Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Venäjällä estettiin pääsy kymmenille vangittuun oppositiojohtajaan Aleksei Navalnyiin liittyville sivustoille

Mediaa valvova viranomainen perustaa päätöksensä siihen, että Navalnyin järjestöt on luokiteltu äärijärjestöiksi. 49 suljetun sivun joukossa ovat muun muassa Navalnyin oma sivusto, korruption vastaisen järjestön FBK:n sivusto ja keskeisten tukijoiden sivustoja.

Venäjällä oppositio ei luovuta, vaikka pelottelukampanja käy kiivaana syksyn vaalien lähestyessä

Pandemiasta on tullut uusi ase, jonka varjolla valtakoneisto ampuu alas syyskuun parlamenttivaalien oppositioehdokkaita. Venäjä on estänyt heitä myös tekaistuilla tuomioilla ja lailla, joka riistää rikoksesta tuomituilta ehdokkuuden kymmeneksi vuodeksi.

Navalnyi, Pratasevitš ja Wong ovat antaneet kasvot oppositiolle – sosiaalinen media kirittää mainetta, mutta kyse on myös diplomatian murroksesta

Yksittäisten toisinajattelijoiden karut kohtalot ovat nousseet otsikoihin eri puolilla maailmaa viime aikoina. Vaikka tapauksia on ollut useita, kyseessä ei ole lainkaan uusi ilmiö.

Venäjällä tuomioistuin totesi Aleksei Navalnyin järjestöt äärijärjestöiksi – Navalnyi: "Emme hylkää tavoitteitamme ja aatettamme"

Venäjän parlamentti päätti jo viime viikolla, että "äärijärjestöiltä" ja niiden tukijoilta evätään vaalikelpoisuus.

Venäjällä oikeus käsittelee Navalnyin järjestöjen luokittelua äärijärjestöiksi

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin järjestöjen luokittelemista äärijärjestöiksi aletaan käsitellä tänään Venäläisessä tuomioistuimessa. Asiantuntijan mukaan maassa on käynnissä ennennäkemättömän kova opposition vaino.

Presidentti Sauli Niinistö Valko-Venäjän toiminnasta: "Dramaattinen ja käänteentekevä puuttuminen kansainväliseen käytäntöön"

Valko-Venäjä hätkähdytti maailmaa viime sunnuntaina pakottamalla Ateenasta Vilnaan matkalla olleen lentokoneen muuttamaan reittiään ja laskeutumaan Minskiin. Lännen tehtäväksi jäi reagoida ja analysoida.

Hodorkovskin säätiö lopettaa toimintansa Venäjällä

Avoin Venäjä -säätiö lopettaa toimintansa eri alueilla, jotta työntekijöiden turvallisuus ei vaarantuisi.

Navalnyi osallistui nostamansa kanteen käsittelyyn vankilassa

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi oli nostanut kanteen huonoista vankilaoloista. Navalnyi osallistui oikeudenkäyntiin videoyhteyden kautta.

Navalnyille tulossa tukku uusia syytteitä – "Rikossyndikaattini kasvaa", oppositioaktivisti vitsaili

Venäläisen oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin mukaan häntä epäillään muun muassa oman korruption vastaisen säätiönsä rahojen kavaltamisesta. Navalnyi kommentoi asiaa sosiaalisessa mediassa.

Vankilajohtaja: Navalnyi on toipunut syömälakostaan "enemmän tai vähemmän"

Venäläinen oppositiojohtaja oli syömälakossa 24 päivää ja menetti useita kiloja painoaan.

Venäjällä etenee hanke kieltää äärijärjestöjen jäsenten ehdokkuus vaaleissa – Samaan aikaan Navalnyin järjestöjä uhkaa äärijärjestön leima

Venäjän duuma hyväksyi ensimmäisessä käsittelyssä lain, joka kieltäisi äärijärjestöjen jäseniltä osallistumisen parlamenttivaaleihin. Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin järjestöjä syytetään oikeudessa äärijärjestöiksi. Venäjällä pidetään syksyllä parlamenttivaalit.

Navalnyin verkosto päätymässä Venäjällä "äärijärjestöksi" – käsittely lykätty kesäkuulle

Syyttäjien mukaan Navalnyin verkosto ja hänen korruptionvastainen säätiönsä harjoittavat länsimaiden tukemana kumouksellista toimintaa Venäjällä. Venäjällä pidetään parlamenttivaalit ensi syksynä.

Aleksei Navalnyia hoitanut kadonnut venäläislääkäri löytyi Venäjällä

Lääkäri Aleksandr Murahovski oli poistunut metsästysmajaltaan perjantaina ja kadonnut sen jälkeen. Häntä etsittiin viikonloppuna. Tänään hän palasi omatoimisesti metsästysretkeltään ja oli paikallisten viranomaisten mukaan "normaalissa kunnossa".

Aleksei Navalnyia myrkytyksen jälkeen Venäjällä hoitanut lääkäri katosi metsästysmajaltaan

Aleksandr Murahovski oli poistunut metsästysmajaltaan perjantaina ja kadonnut sen jälkeen. Murahovskin tuttavat etsivät häntä noin päivän ajan, mutta tekivät poliisille katoamisilmoituksen lauantaina. Etsinnät keskeytettiin sunnuntai-iltana. Maanantaina Murahovski palasi itse ihmisten ilmoille.

Kirjeenvaihtajalta: Putinismi on siirtynyt vaiheeseen, jossa valta perustuu pelottelulle

Viranomaisten painostus opposition tukijoita, juristeja ja toimittajia kohtaan Venäjällä kiristyy. Kreml on valmis menemään yhä pidemmälle asemansa turvaamiseksi, kirjoittaa Venäjän-kirjeenvaihtaja Erkka Mikkonen.

Venäjä jatkaa median rajoituksia – Presidentti Putin vahvisti lakiin sakkorangaistukset "ulkomaisten agenttien" siteeraamisesta

Lain mukaan Venäjän median pitää ilmoittaa, jos sen julkaisema informaatio on "ulkomaisen agentin" tuottamaa. Äskettäin ulkomaiseksi agentiksi nimettiin Latviassa päämajaansa pitävä Meduza, joka on yksi Venäjän luetuimmista riippumattomista uutissivustoista.

Yle lähettää Venäjälle Pietarin-toimittajan: "Nuorten venäläisten ääntä voisi kuulua Suomen mediassa enemmän"

Yle vahvistaa läsnäoloaan Venäjällä lähettämällä Simo Ortamon Ylen Pietarin-toimittajaksi. Viiden miljoonan asukkaan metropolin lisäksi kohteena ovat sen lähialueet ja -paikkakunnat kuten Viipuri. Ortamo pyrkii myös nostamaan esiin venäläisten nuorten näkökulmaa.

Venäjä asetti ruotsalaisen myrkkytutkijan maahantulokieltoon – Venäjän Tukholman-lähettiläs kuultavaksi

Sanktion kohteeksi joutunut ruotsalaistutkija oli mukana vahvistamassa, että oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi yritettiin murhata Novichok-hermomyrkyllä.

Venäjä on määritellyt oppositiopoliitikko Navalnyin verkoston terroristien ja äärijärjestöjen tietokantaansa

Venäjä kiristää silmukkaansa vangitun oppositiojohtajan ympärillä. Navalnyin liittolaiset ovat aiemmin sanoneet, että säätiön toiminta jatkuu joka tapauksessa muodossa tai toisessa.

Navalnyin tukijat: Aluetoimistot suljetaan, korruptionvastaisen säätiön toiminta jatkuu muodossa tai toisessa – Navalnyi itse esiintyi videolla oikeudessa

Syyttäjä on vaatinut Navalnyin säätiön ja alueverkoston julistamista äärijärjestöiksi. Oikeus alkaa käsitellä vaatimusta toukokuussa. Navalnyin valitus hänen aiemmin saamastaan herjaustuomiosta ei mennyt läpi.

Venäjällä tuomioistuin määräsi Navalnyin korruptionvastaisen säätiön rajoittamaan toimintaansa

Syyttäjät vaativat tuomioistuinta julistamaan oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin järjestöt ääriliikkeiksi. Oikeus hyväksyi syyttäjien pyynnön rajoittaa Navalnyin säätiöiden toimintaa oikeuskäsittelyn ajaksi.

Venäjällä jatkuvat viime viikon protestien jälkiselvittelyt – Poliisit tulivat hakemaan kahta toimittajaa kuulusteluihin

Riippumattomien Eho Moskvy- radioaseman ja Dožd-televisiokanavan toimittajia haluttiin kuulla luvattomaan mielenosoitukseen osallistumisesta. OVD-info-järjestön mukaan viime viikon mielenosoituksiin liittyen on pidätetty 2 040 ihmistä.

Syyttäjä määräsi Navalnyin tukiryhmät keskeyttämään toimintansa – Pietarin tukiryhmä ilmoitti lopettavansa tiedonjaon viestisovelluksessa

Syyttäjä pyysi oikeutta keskeyttämään myös Navalnyin säätiöiden toiminnan, koska niitä epäillään ääriliikkeiksi.

Oppositiopoliitikko Navalnyi lopettaa syömälakkonsa

Navalnyi kertoi Instagram-tilillään uskovansa omien lääkäreidensä ohjetta.

Aleksei Navalnyin lääkärit kehottavat oppositiopoliitikkoa lopettamaan syömälakkonsa välittömästi

Lääkäreiden mukaan Navalnyi pääsi tiistaina riippumattoman lääkärin tutkittavaksi julkiseen sairaalaan Vladimirissa.

Helsingin Narinkkatorilla osoitettiin mieltä Navalnyin puolesta

Mielenosoitus sujui poliisin mukaan rauhallisesti pienissä ryhmissä.

Lääkärien mukaan Aleksei Navalnyi voi kuolla minä päivänä tahansa syömälakon vuoksi: miksi poliitikko on valmis uhraamaan oman henkensä?

Syömälakko on poliittisen vaikuttamisen raju keino, eikä oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi ole historian ensimmäinen siihen ryhdyttyään.

Venäjällä otettiin kiinni yli tuhat Navalnyin tukijaa, mielenosoituksia nähtiin eri puolilla maata – Yle seurasi, katso video Moskovan tunnelmista

Oppositiojohtajan tilanteen on käynyt tarkastamassa neljä lääkäriä eikä terveys ole vaarassa, kertoo Venäjän ihmisoikeusvaltuutettu.

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti länttä polttamasta siltoja: "Venäjän vastaus on nopea ja kova" – Yle seurasi

Puhe ei tarjonnut suuria uutisia. Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kannattajat valmistautuvat protesteihin.

Kiihtyykö Ukrainan sota? Miten käy Navalnyin? Näihin 5 kysymykseen Putinilta halutaan tänään vastauksia tärkeässä linjapuheessa

Venäjällä tapahtuu nyt paljon kuohuttavia asioita, joihin presidentti Vladimir Putinin odotetaan puheessaan reagoivan.

Juristin mukaan Aleksei Navalnyin terveydentila on edelleen huonontunut, mutta Navalnyi ei aio lopettaa syömälakkoa

Navalnyi siirrettiin tänään vankilasairaalaan. Navalnyin lähipiirin mukaan hän on hengenvaarassa.

HS: Niinistö tiedusteli Putinilta, voisivatko ulkopuoliset lääkärit päästä Navalnyin luo

Presidentti ei suostu kommentoimaan sitä, miten Putin otti tiedustelun vastaan.

EU:n ulkoministerit osoittivat kokouksessa tukensa Ukrainalle ja vaativat Venäjää liennyttämään jännitteitä

EU:n ulkopoliittisen edustajan Josep Borrellin mukaan Venäjä on siirtänyt yli 150 000 sotilasta Ukrainan rajalle ja Krimille.

Venäjä siirsi syömälakossa olevan oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin sairaalaan – hänen kuntonsa on "kohtalainen"

Navalnyi kunto on heikentynyt merkittävästi reilun kahden viikon syömälakon aikana.

Venäjän Britannian-suurlähettiläs: Emme anna Navalnyin kuolla vankeudessa

Suurlähettiläs Andrei Kelinin mukaan Navalnyin sairaanhoidosta tullaan pitämään huolta.

Ulkoministeri Haavisto: Navalnyin saatava hoitoa viipymättä, EU-maat yksimielisiä asiasta

Euroopan unionin 27 maata julkaisivat sunnuntaina yhteisen kannanoton, jossa ne ilmaisivat huolensa Navalnyin tilanteesta.

Putin viis veisaa läntisen Euroopan reaktioista, arvioi Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola

"Navalnyin kuolema varmasti heikentäisi Venäjän suhdetta Eurooppaan, mutta se on heikko jo muutenkin."

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden Navalnyin tilanteesta: "Se on todella, todella epäreilua"

Lääkäreiden mukaan nälkälakossa olevaa Navalnyia uhkaa sydämenpysähdys.

Navalnyin lääkärit vaativat pääsyä vankilaan hoitamaan syömälakossa olevaa oppositiojohtajaa – "Sydämenpysähdys uhkaa"

Oppositiota lähellä olevien lääkäreiden mukaan Aleksei Navalnyin terveys on vaarassa.

Syyttäjät haluavat Aleksei Navalnyin verkostot terroristi- ja äärijärjestöjen listalle muun muassa Isisin ja Talebanin joukkoon

Jos tuomioistuin päättäisi asian puolesta, voitaisiin järjestöjen toiminta Venäjällä kieltää ja niiden jäseniä voisivat odottaa vankeustuomiot.

Oppositiopoliitikko Navalnyia uhkaa pakkosyöttö, jos hän ei ala syödä itse

Vankilassa tuomiotaan suorittava Aleksei Navalnyi on ollut syömälakossa pian kaksi viikkoa.

Oppositiopoliitikko Navalnyin terveys heikentyy yhä, käsissä tunnottomuutta

Instagram-päivityksessään Navalnyi kirjoittaa vartioiden paistaneen kanaa hänen lähellään horjuttaakseen syömälakkoa.

Poliisi otti kiinni sairastuneelle Aleksei Navalnyille hoitoa vaativia lääkäreitä vankileirin edustalla

Vangitun oppositiojohtajan terveydentila on herättänyt vakavaa huolta.

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi kertoo olevansa sairas: kuumetta ja paha yskä

Venäläislehden mukaan Navalnyi on siirretty sairaalaan saamaan hoitoa.

Venäläinen oppositioaktivisti Konstantin Kotov istui samassa vankilassa kuin Navalnyi: "Ihminen tahdotaan murtaa vankeudessa"

Yle haastatteli oppositioaktivistia, joka kertoo yksityiskohtaisesti Venäjän karuista vankilaoloista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle