Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Äänekosken biotuotetehdas

Metsä Fibren voimalaitoksella pieni tulipalo aamuyöllä – ei vaikutusta tehtaan toimintaan

Pelastuslaitos sai hälytyksen Äänekosken biotuotetehtaalle vähän ennen aamukolmea. Palo saatiin sammumaan nopeasti.

Kemin sataman laiturissa konttilaiva aurinkoidena kesäpäivänä.

Hallitus on käsitellyt Kemin tukemista sellutehtaaseen liittyvissä investoinneissa – päätöksiä aikaisintaan ensi keväänä

Hallitus vakuuttaa ymmärtävänsä, että tilanne vaatii Kemin investointien kannalta vielä ratkaisuja. Uuden infran rakentaminen on maksamassa Kemille 60 miljoonaa euroa.

Metsä Fibren Kemin uuden sellutehtaan erikoiskuljetus Kemin keskustassa matkalla tehdastyömaalle

Valtavat tehtaanosat vietiin kaupungin läpi sentintarkkoina erikoiskuljetuksina – "Haasteena omaa luokkaansa", sanoo kokenut ammattilainen

Kemin Metsä Fibren uuden sellutehtaan suuret erikoiskuljetukset ovat päättyneet tältä syksyltä. Alkutalven vaihtelevista sääolosuhteista huolimatta kuljetukset sujuivat hyvin.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuoven Länsi-Pohja -kyltti.

Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä linjaa tänään, siirrytäänkö alueella leviämisvaiheeseen – myös ravintolarajoituksia ja koronapassia pohditaan

Länsi-Pohjan koronatilanne on pahentunut viikko viikolta. Virus leviää alueella tehokkaasti ja ilmaantuvuusluku on jo 220/100 000.

Pojat pelaavat jalkapalloa

Kemiin kaksi uutta tekonurmikenttää – Karihaaran nurmen asentaminen alkamassa ensi viikolla

Karihaaran nyt rullalla oleva tekonurmi sijoitetaan luonnonnurmikentän ja Karihaaran koulun väliselle alueelle. Jungon pikkukenttä tulee kuntoportaiden viereen.

Kemin sisäsatama mereltä päin kuvattuna

Jättisuuret tehtaan osien kuljetukset alkavat Kemissä

Metsä Fibren uuden sellutehtaan suuret erikoiskuljetukset alkavat perjantaina. Kuljetuksissa kestää 17 päivää. Pisimmillään yksittäinen kuljetus on 35 metriä pitkä ja leveimmillään 14 metriä.

UPM sellupino Kymin tehtaalla,

Suomalaisia metsäjättejä epäillään sellukartellista – onko yhtiöiden maine mennyttä? Lue vastaukset viiteen kuumaan kysymykseen

Kartelliepäily aiheuttaa maineriskin metsäyhtiöille, arvioivat asiantuntijat. Suuria pörssikurssien heilahteluja tuskin on kuitenkaan luvassa, vaikka yhtiöt saisivatkin tuomion kartellista.

UPM:n hakuutyömaa.

EU commission suspects Finnish forestry firms of cartel activities, begins unannounced inspections

The inspections are related to commission concerns that companies in the wood pulp sector may have violated EU antitrust rules that prohibit cartels and restrictive business practices.

Metsä Groups fabrik i Äänekoski

Metsä Groupin Äänekosken tehtaalla 1 500 kuution jätevesivuoto, vettä pääsi Keiteleeseen saakka

Metsä Groupin tutkimuksen mukaan vesistön kuormitukselle asetettu lupayläraja ei vuodon yhteydessä ylittynyt. Häiriö sattui huoltoseisokin alasajon aikaan.

Sähköpyörä runkolukittuna Kuopion torin laidalla

Keskiviikko 6.10.2021 (tv)

Metsä Groupin saha. Kaskisten onnettomuus. Pyörävarkaudet. Sää.

Kemin Länsi-Pohjan Keskussairaalan etuoven Länsi-Pohja -kyltti.

Koronatartuntojen määrä kasvussa Länsi-Pohjassa, tautia etenkin nuorilla rokottamattomilla henkilöillä – Lapissa karanteenissa ollut satoja

Länsi-Pohjan tämän viikon tartunnoista noin puolet liittyy Metsä Groupin Kemin tehtailla ilmenneeseen tautiryppääseen. Lapin sairaanhoitopiirin alueella tartuntatilanne on rauhallinen, tällä viikolla tartuntoja on todettu 12.

henkilökuva

Ari-Pekka Setälä aloittaa työt maailman moderneimmalla sahalla, jossa puutavaraan ei kosketa käsin – jättitehdas valmistuu juuri kun sahatavaran hinta kääntyy laskuun

Metsä Group sanoo rakentavansa Raumalle maailman moderneinta sahaa. Työn tekevät robotit, käsin ei puutavaraan kosketa. Laitos on valmistumassa juuri, kun sahatavaran hintahuippu laantuu, mutta moni uskoo, että ilmastonmuutos lisää puurakentamisen suosiota ja sahatavaran kysyntää.

Marek Oy:n työnjohtajaharjoittelija Teija Granat ja kurottajakuljettaja Erkki Turpeinen.

Rakennustyömaille etsitään osaajia kiivaasti – Lapin TE-toimiston rekrytiimi Kemin suurtehtaan rakentamista varten on tullut tarpeeseen

Rakennusalan osaajien löytäminen on käynyt vaikeaksi, joten rekrytoinnin avuksi tarvitaan nyt monenlaisia keinoja.

Kemin Ammattiopisto Lappian prosessi-alalla opettaja näyttää oppilaalle, mitä pitää tehdä.

Veitsiluodon tehtaan sulkeminen on prosessitekniikan koulutukselle kova, muttei lopullinen isku

Prosessinhoitajia Meri-Lapissa työllistävät edelleen suuret tehtaat, mutta työura voi löytyä myös esimerkiksi liimapuupalkkien tai oluen valmistuksesta.

Metsä Groupin biotuotetehtaan työmaa Kemin Pajusaaressa

Länsi-Pohjassa viime viikolla yli 400 altistumista koronavirukselle: suurin osa tartunnoista liittyy Metsä Groupin Kemin tehtaisiin

Metsä Group kertoi perjantaina, että Kemin tehtaiden huoltoseisokissa oli todettu 30 koronatartuntaa.

Kemin keskusta, taustalla häämöttää Metsä Fibren uusi korkea savupiippu.

Kemin uuden sellutehtaan rakentamisessa työskentelee jo 600 ihmistä ja 130 työkonetta – yli satametrisestä piipusta tuli uusi maamerkki

Työntekijämäärä kasvaa koko ajan jo nousee vuoden sisällä lähes 3 000:een. Koronasta huolimatta rakentaminen on edennyt suunnitellusti.

Ponsse-merkkinen monitoimikone tekemässä avohakkuuta Ikaalisissa

Metsä Group vahvistaa Kemin uuden sellutehtaan puunhankintaa: Kajaaniin perustetaan uusi hankintapiiri

Kemin uuden sellutehtaan puunhankinta painottuu Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Kuntaministeri Sirpa Paatero hymyilee ja nojaa toisella kädellä lasipöytään

Kuntaministerin vierailu ei tuonut velkaiselle Kemille helpotusta, mutta keskustelu on avattu – Paatero: Valtion tuesta pitää sopia usean ministeriön kesken

Kuntaministeri Sirpa Paatero tapasi maanantaina Kemissä alueen päättäjiä. Asialistalla oli Metsä Groupin sellutehdasinvestointi, jota varten velkaisen Kemin on investoitava kymmeniä miljoonia euroja. Kaupunki toivookin valtiota apuun jakamaan kustannuksia.

Äänekosken mainoskyltti Äänekosken keskustassa.

Kaupunkilaiset odottavat suuren tehdasinvestoinnin tuovan kuhinaa Äänekoskelle: "Uudesta kartonkitehtaasta on puhuttu, mutta tämä oli yllätys", sanoo Paavo Pyrhönen

Äänekoskella kaupunkilaiset ottavat ilolla vastaan eilen kerrotun Metsä Groupin uuden tehdasinvestoinnin. Kaupunginjohtaja Matti Tuonosen mukaan uusi tehdas on yksi Äänekosken historian suurimpia uutisia.

Maarit Lindström on Metsäteollisuus Ry:n pääekonomisti.

Puisten rakennusmateriaalien kysyntä kasvaa, mutta riittääkö se paperitehtaiden korvaajaksi? Ekonomisti: "Moni yritys haluaa tarttua megatrendiin"

Väestönkasvu ja kaupungistuminen lisäävät rakentamista. Päästövähennys- ja kiertotaloustavoitteet puolestaan ohjaavat puumateriaalien käyttöön, sanoo pääekonomisti Maarit Lindström Metsäteollisuus ry:stä. Metsä Group on nyt vastaamassa kysyntään.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Metsä Groupin Kemin tehtailla alkaa vuosihuoltoseisokki

Koronaturvatoimet ovat tehdasalueella erityisen tarkat, sillä paikalla on runsaasti ulkopuolisia työntekijöitä.

Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

Metsä Group suunnittelee uutta tehdasta, joka loisi 140 työpaikkaa Äänekoskelle – "Kaupungin historian suurimpia uutisia", sanoo kaupunginjohtaja

Kyseessä on noin 200 miljoonan euron investointi, joka työllistäisi rakennusvaiheessa arviolta tuhannen henkilötyövuoden verran. Uudessa tehtaassa valmistettaisiin palkkeja ja puulevyjä havupuuviilusta liimaamalla.

Kemiläinen Elsa Korva pakkaa ostoksiaan Karihaaran K-Marketissa.

Kun tieurakat jättivät autottomat vanhukset pussiin, kauppias järjesti kyytipalvelun: "Tämä on kuin nappi minulle", kiittelee Elsa Korva

Metsä Groupin sellutehtaan rakentamiseen liittyvien katu-urakoiden vuoksi monien kemiläisten pääsy lähikauppaan ja apteekkiin on käynyt vaikeaksi. Asiointikyyti helpottaa erityisesti yksinäisten vanhusten elämää.

Metsä Groupin logo seinässä.

Metsä Group hakee halukkaita oppisopimukseen – Raumalla tarjolla kaksi paikkaa

Metsä Groupille oppisopimuskoulutus on vakiintunut keino turvata tulevaisuuden työvoiman tarvetta ja edistää osaamisen kehittämistä.

Työmaa-alue -kyltti Metsä Groupin Kemin uuden tehtaan rakennustyömaalla.

Kemin uuden sellutehtaan peruskivi on muurattu: ensimmäiset laiteasennukset alkavat tänä syksynä

Uuden sellutehtaan työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 450 henkilöä.

UPM:n Kaukaan tehtaat järveltä kuvattuna.

Sadat oireettomat tehdastyöntekijät käyvät yhä viikoittain koronatestissä – UPM jakaa myös kotitestejä

Metsäteollisuusyhtiöillä on tiukat koronaohjeet kaikille tehdasalueilla työskenteleville. Esimerkiksi tehtaiden seisokkitöiden yhteydessä on järjestetty massatestauksia.

Metsä Fibren Rauman uusi mäntysaha.

Merimies-Unioni vaatii Rauman uuden sahan kuljetuksia suomalaisille varustamoille

Merimies-Unioni toivoo Suomeen myös Ruotsin kaltaista järjestelmää, jossa valtio takaa alusrahoituksia.

Mehiläinen Länsi-Pohja droonilla kuvattuna

Valtavien komponenttien kuljetus Kemin uudelle sellutehtaalle vaatii näkyviä katujärjestelyjä keskusta-alueella

Jotta erittäin suuria säiliöitä ja paineastioita voidaan kuljettaa Pajusaareen, on keskusta-alueen katuverkolta poistettava keskisaarekkeita, valaistusta ja puita. Ensimmäiset yhdeksän kuljetusta toteutetaan jo lokakuussa.

kartta ja sijaintimerkki

Sahatavaran huippusuhdanne näkyy myös Metsä Fibren Rengon sahalla

Rengon sahan tuotannosta noin 90 prosenttia menee vientiin.

Koivun kuorta rullalla kannon päällä.

Koivun kuoresta jalostetaan muovin korvaajaa kosmetiikkaan – kokkolalaisyritys sai Metsä Groupin tukemaan kehitystään

Innomost on saanut kasaan rahoituksen, jonka turvin Kokkolaan nousee pilottilaitos jatkotyötä varten. Tavoitteena on kehittää eteenpäin ympäristöystävällisiä raaka-aineita, jotka sopivat kosmetiikan lisäksi esimerkiksi lääke- ja kemianteollisuuteen.

Jalkapallo ruohokentällä.

Pois rullatun Kemin Karihaaran tekonurmen paikasta päätetään elokuussa – siirron hintalappu jopa 250 000 euroa

Nurmi jouduttiin poistamaan entiseltä paikaltaan Metsä Groupin uuden tehtaan liikennejärjestelyjen vuoksi. Yhtiö ei ole ilmoittanut aikeesta osallistua kustannuksiin.

Työmaa-alue -kyltti Metsä Groupin Kemin uuden tehtaan rakennustyömaalla.

Kemin uuden sellutehtaan työmaalla ei ollutkaan koronatartuntaa: pikatestin tulos oli virheellinen

Metsä Fibren uuden sellutehtaan työmaalla ei ole todettu yhtään koronatartuntaa tähän mennessä.

Havainnekuva ilmasta otettuna Kemiin rakennettavasta Metsä Fibren sellutehtaasta

Kemin sellutehdastyömaalla rakennetaan kesän ajan 350 työntekijän voimin, syksyllä väkeä on jo enemmän

Ensi syksyn kuluessa rakentajia tulee alueelle jo yli 500 ja heidän määränsä alkaa tasaisesti kasvaa niin, että ensi vuoden aikana uutta tehdasta pystyttämässä on yhtä aikaa jopa 3 000 työntekijää.

Työmaa-alue -kyltti Metsä Groupin Kemin uuden tehtaan rakennustyömaalla.

Kemin uuden sellutehtaan työmaalla työskentelevällä koronatartunta: kaksikymmentä työntekijää karanteeniin

Metsä Fibre kertoo, että kaikille uuden tehtaan työmaalla työskenteleville tehdään jo aiemmin suunnitellut koronatestit ensi maanantaista alkaen.

Metsä Groupin uuden sellutehtaan rakennustyömaa. Taustalla kontteja pinossa.

Metsä Groupin Kemin tehtaan raskaalle liikenteelle avataan uusi liittymä

Maanantaina avatun uuden liittymän kautta kulkee jatkossa tehtaan kaikki raskas liikenne.

Metsä Group Biotuotetehdas.

Metsä Group suunnittelee tuotannon laajentamista Äänekoskella

Keski-Suomessa Äänekoskella nykyisten tehtaiden eteläpuolella sijaitsevan Henttalanmäen alueelle haetaan asemakaavaa teollisuusalueeksi. Metsä Group ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöksiä tuotantolaitoksen rakentamisesta, eikä arvioi paljonko uusi laitos voisi tuoda lisää työpaikkoja.

Kemin Ajoksen satama

Metsä Fibre sopi sellukuljetuksista Kemin Sataman ja Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kanssa

Kemin biotuotetehdas valmistaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua, josta suurin osa toimitetaan vientiin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Rauman sellutehtaan huoltoseisokissa tiukat koronatoimet – kaikki ulkopuoliset työntekijät testataan

Seisokin aikana tehdasalueelle tulee oman henkilöstön lisäksi noin 750 yhteistyökumppanin työntekijää.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Metsä Groupin Kemin sellutehtaan kaasuvaarahälytys todettiin pian aiheettomaksi

Torstaina puoliltapäivin annettu kaasuvaarahälytys tehtaan alasajon yhteydessä oli varotoimenpide.

Asiakas astuu Helsingin Työllisyyden palvelutorille Pasilan TE-toimistoon 28. heinäkuuta.

Työttömien määrä on laskenut Lapissa vuotta aiemmasta, mutta on edelleen huomattavasti korkeampi kuin ennen koronaa

Pitkäaikaistyöttömien määrä on lisääntynyt Lapissa aiempaan verrattuna.

Metsä Fibren Rauman uusi mäntysaha.

Metsä Fibren Rauman jättisahalle ei tule varastoja – valmis sahatavara kuljetetaan paketoituna suoraan satamaan

Metsä Fibren uusi mäntysaha valmistuu Raumalle ensi vuonna ja sen tuotanto menee pääasiassa vientiin. Metsä Fibre on tehnyt sahatavaran operoinnista sopimuksen satamaoperaattori Euroports Finlandin kanssa.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Metsä Group on nimittänyt uusia tehtaanjohtajia Kemiin: turvataan vanhan sellutehtaan toiminta uuden valmistumiseen asti

Metsä Groupin uutta rakenteilla olevaa sellutehdasta alkaa luotsata diplomi-insinööri Tomi Seppä. Pajusaaressa toimivista nykyisistä sellu- ja kartonkitehtaista ottaa vastuun diplomi-insinööri Timo Ahonen.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Kemiläiselle ASESille lisää töitä Metsä Fibren uudella sellutehtaalla: yritys aloittaa aluevalaistuksen rakentamisen

Kemiläinen ASES on sopinut toisesta merkittävästä työkokonaisuudesta Metsä Fibren uuden sellutehtaan työmaalla. Kemiläisyritys on sopinut myös erilaisista pienistä sähkötöistä ja korjauksista.

Metsä Groupin Kemin Pajusaaren tehdas

Suomalainen Flootech toimittaa vesilaitoksen Kemin uudelle sellutehtaalle

Vesilaitoksen toimittaminen työllistää Flootechissa kymmeniä henkilötyövuosia Suomessa. Toimitus sisältää vesilaitoksen ja sen prosessilaitteet asennettuna ja käyttöön otettuna. Sen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia.

Ilmakuva Stora Enson Kemin Veitsiluodon tehtailta.

Analyysi: Paperiteollisuuden kuolinkouristukset jatkuvat – koneet on ajettu loppuun ja markkinat sulavat alta

Suomi saattaa elää metsästä jatkossakin, mutta paperiteollisuuden merkitys hiipuu hiipumistaan metsäjättien virheiden takia, arvioi taloustoimittaja Jari Järvinen.

Metsä Groupin Kemin biotuotetehdasta rakennetaan. Rekka ajaa juuri tehtaan ohitse.

Kemin uuden sellutehtaan työmaalla on menossa maanrakennus ja paalutus: tällä hetkellä töissä on 300 henkilöä

Kemin uuden sellutehtaan työmaalla on parhaillaan töissä 130 eri yrityksen työntekijöitä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle