Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Väestökato syö maakuntavaltuuston paikkamäärää Etelä-Karjalassa – Parikkalan ja Ruokolahden edustajamäärä putoaa kahdesta yhteen

Uudessa maakuntavaltuustossa Lappeenrannalla on 15 edustajaa, Imatralla kuusi ja muilla kunnilla kullakin yksi.

Imatralle puuhataan uutta erämuseota, mutta kenen rahoilla? Suomen Metsästysmuseo pitää rahoitusta epäreiluna, jos laki ei muutu

Uuden erämuseon rahoitus huolettaa Suomen Metsästysmuseota. Museot voivat jatkossa kilpailla samasta tukirahasta, joka jyvitetään riistainhoitomaksuista. Metsästysmuseo haluaa myös kalastonhoitomaksun mukaan. Se vaatisi lakimuutoksen.

Väkivalta- ja liikennerikokset työllistivät poliisia viikonloppuna Etelä-Karjalassa

Poliisilla oli Etelä-Karjalassa vilkas viikonloppu, sillä esimerkiksi liikenteessä ajettiin ylinopeutta ja ajoneuvoja kuljetettiin päihtyneenä.

Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon virkasuhde päättyy marraskuun alussa – saa vuoden erokorvauksen

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtajat ja apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino ovat päätyneet yhteisymmärryksessä siihen, että Heino luopuu virkasuhteestaan kaupunkiin marraskuun alussa. Hänelle maksetaan vuoden erokorvaus.

Etelä-Karjalan maakuntaliitossa iloitaan Imatran voitosta erämuseokisassa: "Pystymme osoittamaan tällä, että teollisuus ja luontoarvot mahtuvat mainiosti samaan maakuntaan"

Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Satu Sikanen uskoo, että Saimaan matkailuolosuhteet ja -potentiaali siivittivät Imatran voittajaksi, kun Suomen erä- ja luontokulttuurimuseolle etsittiin sopivinta paikkaa.

Imatra vei lopulta voiton erä- ja kulttuurimuseon paikasta

Rovaniemi oli mukana kisassa aiemmin, mutta luopui hankkeesta jo toukokuussa. Valtuutetut pitivät hanketta liian kalliina.

Suomen ensimmäinen erämuseo tulee Imatralle – kaupungintalo muuttuu museoksi: "Olemme todella innoissamme"

Erä- ja luontokulttuurimuseon hankekilpailutus on päättynyt. Loppukahinoissa oli mukana kolme paikkakuntaa: Imatra, Pyhtää ja Riihimäki. Uuden museon ohjausryhmän mielestä Imatran tarjous oli houkuttelevin.

Imatran uusi kirkkoherra Mari Parkkinen haluaa kehittää seurakuntaa aiempaa matalamman kynnyksen paikaksi, jossa kokea omaa hengellisyyttään

Imatran uudeksi kirkkoherraksi valittu teologian maisteri Mari Parkkinen pitää pyhiinvaelluksista, joita voi hänen mukaansa tehdä myös Imatralla.

Uusi koirapuisto avattiin Imatran Ukonniemessä – pienille ja isoille koirille on omat alueensa

Imatran Ukonniemessä sijaitsevassa uudessa koirapuistossa ulkoiluttaja on aina vastuussa koirastaan.

Vieno-myrsky katkoo sähköjä myös Etelä-Karjalassa – tuuli heikkenee illalla

Vieno-myrsky kulkee tiistai-iltapäivällä kohti Itä-Suomea.

Imatran kaupunginvaltuusto vahvisti uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin johtajasopimuksen – työskentelee virkaa tekevänä, kunnes valitukset hallinto-oikeudessa on ratkaistu

Imatran kaupunginjohtajan valinnasta on tehty valituksia hallinto-oikeuteen, joten uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa virkaa tekevänä siihen asti, että valitukset on ratkaistu.

Imatra lähtee mukaan Itäradan hankeyhtiöön 2,3 miljoonalla eurolla

Imatran kaupunginvaltuusto päätti, että kaupunki osallistuu Itärata Oy:n omistamiseen ja rahoittamiseen. Suomen valtio sekä 25 kuntaa ja kaupunkia perustavat Itäradan suunnittelua edistävän hankeyhtiön.

Topi Hurskaisen kunnari kesytti IPV:n toiveet

Täyden pistetilin joukkueet vähenivät Superpesiksessä kahteen, kun Imatran Pallo-Veikot kärsi kolmannessa ottelussaan kauden ensimmäisen pistemenetyksensä. IPV hävisi Ukonniemessä Joensuun Mailalle 0-2 (1-2, 0-9).

Kaupunkilaiset äänestivät laiskasti Etelä-Karjalassa – aktiivisimpia olivat savitaipalelaiset ja taipalsaarelaiset

Valtakunnan äänestysprosenttiakin matalammaksi äänestysprosentti jäi Etelä-Karjalassa Lappeenrannassa, Imatralla ja Ruokolahdella. Muut Etelä-Karjalan kunnat äänestivät aktiivisemmin kuin koko Suomessa.

Seuraa täältä kuntavaalien ääntenlaskennan kehittymistä Imatralla

Täältä voit seurata, ketkä nousevat Imatran valtuustoon.

Savitaipalelaiset olivat Etelä-Karjalan ahkerimpia ennakkoäänestäjiä – vain Lemillä jäätiin alle 30 prosentin

Etelä-Karjalan kunnissa äänestettiin pääosin valtakunnan keskiarvoa kiivaammin.

Imatran uusi kaupunginjohtaja Ari Lindeman aloittaa työnsä syyskuussa perehdytysjaksolla – palkka on 10 000 euroa, kun viransijaisuus alkaa

Imatran uuden kaupunginjohtajan Ari Lindemanin työ alkaa kuukauden mittaisella perehdytysjaksolla ja jatkuu sen jälkeen viransijaisuudella. Hän jatkaa virkaa tekevänä siihen asti, että hallinto-oikeus on ratkaissut hänen valintaansa liittyvät valitukset.

Ennakkoäänestys etenee Etelä-Karjalassa hiukan koko maata ripeämmin – vain Lemillä ja Taipalsaarella on äänestetty vähemmän

Koko maan ennakkoäänestysprosentti on tällä hetkellä 14,4. Savitaipaleella ja Ruokolahdella noin 17,5 prosenttia äänioikeutetuista on äänestänyt ennakkoon.

Imatralla aloitetaan katujen päällystystyöt – urakkaa edistetään aina, kun ei sada

Kesän tienpäällystysurakka alkaa Imatralla tällä viikolla. Ensimmäiset kohteet sijaitsevat Imatran pohjoispäässä.

Etelä-Karjalan ennakkoäänestyksessä rautjärveläiset pitävät yhä kärkisijaa – myös Lappeenrannassa ja Imatralla on äänestänyt yli 10 prosenttia äänioikeutetuista

Etelä-Karjalassa suhteessä vilkkaimmin ovat edellispäivien tapaan äänestäneet rautjärveläiset. Vähiten ennakkoääniä on annettu Lemillä.

Suurimmassa osassa Etelä-Karjalan kuntia naiset ovat äänestäneet ennakkoon aktiivisemmin kuin miehet – hitaimmin ennakkoäänestys käynnistyi Lemillä ja Taipalsaarella

Toisena ennakkoäänestyspäivänä aktiivisimpia ovat Etelä-Karjalassa olleet rautjärveläiset. Hitaimmin on lähdetty liikkeelle Lemillä ja Taipalsaarella.

Eteläkarjalaisista aktiivisimmin äänestivät ensimmäisenä kuntavaalien ennakkoäänestyspäivänä rautjärveläiset, ruokolahtelaiset ja imatralaiset

Eteläkarjalaisista vilkkaiten ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä äänestivät rautjärveläiset, joista yli neljä prosenttia on antanut äänensä kuntavaalissa. Seuraavaksi aktiivisimpia ovat olleet ruokolahtelaiset ja imatralaiset.

Rautjärven kuntavaaliehdokkailta kylmää suhtautumista kuntaliitosneuvotteluille – Ylen vaalikoneessa kuntaliitosneuvotteluilla on vain kaksi kannattajaa

Ylen vaalikoneeseen vastanneet Rautjärven kuntavaaliehdokkaat haluavat pitää kunnan itsenäisenä eivätkä kannata kuntaliitosneuvotteluja.

Itärajalla etsitään ikivanhaa vesireittiä Laatokalta Saimaalle – Turkikset, kala ja verotus houkuttelivat karjalaisia länteen

Koemelojat selvittävät, missä karjalaisten ikivanha reitti Laatokalta Saimaalle on voinut kulkea. Tarkoitus on kehittää sen pohjalta historiallisia melontareittejä.

Kokoontumisrajoitukset kevenevät: Imatra avaa Vuoksenniskan ja urheilutalon kuntosalit

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote muistuttaa, että vaikka sallittu ihmismäärä nousee yleisökokoontumisissa ja esimerkiksi Imatralla avataan kuntosaleja, varovaisuus on edelleen tarpeen.

Biovaaka-järjestelmän kokeilu alkaa Imatran Vuoksenniskan koulussa – rahoitus otetaan kaupunginhallituksen projektirahoista

Imatran kaupunginhallitus vahvisti maanantaina Vuoksenniskan kouluun suunnitellun biovaaka-projektin aloituksen. Biovaaka auttaa torjumaan ruokahävikkiä.

Ehdokaat Ylen kuntavaalikoneessa: Parikkalan tulevaisuus nojaa liikaa rajanylityspaikkaan

Suurin osa parikkalalaisista kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että Parikkala on laskenut tulevaisuutensa liiaksi rajanylityspaikan varaan. Keskustassa ja Kristillisdemokraateissa tähän ei kuitenkaan uskota.

Imatran kaupunginhallitus päätti täyttää kaupunginjohtajan viran – päätös syntyi äänin 6–5

Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen vastusti kaupunginjohtajan viran täyttämistä, koska valinnasta on jätetty valitus hallinto-oikeuteen. 

Imatran kaupunginhallitus tekee Erkki Saarimäen viisumiasiasta tutkintapyynnön poliisille – asia ratkesi tiukan äänestyksen jälkeen

Imatran kaupunginhallitus on päättänyt, että poliisi saa tutkia tapahtumat, jotka liittyvät kaupunginvaltuuston toisen varapuheenjohtajan Erkki Saarimäen kaupungin laskuun tilaamaan Venäjän viisumiin.

Keskustan mielestä kunnanjohtajan valinta ei heikentänyt luottamusta päätöksentekoon Ruokolahdella – muissa puolueissa toisenlainen näkemys

Lähes puolet Ruokolahden kuntavaaliehdokkaista on sitä mieltä, että sekava menettely kunnanjohtajan valinnassa heikensi merkittävästi luottamusta päätöksentekoon. Keskustalaiset ovat eri mieltä.

Imatranajon yhteyteen suunnitellun musiikkifestivaalin kohtalo edelleen avoin

Imatranajo tiedotti perjantaina, että tapahtuma siirtyy ensi vuoteen. Ajojen yhteyteen suunnitellun musiikkifestivaalin kohtalo ratkeaa ensi viikolla.

Imatran vastaanottokeskuksen koronatilanne rauhoittumassa – uusia tartuntoja ei ole todettu muutamaan päivään

Vastaanottokeskuksen asukkaiden karanteenit ja eristykset päättyvät näillä näkymin viimeistään sunnuntaina 16. toukokuuta. Sadan asukkaan joukosta koronavirukseen on sairastunut yhteensä 47 asukasta.

Imatranajoa ei järjestetä tänä kesänä koronavirustilanteen takia – tapahtuma siirtyy vuodelle 2022

Tämän vuoden heinäkuulle alun perin kaavailtu Imatranajo siirtyy ensi vuoden heinäkuulle. Imatran Moottorikerho muistuttaa, että tärkeintä tässä tilanteessa on terveys.

Imatran Vuoksenniskan koulu aikoo kokeilla Biovaakaa – tavoitteena valmistaa sopivasti ruokaa ja vähentää ruokahävikkiä

LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteistyössä kehittämä Biovaaka on tulossa kokeiluluonteisesti Imatran Vuoksenniskan kouluun. Jos kokeilu toimii, se saattaa laajentua myös muihin Imatran kaupungin ruokapalveluihin.

Kuntavaalien imatralaisehdokkaat eivät innostu uimahallista Ukonniemessä – vastustusta enemmän kuin kannatusta

Imatralla Ukonniemeen uimahallin rakentaisi kolmannes Kokoomuksen ja Vasemmistoliiton ja viidennes SDP:n sekä Keskustan vaalikoneeseen vastanneista kuntavaaliehdokkaista.

Etelä-Karjala ei pääse vielä palaamaan koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen – toiveissa päätös 20 hengen kokoontumisrajoituksesta ensi viikolla

Etelä-Karjalan koronaviruksen tilannekuvaryhmä toivoo, että se voisi tehdä ensi viikolla päätöksen 20 hengen kokoontumisrajoituksesta. Kaikki riipuu kuitenkin siitä, pysyykö epidemian tilanne vakaana tulevan viikon ajan.

Ympäristöjohtajan epäillään suosineen lastaan työnhaussa – tämä sai vakityön ja palkankorotuksen

Syyttäjä vaatii nykyään eläkkeellä olevalle Imatran ympäristöjohtajalle ehdollista vankeutta. Ympäristöjohtaja on kiistänyt syytteet.

Ruokolahden uudeksi hyvinvointijohtajaksi valittiin Lappeenrannan liikuntajohtaja Pasi Koistinen

Ruokolahden hyvinvointijohtajan paikkaa haki 12 ihmistä. Paikkaan valittiin Lappeenrannan liikuntajohtaja, liikuntatieteiden maisteri Pasi Koistinen.

Poliisi jatkaa valvontaa Imatran vastaanottokeskuksessa – tartunnat vaikuttavat hiipuvan

Kaakkois-Suomen poliisi valvoo eristykseen ja karanteeniin määrättyjä ihmisiä Imatran vastaanottokeskuksessa 16. toukokuuta saakka. Lähes puolet asukkaista sairastui koronavirukseen.

Imatran vastaanottokeskuksen jatkotesteissä 8 uutta “odotettua tartuntaa” — tartuntatautilääkärin mukaan tulos on rohkaiseva

Imatran vastaanottokeskuksen koronavirustartunnat vaikuttavat hiipuvan. Lähes puolet asukkaista sairastui koronaan.

Kaksi lasta löysi vieraan oppilaan Wilma-tunnukset netistä – lähettivät Ruokolahden koulun opettajille kymmeniä törkyviestejä ja uhkauksia

Poliisi on saanut selville, että Etelä-Karjalassa sijaitsevan Ruokolahden koulun opettajille ja henkilökunnalle pääsiäisen aikana roiseja ja seksistisiä Wilma-viestejä lähetti kaksi 13-vuotiasta lasta. He asuvat muualla kuin Ruokolahdella.

Metsä Board nykyaikaistaa Simpeleen tehdasta: Massa- ja kiertovesijärjestelmä uusitaan

Metsä Boardin tavoitteena on vuoteen 2030 mennessä vähentää prosessiveden käyttöä 30 prosentilla tuotettua tonnia kohti. Simpeleen tehtaan enegian- ja vedenkäytön pienentämistä tukeva remonttityö alkaa pian.

Näin poliisi valvoo, että karanteeniin määrätyt 100 turvapaikanhakijaa pysyvät vastaanottokeskuksessa Imatralla: "Pieni joukko ei halunnut noudattaa ohjeita"

Imatran vastaanottokeskuksessa on todettu 38 koronatartuntaa, ja poliisilta on pyydetty virka-apua karanteenimääräysten valvomiseen. Kuuntele jutusta vastaanottokeskuksen johtajan ja komisarion haastattelut.

Karanteeniin määrätyt turvapaikanhakijat lähtivät kaupungille Imatralla – poliisi valvoo sadan asukkaan vastaanottokeskusta koko loppuviikon

Kaikki vastaanottokeskuksen asukkaat on määrätty joko karanteeniin tai eristykseen 9. toukokuuta asti. Asukkaiden on nähty liikkuvan kaupungilla, minkä takia Eksote päätti pyytää poliisia valvomaan karanteenin toteutumista.

Työttömiä työnhakijoita on Etelä-Karjalassa viime vuotta vähemmän – suhteellisesti eniten työttömien määrä laski Parikkalassa

Suurimmassa osassa kaakkoissuomalaisia kuntia työttömien määrä laski maaliskuussa verrattuna viime vuoteen. 

Pohjoismainen teollisuustarvikkeiden ja -palveluiden toimittaja Tools Finland ostaa Imatran Pultin ja Berangerin – työntekijät siirtyvät uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä

Imatran Pultilla ja sen tytäryhtiöllä Berangerilla on jatkossa uusi pohjoismainen omistaja, Tools Finland. Yritykset jatkavat kuitenkin Imatralla omissa myymälöissään kuten ennenkin.

Kirjastot ja museot avaavat oviaan – "En usko, että tänne tulee sellaista yleisöryntäystä, ettei etäisyyksiä pystyttäisi pitämään", sanoo intendentti

Kymenlaaksossa pääsee jo kirjastojen oleskelutiloihin. Etelä-Karjalassa koronavirustilanne on Kymenlaaksoa pahempi, mutta rajoitukset ovat kevenemään päin.

Kirjasto ja museot avataan Imatralla – koronarajoitukset kevenevät kulttuurikeskus Virrassa

Imatran pääkirjastossa palataan tänään maanantaina normaaleihin aukioloaikoihin. Ihmisiltä toivotaan nopeaa asiointia koronaepidemian vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle