Uusimmat artikkelit
Samiedu tuo ruokapöytään enemmän luomua ja lähiruokaa – ruokahuoltopäällikkö: "Asiakkaat ovat hyvin valveutuneita"
Luomun ja lähiruoan osuus tulee olemaan aluksi hyvin pientä, sillä budjetti ei salli kokonaan luomuun siirtymistä.
Kuka vain voi myydä ruokavalioita netissä, ja ne voivat laukaista jopa syömishäiriökäyttäytymistä tai saada kropan sekaisin – Tsekkaa nämä, ennen kuin ostat
Ruokavaliot on usein tehty suurelle joukolle, eivätkä niiden myyjät välttämättä kartoita yksittäisten asiakkaidensa perussairauksia tai terveyden tilaa. Asiantuntijoiden mukaan juuri se on netin ruokavalio-ohjelmien ongelma.
Somevaikuttajat iskivät THL:n koronakampanjaan levittämällä väärää tietoa, muu some riensi apuun
Tutkijan mukaan väärää tietoa levittävässä somekampanjassa on vastamedioiden toimintatapoja muistuttavia piirteitä.
Syön 14 kiloa karkkia vuodessa – ja syyllistän itseäni jokaisella puraisulla
Jos emme vihaisi karkkia, emme söisi sitä niin paljon.
Katso video: Marja-aroniasta ei tullutkaan uutta suosikki-superfoodia – heikon menekin syyksi arvellaan sen makua, mutta muitakin syitä on
Erittäin terveellinen marja-aronia on alihyödynnetty, vaikka sitä olisi tarjolla monissa koti-pihoissa.
Koko elämä meni uusiksi vain viikoissa – nyt Veli Huovinen pitää vanhoja elämäntapojaan järjettöminä
Kuusi vuotta sitten Veli Huovisella todettiin sepelvaltimotauti, joka on Suomen yleisin kansantauti.
Marjatulokas haskapin koe-erä myytiin hetkessä – Viljelijä: "Jotkut ovat kertoneet maistaneensa jopa ripauksen luumua"
Haskap on uusi marja Suomessa, ja siihen kohdistuu suuria odotuksia. Maailmalla haskapia pidetään terveyspommina.
On eri asia, syökö kauraa vai ruista – tutkimuksen mukaan kuidut vaikuttavat suolistossa eri tavoin
Itä-Suomen yliopiston tutkimuksessa selvisi, miten erilaiset kuidut vaikuttavat elimistöön.
Päiväkotien välipalana pullaa ja suklaakiisseliä, vanhemmat ja hammashoito ihmettelevät – äiti: "Yksivuotias on aika pieni syömään sellaisia"
Useissa Meri-Lapin päiväkodeissa välipalat ovat ravitsemussuositusten vastaisia. Hammashoidon mukaan tämä näkyy jo lasten hampaiden kunnosta.
Tähän marjaan kohdistuu suuria odotuksia – haskap tunnetaan maailmalla terveyspommina, jota viljellään nyt Suomessakin
Haskapista odotetaan suurmenestystä heinolalaisella luomumarjatilalla.
Kauran suosio siivitti myös luomumarkkinoita – Pohjois-Pohjanmaa merkittävä luomun tuotantoalue
Luomuviljan kysyntä kasvoi viime vuonna, mutta osuus koko maan ruokatuotannosta on vielä pieni.
Poikkeusajan vinkit kulttuurinälkään! Kierrä Euroopan museoita virtuaalisesti
Haaveilu ja suunnittelu ovat tärkeitä selviytymiskeinoja
Liikunta- ja terveystottumuskysely: Neljä viidestä hämeenlinnalaisesta syö terveellisesti
Kaikkein terveellisimmin syövät alle 25-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat.
Luomumaito on otettu vastaan myönteisesti Oulun kouluissa ja päiväkodeissa – "On hyvää ja terveellistä ruokaa, niin miksi en joisi sitä"
Oulu aloitti luomumaidon tarjoilut kouluissaan ja päiväkodeissaan viime vuoden joulukuussa.
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan pian rasvatonta luomumaitoa
Luomumaidon raaka-aine kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta ja valmistetaan Maikkulassa.
Mustialan opetustila on jo kokonaan luomuna Tammelassa
Hämeen ammattikorkeakoulu siirtyi luomutuotantoon pikkuhiljaa.
Luomuruuan ostajia on Kaakkois-Suomessa muuta maata vähemmän – nyt tuotteista halutaan leipoa isompi bisnes
Kaakkois-Suomessa laaditaan alueellinen luomusuunnitelma.
Keskuskeittiöt haluaisivat lisää luomua, mutta sopiva tavara lähteekin ulkomaille – "Emme voi ottaa vastaan sadan gramman rahkapurkkeja"
Keskuskeittiön ja luomutuottajan välistä puuttuu tekijäporras, joka jalostaisi esimerkiksi juurekset ja vihannekset laitoskeittiöille sopivaan muotoon.
Mustikkasato vain varjo normivuodesta – mutta ei hätää, juolukka ja variksenmarja ovat lähes yhtä hyödyllisiä
Mustikkasato on jäämässä alle puoleen normaalivuodesta ja murto-osaan huippuvuodesta lähes kaikkialla Suomessa.
Tunnetko tämän marjan? Terveyspommi saskatoonin kaupallista läpimurtoa on odoteltu jo vuosia
Saskatoonia on viljelty Suomessa jo vuosikausia, mutta se on yhä melko tuntematon suomalaisille.
Not only well-to-do choosing organic food
The organic food market is growing, but Finland still has some catching up to do with its Nordic neighbours.
Maatalousalan opetus heräsi kasvavaan luomuintoon: HAMKin opiskelijat kyntävät pian lähes 200 hehtaarin luomupeltoa
Hämeen ammattikorkeakoulun opetustilalla tavoitteena on koko ruokajärjestelmän kehittäminen. Viime vuonna luomuun siirtyi Suomessa noin 500 uutta maatilaa.
Hämeen maajussit syttyneet hiljalleen luomulle
Luomuviljelyn suosio kasvaa myös Hämeessä.
Terveellinen ruokavalio vähentää ilmansaasteiden terveyshaittoja
Terveellisenä pidetty ruokavalio sisältää mm. kasviksia, oliiviöljyä, pähkinöitä, hedelmiä, kalaa ja täysjyväviljoja.
Tutkijat kehittivät planetaarisen ruokavalion – Se estäisi miljoonia ennenaikaisia kuolemia ja ruokkisi terveellisesti koko maapallon väestön
Lihaa ja maitotuotteita ei raportissa kielletä täysin, mutta niiden syömistä pitäisi vähentää länsimaissa rajusti.
Lieksassa tarjoillaan luomuruispuuroa
Kaupungin ruokahuolto lisää luomun käyttöä.
Asuinalueesi vaikuttaa ruokavalioosi: tuloistasi riippumatta syöt terveellisemmin, kun osoitteesi on hyväosaisten alueella
Eri asuinympäristöt voivat tarjota hyvinkin erilaisen elintarvikevalikoiman. Näin mahdollisuus parantaa ruokavaliota tai syödä suositusten mukaisesti kapenee tietyillä alueilla.
Luomuviljelyyn siirtyminen tyssää tukirahan loppumiseen – Kainuun yli sata luomutilaa voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta
Suomen EU-tukirahat luomuviljelylle ovat loppumassa. Hallitus lopettaa uusien tukisitoumusten tekemisen ja keskittyy jo toimivien luomutilojen tukemiseen.
Kaakkoissuomalainen viljelijä kaipaa sivuansioita muuta maata enemmän
Luomutuotanto on Kaakkois-Suomessa hieman muuta maata yleisempää.
Tiistai 6.11.2018 (tv)
Junat myöhästelevät. Luomuruoka kiinnostaa. Marraskuun ryhmä. Sää.
Johanna Huhtalan "onnellisten nakkien" etsintä helpottuu vuosi vuodelta – Luomuruokaa tuottaa ennätysmäärä maatiloja, mutta kaupan hyllyillä se näkyy vuonna 2020
Luomutuotanto kasvaa nyt kiivaammin kuin 20 vuoteen. Luomuruokavalikoiman ennakoidaan kasvavan merkittävästi vasta lähivuosina, koska tavallisen tuotannon muuttaminen luomuksi vie aikaa.
Luomuruokaa tuotetaan tulevaisuudessa aiempaa enemmän Etelä-Savossa
Luomuun siirtyminen kiinnostaa etenkin marjanviljelijöitä ja naudanlihan tuottajia.
Nuorten herkuttelu kuriin valvomalla viikkorahojen käyttöä –Väestöliitosta kerrotaan viisi vinkkiä
Täytämme kodin kaappeja usein herkuilla, joita lapset yhtä lailla kuin me vanhemmatkin napostelemme haluamallamme hetkellä. Miten nuorten herkuttelun saisi kuriin?
Luonnonmugazien syömizien myöndy kazvoi ruttoh – markinuvuitti iellehgi ei ylen suuri
Luomusyömizis da -juomizis puaksumbah ostetah banuanua, vähärazvahistu maiduo da jauholihua.
Organic food selling briskly – but still a niche market
Bananas, milk, eggs, meat and baby food are among the best-selling organic foods in Finland.
Luomuruoan myynti kasvoi reilusti – markkinaosuus edelleen vaatimaton
Banaaneja, kevytmaitoa, kananmunia ja jauhelihaa ostetaan luomuna.
Me syömme ja stressaamme itsemme sairaiksi – Maria Borelius kieltäytyi voimasta huonosti ja etsi paremman elämän reseptin
Tiesitkö, että sinullakin on matala-asteinen tulehdus? Se voi aiheuttaa monia terveysongelmia.
Tuore väitös patistaa kauppoja tekemään kuluttajille selväksi, mikä on terveellistä ja mikä ei – onko tulevaisuuden ruokakaupassa vihreät ja punaiset käytävät?
Markkinoinnin tutkija Maijastiina Jokitalo sanoo, että epäterveellisten valintojen tekeminen on tehty ruokakaupoissa liian helpoksi ja houkuttelevaksi.
Hyvästit marjojen perässä harhailulle: Uusi palvelu ennustaa, milloin ja minne poimurin kanssa kannattaa suunnistaa
Palvelu ennakoi mustikan kypsymistä päivittäisten lämpötilojen perusteella viiden päivän ja 100 neliökilometrin tarkkuudella. Mallissa käytetään Ilmatieteen laitoksen säätilastoja yli 50 vuoden ajalta.
Lukiolainen hurahti terveellisiin elämäntapoihin – sitten niistä tuli pakkomielle: Pelkkää puuroa, kurkkua, omenaa ja tuntitolkulla liikuntaa
Ortoreksiaa sairastaville terveelliset elämäntavat ovat pakkomielle. Kaksi naista kertoo, miten heistä tuli syömistensä supertarkkoja suunnittelijoita.
Vegaaniksi ei kannata ryhtyä rytinällä, vaan uuteen ruokavalioon on hyvä ensin perehtyä
Sekaruokavaliosta ei tarvitse hypätä kerralla vegaaniksi, vaan ruokavalion voi muuttaa asteittain kasvispainotteisemmaksi.
Pelkkä terveellisyys ei enää riitä ruokavalinnoissa – sokerittomuus, suolattomuus ja luonnollisuus ovat nyt nousevia trendejä
Joku välttelee lisäaineita, toinen tarkkailee suolan määrää. Ruokatrendien tutkija tietää, millaisin perustein suomalaiset ruokansa valitsevat.
Mustikan kukinta on pari viikkoa etuajassa Pohjois-Suomessa
Jos lämpimät säät jatkuvat, mustikat myös kypsyvät pari viikkoa tavanomaista aiemmin.
Luomutuotantoon siirtyy ennätysmäärä uusia maatiloja – Viljelijä: Asiakkaat toivovat luomua
Eviran arvion mukaan luomuun siirtyy lähes 500 uutta maatilaa ja lähes 33 000 uutta hehtaaria.
Mustiala siirtyy luomuun
Tavoitteena on, että sekä pellot että maidontuotanto ovat luomua vuonna 2020
Ortorektikko syö mielestään hyvin ja terveellisesti – mutta kun elämää määrittää ruoka, ollaan kaukana terveellisyydestä
9.4. nähtävässä Jenny+:ssa puhutaan ruokauskontojen uhreista
KSML: Opiskelijoiden tuetun aterioinnin rajoituksia aiotaan purkaa
Kela kannattaa muutosta muun muassa siksi, ettei yhden tuetun aterian -periaatetta pystytä valvomaan. Lisäksi rahat ovat riittäneet joka vuosi, sillä vain reilut puolet korkeakouluopiskelijoista syö tuetun ja terveellisen ruoka-annoksen.
Tumppaa tupakka, vähennä viinaa ja lähde lenkille – liikkumattomuus on suomalaisten suurin syöpäriski
Kun puraiset hiiltynyttä makkaraa nuotiolla,joku muistuttaa aina karsinogeeneistä. Tutkijan mukaan asiasta ei kannata huolehtia, kunhan kärähtänyttä ruokaa ei syö joka päivä.