieven pikkukaupunkiin.

Robotillakin on tunteet - tai ainakin se näyttää ne

Italialaisten kehittämä robotti kykenee matkimaan kuutta perustunnetta 32 moottorin avulla.

Italian maanjäristyksen kuolonuhrien määrä nousee

Ainakin 15 ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut maanjäristyksessä Pohjois-Italiassa. Järistys romahdutti useita edellisessä maanjäristyksessä vaurioituneita rakennuksia. Myöhemmin tiistaina alueella sattui uusi lähes yhtä voimakas jälkijäristys.

Pisan torni muuttuu vihreäksi Pyhän Patrickin kunniaksi

Lauantaina vietetään Pyhän Patrickin päivää, joka on myös Irlannin kansallispäivä. Kansallispäivän teemaväri on vihreä, ja tänä vuonna esimerkiksi Italiassa Pisan kalteva torni ja Yhdysvalloissa Niagaran putoukset muuttuvat vihreänsävyisiksi. Tempauksen tavoitteena on saada turistit innostumaan Irlannista matkakohteena.

Vastaranta: Iloa Italiassa

Menneenä sunnuntaina olin Italiassa Massa Martimassa hevoskategorian maastokisoissa. Kyprokselta tuloni jälkeen en ollut ehtinyt treenaamaan liiemmin. Päivittäin ohjelmassa oli kuitenkin pari tuntia ajoa ja siihen viisi tuntia hierontaa Saarion opein tyttöystävän toteutuksella ja kaksi kiropraktikko-visiittiä päälle. 

Tampereelta pian Roomaan ja Sisiliaan

Lentoyhtiö Ryanair avaa kaksi uutta reittiä Tampere-Pirkkalasta. Yhtiö aloittaa toukokuun alusta lennot Roomaan, kesäkuussa aloitetaan lennot Sisilian Trapaniin. Lentoyhtiö Ryanair uskoo matkustajia riittävän neljälle eri Italian reitille Tampere-Pirkkalasta.

Muovipussit tappoivat valaan Italiassa

Italian rannikolle ajautui keskiviikkona 25-metrinen valas, joka oli kuollut ilmeisesti nieltyään suuren määrän muovipusseja.

Lumi ja jää sekoittivat Keski-Euroopan liikenteen

Voimakas lumisade on sekoittanut Keski-Euroopan. Liikenne on useassa maassa kaaoksessa juuri, kun joululiikenne on alkamassa. Esimerkiksi Italian turistikaupungit Pisa ja Firenze ovat saaneet harvinaisen lumipeitteen ja sulkeneet lentokenttänsä. Uutistoimisto AP:n mukaan Euroopassa on peruttu lumen vuoksi 800 lentoa.

Halonen Meets with Italian President

Finnish President Tarja Halonen starts her official state visit to Italy on Tuesday. She is expected to meet with the Italian President Giorgio Napolitano Tuesday afternoon in Rome.

Halonen Makes State Visit to Italy

President Tarja Halonen, her spouse, Dr Pentti Arajärvi, and Minister of Culture and Sport Stefan Wallin depart for a four-day state visit to Italy on Monday.

Fools' News Bewilders on April First

The Myllysilta Bridge in Turku, which has sagged and cracked under winter conditions, will be repaired using ordinary balloons, according to the website of the Turku 2011 foundation. It was also reported on April Fool's Day that David Beckham will transfer to a local football team in Pori. If you believe that, keep reading for other remarkable news that broke on April Fools' Day.

Myllysilta korjataan ilmakulttuurin avulla

Kulttuuripääkaupunki Turku 2011 on kehittänyt mullistavan keinon notkahtaneen Myllysillan nostamiseen. Samalla menetelmällä saataneen suoraksi myös Pisan kalteva torni.

Viisi kuoli sotilaskuljetuskoneen maahansyöksyssä Italiassa

Viisi ihmistä on saanut surmansa Hercules C-130 -sotilaskuljetuskoneen maahansyöksyssä Pisan lähistöllä Italiassa. Harjoituslennolla ollut kone syöksyi rautatiekiskoille lähellä sotilaslentokenttää ja syttyi tuleen.

Kiinan presidentti ei osallistu G8-kokoukseen

Kiinan presidentti Hu Jintao ei osallistu tänään keskiviikkona alkavaan G8-huippukokoukseen. Syyksi hän on ilmoittanut Kiinan Xinjiangin maakunnassa sattuneet mellakat.

Finnair ja Meridiana aloittavat yhteistyön

Lentoyhtiö Finnair ja italialainen Meridiana aloittavat niin kutsutun code-share-yhteistyön. Yhteistyö avaa Finnairin matkustajille yhteydet Sardiniaan, Sisiliaan ja Firenzeen.

Pienoismallimaailma Porvooseen

Porvooseen rakennetaan pienoismallimaailmaa vaikeasti työllistettävien voimin. Pienoismallimaailman taustalla on tammikuussa perustettu sosiaalinen yritys Oy Noark Ab.

1,5-kiloinen jättitryffeli huutokaupataan

Italiasta löydetty 1,5 kiloa painava tryffeli huutokaupataan hyväntekeväisyyshuutokaupassa Kiinan erityishallintoalueella Macaossa lauantaina. Tryffelin hinnan on arvioitu nousevan 150 000 euroon.

Michaela Moua jatkaa uraansa Italiassa

Suomalaislaituri Michaela Moua jatkaa uraansa Italian kakkosliigassa. Kesän aikana loukkaantumisesta toipunut Moua on solminut ensi kautta koskevan sopimuksen Castellani Pontederan kanssa. Joukkue tavoittelee nousua Italian liigaan.

Muinaiset eurooppalaiset uhrasivat ihmisiä?

Muinaisten eurooppalaisten tapoja setvinyt italialaistutkija arvelee, että Euroopassa uhrattiin ihmisiä osana tuolloista uskontoa.

Elokuvaohjaaja Gillo Pontecorvo kuollut

Italialainen elokuvaohjaaja Gillo Pontecorvo on kuollut. 86-vuotiaana kuollutta Pontecorvoa pidetään yhtenä Italian sodanjälkeisen ajan suurista ohjaajista. Hän kuoli roomalaisessa sairaalassa myöhään torstaina.

Koivusalo kuvaa elokuvaa Pisan tornin juurella

Kotimaisia elokuvia tehdään ulkomailla entistä enemmän, sillä elokuvantekijöiden tuotannot ovat yhä kansainvälisempiä verkostumisen vuoksi. Myos rahoitus on aiempaa helpompi järjestää, kun tekijöitä on useista maista. Timo Koivusalo kuvaa uutta elokuvaansa kaltevan tornin juurella Pisassa Italiassa.