Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hesburger-kyltti.

Hampurilaisketju Hesburger avaa Ukrainassa sijaitsevat ravintolat uudelleen

Turkulaisen hampurilaisketjun mukaan avaamispäätös tehtiin Ukrainasta tulleiden toiveiden perusteella. Hesburgerin mukaan Kiovassa ihmiset haluavat elää mahdollisimman normaalisti sodasta huolimatta.

Hesburgerin tiski, jonka edessä kolme asiakasta ja takana kassatyöntekijä.

Hesburgerin piti sulkea kaikki ravintolat Venäjällä vappuun mennessä, mutta Moskovassa toiminta jatkuu yhä – katso kuvat

Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmelan mukaan tavaramerkkiä käytetään ketjun tahdon vastaisesti, jos ravintola Moskovassa jatkaa vielä toimintaansa.

Hesburgerin logo lasiseinässä.

Hampurilaisketju Hesburgerin ravintoloista valtaosa suljettu jo Venäjällä ja Valko-Venäjällä – loput sulkeutuvat viikonloppuna

Hesburger arvioi, että se tekee miljoonatappiot Venäjän liiketoimintojen lopettamisesta. Ketjun mukaan Hesburger-tavaramerkin käyttö on nyt kielletty Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Hesburgerin logo lasiseinässä.

Hesburger lisäsi työntekijöidensä taukojen määrää MOT:n jutun seurauksena

Hesburger oli aiemmin tulkinnut alan työehtosopimusta niin, että työntekijöille ei tarvitse antaa lyhyitä kahvitaukoja. Käytäntö muuttui Ylen MOT-toimituksen yhteydenoton jälkeen.

Värillisellä taustalla koiran luu, puraistu hampurilainen ja Espresso Housen pahvinen kahvikuppi.

MOT:n avustaja pestautui Hesburgerille töihin, tutut ongelmat paljastuivat heti – selvitimme, paranivatko työpaikkojen olot julkisen keskustelun jälkeen

MOT haastatteli kymmeniä työntekijöitä Hesburgerista, Mustista ja Mirristä, Change Lingeriestä ja Espresso Housesta. Selvityksessä ilmeni hidasta kehitystä julkisuudessa esillä olon jälkeen, mutta myös uusia ongelmia.

Skylt med texten "Hesburger"

Hesburger pledges to close all Russian outlets during April

The Finnish fast food firm has faced criticism for what some have characterised as a slow withdrawal.

Skylt med texten "Hesburger"

Hesburger sulkee ravintolansa Venäjällä loppukuusta – Ukrainassa olevat ravintolat pysyvät kiinni

Hesburger ilmoitti viime kuussa sulkevansa ravintolansa Venäjällä. Yhtiön mukaan sulkemista oat hidastaneet juridiset seikat.

Hesburger-kyltti.

Hesburger sulkee kaikki ravintolansa Venäjällä ja Valko-Venäjällä "mahdollisimman pian"

Hesburgerin toimitusjohtajan mukaan ravintoloiden sulkeminen on ollut hidasta muun muassa henkilökunnan turvallisuuteen liittyvien syiden vuoksi.

Porin torin uusi rakennus.

SK: Porin uusi torirakennus valmistuu jo vapuksi

Aiemmin on arvioitu, että torirakennus avattaisiin kesällä. Torirakennuksen rakennuttaa Hesburgerin kiinteistöyhtiö.

Hesburger-kyltti.

Hesburgerilla on Ukrainassa seitsemän ravintolaa – toimitusjohtaja Kari Salmela: "Seuraamme tilannetta ja teemme tarvittavia päätöksiä"

Toistaiseksi Ukrainan tilanne ei vaikuta Hesburgerin toimintaan juuri mitenkään, toimitusjohtaja sanoo. Hän on säännöllisesti yhteydessä Ukrainaan, jotta kuulee, mitä paikalliset ajattelevat.

Hesburgerin työntekijä kassalla.

Finnish fast food giant Hesburger reports pre-Covid sales levels

Having expanded beyond serving customers face-to-face, the company noted that nearly half of last year's sales came from non-traditional orders, such as ones placed online.

Hesburger Kampissa Helsingissä

Hampurilaisketju Hesburgerin myynti kasvoi koronapandemiaa edeltäneelle tasolle – työoloista syntynyt kohu toi uudistuksia

Hesburgerin ravintolamyynti Suomessa oli viime vuonna noin 234 miljoonaa euroa ja nousi vuodesta 2020 kahdeksan prosenttia. Koko ketjun myynti oli noin 360 miljoonaa euroa.

Kasvomaskiin ja vaaleansiniseen työpaitaan pukeutunut McDonald'sin esimiesharjoittelija Janita Koskenheimo.

McDonald's tarvitsee 80 työntekijää, vasta 50 on saatu – työ pikaruokaketjuissa ei ole enää nuorista niin houkutteleva: "Niihin liittyy stigma"

Seinäjoella Etelä-Pohjanmaalla ei löydy tekijöitä ketjujen kymmeniin avoimiin työpaikkoihin. Pikaruokaketjuista saa työkokemusta, mutta kytkintä nostetaan heti, kun uusi työpaikka löytyy. Hesburger-kohu ei alaa auttanut.

Kaupan kassa, K-market Tammisto.

Young employees of fast food chains, service stations face threats of murder, violence, rape

An Yle investigation has found that many young employees are left alone on evening and night shifts and have to deal with drunk customers, sexual harassment or emergency situations.

Kaupan kassa, K-market Tammisto.

"Minut on uhattu tappaa, pahoinpidellä ja raiskata töissä" – yksin iltaisin ja öisin työskentelevät nuoret kertovat uhkaavista tilanteista palvelualalla

Palvelualan työntekijöistä yli puolet kokee väkivaltaa ja sen uhkaa töissä, ja kaikista tukalin tilanne on alle 25-vuotiailla. Nuoria työllistävät suuret ketjut eivät osaa vastata, kuinka paljon juuri nuoret työskentelevät yksin ilta- ja yövuoroissa.

Vilma Ignatius.

Nuoret raatavat pitkiä työpäiviä nälissään ja kuuntelevat pikkupomojen huutoa palvelualalla – yli 300 nuorta kertoi Ylelle kokemuksistaan

Jopa alaikäiset nuoret tekevät ylipitkiä päiviä ja palkattomia ylitöitä huutavien pikkupomojen alaisuudessa. Moni joutuu paniikkiin jouduttuaan töihin ilman kunnon opastusta. Nuoret kertovat, että kohtuuttomat vaatimukset uuvuttavat nuoria työntekijöitä tunnetuissa yrityksissä – muissakin kuin vain Hesburgerissa.

Hesburger Kampissa Helsingissä

Työolojensa takia kohussa ryvettynyt Hesburger aloittaa tällä viikolla toimenpiteet – "Työntekijöiden kuunteleminen on jäänyt taka-alalle"

Elokuussa alkaneessa kohussa pikaruokaketjun työoloja kuvattiin kurjiksi. Sen jälkeen yhtiö aloitti selvitystyön ja aikoo nyt muuttaa toimintatapojaan.

Hampurilainen

Hampurilaisketju teettää nuorilla töitä ilman vessataukoja ja jopa palkatta – Oletko töissä toisessa yhtiössä? Millaisiin epäkohtiin olet törmännyt?

Oletko joutunut tekemään toistuvasti työvuoroja ilman taukoja? Oletko saanut potkut ilman syytä? Ovatko asiakkaat uhkailleet sinua? Teemme aiheesta juttua, johon kaipaamme apuasi.

Heikki Salmela, Hesburger hallituksen puheenjohtaja.

Hesburgerin Salmela vastaa PAMin kritiikkiin: Emme syytä kenttäpäälliköitä tai henkilökuntaa, vaan ylin johto on vastuussa johtamisessa tehdyistä virheistä

PAMin puheenjohtaja kritisoi aiemmin, että pikaruokaketjussa erityisesti nuorien tietämättömyyttä työelämän pelisäännöistä on käytetty hyväksi. Hesburgerin Salmela sanoi Ylen A-studiossa maanantaina, että jos välijohto on toiminut väärin, se joutuu puhutteluun.

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela.

Hesburger founder blames middle management, Covid crisis for staff dissatisfaction

Current and former employees of the nationwide fast-food chain have complained of chronic under-staffing problems.

Hesburgerin Heikki Salmela kehottaa työntekijöitä antamaan palautetta

Heikki Salmela syytti välijohtoa ja koronaa Hesburgerista paljastuneista ongelmista – "Törkeä juttu, jos ei ymmärrä henkilöstön merkitystä"

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela vieraili Ylen A-studiossa maanantai-iltana. Hän selitti työntekijöiden huonoa kohtelua työvoimapulalla ja koronan tuomilla kotiinkuljetusratkaisuilla, jotka ovat stressanneet työntekijöitä. Hän lupasi selvittää asiat ja antaa tulokset julkisuuteen viikon kahden sisällä.

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: nuoret kertovat karuista työoloistaan ja koulukyydistä voi tulla painajainen

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

takeaway pussi

Mitä työntekijän pitää kestää? Hesburgerissa työskennelleet nuoret kertoivat kurjista oloista, valvova viranomainen kävi läpi pahimmat epäkohdat

Hesburgerin nykyiset ja entiset työntekijät kertoivat Ylelle tehneensä töitä palkatta ja pitkiä työpäiviä ilman taukoja. Kysyimme valvovalta viranomaiselta kommentit työntekijöiden kuvaamiin tilanteisiin.

Hesburgerin perustaja Heikki Salmela työolokohun keskellä: "Pahalle tuntuu"

Hesburgerin työntekijät kertoivat karuista työoloista, eikä perustaja Heikki Salmela ollut uskoa väitteitä – mieli muuttui, ja nyt alkaa selvitystyö

Heikki Salmela ei ollut aluksi uskoa esiin tulleita väitteitä työntekijöiden huonoista työoloista. Hän on kuitenkin joutunut muuttamaan käsitystään kohun edetessä. Tilanne otetaan hänen mukaansa vakavasti ja selvitystyö on jo käynnissä.

Jasmin Ristolainen

Hesburger employees criticise "intolerable" working conditions as union urges action

Current and former staff of the fast-food chain have told Yle of chronic under-staffing problems and employees having to work long hours without breaks.

Lähikuva valmistuvasta hampurilaisesta Hesburgerin keittiössä.

Friday's papers: Afghan news, working life, and football defeat

Diversity has become an important theme in the workplace.

Hampurilainen

Hampurilaisketjun karut työolot nousivat esiin, ja nyt niitä kommentoi ammattiliitto: "Tämä sotii täysin Hesburgerin vastuullisuuskampanjaa vastaan"

Kaksitoista Hesburgerin nykyistä ja entistä työntekijää kertoi Ylelle pikaruokaketjun henkilöstön huonosta kohtelusta. Palvelualojen ammattiliiton sopimusasiantuntija Raimo Hoikkalan mukaan Hesburgerin olisi hyvä pohtia omaa toimintakulttuuriaan ja korjata esiin tulleita epäkohtia.

Jasmin Ristolainen

Jasmin Ristolainen ja 11 muuta nuorta kertovat karuista työoloista Hesessä – hampurilaisketjun mukaan joskus ei ole pidetty taukoja

Ylelle puhuneille Hesburgerin nykyisille ja entisille työntekijöille ensimmäinen kosketus työelämään on ollut karu – työ pikaruokaravintolassa on sisältänyt kyyneleitä, huutamista ja työuupumusta.

Koronavilkkusovelluksen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta puhelimen näytöllä.

Mahdollisia korona-altistumisia useissa eri paikoissa Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronatartunnalle on voinut altistua Janakkalassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Torstaina uusia tartuntoja todettiin 16.

Ville Hammarberg

Torirakennuksen purkutyöt alkoivat: Pori-Seuran puheenjohtaja kertoo Satapaskaan liittyvistä haju- ja makumuistoista

Porin torirakennuksen purkutyöt ovat käynnistyneet tänään. Rakennuksella on keskeinen rooli monen porilaisen muistoissa.

Terveystalon testauspisteellä koronatestiin jonotetaan seisten.

Kahdeksan uutta koronatartuntaa Lapin sairaanhoitopiirissä – Rovaniemellä on voinut altistua Hesburgerissa

Viikonlopun aikana Lapin sairaanhoitopiirin alueella on varmistunut 8 uutta koronatartuntaa. Rovaniemen Sampokeskuksen Hesburgerissa on voinut altistua koronavirukselle.

Rajalla Kauppakeskus Torniossa

Torniossa on tullut tietoon perjantain toinen koronatartunta ja joukkoaltistuminen koronavirukselle: altistua on voinut useassa kaupassa pitkin viikkoa

Torniossa on voinut altistua koronavirukselle Prismassa maanantaina, K-Market Timpantorilla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina sekä keskiviikkona Rajalla kauppakeskuksen City-Marketissa ja Hesburgerissa.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kainuussa on todettu neljä uutta koronatartuntaa – kaikki altistuneet eivät ole tiedossa

Kajaanilaisissa tapauksissa on kyse laajasta altistumisesta, jossa osallisena on useita kajaanilaisia, sotkamolaisia sekä ulkopaikkakuntalaisia. Kaikki altistuneet eivät ole vielä tiedossa, tällä hetkellä karanteenin on määrätty 23 henkilöä.

S-etukorttia näytetäänkassalla.

Osuuskauppa Keskimaa tarjoaa ravintolaväelleen työtä kaupoista – nämä ravintolat Keskimaa sulkee kolmeksi viikoksi

Keskimaa aikoo sulkea osan ravintoloistaan kolmen viikon koronasulun ajaksi kokonaan.

käry hesburgerilla

Keskustorin Hesburgerissa Tampereella paloi torstai-iltana

Hampurilaispaikka on jouduttu sulkemaan toistaiseksi. Syttymissyy näyttää olevan sähkövika.

Lähikuva valmistuvasta hampurilaisesta Hesburgerin keittiössä.

Jämsässä yksi pikaruokaravintola on suljettu koronavarotoimena

Keskisuomalaisen mukaan ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle 30.-31. tammikuuta.

Lähikuva valmistuvasta hampurilaisesta Hesburgerin keittiössä.

Olitko näissä ravintoloissa Kolarissa? Olet voinut altistua koronavirukselle

Kolarissa on viime viikosta lähtien todettu useita koronavirustartuntoja.

Kuopion Sokoksen käytävä jonka varrella ravintoloita

Kuopion Sokoksen ravintoloihin gourmet kebabia ja sushia – uusia asiakaspaikkoja yli 120

Osuuskauppa Peeässä uudistaa Kuopion Sokoksen ravintolat talven aikana.

Saaristokaupungin Lääkäriaseman liikutettava koronatestaus rekka

Uusia tartuntoja Lapissa: Viisi Rovaniemellä, kaksi Utsjoella, yksi Inarissa ja yksi Sodankylässä

Lähes kaikki uusien tartuntojen lähteistä on jäljittäjien tiedossa.

Seinäjoen terveyskeskuksen kiirevastaanoton ovesta on käynti pandemiapolille.

Ruskaretkeltä lisää tartuntoja Etelä-Pohjanmaalla – Vaasassa tartunnan saanut liikkui ruokapaikoissa

Etelä-Pohjanmaalla todettiin kuusi uutta koronavirustartuntaa ja Vaasassa kaksi.

Vasa universitet.

Vaasassa koronan joukkoaltistuminen opiskelijajuhlissa

Vaasan yliopiston kampuksella järjestetyssä opiskelijoiden vapaa-ajanjuhlassa ja myöhemmin kaupungin ravintoloissa parikymmentä ihmistä altistui koronavirukselle.

SM-liigan katsomot täytetään arviolta 40–60 prosenttiin kapasiteetista. Kuva SaiPan kotihallista Lappeenrannasta.

Wednesday's papers: Restaurant reaction and hardship for hockey

Bars and restaurants will from October have restricted opening hours in Finland.

Ranskanperunat

Finland's appetite for fast food grows during Covid-19 spring

Major local fast food companies all say they are looking for more growth in the next few years.

Ranskanperunat

Pikaruoka-ala porskuttaa menemään ja kasvaa entisestään

Suurien suomalaisyritysten suunnitelmissa on avata kymmeniä uusia ravintoloita lähivuosina.

Koulujen päättäjäiset

"Nämä ovat meidän ylioppilasjuhlamme", totesi Eiranrannassa juhliva ylioppilas – Yle seurasi päättäjäisten juhlintaa Helsingissä

Valmistumista ja koulujen loppua juhlittiin poikkeusoloissa, mutta pandemia tuntui viikonloppuna vain haalealta muistolta.

Ravintola Aittaranta Joensuun Penttilänrannassa.

PKO avaa ravintoloitaan vaiheittain

Joensuussa ravintoloista avaavat maanantaina ensimmäisenä ovensa Amarillo, Fafa’s, Sokoksen Hesburger, Takatasku ja Prisman ravintolat.

Salamipizzaa.

Kotipizzan toimitusjohtaja: Koronakriisi voi muuttaa kuluttajakäyttäytymistä pysyvästi – 30 000 uutta verkkoasiakasta parissa viikossa

Ravintolat hakevat helpotusta koronakriisin aiheuttamaan myynnin laskuun noutomyynnistä, mutta kokonaismyynti laskee silti.

ABC-skylt.

Eepee sopeuttaa toimintojaan koronavirusepidemian vuoksi - poikkeusaukioloajat voimaan koko kevääksi

ABC-liikennemyymälöitä suljetaan, ravintoloihin poikkeusaukioloaikoja - bensaa saa automaateista edelleen.

Hesburgerin tuotepusseja.

Osuuskauppa Keskimaa kaavailee pikaruokapaikan sulkemista Jyväskylän Matkakeskuksesta

Hesburger Matkakeskuksen toiminta on ollut Keskimaan mukaan jo vuosien ajan tappiollista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle