Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tyhjillään seissyt funkishuoltamo Kokkolan keskustassa on myynnissä – Teboil luopuu tontista ja rakennuksesta

Suojelurakennuksen tontilla saattaa pian alkaa vihdoinkin tapahtua Kokkolassa. Vanhan huoltamorakennuksen ja tontin omistaja öljy-yhtiö Teboil on laittanut kiinteistön myyntiin tarjouskaupalla. Rakennus on seissyt käyttämättömänä vuosia.

Kokkolan seurakuntayhtymä myy seurakuntakodin – Koivuristille löytyi ostaja

Kokkolan seurakuntayhtymä luopuu ylimääräisiksi katsotuista kiinteistöistä. Se on kaupannut netissä Koivuhaassa sijaitsevaa seurakuntakoti Koivuristiä. Nyt kaupoista on saatu sovittua 150 000 euron hinnalla.

Pahvinpuristimessa syttyi tulipalo Kokkolan Prisman takana – työntekijöiden nopea alkusammutus taltutti palon

Pahvinpuristimessa kärähti Kokkolassa Prismantiellä. Palon syttymissyytä ei tiedetä.

Kieppi pääsee remonttihupustaan tällä viikolla – Kokkolan Luonnontieteellinen museo saa uuden peltikaton

Yli kaksi vuotta sitten pahoin palaneen valtakunnallisesti arvokkaan luonnontieteellisen museon korjaus etenee Kokkolassa. Tällä viikolla Kiepin uudisrakennuksesta poistetaan sääsuoja ja vesikaton rakentaminen alkaa.

Kaupunkikeskustan ja Kosilan alueen yhdistäminen etenee Kokkolassa – Kaupunki on ostamassa asemarakennuksen ja parkkialueen

Vuosia pohdittu Kokkolan asemanseudun kehittäminen pääsee vihdoin käytännön askeleen eteenpäin. Kokkola aikoo ostaa rautatieaseman alueelta parkkipaikan ja asemarakennuksen. Kaupat vievät eteenpäin alikulkutunnelin rakentamista raiteiden ali.

Keskipohjalaiset pääsevät taas uimaan, kirjastoon ja museoihin – Kokkola avaa toimintojaan koronasulun jälkeen

Reilun kolmen viikon sulun jälkeen aukenevat taas kirjastot, kaupungin kuntosalit ja uimahalli. Kirjastossa kävijämäärää ei rajoiteta, mutta muut paikat avautuvat erityisjärjestelyin.

Pelastuslaitos: Kokkolassa jäteasemalla syttyneessä suuressa tulipalossa ei enää leviämisvaaraa

Sammutustyöt kestävät koko yön, ja paloa sammuttamassa on yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä

Kuntavaalien kotiäänestyksen tarve on pysynyt ennallaan Kokkolassa – Määrän arvioidaan nousevan aiempien vaalien tasolle

Kotona voi äänestää, jos äänestäjän liikkumiskyky on rajoittunut. Kotiäänestykseen täytyy ilmoittautua tiistaina iltapäivä neljään mennessä.

Infektioylilääkäri vetoaa nuoriin: "Vielä ei aika juhlia joukolla koulujen päättäjäisiä" – Keski-Pohjanmaalla yritetään saada epidemia talttumaan ennen juhannusta

Nuorten pitäisi jaksaa välttää isoja juhlia tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna Keski-Pohjanmaalla. Vielä ei ole varaa höllätä, vaikka tartunnat onkin saatu selvään laskuun.

Kokkolan kaupungin talous koheni reippaasti alkuvuonna – koronatuet ja verotulojen kasvu apuna

Kokkolan alkuvuoden tulos on erittäin hyvä. Ylijäämää kertyi jopa 10 miljoonaa euroa, mikä on lähes puolet enemmän kuin viime vuoden tammi-huhtikuussa.

Tankarin majakkasaaren historialliset rakennukset ehostuvat Kokkolan edustalla

Valtio omistaa viisi 1800-luvun lopulla rakennettua rakennusta Tankarin majakkasaarella. Tänä kesänä ne kunnostetaan ja niistä yritetään poistaa aiemmin tehtyjen jopa haitallisten korjausten jäljet. Työt tehdään touko-elokuussa.

Vanha pelastusalus oli auttamassa turvaan höyrylaiva Park Victoryn merimiehiä jouluna 1947 – sitä entisöivälle Marko Säilynojalle laivan tarina on tärkeä: "Ihan hiljaiseksi vetää"

Kokkolalainen Säilynoja kunnostaa vanhaa Merikokko-alustaan. Museovirasto muistuttaa, että laivojenkin restaurointiin on saatavissa avustuksia. Avustuksia jaettaessa yksi tärkeä tekijä ovat tarinat, joita kunnostettaviin kohteisiin liittyy.

Mies pahoinpiteli työkaverinsa hengiltä ja veli sai tuomion pelastustoimen laiminlyönnistä – nyt oikeus pohtii, saiko veljen työsopimuksen purkaa

Mies korostaa, ettei oikeuden mukaan osallistunut pahoinpitelyyn ja katsoo menettäneensä työnsä veljensä teon vuoksi. Työnantajan mukaan työkaverin kuolemaan johtaneessa tapahtumassa mukanaolo on vienyt luottamuksen.

Sunnuntaina kahdeksan uutta tartuntaa Soitessa – Suurin osa tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla

Viikonlopun aikana Soiten alueella on todettu 15 uutta tartuntaa, joista 8 on varmistunut sunnuntaina. Vaikka valtaosa tapauksista on tavattu karanteenien sisällä, myös niiden ulkopuolelta löytyy edelleen koronaviruksen saaneita.

Himangan Kaarnakodissa on todettu koronavirustartunta

Himangan Kaarnakodissa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tehostetun palveluasumisen yksikössä asukkaat ja henkilökunta on rokotettu kahteen kertaan, joten heidän ei arvioida ainakaan saavan koronan vakavaa muotoa.

Pietarsaaren seudulle levinnyt koronaketju ei vaikuta Jaron ja VPS:n välisen ottelun järjestelyihin, myös vaasalaiset tervetulleita katsomoon

Sunnuntaina Ykkösen paikallisotteluun otetaan lehtereille noin 1500 katsojaa. Vaasa kuuluu samaan sairaanhoitopiiriin kuin Pietarsaari, joten vieraskannattajienkaan saapumista katsomoihin ei katsota pahalla.

Korona vaikuttaa liikennöintiin – Kokkolan kaupunkiliikenteen vuorot harvenevat

Kokkolan kaupunkiliikenteestä vastaava Pohjolan Matka on päättänyt harventaa Bysse-bussivuoroja koronatilanteen vuoksi. Muutos koskee kaupunkikeskustan vuoroja eli runkolinjaa. Käytössä on maanantaista lähtien yhdistelmäreittejä.

Koronaluvut jatkavat samaa tahtia, 11 uutta tapausta – Soite muistuttaa, että karanteenia pitää noudattaa

Soite on ilmoittanut 11 uudesta varmistuneesta koronatapauksesta. Kuluvan viikon tapaan suurin osa sairastuneista on ollut jo ennestään karanteenissa. Toisaalta myös selvittämättömiä tartuntoja on ilmennyt.

Ylioppilaiden yhteisjuhlat siirtyvät elokuulle Kokkolassa – Poikkeusjärjestely voimassa jo toista kertaa

Kevätlukukauden päättymistä juhlitaan Kokkolassa koronan varjossa. Ylioppilaat saavat todistuksensa kouluilla vähäeleisesti, eikä yhteisiä juhlia järjestetä nyt kesäkuun alussa. Myös perheiltä toivotaan malttia juhlimiseen.

Soitessa koronatartunnat ovat kolmatta päivää samalla tasolla – jälleen 11 uutta tartuntaa kirjattu

Vappuna ja vapun jälkeisellä viikolla ilmenneet tartuntaketjut poikivat edelleen uusia tapauksia. Myös torstaina Soite on kahden edellisen päivän tapaan kertonut, että uusia tartuntoja on alueella todettu 11. Tapaukset on todettu pääosin jo karanteenissa olleilla.

Lucina Hagmanin yläkoulussa epäillään altistumista koronalle Kokkolassa – kasiluokkalaisia ja opettajia karanteeniin

Kälviäläisen yläkoulun kahden 8-luokan oppilaat ja muutama opettaja on määrätty karanteeniin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi.

Soitessa on kirjattu eiliseen tapaan 11 uutta koronatartuntaa – Tartunnat on todettu enimmäkseen jo karanteenissa olleilla

Soiten alueella on keskiviikkona todettu 11 uutta tartuntaa. Sama lukumäärä ilmeni tiistaina. Uusia laajoja altistustilanteita ei ole löytynyt. Valtaosa tartunnoista on todettu jo karanteenissa valmiiksi olleilla ihmisillä.

Neova selvittää biostimulanttitehtaan perustamista Kokkolaan tai Seinäjoelle – turvepohjaisilla tuotteilla pyrittäisiin vientimarkkinoille

Neova eli entinen Vapo aloittaa esiselvityksen kahdella pohjalaispaikkakunnalla, vaikka muitakin vaihtoehtoja selvitetään vielä. Toteutuessaan tehdas olisi toiminnassa vuonna 2024. Neova arvioi, että biostimulanttituotteiden kysyntä on maailmalla kovassa kasvussa.

Korona on pakottanut koululaisia etäopetukseen valtaosassa keskipohjalaiskuntia – Lestijärvellä ja Halsualla etäilyltä säästytty

Keski-Pohjanmaalla voimallisesti jylläävä koronavirus on vienyt kouluja laajasti etäopetukseen. Kuitenkin Halsualla ja Lestijärvellä lähiopetus jatkuu toistaiseksi.

Kokkolan satama tekee taas alusennätyksen – Southern Harmony vie rautaoksidia maailmalle

Kokkolan sataman historian kaikkien aikojen suurin laiva saapuu tiistaina Kokkolaan hakemaan lannoitevalmistaja Yaran tuotteita. Myös viime vuonna satamassa vieraili capesize-luokan alus. Laivan lastaus vie syväsatmassa pari viikkoa.

Kokkolalaisten lähiliikuntapaikan kunnostus sai kunnon tukisumman – Roskarukalle nousee pian ulkokuntosali ja toiset kuntoportaat

Halkokarin lähirinteen eli Roskarukan kunnostaminen alkaa tänä vuonna. Ulkokuntosalin rakentamisen lisäksi myös skeittipaikka korjataan ja alueen turvallisuutta parannetaan uusimalla alueen valaistusta.

Virusmuunnos leviää Keski-Pohjanmaalla "kuin kulovalkea" – epidemian keskellä kärvistelevä Kannuksen kaupunki kehottaa jo hakemaan lapsille vapaata koulusta

THL päättää alueellisesti kohdennettavista rokotteista perjantaisin. Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaa täyttää kriteerit, joilla niitä saa. Maanantaina kerrottiin 23 uudesta koronavirustartunnasta.

Keski-Pohjanmaa jo lähellä koronan leviämisvaihetta – Intian varianttia todettu 6 tapausta, Kokkolan ryppäästä levinnyt 66 tartuntaa

Tällä viikolla Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 46 koronatartuntaa, joista kymmenen uutta raportoitiin perjantaina. Tartuntaketju on levinnyt pohjoiseen useisiin kuntiin, muun muassa Kalajoella, Nivalaan ja Ylivieskaan.

Kokkolan kaupunki vetoaa nuoriin yhä laajemmalle leviävässä koronatilanteessa – nyt suljetaan museot ja kirjastot

Kokkola sulkee lisää julkisia tilojaan pahentuneen tautitilanteen takia. Nyt kiinni menevät museot ja kirjastot koko toukokuuksi.

Keski-Pohjanmaan äkisti romahtanut koronatilanne pahenee: vappubrunssilta alkunsa saanut ketju aiheuttanut jo 56 tartuntaa

Kokkolalaisravintolasta liikkeelle lähtenyt tartuntaketju jatkaa leviämistään: kouluja on siirretty etäopetukseen ja sairaanhoitopiirin infektioyksikkö on pahasti ruuhkautunut.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne heikkenee nyt radikaalisti: vappubrunssin saldo yhteensä jo 41 tartuntaa – nyt sairastuvat nuoret aikuiset

Keskiviikkona Soiten alueella todettiin koko pandemian ajan tartuntaennätys päivässä eli 16 tartuntaa. Lääkärit toivovat nyt ihmisiltä malttia ja heidän pysyttelevän omissa oloissaan.

Kokkola selvittää kaupunginteatterin hallintomallia: pöydällä kolme vaihtoehtoa

Nykyinen kannatusyhdistyspohja on ollut käytössä vuodesta 1992. Tarkoituksena on pohtia plussia ja miinuksia yhdistyksen, osakeyhtiön ja kaupunkiorganisaatioon sulattamisen välillä.

Kokkola tukee rahallisesti akkualan koulutusta Centriassa

Kaupungilla on kehittämisrahasto muun muassa tällaiseen tarkoitukseen. Tulevat akkuteollisuuden hankkeet lisäävät osaajatarvetta myös Kokkolan seudulla, uskoo kaupunki.

Kannuksen isolle lahjoituspotille ilmestynyt jo ottajia – Kannuksen Kuntoliikkujat toteuttaa kaupunkiin pumptrack-radan

Kannuksen lahjoitus- ja testamenttipotti on kerännyt aiempia vuosia enemmän hakijoita. Tukia yhdistyksille ja yhteisöille on myönnetty jo lähes 200 000 euron edestä.

Keski-Pohjanmaan koronatilanne huononee – vappubrunssilta alkunsa saanut tartuntaketju on aiheuttanut jo 20 koronatapausta

Maanantaina Soiten alueella todettiin kuusi uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät viimepäivien laajaan tartuntaketjuun. Koronatilanteen paheneminen on ruuhkauttanut myös sairaanhoitopiirin koronaneuvonta- ja ajanvarauspuhelimen.

Koronatilanne jatkaa heikkenemistään Keski-Pohjanmaalla: karanteenissa 250 ihmistä, jäljitystyö alkaa pian syödä voimavaroja muualta

Virus on tarttunut hanakasti, ja muunnosten mahdollisuutta tutkitaan. Soite ja Kokkolan kaupunki ovat huolissaan siitä, miten nopeasti isommat kokoontumiset ovat muuttaneet tilannetta.

Kun Ykkönen alkaa pohjalaismaakunnissa, ainoastaan Kokkolassa saa olla lehtereillä yleisöä – VPS ja Jaro odottavat höllennyksiä rajoituksiin

Ennakkoarvioissa VPS on sarjan suurin suosikki. Myös Jaro ja KPV tähyävät sarjataulukoissa kärkisijoille. Korona-aika on vaatinut seurajohdoilta valtavasti lisätöitä ja useita erilaisia suunnitelmia.

Kokkola haluaa piristää kesäilmettään ketterillä kioskeilla

Kokkola tarjoaa kioskiyrittäjille 13 myyntipaikkaa, joihin voi ajaa päiväksi liikkuvan kesäkioskin. Paikan käyttöoikeuden saa yrittäjä, joka ehtii ensimmäisenä paikalle myyntipäivänä.

Kokkolalaisyritys Kewatec toimittaa Puolustusvoimille ainakin neljä venettä

Viranomaisveneitä Kokkolassa valmistava Kewatec Aluboat on saanut suuren tilauksen Puolustusvoimilta. Veneitä valmistetaan ainakin neljä. Jos tilauksen optio toteutuu, veneitä tehdään vielä viisi lisää.

Kokkolan Kantasatamassa harjoitellaan vaarallisen aineen suuronnettomuutta

Harjoituksessa kloorikonttia kuljettava konttikurottaja ja työkone törmäävät. Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu yli 120 ihmistä.

Kokkolan Urheilupuisto Oy:n johtoon on valittu energia-alan osaaja Timo Sivula

Timo Sivula on toiminut muun muassa startaup-yritys Heliostoragen kehitysjohtajana. Heliostrorage on kehittänyt lämmön varastointia maaperään. Urheilupuisto Oy puolestaan toteuttaa Kokkolaan muun muassa hybridiareenan ja harjoitusjäähallin.

Kokkolan Työttömät saa kaupungilta 30 000 euron avustuksen

Yhdistys on suunnitellut elvyttävänsä toimintaansa. Huonon taloustilanteen ja vapaaehtoisten vähyyden vuoksi yhdistys lopetti työttömien lounasruokailun huhtikuussa.

Vappujuhlijat pitivät poliisin kiireisenä pohjalaismaakunnissa – saldona runsaat 180 tehtävää

Kokkolan kauppatorilla ihminen putosi kaupunginsalmi Suntiin perjantaina, mutta sivulliset saivat hänet ylös vedestä.

Kokkolan Energia neuvottelee yritysten kanssa – Jos kiinnostusta löytyy, kaasuterminaali rakentuu ensi vuonna Port Towerin tienoille

Kokkolan Energia aikoo tarjota Kokkolan suurteollisuusalueen yrityksille mahdollisuutta vaihtaa polttoöljy nestemäiseen maakaasuun tai esimerkiksi biokaasuun. Energiayhtiö rakentaa kaasun vastaanotolle ja jakelulle aseman, jos kiinnostusta löytyy.

Koronapandemia ei juuri verottanut Kokkolan Bolidenin sinkkituotantoa alkuvuonna

Kokkolasta lähti maailmalle tammi-maaliskuussa yli 74 000 tonnia sinkkiä

Lähiruokaa jaetaan nyt autojen seassa, mutta jatkossa Kokkolan Reko-tapaamiset saattavat siirtyä kauppatorille

Urheilutalon viereinen parkkipaikka on koettu turvattomaksi. Siellä ei myöskään ole valoja.

Hermeksen satutarina kruunua vailla – nousi Mestiksen 3. finaalissa kolmen maalin takaa murskavoittoon

Hermes kaatoi lauantaina Imatralla Ketterän vaihtelevassa finaalipelissä 9-5 ja siirtyi ottelusarjassa johtoon voitoin 2-1.

Kokkola-Pietarsaaren kentältä lähtee kolme päivittäistä lentoa Helsinkiin – Myös varhainen aamukone palaa tarjontaan

Lentoyhteys pääkaupunkiin on jälleen keskipohjalaisten ulottuvilla toukokuusta lähtien.

Korona sekoitti luokkaretkisuunnitelmat jo toisena keväänä peräkkäin – Kokkolan kouluista retkeillään vain lähialueelle

Kokkolan sivistyskeskus on päättänyt, että Keski-Pohjanmaan ulkopuolelle ei keväällä lähdetä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle