Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Teknologiateollisuuden työntekijöitä edustava Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajayhdistys eivät jatka työehtosopimusneuvotteluja tällä viikolla.

Teollisuusliiton lakkovaroitus koskee kymmeniä yrityksiä Pohjois-Pohjanmaalla

Joukossa ovat muun muassa SSAB:n tehtaat, Nokia Solution and Networks Oulusta ja Scanfil Sievistä. Jos palkankorotuksista ei päästä sopimukseen, lakko alkaisi 14. tammikuuta.

Remonttitarvikkeet

Liminkalainen elementtivalmistaja Siklaelementit Oy lakkovaroituksen kohteena

Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto ovat keskiviikkona jättäneet lakkovaroituksen neljään mekaanisen metsäteollisuuden yritykseen. Taustalla on Pron mukaan yritysten haluttomuus neuvotella työehtosopimuksia.

Rautatie ja Ylivieskan rautatieaseman katos.

Jokilaaksojen bussiyhteyksiä juna-asemille parannetaan

Linja-autoyhteyksiä Ylivieskan ja Haapajärven rautatieasemille parannetaan vuodenvaihteessa. Muutoksiin on päädytty syyskauden kokemusten perusteella.

Susia Ähtärineläinpuistossa

Sudet tekevät tuhojaan Pohjois-Pohjanmaalla – riistakeskus on myöntänyt alueelle pelkästään joulukuun aikana seitsemän kaatolupaa

Rantsilassa susi on tappanut kymmeniä nautoja. Pudasjärvellä sudet hävittävät poroja niin, että teuraita saatiin tänä syksynä ennätyksellisen vähän.

Keltatakkinen mies istuu kivellä koiransa kanssa.

Eetu Kemppanen, 28, menetti lapsensa vain kuukausi syntymän jälkeen – on avoin tuskastaan, ja se rikkoo käsitystämme surusta

Eetu Kemppanen ja Tanja Määttä kohtasivat suuren tragedian: esikoinen kuoli kuukauden iässä, ja tilalle tuli suru. Asiantuntijan mukaan julkisella suremisella voi olla yhteiskunnallisia vaikutuksia.

Susi hiipii lumihangessa.

Susilupia haettu Pohjois-Pohjanmaalla selvästi enemmän kuin vuosi sitten syksyllä

Sudet ovat aiheuttaneet tänä syksynä ongelmia ja eläinvahinkoja Koillismaalla ja Siikalatvalla. Riistakeskus on myöntänyt useita kaatolupia poronhoitoalueelle ja kaksi karkotuslupaa Siikalatvan seudulle.

Sari Mikkola tutkii Luonnonvarakeskuksen ohjeita.

Sari Mikkolaa arvostellaan somessa ja hänelle huudellaan kaupassa – kiivaassa susikeskustelussa vapaaehtoisetkin joutuvat ryöpytyksen kohteeksi

Kuumentunut keskustelu susitilanteesta tuntuu vapaaehtoisten näytteenkerääjien arjessa. Siikalatvalainen Sari Mikkola pohtii, mikä susissa on sellaista, joka saa ihmiset jakaantumaan niin rajusti eri leireihin.

Susi ulvoo kallionkielekkeellä

Siikalatvalaisilta loppuvat keinot susien kanssa – lampaat syötiin pihasta ja lapsille on annettu koulumatkoille kilikellot

Sudet ovat käyneet uskaliaiksi Siikalatvalla. Paikalliset toivovat, että tilanteeseen tulisi muutos ennen kuin petojen aiheuttamat tuhot yltävät ihmisiin asti.

Pyhäsalmen kaivos

Valtio kiinnostui Pohjois-Pohjanmaan isoista energiahankkeista – toteutuuko Pyhäsalmen kaivoksen maanalainen vesivoimala viimeinkin?

Kaivokseen suunniteltu pumppuvoimalaitos maksaisi yli 120 miljoonaa euroa. Vesivoimala toisi uudenlaisen energiavaraston ja säätösähköä markkinoille, kun tuuli- ja aurinkovoiman osuus energiantuotannossa kasvaa.

Kasvomaski ja maskipaketti.

Pohjois-Pohjanmaalla 77 uutta koronavirustartuntaa viikonloppuna – eniten Oulussa, Kempeleessä ja Nivalassa

Lauantaina Pohjois-Pohjanmaan koronatartuntaluku oli vain 15 tartuntaa, mutta tämä johtui tilastointiviiveestä. Sunnuntaina tartuntoja ilmoitettiin jo 62.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Moottoripyöräilijä loukkaantui ulosajossa Siikalatvan Rantsilassa – kuljetettiin helikopterilla OYSiin

Moottoripyörä vaurioitui pahoin. Keliolosuhteet olivat hyvät eikä alkoholilla ollut osuutta ulosajoon. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Kasvomaski ja maskipaketti.

Päivittäisiä koronavirustartuntoja nyt useita Ylivieskan seudulla ja Kalajoella

Ylivieskan seudulla on kahden päivän aikana todettu 14 uutta koronavirustartuntaa. Kalajoelta kerrottiin keskiviikkona kuudesta uudesta päivittäisestä tartunnasta. Myös Haapavedellä on neljä uutta koronavirustapausta.

Uuraisten markkinointilause teipattuna Uuraisten kunnanviraston ikkunaan.

Huomasitko nämä kuntasloganit kesälomamatkalla? Kuntien iskulauseet huvittavat, mutta hyvä iskulause jää myös mieleen

Parhaimmillaan kunnan iskulause luo siitä myönteisiä mielikuvia yrittäjille, matkailijoille ja asukkaille. Sloganit muotoillaan usein kunnan sijaintiin, arkeen, kokoon tai luontoon liittyvistä teemoista.

Maskisuositus yläkouluissa astui voimaan. Kuvassa Itäkeskuksen peruskoulun maskit.

Pohjois-Pohjanmaalla todettiin viikonloppuna yli 50 uutta koronatartuntaa

Kahden päivän 52 uudesta tartunnasta suuri osa on ollut Oulussa, yhteensä 37 todettua tartuntaa. Useampia tartuntoja on ollut myös esimerkiksi Iissä ja Limingassa. Koronan ilmaantuvuusluku maakunnassa on lähtenyt selkeään nousuun.

Nuotio.

Huolimatonta tulenkäsittelyä on havaittu maastossa – poliisi muistuttaa Pohjois-Pohjanmaalla voimassa olevasta metsäpalovaroituksesta

Huolimatonta tulenkäsittelyä havaittiin tiistaina Nivalassa ja Pirnesjärvellä Oulaisten ja Haapaveden välillä.

Teppo Polvi

Nivalalainen käsipyöräilijä Teppo Polvi tavoittelee mitalia ensimmäisissä paralympialaisissaan Tokiossa

Moninkertainen MM-mitalisti ja maailmancupin voittaja Teppo Polvi on yksi mitaliehdokkaista Tokion elo-syyskuun paralympialaisissa. Käsipyöräilyn aika-ajo järjestetään nyt ensimmäistä kertaa paralympialaisissa vammaluokassa, jossa Polvi kilpailee.

Kuntavaalit logo, transparent

Kuntavaalien tarkastuslaskenta muutti puolueiden voimasuhteita Muhoksella ja Siikalatvalla

Kolme vaali-iltana valittua ehdokasta menetti Pohjois-Pohjanmaalla valtuustopaikkansa tarkastuslaskennan jälkeen. Nivalassa muutos tapahtui keskustan ehdokkaiden välillä, mutta Muhoksella ja Siikalatvalla paikat vaihtuivat puolueiden välillä.

Siikalatva: Valtuustopaikat
Keskusta: 18 paikkaa
Perussuomalaiset: 5 paikkaa
Vasemmistoliitto: 3 paikkaa
SDP: 1 paikkaa

Keskusta, perussuomalaiset ja vasemmistoliitto Siikalatvan suurimmat puolueet - vasemmistoliiton Sonja Paakki sai eniten ääniä

Siikalatvalla perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti neljä lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. SDP oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Faktat tarkistettu -kuva.

Tarkistimme Pohjois-Pohjanmaalla esitettyjä kuntavaaliväitteitä: tosi, epätosi vai jotain muuta, testaa itse!

Vaalikampanjointi on tällä kertaa poikennut normaalista, mutta ehdokkaat ovat esittäneet kantoja ja kommentteja vanhaan tapaan. Tarkistimme väitteitä muun muassa työmatkaliikenteen verotuksesta, kuntien tuloista ja luottamusmiehen asemasta.

Kuntarundi-teksti kuntavaalien grafiikalla.

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Haapaveden vaalikeskustelu Yle Areenasta

Haapavedellä toivotaan lähialueen kuntien yhteistyötä, jolla pidetään peruspalvelut kunnossa sekä estetään väen väheneminen kaupungissa. Työpaikkojakin paikkakunnalla olisi. Kunnan on lähdettävä tukemaan biojalostamohankkeen liikenneinvestointeja.

Siikalatva ennakkoäänestää nyt – kulkee kylien liitosta yhtenäiseksi kunnaksi

Tämän luettuasi tiedät, mikä Siikalatvalla on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Siikalatvan seudun ison tuulivoimahankkeen selvityssuunnitelmat eivät kelpaa ympäristöviranomaiselle

Piipsan tuulivoima Oy suunnittelee 53 tuulivoimalan aluetta Siikalatvalle ja Kärsämäelle. Ympäristövaikutusten arviointiohjelma ei kuitenkaan kelpaa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselle, joka edellyttää arviointisuunnitelmiin useita muutoksia.

Turvealan toimijoiden moottorimarssi, rekkamielenosoitus, Eduskuntatalon edessä Mannerheimintiellä Helsingissä vappuaaton aamuna 30. huhtikuuva 2021.

Turvealan moottorimarssiin Helsingin eduskuntatalolle lähti yhdistelmäajoneuvoja myös Pohjois-Pohjanmaalta – yrittäjä Siikalatvalta kertoo aamun tunnelmista

Turvetuottajat vaativat yli sadan rekan letkan voimalla, että turve pitää Suomessa luokitella uusiutuvaksi luonnonvaraksi eikä sen energiakäyttöä saa lopettaa.

HK-Energian turvesuo Joroisissa.

Turveyrittäjien tulevaisuuteen etsitään uusia vaihtoehtoja Pohjois-Pohjanmaalla

Energiaturpeen vähentäminen ajaa alan yrittäjiä ahdinkoon. Uusia tuotantosuuntia voi löytyä soiden kasvatuskäytöstä.

tuulivoimala pyörii giffissä

Metsähallitus ja Vapo suunnittelevat isoa tuulivoimapuistoa Pyhännälle – entiselle turvetuotantoalueelle voisi tulla jopa 38 myllyä

Vapolle tämä on uusi startti tuulivoiman parissa. Vapolla oli aiemmin tuulivoimapuisto Iin Kuivaniemessä, mutta siitä luovuttiin.

Siikaltavan kuntataulu Uljuan padon pysähdyspaikalla 2012.

Maamiesseuran yli 12 vuotta sitten tekemä suojeluesitys meni viimein maaliin, kun Siikalatvalle perustetaan uusi luonnonsuojelualue

Limpsiönmäen alueen laajuus on yli 50 hehtaaria, ja sen maisemallisesti merkittävin kohta on Korkiamäen avokallio.

Yo-kirjoitukset Rauman lyseon lukiossa 16.03.2021

Koronakaranteeni ei välttämättä estä ylioppilaskokeen suorittamista – osassa Pohjois-Pohjanmaan lukioista erillinen koejärjestely

Sähköpostikyselyn perusteella karanteenissa olevalle kokelaalle poikkeusjärjestely onnistuu ainakin yhdeksässä maakunnan lukiossa.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Siikalatvan Mankilassa tulipalo entisellä kyläkoululla

Jokilaaksojen pelastuslaitos sai rajattua palon nopeasti. Tiloissa toimiva puusepänliike voinee jatkaa toimintaansa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Siikalatvalla yksi ihminen kuoli henkilöauton ja rekan nokkakolarissa

Onnettomuus tapahtui maanantai-iltana puoli kymmenen aikaan.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Vesivahingon raivausta ja autotallipaloja – pelastuslaitoksilla tasaisesti tehtäviä Pohjois-Pohjanmaalla viikonloppuna

Iissä autotalli kärsi suuria palovahinkoja, Raahessa päästiin vähemmällä. Vesivahinkoa raivattiin Oulussa.

Vauvan jalat äidin kämmenellä.

Kuudessa Pohjois-Pohjanmaan ja kahdessa Kainuun kunnassa maksetaan vauvarahaa

Lisäksi osassa kunnista syntynyttä vauvaa muistetaan lahjakorteilla. Toisaalla panostetaan pienten lasten perheiden palveluihin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Entinen hevostalli paloi Siikalatvalla

Siikalatvan Rantsilassa paloi varhain lauantaiaamuna vajaan 30 neliön ulkorakennus.

Iijoen syyskorkeus on poikkeuksellinen, ja vesi on kastellut rantarakenteita.

Iijoki virtaa historiallisen voimakkaasti, ja Pudasjärvi nousi kaikkien aikojen syysennätykseen

Syksyn sateet ja sulamisvedet ovat nostaneet vedet syysennätyksiin ja paikoin jopa kevään tulvakorkeuksiin.

Hannunpäivän myrskyä 2011 Raahessa

Myrsky työllisti pelastuslaitosta Pohjois-Pohjanmaalla: Yhteensä noin 80 tehtävää maanantai-illan aikana

Sähköttä on ollut tuhansia talouksia. Myrsky vaikutti myös pohjoisen junaliikenteeseen.

mies

Kirjallisuuden Botnia-palkinnon saa biologi-toimittaja Jouni Tikkasen 1800-luvun lastensurmia ja susivihaa käsittelevä tietokirja

Lauma-tietokirja on palkittu Suomessa aiemminkin. Oulun kirjailijaseuran myöntämän palkinnon arvon on 10 000 euroa.

112 numero paloauton kyljessä

Omakotitalopaloa sammutettiin varhain maanantaina Siikalatvan Pulkkilassa – sai alkunsa olohuoneen sohvasta

Vakavilta henkilövahingoilta vältyttiin. Palon epäillään syttyneen avotakasta lentäneestä kipinästä.

Tietyöstä varoittava liikennemerkki

Siltatöistä liikennejärjestelyjä Siikalatvan Kestilässä ja Oulussa Yli-Iissä

Kestilän Leiviskän siltaa korjataan lokakuun loppuun. Yli-Iissä Maalismaan padolla on rajoituksia tällä viikolla.

Tyhjä koululuokka korona pandemian aikana.

Koulut alkavat Pohjois-Pohjanmaalla tällä viikolla lähiopetuksena – kunnat valmiita muuttamaan järjestelyjä nopeasti koronatilanteen mukaan

Jo tiistaina peruskoulujen ja lukioiden lukuvuosi alkaa kahdeksassa kunnassa tiukennetuin hygieniaohjeistuksin.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Saunarakennus paloi täysin Haapaveden Kalloniemessä keskiviikkoaamuna

Palon leviäminen viereisiin rakennuksiin saatiin estettyä.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Haapaveden uuden yläkoulun ja lukion rakentaminen alkaa elokuussa

Haapaveden yläkoululle ja lukiolle tulee uudet tilat yhteensä 420 oppilaalle.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Haapaveden biojalostamolle ympäristölupa – päästöjä rajoitettiin jopa huomattavasti lupahakemusta tiukemmiksi

Puusta bioetanolia tuottavan laitoksen aine- ja lämpöpäästöjä vesistöön rajoitetaan luvassa esittyä enemmän.

Koivunrunkoja metsässä.

Valtio vahvisti tukirahoituksensa Haapaveden bioetanolitehtaalle

Lähes 25 miljoonan euron investointituki odottaa vielä EU:n vahvistusta muun muassa kilpailutekijöiden takia.

En vit hink med lingon i lingon ris framför en sjö.

Siikalatvan Limpsiönmäelle perustetaan uusi suojelualue

Alueen pinta-ala on noin 53 hehtaaria.

henkilökuva

Koronakriisi lyö myös kuntiin: Soitimme Ypäjälle ja Siikalatvaan ja kysyimme, miltä tulevaisuus tuntuu kahdesta parikymppisestä kunnanjohtajasta

Parikymppiset Tatu Ujula ja Pirre Seppänen pestautuivat johtamaan pieniä maaseutupitäjiä keskellä kummallista kevättä. Kunnan kassaan pitäisi taikoa nyt rahat, joilla kuitata koronakriisistä koituva lasku.

Sähkölinja

Elenia tarkastaa ilmajohtoverkkoaan noin 600 kilometrin alueella Pohjois-Pohjanmaalla

Lentotarkastukset ajoittuvat alkukesään ja suuntautuvat viiden Pohjois-Pohjanmaan kunnan eri kohteisiin.

Teho-osastolla huone

Haapavetinen piirikorttitehdas nelinkertaistaa tuotantonsa: tehohoidon laiteosien tarve on kasvanut koronapandemian aikana

Kysyntä on moninkertaistunut muutamien viikkojen aikana, kertoo Darekonin toimitusjohtaja.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle