Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iisalmessa koronaeristyksessä ollut nainen vapautettu

Viranomaisten tämän hetken tiedon mukaan yrittäjän kautta altistuneiden määrä on hieman yli 100 ja tartunnan saaneiden määrä yli 10.

Palkitun Jenni Parpalan siivousyritys osti pesulan Vaasassa

Erikssonin pesulan nimi muuttui yrityskaupassa Pyykkitupa Oy:ksi.

Entinen himosiivooja huomasi, että helpommallakin pääsee – nyt joku muu puunaa kodin jouluksi: "Ihanaa tulla kotiin ja olla vaan"

Moni tilaa siivouksen helpottaakseen joulustressiä. Kotisiivousten kysyntä on ollut jopa kovempaa kuin ennen.

Jenni Parpala Vaasasta Suomen yrittäjien hallitukseen

Jenni Parpala on siivousalan yrittäjä. Parpala on toiminut yrittäjäjärjestössä paikallis-, alue- ja keskusjärjestötasolla.

Laitoshuoltopalvelut venyvät koronan ja tehostettujen siivousten vuoksi – työntekijöitä tarvittaisiin lisää

Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut Oy on voinut vastata kasvaviin tarpeisiin, mutta jos palvelua tarvitaan syksyllä vielä paljon lisää, eivät käsiparit enää riitä.

Työoikeussotkuista epäilty siivousfirma kiistää työntekijöiden hyväksikäytön

Yle ei ole nähnyt palkkakuitteja tai tuntilistoja eikä tavoittanut yhtiön johtoa.

Väitös: Riippuu maantieteestä, miten tarkasti työntekijöiden turvallisuutta valvotaan ja epäkohtiin puututaan Suomessa

Väitöstutkija vertaa tilannetta siihen, jos poliisi puuttuisi alueellisesti eri tavalla rikoksiin.

Espoon hankintajohtaja selittää siivousalan kohun juurisyitä: Konkursseilla saatetaan verhota yrityksen synkkää menneisyyttä

Euroopan kriminaalipolitiikan instituutin johtaja toivoo poliisilta aktiivisempaa tutkintaa.

Ylen aamu tänään: Suomeen saapuu tällä viikolla 25 alaikäistä turvapaikanhakijaa – Vieraana sisäministeri Maria Ohisalo, katso lähetys tästä

Miten hallitus aikoo puuttua siivousalan väärinkäytöksiin? Radio Suomen suosittu Kutsuvieras-sarja jatkuu tänä kesänä.

Virkamies: Hyväksikäyttö saattaa koskea tuhansia työntekijöitä – "Ulkomaisen työvoiman hyväksikäyttö on ongelma, jolta on helppo sulkea silmät"

Usein hyväksikäyttö liittyy yrityksiin, joissa työntekijät ja työnantaja ovat samaa kansallisuutta, sanoo työ- ja elinkeinoministeriön virkamies.

Siivousalan ongelmat ovat tuttuja PAMissa – lakimies ehdottaa kolmea keinoa hyväksikäytön kitkemiseksi

Helsingin Sanomien jutussa mainittu, Espoossa siivonnut firma oli PAMin seurannassa, kertoo Suvi Vilches.

Työministeri Haatainen siivousalan väärinkäytöksistä: Tietyille aloille on pesiytynyt mätä kulttuuri, jossa hyväksikäyttö on järjestelmällistä

Siivousalalla on yrityksiä, joiden liiketoimintamalli käytännössä rakentuu työntekijöiden hyväksikäytölle, kertoi Helsingin Sanomat sunnuntaina.

Daily: Cleaning firms abuse workers, suffer no consequences

Some of the injustices and abuses workers face have been described as inhuman and reminiscent of human trafficking.

Työnantajat ovat ottaneet hyvin huomioon työsuojelun koronan aikana Varsinais-Suomessa

Avin tarkastuksessa vain muutamaa yritystä jouduttiin huomauttamaan.

Desinfiointi muutaman tunnin välein ei estä koronaa – viranomaiset antoivat korona-ajan siivoussuositukset, joilla ei ole tieteellistä pohjaa

Työterveyslaitos ohjeistaa puhdistamaan pinnat 2–4 tunnin välein. Suosituksen pohjana on kansainvälisen siivoustarvikkeita myyvän yrityksen ohje.

Filippiiniläissiivooja ei ole nähnyt lastaan 6 vuoteen, mutta lähettää tälle rahansa – Kymmenissä suomalaisyrityksissä poljetaan palkkoja

Ulkomaalaisten palkkoja on helppo polkea, sillä heillä on usein perhettä huolettavana kotimaassaan.

Vuoden nuori yrittäjä on Saana Tyni

Tyni työllistää siivousalan yrityksessään noin sata henkeä.

Etelä-Karjalan työllisyystilanne parani muuta maata enemmän

Vuoden takaiseen verrattuna Etelä-Karjalassa on lähes 18 prosenttia vähemmän työttömiä.

Siivousyrittäjä Jenni Parpala haluaa sitoutuneita työntekijöitä, siksi hän maksaa siivoojilleen parempaa palkkaa: "Sillä pitää tulla toimeen"

Saariselällä varttunut Parpala puhuu aina intohimoisesti työstä ja siivousalasta. Molemmat ovat hänelle tuttuja asioita jo pikkutytöstä.

Keskiviikko 2.5.2018 (radio)

Syyttäjä vaatii rangaistusta 3 poliisijohtajalle. Monet ihmiset hengittävät likaista ilmaa. Ruokatarvikkeiden vienti Suomesta Aasiaan kasvaa. Viikonloppuna on kaunis ja kesäinen sää.

Keskiviikko 2.5.2018 (tv)

Suomesta viedään ruokatarvikkeita Aasiaan enemmän kuin ennen. Suomessa syntyy nyt niin vähän lapsia, että vanhusten eläkkeiden maksu on tulevaisuudessa vaikeaa. Luksian opiskelijat esittelevät puhdistuspalvelualaa. Säätiedot.

Eero Leino irtisanottiin Postista kolme vuotta sitten: “200 työhakemuksen kirjoittaminen oli kovaa työtä, muttei turhaa”

Kuljetuspäällikkö Eero Leino on yksi kahdeksasta, joita Yle on seurannut jo useamman vuoden ajan Elämää Postin jälkeen -sarjassa.

Yritys etsii siivoojia koteihin – Ei onnistu edes 500 euron vihjepalkkiolla

Siivousalan yritysten on vaikeampi löytää työntekijöitä tekemään kotisiivouksia kuin esimerkiksi toimistosiivouksia.

Moppi.com sotkee siivousalaa – "Olemme siivouksen Uber"

Digipohjaiset kotisiivousyritykset murtavat alan vakiintuneita rakenteita Suomessakin. Tällä hetkellä maassa toimii kaksi yritystä, jotka tarjoavat nettipohjaisia varauspalveluita siivoojista.

Ikkunat puhtaaksi yhdellä pesulla ja perinteisillä työvälineillä

Kevätaurinko paljastaa armotta, millaisessa kunnossa ikkunat ovat. Ikkunoiden pesuun on tarjolla tekniikkaa ja laitteita, mutta kokeneet alan ammattilaiset tarttuvat mieluummin perinteisiin pesuvälineisiin. Laiskaa ikkunanpesijää lohduttaa se tieto, ettei ikkunoita tarvitse erikseen pestä ja huuhdella, vaan yksi pesukerta riittää.

Siivoojan työ on usein näkymätöntä – varsinkin kun se on tehty hyvin

Siivousalalla työ ja tekijät eivät kohtaa. Yksi syy on alan surkea arvostus, joka näkyy myös palkkauksessa. Siivous vaikuttaa jokaisen talon elinkaareen ja hyvin tehtynä se nostaa jopa kiinteistön arvoa. Järjestöt neuvottelevat parhaillaan alan palkkauksesta.

Kodit pysyvät puhtaana vähemmälläkin siivouksella – lattioita ei tarvitse jynssätä joka viikko

Nuorempi sukupolvi on luopunut jo aikaa sitten jokaviikkoisesta lattioiden jynssäämisestä ja mattojen ulos viennistä. Siivousalan yrittäjän mukaan kodit pysyvät siisteinä, kun ne siivoaa kerran, kaksi kuukaudessa.

Torstai 14.1.2016 (radio)

Indonesiassa on tehty terrori-isku. Kansanedustaja aiheutti kohua lehtikirjoituksella. Poliisilla on pulaa tulkeista. Marimekko vähentää työntekijöitä. Siivousala palkkaa ihmisiä.

Torstai 14.1.2016 (tv)

Indonesiassa on tehty terrori-isku. Poliisilla on pulaa tulkeista. Marimekko vähentää työntekijöitä. Siivousala palkkaa ihmisiä.

Talviduuni-kampanja odottaa työnantajien heräämistä Rovaniemellä

Nuorille lyhytaikaista työtä etsivä Talviduuni-kampanja kaipaa työnantajia nuorten työllistämiseen Rovaniemellä. Runsaassa kuukaudessa kampanjalla on saatu sesonkiluonteista työtä parillekymmenelle nuorelle, mutta lisää työtilaisuuksia kaivataan.

Nearly all cleaning industry students get jobs

Many people are moving into the cleaning trade from other fields and pursuits, and 98 percent of those studying in the hygiene sector become employed. Technology has made cleaning work lighter but more demanding.

600 000 aikuisella vaikeuksia luku- ja laskutehtävissä – koulut ryhtyvät toimiin

Osalla työikäisistä suomalaisista on vaikeuksia luku- ja numerotaidoissa. Useissa ammateissa tarvitaan kuitenkin esimerkiksi matemaattisia taitoja. Vaikeuksien selättämiseksi haetaan ratkaisuja aikuiskouluttajien yhteistyössä.

Kesätyökampanja poiki jatkoa – talviduunia nuorille

Onnistunutta kesäduuni-hanketta kokeillaan Rovaniemellä nyt myös nuorten työllistämiseksi talvella. Kaupunki tukee sadan nuoren työllistämistä kesätyöseteli-hankkeessa saatujen hyvien kokemusten pohjalta.

Laitoshuoltaja ei käytä kotiniksejä – "Lian irrottamiseen tarvitaan mekaniikkaa, kemiaa, aikaa ja lämpöä"

Suomalaiset ovat innovatiivista kansaa, ja osa tuosta kekseliäisyydestä näkyy erilaisten siivousniksien muodossa. Puhdistuspalvelujen opettajan mukaan laitoshuoltajat eivät kuitenkaan noihin nikseihin turvaudu, vaan luottavat ammattivälineisiin ja -aineisiin.

Verovilppejä kyttäävät nyt kaikki – käräytyslomake sai yllättävän suosion

Verohallinnon käräytyslomake internetissä on kerännyt suuren suosion. Lomakkeen arvioidaan poikivan miltei kaksinkertaisen määrän ilmiantoja tavalliseen vuoteen verrattuna. Aiheesta kertoi aiemmin Maaseudun Tulevaisuus.

Yritysmummon palkkaaminen teki ohjelmistoyrityksestä mukavamman työpaikan

Yritysmummo Anitta Salmisen valtakunnassa on kolme kerrosta, miltei 1900 neliötä, toistakymmentä vessaa ja kolme keittiötä. Pojiksi kutsumiaan työntekijöitäkin on miltei 70. Salminen sanoo, ettei osaisi kuvitella parempaa työtä.

Ulkomaalaisen palkkaamista halutaan helpottaa

Siivousalan yritys haluaisi poistaa rajoitukset palkata työntekijöitä Euroopan ulkopuolelta. Uravalmentaja ihmettelee vaatimusta, koska alalle koulutettuja ihmisiä on Suomessa työttömänä. Suurista puolueista keskusta ja kokoomus haluavat murtaa rajoja työperäiselle maahanmuutolle.

Siivooja on unelmiensa työssä – "Minua ei saisi täältä kirveelläkään!"

Jos työpaikkana on 20-luvulla rakennettu Vartiolinna, jossa toimii teatteri, on siivoojallakin kirjaimellisesti mutkia matkassa. Vaikka työ vie välillä kumaraan, Maritta Molander sanoo, ettei vaihtaisi kirveelläkään. Työpäivän aikana kuntoa kertyy muutaman kilometrin verran.

Joulu on kiireinen siivousalan yrittäjälle: "Oman kodin joulusiivousta ei ehdi tekemään"

Lähestyvä joulusiivouksen aika lisää alan yritysten kiirettä. Vanhat perinteet ovat hellittäneet, eikä jouluksi tarvitse siivota enää jokaisen kaapin nurkkaa. Myöskään kevätsiivouksen kaltaista suusiivousta ei jouluksi tehdä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle