Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Prinssi Harry.

Varamies on kuvaus syvistä traumoista ja intiimeistä paljastuksista – kävimme läpi prinssi Harryn kirjan, ja tätä kaikkea sieltä löytyi

Prinssi Harryn omaelämäkerta kertoo ennen kaikkea perheestä. Tässä tapauksessa se vain sattuu olemaan Britannian kuninkaallinen perhe.

Meghan Markle ja Prinssi Harry

Prinssi Harry purkaa haastatteluissa katkeruuttaan kuningasperhettä kohtaan – elämäkerta ilmestyy huomenna

Prinssi Harryn elämäkerta ei tahdo pysyä kansiensa välissä. Kohuttua kirjaa on puitu runsaasti jo ennen sen ilmestymistä 10. tammikuuta.

Prinssi Harry istuu Apache-taistelukopterin päällä Afganistanissa vuonna 2012.

Prinssi Harry paljasti tappaneensa 25 ihmistä sotilaana Afganistanissa, britit närkästyivät ja Taliban-johtaja syyttää sotarikoksista

Prinssi Harry palveli kymmenen vuotta Britannian armeijassa. Afganistanissa hän toimi muun muassa taisteluhelikopterin lentäjänä.

Prinssi Harry ja Meghan

Prinssi Harryn ja Meghanin tuottamalle uudelle kohudokumentille brittimedialta täystyrmäys: "En kestä enää tätä itsekeskeistä hölynpölyä"

Britannian lehdistö keskittyi perjantaina tykittämään täyslaidallisen Netflixissä juuri julkaistun Harry ja Meghan -dokumentin kirvoittamana. Britannian kuninkaallinen hovi sen sijaan on ollut hipihiljaa.

Kuningatar Elisabet II ja juuri kruunattu Walesin prinssi Charles tervehtimässä kadulle kerääntynyttä yleisöä Caernarfonin linnan edustalla Walesissa 1969.

Walesin prinssi Charlesin päähän painettiin 200 000 markan kruunu Caernarfonissa 1969

Toimittaja Ari Valjakka kertoi walesilaisen kylän tunnelmista, kun Caernarfonin linnassa vietettiin juhlallista kruunajaisseremoniaa.

Joutsenon vastaanottokeskus Konnunsuolla

Keskiviikko 12.10.2022 (radio)

YK arvostelee Suomea al-Holin leirin lapsista. Suomeen tulee ensi vuonna noin 1000 kiintiöpakolaista. Britanniassa kuningas Charles kruunataan toukokuussa. Sää on pilvinen.

Joonas Konstig, Helsinki, 05.06.2020

Joonas Konstigin kolumni: Suomelle kuningatar!

Suomellakin voisi hyvin olla oma kuningas tai kuningatar, kirjoittaa Konstig.

Kuningas Charles voi vetää monarkian kannatuksen jyrkkään luisuun.

Analyysi: Kuningas Charlesilla on ongelma, joka on hän itse – epäsuosittu hallitsija voi vetää monarkian kannatuksen jyrkkään luisuun

Britannian Kuningas Charlesilla on juuri nyt kuherruskuukausi kansan silmissä, mutta hänen suosionsa on ollut matala vuosikymmenien ajan. Siksi tasavaltaa ajavat Britanniassa katsovat aikansa koittaneen.

Kuningatar Elisabetin arkkua nostetaan ruumisautoon.

Maanantai 19.9.2022 (radio)

Potilasturvallisuuslain hyväksyminen. Kuningatar Elisabetin hautajaiset. Suomen talous. Atria. Sääennuste.

Kuningatar Elisabetin arkkua viedään kohti Westminster Hallia.

Maanantai 19.9.2022 (tv)

Venäjän aseet. Firmat. Kuningatar Elisabet. Sääennuste.

Lontoo valmistautuu kuningatar Elisabetin hautajaisiin

Lontoo valmistautuu kuningatar Elisabetin hautajaisiin – kaupunki voi olla maanantaina ensi kertaa "täynnä"

Kuningatar Elisabetin hautajaiset maanantaina on yksi suurimmista tapahtumista Britanniassa kautta aikojen. Turvallisuustoimet ovat korkeat, kun maailman kenties tunnetuimmalle henkilölle jätetään jäähyväisiä.

Marjatta Ísberg kuvattuna syksyllä 1965 Skotlannissa Balmoralin linnan puistossa.

20-vuotias Marjatta Ísberg kirjoitti vitsillä Englannin kuningattarelle – pian postissa odotti yllättävä tarjous: pysyvä paikka palatsissa

Vitsinä lähetetty kirje vei nuoren Marjatta Ísbergin sisäköksi Englannin kuningattarelle. Uutinen Elisabetin kuolemasta on nostanut Ísbergin mieleen monia yksityiskohtia vuosikymmenten takaa.

Kuningataar Elisabet 2.6.2022.

Sunnuntai 18.9.2022 (radio)

Sähkön hinta. Japanin myrsky. Lottovoitto. Elisabetin hautajaislähetys. Sää.

Englannin kuningatar Elisabet II vierailulla Sibeliuksen puistossa. Vasemmalla  tunnistamaton mies, keskellä kuningatar Elisabet (silmät kiinni) ja Helsingin  kaupunginjohtaja Teuvo Aura ja oikealla prinssi Philip (nauraa).

Valokuvaajat tallensivat filmille kuningatar Elisabet II:n vierailun Suomessa vuonna 1976 – katso ensi kertaa digitoidut kuvat

Filmiä kului, kun kuvaajat tallensivat kuningatar Elisabet II:n ensimmäistä Suomen-vierailua herkeämättä. Ylen arkistosta löytyi valokuvanegatiiveja, jotka digitoitiin ensimmäistä kertaa yleisön nähtäväksi.

Imelda Staunton näyttelee kuningatar Elisabetia.

Kuningatar Elisabetin elämä innosti myös elokuvien, sarjojen ja dokumenttien tekijöitä – listasimme kiinnostavimmat katsottavat

Kuningatar kielsi yhden dokumentin esittämisen, sillä se pääsi liian lähelle kuninkaallisten arkea.

Miehen kasvot rajattuna nenästä alaspäin.

Lauantai 17.9.2022 (radio)

Laki potilasturvallisuudesta. Jonotus Elisabetin arkulle. Hajuaisti koronan jälkeen. Turun kauppatori. Sää

Kuningas Charles, prinssi William ja prinssi Harry kävelevät kuningatar Elisabetin arkkusaattueen mukana.

Brittihovin suosio nuorten parissa laskee jyrkästi – se saattaa syöstä kuninkaan vallasta aikana Charles III:n jälkeen

Tasavallan kannattajat Britanniassa laskevat nuorten varaan. Nuorison mielestä etuoikeutettu hovi on menneisyyttä. Tutkijan mukaan skandaalit eivät vielä monarkiaa horjuta.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Vapauttakaa monarkioiden hallitsijoita esittävät näyttelijät kahleistaan

Lännen kuninkaalliset helpottavat muun maailman emiirien, junttaeverstien ja ikuisten presidenttien yksinvaltiuksien ylläpitoa, Matti Mörttinen kirjoittaa.

Hävikkiruoka lautasella.

Keskiviikko 14.9.2022 (radio)

Oikeus kielsi hoitajien lakot teho-osastoilla. OP ennustaa, että asuntojen hinnat laskevat. Ihmiset yrittävät välttää ruokahävikkiä. Kuningatar Elisabetin arkku on Lontoossa. Sää on sateinen.

Ruotsin parlamentin rakennus Tukholmassa iltavalaistuksessa.

Maanantai 12.9.2022 (radio)

Ruotsin vaalit. Kuningatar Elisabetin hautajaiset. Energiansäästö kunnissa. Rengasratsiat. Sääennuste.

Kuningas Charles III kiertää Yhdistynyttä kuningaskuntaa

Kuningattaren kuolema voi lisätä Skotlannin itsenäisyyshaluja – tuhannet pakkautuivat Elisabetin arkun reitille, mutta myös välihuutoa kuultiin

Kuningatar Elisabetia rakastettiin Skotlannissa, mutta hänen kuolemansa saattaa antaa itsenäisyydelle uuden sysäyksen. Osa haluaisi eroon Isosta-Britanniasta, mutta olla silti olla osa monarkiaa.

Lukuisat suomalaiset kirjoittaneet nimensä kuningatar Elisabet II:n surunvalittelukirjaan Helsingissä

Lukuisat suomalaiset ja jopa yksi corgi kävivät jättämässä jäähyväisensä kuningatar Elisabetille

Surunvalittelukirja on avoinna Ison-Britannian suurlähetystössä Helsingissä vielä huomenna tiistaina.

Kuningatar Camilla poistumassa Buckinhamin palatsista 9. syyskuuta.

Camilla oli osa maailman tunnetuinta kolmiodraamaa ja ikuinen prinsessa Dianan verrokki – nyt hän on Elisabetin toiveesta tuore kuningatar

1970-luvun alussa tavanneet silloinen prinssi Charles ja Camilla olivat on–off-suhteessa vuosia, kunnes heistä kumpikin erosi puolisoistaan ja pari avioitui vuonna 2005.

Bondin seurassa.

Muistatko laskuvarjohypyn, jonka kuningatar teki James Bondin kanssa? Elisabet oli kruununsa takana myös hassutteleva kulttuuri-ikoni

Kuningatar Elisabet ei edustanut pelkästään tiukkaa kuninkaallista protokollaa, vaan hän osasi myös hassutella ja yllättää. Kuningatar oli vuosikymmenten ajan populaarikulttuurin kirkkaimpia tähtiä.

Kuningas Charles III.

Lauantai 10.9.2022 (radio)

Charles julistettiin kuninkaaksi. Tanskassa juhlitaan kuningatar Margareeta toista. Ruotsissa on sunnuntaina parlamenttivaalit. Metsäkanalintujen metsästys alkoi. Sää on poutainen.

Barbadoksen tuore presidentti Sandra Mason ja Britannian silloinen kruununprinssi Charles kilistelivät presidentin virkaanastujaisissa marraskuussa 2021.

Kuningas Charles puskee lauluihin ja lompakoihin, mutta entisten siirtomaiden mitta brittikuninkaallisiin voi nyt olla täynnä

Kuningattaren vaihtuminen kuninkaaseen vaikuttaa lukemattomiin asioihin Britannian katukuvassa ja asukkaiden arkielämässä. Kuningas Charlesilla on myös omaa sananvaltaa muutoksiin.

Kuningataar Elisabet 2.6.2022.

Perjantai 9.9.2022 (radio)

Kuningatar Elisabet on kuollut. Britanniassa perutaan tapahtumia kuningatar Elisabetin kuoleman takia. Ulkoministeriö Helsingissä valaistaan juhlavalaistuksella kuningatar Elisabetin muistoksi. Puolustusvaliokunnan uusi puheenjohtaja on Antti Häkkänen. Kesä on ollut Euroopassa ennätyslämmin. Sääennuste.

Kuningatar Elisabetin muistolle.

Harry Styles huudatti yleisöä New Yorkissa, Etelä-Afrikassa puolue irtisanoutui suremisesta – maailma reagoi Elisabetin kuolemaan

Surunvalitteluja vyöryy Britanniaan eri puolilta maailmaa. Samaan aikaan jatkuu keskustelu monarkian roolista ja kolonialismin perinnöstä.

Kuvakollaasi kuningatar Elisabetistä eri aikakausina.

Perjantai 9.9.2022 (tv)

Kuningatar Elisabet. Polttopuut. Yhteislaulu. Sääennuste.

Markku ja Sirpa Ellala ovat pukeutuneet historiallisiin asuihin.

Rojalisti Markku Ellala loi maaseudulle kultaisen kuninkaallisen huvilan, jonka rakkain esine liittyy nyt kuningatar Elisabetiin

Sisustustaiteilija on seurannut pitkään kuningattaren elämää. Ellala kunnioittaa sitä, että kuningatar hallitsi pehmeällä valtikalla.

Prinssi Harry, prinssi Charles ja prinssi William.

Tässä järjestyksessä kuninkaallisen perheen jäsenet perivät nyt kruunun

Britannian kruununperillinen on nyt Charlesin vanhin poika, prinssi William.

Hämeenlinnalainen Pekka Granqvist selaa saamiansa kirjeitä.

Pekka Granqvist ojensi Elisabetille kukkakimpun 23 vuotta sitten – viime viikolla hän sai viimeisen kirjeen kuningattarelta

Moni suomalainen on seurannut lapsesta asti kuninkaallisten elämää. Muutama onnellinen on päässyt myös itse kohtaamaan ihailemansa kuningatar Elisabetin.

Britannian uuden kuninkaan Charles III:n elämä kuvina

Kuningas Charles III on Britannian vanhimpana kruunattava monarkki

Charles III saa johdettavakseen hyvin erilaisen maan kuin Elisabet II aikoinaan.

mies pitelee britannian lippua jossa kuningatar Elisabetin kuva

Britannian suuri suru – kuningatar Elisabet oli briteille läheinen vuosikymmenien ajan ja jää historiaan monarkkina, jollaista ei enää nähdä

Vaikka monarkiaa arvostellaan, kuningatar Elisabet nautti lähes universaalia henkilökohtaista arvostusta, kirjoittaa Yle Uutisten Lontoon-toimittaja Pasi Myöhänen.

Kuningatar Elisabet kuukauden vanhan prinssi Andrewn kanssa.

Nämä kiinnostavat kuvat näyttävät, millaista oli kuningatar Elisabetin työ ja vapaa-aika

Kuningatar Elisabet II eli uskomattoman elämän. Historialliset kuvat näyttävät, miten hän eli eri vuosikymmenillä.

Kuningatar Elisabet II on kuollut

Kuningatar Elisabetin elinaikana maailma muuttui – katso videolta pitkän valtakauden kohokohdat

Kuningatar Elisabet on kuollut 96-vuotiaana. Hän on Britannian pitkäaikaisin monarkki, joka hallitsi kuningaskuntaa siirtomaa-ajalta nykypäivään saakka.

Elisabet juuri kruunattuna.

Kuningatar Elisabet ei syntynyt kruununperilliseksi mutta hallitsi maataan pitempään kuin kukaan muu monarkki

"Koko elämäni, onpa se pitkä tai lyhyt, olkoon omistettu teidän palvelukseenne", sanoi kruununprinsessa Elizabeth 21-vuotiaana. Kuningatar Elisabet kuoli 96-vuotiaana jäämättä koskaan eläkkeelle.

Liz Truss ja puoliso Hugh O´Leary.

Liz Truss nimittää hallitustaan: uusi ulkoministeri on James Cleverly, puolustusministerinä jatkaa Ben Wallace

Yle seuraa Trussin ensimmäistä päivää pääministerinä tässä päivittyvässä jutussa.

Porttiin kiinnitettyjä Dianan valokuvia. Suurimmassa kuvassa on englanninkielinen teksti, jossa prinsessan sanotaan olevan rakastettu, kaivattu ja unohtumaton.

Tiktok-nuoret innostuivat Diana-muodista ja salaliittoteorioista – 25 vuotta sitten kuollut prinsessa ei unohdu

Prinsessa Dianan kuolema auto-onnettomuudessa Pariisissa 31. elokuuta 1997 nostatti maailmanlaajuisen surun.

Walesin Prinssi Charles

The Sunday Times: Prinssi Charles otti vastaan lahjoituksen Osama bin Ladenin perheeltä

Rahat lahjoittivat Bakr bin Laden ja Shafiq bin Laden, jotka ovat al-Qaidan johtajana tunnetun Osama bin Ladenin velipuolia. Heillä ei tiedetä olevan mitään yhteyksiä terrorismiin.

Kungafamiljen med Elizabeth II i mitten vinkar från balkongen.

Kuningatar Elisabet tervehti vielä kerran juhlakansaa palatsin parvekkeelta – "Sydämeni on ollut kaikkien teidän kanssa"

Näyttävässä juhlakulkueessa muisteltiin kuningattaren valtakautta ja Britannian kehitystä sen aikana. Lausunnossaan kuningatar vakuutti olevansa edelleen sitoutunut kansan palvelemiseen.

Rod Stewart esiintyy konsertissa Buckinghamin edustalla.

Spektaakkelimainen konsertti Buckinghamin palatsilla huipensi Elisabetin juhlat – kuningatar esiintyi videolla Karhuherra Paddingtonin kanssa

"Sinä naurat ja itket kanssamme", prinssi Charles sanoi ja kiitti äitiään tunteikkaassa puheessa.

Suuri ihmisjoukko on kokoontunut Iso-Britannian lippujen reunustamalle tielle kuvaamaan ja katselemaan. Lapsi istuu aikuisen olkapäillä ja kääntyy katsomaan kameraan.

Kymmenet tuhannet britit kerääntyivät kuningatar Elisabetin juhlien suurkonserttiin

Party at the Palace -konsertissa esiintyy nimekkäitä tähtiä, muiden muassa Alicia Keys, Diana Ross sekä Queen-yhtye.

Kuninkaalliset saapuivat juhlajumalanpalvelukseen Pyhän Paavalin katedraaliin

Britannia juhlistaa kuningatarta, tänään mukana myös Harry ja Meghan

Eilen julkisuudesta poissa pysytelleet prinssi Harry ja herttuatar Meghan nähtiin tänään kirkkoväen joukossa. Yle näytti juhlaväen saapumisen kirkkoon. Sopimuksellisista syistä BBC ei tarjoa itse jumalanpalvelusta välitettäväksi verkossa.

Kuningatar Elisabeth seisoo hehkuvan korokkeen edessä. Korokkeen edestä levittäytyy nurmelle valopallojen ketjuja.

"Oi, miten uskomatonta!" – Katso videolta, kuinka lyhtypolku valaisi kuningattaren tietä uudelle vallan vuosikymmenelle

Brittimedia suitsutti kuninkaallisen perheen harvinaista yhteisesiintymistä. Kuningatar Elisabet II juhlistaa tällä viikolla 70:tä vuottaan vallassa.

Kuningatar Elisabet seisoo vierellään prinssi Louis joka pitelee korviaan.

12 kuvaa kuningatar Elisabetin ensimmäisestä juhlapäivästä – protestoija pääsi paraatiin, pikkukuninkaalliset varastivat huomion

Britanniassa kuningatar Elisabetin 70-vuotisen valtakauden juhlallisuudet huipentuvat tähän viikonloppuun.

kuningatar Elisabet II

Torstai 2.6.2022 (radio)

Koronatilanne helpottaa. Kokoomus on yhä suosituin puolue. Ylen verkkosivuille ei enää pääse Venäjällä. Britanniassa juhlitaan kuningatar Elisabetin pitkää valtakautta. Sää on sateista.

Havis Amandan patsaan suojaaminen jääkiekon MM-kisojen mitalijuhlaa varten.

Sunnuntai 29.5.2022 (radio)

Jääkiekon MM. Sähköpyörät. Kuningatar Elisabet. Brasilian sateet. Sää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle