Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja kaipaa lisää kuntien yhteistyötä

Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja Niina-Pautola Mol aloitti työnsä vajaat kaksi kuukautta sitten. Aluksi hän kävi läpi kaikki päijäthämäläiset kunnat ja kuunteli, missä kunnat tulevaisuudessa kaipaavat maakuntaliiton apua.

Kaksi rekkaa suistui tieltä liukkaassa kelissä Hartolassa – liikennehäiriö jatkuu pitkin aamupäivää valtatie 4:llä

Rekoista toinen ajautui liukkauden vuoksi osin vastaantulijan kaistalle, jolloin vastaan tullut rekka joutui väistämään sitä. Molemmat rekat luisuivat tieltä ja päätyivät kyljelleen.

Koronanyrkki joutuu puntaroimaan rajoituksia Päijät-Hämeessä, vaikka yleinen suuntaus on toinen – "Olemme olleet liian lähellä toisiamme"

Esimerkiksi ravintolarajoitukset purettiin alueella valtioneuvoston päätöksellä samana päivänä, kun hyvinvointiyhtymä totesi Lahden koronatilanteen pahentuneen leviämisvaiheeseen.

Hämeenlinna ja Lahti uusiin asukasennätyksiin – Hämeen maakunnissa väki vähenee

Tilastokeskuksen ennakkoluvut kertovat, että väestö Kanta-ja Päijät-Hämeessä keskittyy suuriin keskuksiin.

Hartolan uudeksi kunnanjohtajaksi Jarkko Seppälä

Hartola saa varsinkin talousasioihin perehtyneen johtajan, joka haluaa olla korvat auki kuntalaisten suuntaan. Seppälä aloittanee uudessa pestissään joulukuussa.

VT4:llä louhintatöitä, aiheuttavat lyhyitä pysähdyksiä noin kuukauden ajan

Vt 4 Hartola-Oravakivensalmi- hankkeessa tehdään syksyn ja talven aikana louhintatöiden ohella muun muassa johto- ja laitesiirtoja ja valaistustöitä, rakennetaan pohjavedensuojausta sekä parannetaan Hartolan kohdan liittymiä.

Kela-taksien välitys kahdelle yritykselle Päijät-Hämeessä

Aiemmin palvelua on tarjonnut yksi yritys. Tavoitteena on, että firmat kilpailisivat Kelan korvaamista kyydeistä keskenään niin, että palvelun laatu kasvaa.

Väylävirasto harkitsee vanhan nelostien pätkän säästämistä Hartolassa

Vanha tie on ollut tarkoitus purkaa, kun uusi tie valmistuu Hartolan ja Joutsan välille. Nyt sen säästämistä rinnakkaistieksi pohditaan samalla, kun risteyssuunnitelmia päivitetään.

Päijät-Soten alueen asukkailla mahdollisuus aikaistaa toista koronarokotusta

Varatuista rokoteajoista pyritään pitämään kiinni, mutta tarvittaessa tehosterokotteen voi käydä ottamassa suunniteltua aiemmin.

Nelostien työmaalla Hartolassa lörähti öljyä maahan – Väylävirasto: pohjavedelle ei vaaraa

Kevytöljyä valui maahan, kun polttoainesäiliötä tankattiin. Alla oli kuitenkin pohjavesisuojaus.

Hartolassa vaalivoittajat keskusta ja kokoomus jakoivat tärkeimmät paikat – valtuustoa johtaa jatkossakin Jeremias Sankari

Hartolan kunnanvaltuuston puheenjohtajuus menee keskustalle, joka onnistui säilyttämään paikkansa suurimpana puolueena. Vaaleissa kakkoseksi tullut kokoomus saa kunnanhallituksen puheenjohtajuuden.

Yläkoululaisten rokotusajanvaraus auki maanantaina – rokotukset keskitetään kouluterveydenhuoltoon

Hallitus päätti ulottaa koronarokotusohjelman perusterveisiin 12–15-vuotiaisiin. Päijät-Hämeessä nuorten rokotukset käynnistetään ensi viikolla.

Hartolassa päästy sopuun vallanjaosta, nimet julki ensi viikolla

Hartolassa eivät kuntavaalit suuresti muuttaneet voimasuhteita, johdossa jatkavat yhä keskusta ja kokoomus, jotka myös jakavat tärkeimmät paikat keskenään.

Käräjäoikeus määräsi polttomurhasta syytetyn mielentilatutkimukseen – yksi ihminen kuoli maaliskuisessa tulipalossa Hartolassa

Vastaaja pyysi itse mielentilatutkimukseen määräämistä, jos käräjäoikeus katsoisi hänen menetelleen syytteessä kuvatulla tavalla.

Työttömien työnhakijoiden määrä väheni kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa

Sekä työttömyys- että työllisyystilanne paranivat koko maakunnan alueella.

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärien rajoittamista aiotaan jatkaa Lahdessa elokuun puoliväliin

Alueellinen koronayhteistyöryhmä toivoo, että tapahtumajärjestäjät keräisivät väliaikaiselle listalle osallistujien nimet ja yhteystiedot, jotta tartunnanjäljitys helpottuisi.

Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta ja tuhotyöstä – miehen hengen vaatinut Hartolan rivitalopalo alkoi asunnon olohuoneesta

Syyttäjän mukaan syytetty valeli palavaa nestettä olohuoneeseen ja sytytti rivitaloasunnon tuleen. Todistajan hätäpuhelun mukaan mies kertoi "sytyttäneensä sen sohvan". 28-vuotias epäilty mies kiistää syytteet ja sanoo, että palo on voinut aiheutua esimerkiksi pontikkapannun räjähdyksestä.

12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset pääsevät Päijät-Hämeessä koronarokotuksiin jo heinäkuun alkupuolella

Koska koronarokotuksiin hakeudutaan aiempaa vähemmän, nuorimpien rokotukset voidaan käynnistää arvioitua aiemmin.

Ukkosmyrsky Aatu oli niin raju, että sähköverkkoa korjataan edelleen Sysmässä ja Hartolassa

Juhannusviikon rajuin ukkosmyrsky aiheutti miljoonavahingot. Elenia pahoittelee sähkökatkojen venymistä ja lupaa maakaapeloinnin jatkuvan.

Ravintolarajoitukset poistuvat Päijät-Hämeessä

Ravintolat saavat olla auki normaalisti myös Lahdessa, Kärkölässä ja Orimattilassa, vaikka niissä on edelleen tiukemmat kokoontumisrajoitukset.

Niina Pautola-Mol on Päijät-Hämeen uusi maakuntajohtaja

Maakuntavaltuusto päätti valinnasta maanantaina.

Akuutti24:ssä ruuhkaa – vuodeosastolle pääsyä voi joutua odottamaan vuorokauden

Potilaita on tullut tavallista enemmän Akuutti24:ään. Vuodeosastoilla tilaa taas on tavallista vähemmän, koska työvoimaa ei ole tarpeeksi saatavilla ja kesälomasesonkikin on alkanut.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän johtaja: sote-malli antaa hyvät mahdollisuudet parempiin, tasavertaisiin palveluihin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän toimitusjohtaja Marina Erholan mukaan Päijät-Hämeessä päästään sote-uudistuksen hallinnollisessa toteuttamisessa vähemmällä kuin monilla muilla alueilla.

Päijät-Häme palaa kiihtymisvaiheeseen: useita koronarajoituksia puretaan

Koronayhteistyöryhmän mukaan alueen tautitilanne on edennyt niin suotuisasti, että on mahdollista ottaa käyttöön kevyemmät rajoitukset. Yksi suurimmista muutoksista on kokoontumisrajoitusten poistuminen.

Keskusta ja kokoomus jatkavat Hartolan suurimpina puolueina – kristillisdemokraattien kannatus nousi eniten

Hartolassa kristillisdemokraatit nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti lisäpaikan valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Kokoomus oli suurin laskija yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaaleja Päijät-Hämeessä hetki hetkeltä: taistelu maakunnan herruudesta päättyi kokoomuksen niukkaan voittoon demareista

Kokoomus sai Päijät-Hämeessä lopulta kuusi ääntä enemmän kuin SDP, mutta puolueet menettivät kannatustaan. Voittaja on perussuomalaiset, joka kasvatti kannatustaan. Yle seurasi kuntavaalien tuloksen kehittymistä Päijät-Hämeen kunnissa hetki hetkeltä.

Kuntavaalien ennakkoäänestys päättyi – Päijät-Hämeessä into kasvoi edellisistä kuntavaaleista

Kuntavaalien ennakkoäänestysaikaa riitti poikkeuksellisesti kahden viikon ajan koronaepidemian vuoksi. Äänensä ehtii antaa vielä vaalipäivänä 13. kesäkuuta.

Myös vilukissat uskaltautuvat heittämään talviturkkinsa

Aurinkoiset ja heikkotuuliset päivät ovat lämmittäneet pintavesiä jo kelpo lukemiin.

Hämeen kuntien hiilinielut ja -varastot kartoitettiin

Hiilinielut ovat suhteellisesti suuria pienissä maaseutukunnissa. Hiilivarastot ovat taas suurimmillaan siellä, missä on paljon soita.

Nelostien remontti nosti maan alta runsaasti muinaishistoriaa: video näyttää, mitä kivikautisia esineitä arkeologit ovat löytäneet

Kaivauksia tehdään kahdessa pääkohteessa Nelostien uudella osuudella. Tutkittavat alueet ovat olleet esihistoriallisia kulkemisen solmukohtia. Uusi nelostien linjaus ja perusparannus valmistuu syksyyn 2023 mennessä.

Hartola ennakkoäänestää nyt – säilyvätkö maakunnan reuna-alueen kunnan palvelut?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Hartolassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Koronayhteistyöryhmän suositus Päijät-Hämeessä: ulkotiloissa enintään 50 ihmistä koolle, sisällä 10

Ulkona järjestettävien yleisötilaisuuksien suurinta sallittua kokoa kasvatetaan STM:n linjan mukaisesti.

Lahden palautuslyönti tehosi: nuorten maksuton ehkäisy uudelleen valmisteluun

Lahti teki Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän yhtymäkokouksessa esityksen, joka vie alle 25-vuotiaiden maksuttoman ehkäisyn vieläkin uudelleen harkittavaksi.

Koronarokotetta pian tarjolla kolmekymppisille – Päijät-Sote suosittaa omaa terveysasemaa, mutta piikin saa Triossakin

Nelikymppiset ovat ottaneet muita ikäryhmiä harvemmin koronarokotteen, minkä vuoksi seuraavan ikäryhmän vuoro tuleekin jo nyt.

Ennakkoäänestys käynnistyi Päijät-Hämeessä pääosin perinteisellä mallilla – Lahdessa drive-in-piste karanteeniin asetetuille

Suuri osa ennakkoäänestyspaikoista on kirjastoissa, kauppakeskuksissa ja kirjastoautoissa.

Päijäthämäläiset joutuvat odottamaan sähköistä koronarokotetodistusta – tietoja korjattava ennen siirtoa Omakantaan

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä arvioi, että kakkosrokotteen saaneiden rokotustodistukset saadaan Omakantaan kesäkuun alkupuolella.

Päijät-Soten alueelle vielä 9 000 kappaleen lisäerä koronarokotetta

Lisärokotetta saadaan, koska alueen ilmaantuvuusluku on ollut yli 100 viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Koronatartuntoja nyt keskussairaalan vuodeosastoilla ja Jalmarissa – joka viides koronatartunta Päijät-Hämeessä todetaan kolmekymppisellä

Kaksi vuodeosastoa on suljettu niin, ettei uusia potilaita oteta sisään. Tehohoitopaikkoja on lisätty ja vain kiireelliset leikkaukset tehdään. Tartuntojen painopiste on siirtynyt lapsista 30–39-vuotiaisiin.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sisätautiosastolla koronatartuntoja – uusia potilaita ei oteta yli viikkoon

Noin 40 potilasta ja yli 10 työntekijää on asetettu karanteeniin. Siirrettävissä olevat leikkaukset tehdään, kun tilanne on taas normaali.

Merja Olenius jättää Hartolan kunnanjohtajan paikan

Uuden kunnanjohtajan haku alkaa näillä näkymin kesäkuussa.

Sitoutumattomia ehdokkaita ennätysmäärä Päijät-Hämeessä – liikkeitä yhdistää vahva ja itsevaltainen johtaja, sanoo tohtori

Sitoutumattomat ehdokkaat kertovat ajattelevansa itsenäisesti ja omilla aivoillaan. Usein liikkeet syntyvät yhden ihmisen ympärille. Yksilökeskeinen ilmapiiri nostaa sitoutumattomia liikkeitä, arvioi yhteiskuntatieteen tohtori.

Päijät-Hämeen keskussairaalan koronatestipiste on ruuhkautunut ajoittain – odotusajat venyneet jopa yli tuntiin

Lapsiasiakkaiden määrän kasvu hidastaa näytteenottoa. Testiaikoja myös lisätään tarpeen mukaan, jotta ne eivät siirtyisi seuraavaan päivään.

Kokoontumisrajoituksia jatketaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella

Koronayhteistyöryhmä katsoo, että nyt voimassa olevia rajoituksia on jatkettava, koska koronatilanne ei ole enää parantunut Päijät-Hämeessä.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella yksi uusi koronakuolema

Sairaalahoidossa on viisi koronapotilasta, joista kaksi on teho-osastolla.

Hollolan sote-keskuksen ostopäätös kumoutuu – hallinto-oikeuden kanta vahvistaa valuvian Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän perussopimuksessa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on hävinnyt kiistan Hollolan sote-keskuksen hankinnasta. Perussopimus mahdollistaa tilanteet, joissa äänten enemmistö ei riitä päätöksentekoon.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä avasi koronarokotusten ajanvarauksen 65–69-vuotiaille – lisää aikoja tarjolle myös riskiryhmäläisille

Yhtymä tiedottaa myös, että Astra Zenecaa karttavat asiakkaat voivat halutessaan odottaa kesään.

Koronatartuntojen määrä laski viime viikolla yli kolmanneksella Päijät-Hämeessä

Tartunnanlähde oli selvillä 76 prosentissa tapauksista.

Nelostien parannusta pohjustavat arkeologiset kaivaukset alkoivat Hartolassa

Hartolan ja Joutsan välillä on paljon muinaismuistoja, jotka on tutkittava ennen kuin ne jäävät uuden tielinjauksen alle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle