Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Spinnovan eteisaula ja mallinuket. Spinnovan logo seinällä.

Vuoden 2022 Alvari-tunnustus annettiin puukuidusta lankoja tekevälle Spinnovalle

Alvari-tunnustusta on jaettu 80-luvulta asti, mutta koronan vuoksi tunnustus on ollut vuosien tauolla.

Paavo Timonen, Visib Oy Jyväskylä.

Kasvuyritykset eivät tahdo löytää rahoitusta – paitsi jos ne torjuvat ilmastonmuutosta

Kasvaviin yrityksiin sijoittavat ovat varpaillaan epävarman taloustilanteen edessä. Vahvakaan firma ei välttämättä löydä kasvulleen rahoittajaa.

Kaksi aurinkolasipäistä miestä avannossa, heittämässä rantapalloa Oulun Polar Bear Pitching -tapahtumassa.

Hullu bisnestapahtuma Suomesta nousi maailmalla otsikoihin, ja pian se tekee paluun

Start up -yrittäjien palopuheita sijoittajille pidettiin Oulujoen avannosta viimeksi neljä vuotta sitten. Tapahtuma on saanut kansainvälistäkin julkisuutta.

Marian sairaala muutuu startup-yritysten keskittymäksi, remontti.

Helsinki saa edetä Marian sairaalan kasvuyrityskampuksen suunnittelussa

Korkein hallinto-oikeus kumosi alemman oikeusasteen päätöksen, joka kaatoi alueen asemakaavan.

Vitruviuksen mies

Maailmassa on yli 500 syväjäädytettyä ruumista, jotka odottavat herättämistä – yritykset etsivät ikuisen elämän salaisuutta

Ajatus ikuisesta elämästä on kiehtonut ja kalvanut ihmisiä aikojen alusta lähtien.

Euroopan avaruusjärjestön jäsenmaiden liput ministerikokouksen katossa.

Suomi mukaan miehitettyjen avaruuslentojen ohjelmaan – asiantuntija kertoo, ettei oman astronautin saaminen ole tavoitteena

Suomi ilmoitti viime viikolla liittyvänsä Euroopan avaruusjärjestö Esan miehitettyjen avaruuslentojen ohjelmaan. Tämä voi tuoda tilauksia suomalaisille tutkimuslaitoksille ja yhtiöille.

Slush 2022,  slush, sijoittajatapahtuma, sijoittajat, kasvuyritystapahtunma, teknologia, teknologiatapahtuma

Venäläisten kiinnostus startup-viisumeihin kolminkertaistui, mutta suomalaisinvestointeja ei kannata odottaa: "Oma maine on vaarassa"

Tällä viikolla Slush peruutti miljoonan euron palkinnon venäläistaustaisen yritykseltä. Suomalainen konsulttiyhtiö taas on lisännyt asiakirjoihin kohdan, johon merkitään startupin mahdolliset siteet Venäjään.

Slush 2022,  slush, sijoittajatapahtuma, sijoittajat, kasvuyritystapahtunma, teknologia, teknologiatapahtuma

Slush peruu venäläistaustaisen Immigram-yrityksen palkinnon

Immigramin palkitseminen herätti kritiikkiä, sillä yrityksellä on kytköksiä Venäjälle.

Slush 2022,  slush, sijoittajatapahtuma, sijoittajat, kasvuyritystapahtunma, teknologia, teknologiatapahtuma

Venäläistaustainen Immigram voitti Slushin startup-kilpailun – nyt Slush aikoo selvittää yrityksen taustat

Isoon-Britanniaan muuttavia ulkomaalaisia auttava kasvuyritys Immigram palkittiin eilen miljoonan euron sijotuksella Slush 100 -kilpailussa. Tänään esille on noussut Lontooseen perustetun yrityksen kytkökset Venäjälle.

Slush 2022,  slush, sijoittajatapahtuma, sijoittajat, kasvuyritystapahtunma, teknologia, teknologiatapahtuma

Slushin tunnelma on "muuttunut merkittävästi" – sijoittajat kysyvät startup-yrittäjiltä nyt aivan eri kysymyksen kuin vuosi sitten

Pääomasijoitukset kasvuyhtiöihin ovat vähentyneet. Swappien ja Ouran kaltaiset kasvutähdet ovat säästökuurilla, jotta uutta rahaa ei tarvitsisi ottaa heikossa markkinatilanteessa.

Johtaja Juha Ala-Mursula Businessaseman tiloissa

BusinessOulun vuokratilat puolittuvat Hallituskadulla, ja palvelua viilataan uusiksi

Business-aseman palveluita kehitetään muun muassa sen takia, että startup-yrityksiä on perustettu odotettua vähemmän.

Joensuun Tiedepuisto.

Sijoittajat odottavat joensuulaisesta katseenseurantaa kehittävästä firmasta alansa huippua

SeeTrue Technologies kehittää katseenseurannan ratkaisuja esimerkiksi leikkaussaleihin.

Huomiovaatteisiin pukeutunut työntekijä Aki Kultala asentaa akkuporakoneen avulla keittiökaappia.

Korona-aika synnytti remonttifirmoja Kokkolan seudulle

Uusyrityskeskuksella on ollut vilkas alkuvuosi.

Prinssi Harry ja Meghan

Robottifirma hakee konkurssia, älysormusyhtiö Oura ilmoitti yt-neuvotteluista – startupien parhaat juhlat ovat ohi

Pääomasijoittajat ovat kiristäneet rahahanojaan. Rahan vastineeksi yhtiöiltä saatetaan vaatia entistä enemmän osakkeita.

En person spelar ett mobilspel.

Uutta osaamista Venäjän jättämään aukkoon – asiantuntijaryhmä tukee yritysten kasvua ja kansainvälistymistä Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalan toimii kotipaikkana tällä hetkellä noin 150 potentiaaliselle kasvuyritykselle. Kymmentä yritystä aletaan nyt sparrata kohti liiketoiminnan kasvua.

Intialaistaustainen vaatealan yrittäjä Pukhraj Ranjan työskentelee Helsingissä Lapinlahden sairaalassa. Hänellä on Moi Namaste -niminen firma.

Intialainen Pukhraj Ranjan on yrittäjä, jollaisia Helsinki haluaa lisää – maahanmuuttajataustaisten naisyrittäjien määrä kasvaa

Pääkaupunkiseudulla oli vuonna 2020 liki 13 000 työtöntä maahanmuuttajanaista. Nyt Helsinki kannustaa heitä perustamaan yrityksiä ja työllistämään ainakin itsensä.

Woltin ruokalähetti viemässä ruokaa asikkaalle.

Woltin ja Doordashin yrityskauppa sai viimeisen sinetin – Suomeen lupailluista verotuloista merkittävä osa jäänee saamatta

Woltin ja Doordashin yrityskauppa on toteutunut. Suomi odotti miljardiluokan kaupasta jopa 600 miljoonan euron veropottia, mutta Doordashin laskeva kurssi on muuttanut tilannetta.

Kuvakollaasi: Hei Schools -logo, Pilvi Torsti ja Milla Kokko Slush-passit kaulassa

Suomalaisopettajat lähetettiin laittomiksi työntekijöiksi Saudi-Arabiaan – rekrytoivan yhtiön perustaja on näkyvä demaripoliitikko

MOT:n selvitys paljastaa vakavia epäkohtia poliitikko Pilvi Torstin perustaman koulutusvientiyrityksen toiminnassa. Yrityksen rekrytoimat opettajat joutuivat työskentelemään Saudi-Arabiassa ilman työlupia.

Slushin vierailijoita hämärässä käytävässä jossa värivaloja

Startup-yrittäjyydessä sankaritarinat ovat harvinaista herkkua, mutta pöhinä on kova – puurtaminen vaihtui väittelijän mukaan rentoon menoon

Menestyneimmät yritykset kuten Wolt, Supercell ja Rovio lisäävät unelmia suuresta läpimurrosta. Väitöstutkija Henri Koskisen mukaan yrittäjät tietävät itsekin, että useimmat yritykset jäävät tähdenlennoiksi.

Man sitter vid sitt skrivbord på ett kontor.

Vaasanseudulla on perustettu alkuvuonna vähemmän uusia yrityksiä

Uusia yrityksiä on perustettu 22 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Startian johtaja Tommi Virkaman mukaan syitä lukujen notkahdukseen on monia.

puhelin kädessä jossa Ouran app

Pohjois-Pohjanmaa pärjää hyvin startup-yritysten rahoitusvertailussa

Maakuntaan suunnattiin viime vuonna yli 50 miljoonan euron alkuvaiheen pääomasijoitukset 15 yritykselle. Pohjois-Pohjanmaa on aluevertailun toisena Uudenmaan jälkeen, mutta selvästi edellä Pirkanmaata.

Pääomasijoitus, Pia Santavirta, Suomen pääomasijoitusyhdistys ry., Pääomasijoittajat

Startupeille kaikkien aikojen rahoituspotti: 1,2 miljardia euroa – jatkossa korkojen nousu saattaa vähentää sijoittajien riskinottohaluja

Vaikka trendi kääntyisi, raha ei loppuisi ainakaan heti. Suomalaiset pääomasijoittajat ovat keränneet hyvinä aikoina salkkunsa täyteen rahaa.

Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi.

Woltin yrityskaupan piti olla historian toiseksi suurin – nyt kauppahinnasta on haihtunut puolet, ja samalla putoavat juhlitut verotulot

Woltin arvio 600 miljoonan euron verotuloista suomalaiselle yhteiskunnalle näyttää alittuvan selvästi, koska ostajan osakekurssi on romahtanut. Osa veroista maksetaan vasta vuosien päästä.

Kirsti Chou metsäisellä polulla kahden pienen lapsensa kanssa.

Kirsti Chou laittaa rahansa likoon ilmaston puolesta – Salosta San Franciscoon päätynyt enkelisijoittaja aikoo pelastaa maailman ilmastotuholta

Vaikka Yhdysvaltain ilmastotoimet ovat parhaillaan yhden poliitikon panttivankina, Kirsti Chou ei tuhlaa aikaa voivotteluun. Todellinen työ on jo käynnissä Yhdysvaltojen Piilaaksossa. Kirsti Chou sijoittaa ilmastoteknologioihin.

Dized Oy:n viestinnästä vastaava Tomi Vainikka ja toimitusjohtaja Jouni Jussila.

Harva jaksaa lukea lautapelien ohjeita, siksi nämä kaverukset tarttuivat toimeen – nyt heidän startupinsa on kansainvälisen läpimurron kynnyksellä

Korona-aika on lisännyt lautapelien suosiota. Suomalainen startup-yritys Dized haluaa tehdä lautapelien ohjeiden opettelusta viihdyttävää.

Slush 2021.

Joakim Kronqvistin firmalla on taskussa sadan miljoonan dollarin rahoitus, seuraavaksi pitäisi löytää työntekijöitä startupiin Helsinkiin

Kasvuyrityksiä haluavat kasvattaa kaikki: sijoittajat, yliopistot, suuret yritykset ja tutkimuslaitokset. "Kun pieni kasvaa, me kasvamme mukana", sanoo Microsoftin edustaja.

Slush 2021

Analyysi: "Rovio, Supercell ja Wolt ovat näyttäneet, että Suomesta voi tulla mitä vaan", sanoo Slushissa uusia yrityksiä etsivä sijoittaja

Woltin miljardikauppa on tuonut uutta virtaa suomalaisten kasvuyritysten piiriin. Tänä vuonna startup-tapahtuma Slushissa on paikalla yhtä paljon sijoittajia kuin yrittäjiä. "Pöhinäturistit" puuttuvat.

Slush starttasi - koronapasseja tarkastettiin pakkasessa

Koronapasseja ja maskeja – katso, miltä startup-suurtapahtuma Slushissa tänä vuonna näyttää

Kaksipäiväinen kasvuyritystapahtuma käynnistyi keskiviikkoaamuna. Katso videolta, miltä Helsingin Messukeskuksessa näytti keskiviikkona aamupäivällä, kun sijoittajat ja ideoitaan esittelevät yrittäjät kohtasivat.

Sandra Lounamaa ja Gubben työntekijöitä jumppaamassa aamupalaverin päätteeksi.

Sandra Lounamaa uskoo, että hänen firmastaan voi tulla seuraava miljardibisnes, vaikka juuri nyt rahaa on vain viideksi kuukaudeksi

Startup-yhtiö Gubben toimitusjohtaja uskoo, että kuka tahansa voi perustaa miljardiyrityksen, ja tietää, että sen luotsaaminen vaatii uhrauksia.

Mobilapp för Wolt

Analyysi: Woltin perustajat eivät itse laittaneet penniäkään firmaansa ja rikastuivat satumaisesti – yhtiön oli tarkoituskin tehdä tappiota

Sijoittajat vaativat maksimaalista kasvua. Sellainen riskinotto olisi inhimillisesti raskasta, jos vakuutena olisi oma ja vanhempien asunto, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Muun muassa Business Finlandin kyltti on kuvattu Helsingin Porkkalankadulla joulukuussa 2020,

Business Finland: Startupin menestys on kiinni hyvästä tiimistä – Woltin kannoilla on kymmeniä kovia suomalaisyrityksiä

Business Finland pitää tekonologiayhtiö Woltin tiistaista yrityskauppaa merkittävänä. Business Finland arvioi, että Woltin lisäksi kovan menestyksen kynnyksellä on kymmeniä muita suomalaisyrityksiä. Suomi on ollut viime vuosina kiinnostava kohde pääomasijoittajille.

Woltin lähetti, polkupyöräilijä ja auto kadulla.

Woltin ihmeellinen tarina: Näin pienen porukan idea oli lähellä päättyä konkurssiin rahojen loputtua, mutta sitten tapahtui käänne ja he kaikki rikastuivat

– Meillä on ollut monta mahdollisuutta myydä Wolt vuosien varrella, niin että se olisi ollut hyvä juttu perustajille, omistajille ja työntekijöille. Mutta se ei olisi ollut iso juttu Suomelle, Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi sanoo.

Wolt-kuski Njang Nchanji Regan.

Wolt-kuskit kuulivat miljardien yrityskaupasta toimittajalta – "Onhan se valtava summa!"

Lounaita kuljettaneet lähetit toivoivat työn jatkuvan nykymallilla, mutta yksi toivoi korvauksen kasvattamista eurolla.

Sirkusvaatturi Riikka Manni viimeistelemässä nuorallatanssijan asua

Yrityksen perustamisen suosio on kasvussa – samaan aikaan 25 000 yritystä uhkaa alasajo

Yritystoiminnan jatkaminen ei ole Suomessa yhtä suosittua kuin uuden yrityksen perustaminen. Samalla kun yritysten perustaminen on valtakunnallisesti kasvussa, uhkaa monen yrittäjän toiminta loppua muutaman vuoden kuluttua.

EY Entrepreneur of the Year -finalistit 2021

Juustoportti ja WE Tech Solutions yrittäjäkilpailun finaaliin

Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailun finaaliin on valittu 55 osallistujan joukosta 10 suomalaista kasvuyritystä. Voittaja pääsee edustamaan Suomea maailmalle.

Karoliina Kauhanen näyttää yrityksensä applikaatiota

Monet startupit ovat kukoistaneet koronan keskellä – Pandemia-ajan kokemuksista syntynyt mobiilisovellus tarjoaa kissanhoitoapua

Korona-aika on lisännyt tarvetta uusille digitaalisille ratkaisuille, joita juuri startup-yritykset usein tarjoavat.

Ohjelmistoyhtiö Aivenen tuotejohtaja Hannu Valtonen Helsingin keskustassa sijaitsevassa konttorissa.

Suomalaisyhtiö kasvoi hiljaisuudessa arvokkaammaksi kuin Tokmanni, Fiskars tai Ponsse – 1,8 miljardin euron hintalapun saanut Aiven nousi yksisarvisten joukkoon

Aiven haastaa Googlea, Amazonia ja Microsoftia niiden omissa palveluissa. "Tässä on sellaista mukavaa symbioosia, mutta myös kilpailua", Hannu Valtonen muotoilee.

Timo Ahopelto ja Riikka Pakarinen Lifeline Venturesin toimistolla

Wolt, Supercell ja 98 muuta startupia perustivat etujärjestön – lupaavat tarttua myös työntekijöiden huonoon kohteluun

Tavoitteena on kasvattaa startupeista Suomen viennille metsäteollisuuden kokoinen tukijalka alle kymmenessä vuodessa. Tämä ei ole perinteinen edunvalvontajärjestö, toimitusjohtaja Riikka Pakarinen sanoo.

Yritykset etsivät keinoja sitoa ilmastoa lämmittävää tuotteisiinsa

Timantit torjumaan ilmastonmuutosta – Startupit kehittävät tuotteita, joihin sidotaan ilmastoa lämmittävää hiilidioksidia

Arkisempiakin tuotteita, kuten betonia ja urheiluvaatteita syntyy hiilidioksidia kierrättämällä. Yhtiöt uskovat, että valmistusmenetelmä on myös kilpailuetu.

Timo Ahopelto

Analyysi: Supercell-sijoittajien uusi yhtiö suuntaa pörssiin – tarjolla on piensijoittajille jo toinen suomalainen “sika säkissä” -osake

Spac-yhtiö etsii seuraavaa menestystarinaa. Sijoittajilla on kuitenkin mahdollisuus vetäytyä, jos löytö ei miellytä.

Moni salaryman lähtee aamuvarhain töihin ja tulee vasta ilta myöhällä kotiin. Kuva Shinagawan aseman aamuruuhkasta.

Salaryman tekee pitkää päivää ja viettää iltansakin työporukassa – japanilainen työkulttuuri muuttuu vähitellen ja yksi muuttaja on pandemia

Pandemia ja etätyö ovat tuoneet uutta joustoa japanilaiseen työkulttuuriin. Edelleen työelämä on kuitenkin myös syrjivää, esimerkiksi työhakemukseen saatetaan vaatia kuvan lisäksi vanhempien nimet ja tiedot, sanoo koodarikoulua vetävä Kani Munisada.

Läheltä

Tampere innostaa uusia yrittäjiä parantamalla neuvontaa ja tukea

Kaupunki ottaa käyttöön yhteistyömallin, jossa Uusyrityskeskus Ensimetri kerää kokoon eri tyyppisten yritysten ryhmän.

Slush 2019 Helsingin messukeskuksessa.

Suomalaiset startupit keräsivät lähes miljardirahoituksen – suurin erä meni puhelinvalmistaja HMD:lle

Myös puhelinkorjaaja Swappie ja ruokakuljettaja Wolt olivat rahoittajien suursuosiossa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Mikkelin ytimeen perustetaan uusi startup-yrityskeskus

Mikkeli Karageksi nimetyn tilan tavoitteena on lisätä uusien yritysten perustamista.

Kolme työntekijää kaataa suuresta säkistä käytettyjä muovipakkauksia liukuhihnalle.

Näin muovijätevuoresta syntyy uusia shampoopulloja – intialainen startup keksi, miten maailma ei ehkä sittenkään huku jätteisiin

Eteläintialainen teknologiakaupunki pyrkii maailman nopeimmin kasvavaksi innovaatiokeskukseksi.

Verge TS sähkömoottoripyörän viimeisin prototyyppi.

Suomessa valmistetaan pian tuhansia sähköllä toimivia moottoripyöriä, uhoaa startup-yrittäjä – eräs keksintö erottaa pohjalaisfirman kilpailijoista

Vannemoottorikeksinnön ympärille syntyi startup-yritys, joka on työllistänyt kymmenen henkeä vuodesta 2018 lähtien.

Henna Karlsson puhdistaa poraa.

Henna Karlsson on teknologiayrityksen johtaja ja usein palavereissa ainoa nainen – hän on Suomessa harvinaisuus ja syyt siihen ovat syvällä

Naisten johtamat yritykset saavat murto-osan Suomessa jaettavasta riskirahoituksesta. Kyse ei ole syrjinnästä, vaan ongelma on rakenteellinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle