Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Minut on uhattu tappaa, pahoinpidellä ja raiskata töissä" – yksin iltaisin ja öisin työskentelevät nuoret kertovat uhkaavista tilanteista palvelualalla

Palvelualan työntekijöistä yli puolet kokee väkivaltaa ja sen uhkaa töissä, ja kaikista tukalin tilanne on alle 25-vuotiailla. Nuoria työllistävät suuret ketjut eivät osaa vastata, kuinka paljon juuri nuoret työskentelevät yksin ilta- ja yövuoroissa.

Nuoret raatavat pitkiä työpäiviä nälissään ja kuuntelevat pikkupomojen huutoa palvelualalla – yli 300 nuorta kertoi Ylelle kokemuksistaan

Jopa alaikäiset nuoret tekevät ylipitkiä päiviä ja palkattomia ylitöitä huutavien pikkupomojen alaisuudessa. Moni joutuu paniikkiin jouduttuaan töihin ilman kunnon opastusta. Nuoret kertovat, että kohtuuttomat vaatimukset uuvuttavat nuoria työntekijöitä tunnetuissa yrityksissä – muissakin kuin vain Hesburgerissa.

Työolojensa takia kohussa ryvettynyt Hesburger aloittaa tällä viikolla toimenpiteet – "Työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle"

Elokuussa alkaneessa kohussa pikaruokaketjun työoloja kuvattiin kurjiksi. Sen jälkeen yhtiö aloitti selvitystyön ja aikoo nyt muuttaa toimintatapojaan.

Hampurilaisketju teettää nuorilla töitä ilman vessataukoja ja jopa palkatta – Oletko töissä toisessa yhtiössä? Millaisiin epäkohtiin olet törmännyt?

Oletko joutunut tekemään toistuvasti työvuoroja ilman taukoja? Oletko saanut potkut ilman syytä? Ovatko asiakkaat uhkailleet sinua? Teemme aiheesta juttua, johon kaipaamme apuasi.

Hesburgerin Salmela vastaa PAMin kritiikkiin: Emme syytä kenttäpäälliköitä tai henkilökuntaa, vaan ylin johto on vastuussa johtamisessa tehdyistä virheistä

PAMin puheenjohtaja kritisoi aiemmin, että pikaruokaketjussa erityisesti nuorien tietämättömyyttä työelämän pelisäännöistä on käytetty hyväksi. Hesburgerin Salmela sanoi Ylen A-studiossa maanantaina, että jos välijohto on toiminut väärin, se joutuu puhutteluun.

Heikki Salmela syytti välijohtoa ja koronaa Hesburgerista paljastuneista ongelmista – "Törkeä juttu, jos ei ymmärrä henkilöstön merkitystä"

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela vieraili Ylen A-studiossa maanantai-iltana. Hän selitti työntekijöiden huonoa kohtelua työvoimapulalla ja koronan tuomilla kotiinkuljetusratkaisuilla, jotka ovat stressanneet työntekijöitä. Hän lupasi selvittää asiat ja antaa tulokset julkisuuteen viikon kahden sisällä.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: nuoret kertovat karuista työoloistaan ja koulukyydistä voi tulla painajainen

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Mitä työntekijän pitää kestää? Hesburgerissa työskennelleet nuoret kertoivat kurjista oloista, valvova viranomainen kävi läpi pahimmat epäkohdat

Hesburgerin nykyiset ja entiset työntekijät kertoivat Ylelle tehneensä töitä palkatta ja pitkiä työpäiviä ilman taukoja. Kysyimme valvovalta viranomaiselta kommentit työntekijöiden kuvaamiin tilanteisiin.

Hesburgerin työntekijät kertoivat karuista työoloista, eikä perustaja Heikki Salmela ollut uskoa väitteitä – mieli muuttui, ja nyt alkaa selvitystyö

Heikki Salmela ei ollut aluksi uskoa esiin tulleita väitteitä työntekijöiden huonoista työoloista. Hän on kuitenkin joutunut muuttamaan käsitystään kohun edetessä. Tilanne otetaan hänen mukaansa vakavasti ja selvitystyö on jo käynnissä.

Hampurilaisketjun karut työolot nousivat esiin, ja nyt niitä kommentoi ammattiliitto: "Tämä sotii täysin Hesburgerin vastuullisuuskampanjaa vastaan"

Kaksitoista Hesburgerin nykyistä ja entistä työntekijää kertoi Ylelle pikaruokaketjun henkilöstön huonosta kohtelusta. Palvelualojen ammattiliiton sopimusasiantuntija Raimo Hoikkalan mukaan Hesburgerin olisi hyvä pohtia omaa toimintakulttuuriaan ja korjata esiin tulleita epäkohtia.

Jasmin Ristolainen ja 11 muuta nuorta kertovat karuista työoloista Hesessä – hampurilaisketjun mukaan joskus ei ole pidetty taukoja

Ylelle puhuneille Hesburgerin nykyisille ja entisille työntekijöille ensimmäinen kosketus työelämään on ollut karu – työ pikaruokaravintolassa on sisältänyt kyyneleitä, huutamista ja työuupumusta.

Mahdollisia korona-altistumisia useissa eri paikoissa Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronatartunnalle on voinut altistua Janakkalassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Torstaina uusia tartuntoja todettiin 16.

Torirakennuksen purkutyöt alkoivat: Pori-Seuran puheenjohtaja kertoo Satapaskaan liittyvistä haju- ja makumuistoista

Porin torirakennuksen purkutyöt ovat käynnistyneet tänään. Rakennuksella on keskeinen rooli monen porilaisen muistoissa.

Kahdeksan uutta koronatartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä – Rovaniemellä on voinut altistua Hesburgerissa

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirin alueella on varmistunut 8 uutta koronatartuntaa. Rovaniemen Sampokeskuksen Hesburgerissa on voinut altistua koronavirukselle.

Torniossa on tullut tietoon perjantain toinen koronatartunta ja joukkoaltistuminen koronavirukselle: altistua on voinut useassa kaupassa pitkin viikkoa

Torniossa on voinut altistua koronavirukselle Prismassa maanantaina, K-Market Timpantorilla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina sekä keskiviikkona Rajalla kauppakeskuksen City-Marketissa ja Hesburgerissa.

Kainuussa on todettu neljä uutta koronatartuntaa – kaikki altistuneet eivät ole tiedossa

Kajaanilaisissa tapauksissa on kyse laajasta altistumisesta, jossa osallisena on useita kajaanilaisia, sotkamolaisia sekä ulkopaikkakuntalaisia. Kaikki altistuneet eivät ole vielä tiedossa, tällä hetkellä karanteenin on määrätty 23 henkilöä.

Osuuskauppa Keskimaa tarjoaa ravintolaväelleen työtä kaupoista – nämä ravintolat Keskimaa sulkee kolmeksi viikoksi

Keskimaa aikoo sulkea osan ravintoloistaan kolmen viikon koronasulun ajaksi kokonaan.

Keskustorin Hesburgerissa Tampereella paloi torstai-iltana

Hampurilaispaikka on jouduttu sulkemaan toistaiseksi. Syttymissyy näyttää olevan sähkövika.

Jämsässä yksi pikaruokaravintola on suljettu koronavarotoimena

Keskisuomalaisen mukaan ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle 30.-31. tammikuuta.

Olitko näissä ravintoloissa Kolarissa? Olet voinut altistua koronavirukselle

Kolarissa on viime viikosta lähtien todettu useita koronavirustartuntoja.

Kuopion Sokoksen ravintoloihin gourmet kebabia ja sushia – uusia asiakaspaikkoja yli 120

Osuuskauppa Peeässä uudistaa Kuopion Sokoksen ravintolat talven aikana.

Uusia tartuntoja Lapissa: Viisi Rovaniemellä, kaksi Utsjoella, yksi Inarissa ja yksi Sodankylässä

Lähes kaikki uusien tartuntojen lähteistä on jäljittäjien tiedossa.

Ruskaretkeltä lisää tartuntoja Etelä-Pohjanmaalla – Vaasassa tartunnan saanut liikkui ruokapaikoissa

Etelä-Pohjanmaalla todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa ja Vaasassa kaksi.

Vaasassa koronan joukkoaltistuminen opiskelijajuhlissa

Vaasan yliopiston kampuksella järjestetyssä opiskelijoiden vapaa-ajanjuhlassa ja myöhemmin kaupungin ravintoloissa parikymmentä ihmistä altistui koronavirukselle.

Pikaruoka-ala porskuttaa menemään ja kasvaa entisestään

Suurien suomalaisyritysten suunnitelmissa on avata kymmeniä uusia ravintoloita lähivuosina.

"Nämä ovat meidän ylioppilasjuhlamme", totesi Eiranrannassa juhliva ylioppilas – Yle seurasi päättäjäisten juhlintaa Helsingissä

Valmistumista ja koulujen loppua juhlittiin poikkeusoloissa, mutta pandemia tuntui viikonloppuna vain haalealta muistolta.

PKO avaa ravintoloitaan vaiheittain

Joensuussa ravintoloista avaavat maanantaina ensimmäisenä ovensa Amarillo, Fafa’s, Sokoksen Hesburger, Takatasku ja Prisman ravintolat.

Kotipizzan toimitusjohtaja: Koronakriisi voi muuttaa kuluttajakäyttäytymistä pysyvästi – 30 000 uutta verkkoasiakasta parissa viikossa

Ravintolat hakevat helpotusta koronakriisin aiheuttamaan myynnin laskuun noutomyynnistä, mutta kokonaismyynti laskee silti.

Eepee sopeuttaa toimintojaan koronavirusepidemian vuoksi - poikkeusaukioloajat voimaan koko kevääksi

ABC-liikennemyymälöitä suljetaan, ravintoloihin poikkeusaukioloaikoja - bensaa saa automaateista edelleen.

Osuuskauppa Keskimaa kaavailee pikaruokapaikan sulkemista Jyväskylän Matkakeskuksesta

Hesburger Matkakeskuksen toiminta on ollut Keskimaan mukaan jo vuosien ajan tappiollista.

Viherherätyksen kokenut hampurilaiskeisari Heikki Salmela uskoo, että kasviproteiini on tulevaisuuden pihvi – "Saattaa kuulostaa viherpesulta"

Hesburger-yrittäjä panostaa nyt ympäristöasioihin ja vakuuttaa epäilijöille muutoksen olevan todellinen.

Neulojen löytyminen hampurilaisateriasta jää mysteeriksi – poliisi keskeytti tutkinnan, koska tekijästä on epäselvyyttä

Poliisi pitää epätodennäköisenä, että neulat olisivat päätyneet ateriaan ennen myyntitapahtumaa.

Man suspected of sticking nails into protein bars

The incident in a Helsinki grocery store was captured on security camera.

Police asked to investigate reports of needles in French fries

Hamburger chain Hesburger has asked police to find out who, if anyone, put needles inside its French fries in Lahti.

Perhe kertoo Iltalehdelle, että ranskalaisissa oli neuloja – hampurilaisravintola teki tapauksesta tutkintapyynnön poliisille

Hesburgerin selvitysten perusteella näyttää, siltä että neulat olisivat päätyneet Lahdessa tuotteeseen vasta myyntitapahtuman jälkeen.

Hesburgerin myynti kasvoi 7 prosenttia – pikaruokaketju jatkaa ulkomaiden valloitusta

Hesburger aikoo panostaa jatkossa sekä tuotekehitykseen että ulkomaiden laajentumiseen.

Hampurilaisravintolan grilli syttyi palamaan Jyväskylässä

Palokan Hesburgerin henkilökunta aloitti alkusammutuksen ja tyhjensi ravintolan asiakkaista.

Hampurilaisketju Hesburger luopuu muovipilleistä ensi vuonna

Hampurilaisketju Hesburger lopettaa kokonaan muovisten juomapillien käytön Suomessa. 

Auranlaakson ABC sulkee ovensa

Auranlaakson liiketoiminta keskittyy jatkossa autopesuun sekä polttonesteen myyntiin.

McDonald´s korvaa muoviset pillit paperisilla Britanniassa ja Irlannissa – Suomessa katsotaan ensin, miten uudistus toimii isommilla markkinoilla

Suomessa muutkin hampurilaisketjut lupaavat korvaajaa muovipillille, mutta tarkkaa ajankohtaa ei osata vielä kertoa.

Lillukanvarsia, sanoo Hesburger-mies mehupillin kieltämisestä – Heikki Salmela verottaisi raskaasti kaikkea saastuttavaa

Hampurilaisketju Hesburgerin perustaja Heikki Salmela haluaisi lopettaa työn ja yrittämisen verotuksen. Ympäristöveron hän ulottaisi kaikkiin ympäristöä kuormittaviin raaka-aineisiin.

Arttu Wiskarin Gyproc-levyistä tuli huomautus, Jukka-Pojan Cumulus-yhteistyö jäi huomaamatta – Tuotesijoittelu rehottaa populaarimusiikissa, mutta mitä siitä seuraa?

Turkulaisopiskelija teki tutkimuksen tuotesijoittelusta suomalaisessa popmusiikissa. Tulos oli yllättävä: tuotesijoittelu, jopa mainonta, on uinut monen artistin musiikkiin, mutta vain harva myöntää sen. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

All Points North Podcast #10: Licia Prehn on disabilities, Ville Seuri on political tremors and Finland's favourite foods

This week's All Points North delves into the challenges faced by the visually-impaired, a politician who walked away from his party, the nation's favourite dishes.

Finnish fast food chain Hesburger opens outlet in Tehran, Iran

The company said that it has expansion plans in Iran and that it intends to open one or two new franchise outlets in the country each year.

Hampurilaisyhtiö Hesburger palkkasi mannekiinikseen kuuluisan kovanaaman: mainoksia tähdittää Chuck Norris

Toimintaelokuvista tunnettu yhdysvaltalaisnäyttelijä Chuck Norris esiintyy Hesburgerin mainoksissa kevään aikana. Norris vieraili kuvauksissa Helsingissä tiistaina.

Iso osa Matkuksen liikenneaseman palveluista menee tänään kiinni – "Pieni katkos tulee"

Matkuksen liikenneasemalta saa tiistaiaamusta alkaen vain bensaa tai lihaa. Muut toiminnot ovat kiinni, kunnes YIT löytää tiloihin uuden vuokralaisen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle