Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kyypakkauksia apteekin hyllyssä.

Kyypakkaus avuksi ampiaisen pistoon mutta viihdekäyttö on kiellettyä

Käärmeiden ilmestyminen luontoon on yksi kesän nurjista puolista. Myrkyllisen kyyn puremaan kannattaa varustautua ennakkoon kyypakkauksella, joka on oiva apu myös ampiaisen ja mehiläisen piston aiheuttamaan reaktioon. Mihin tahansa ei pakkausta saa käyttää.

Kyy

12 kyyn puremaa koiraa yhtä aikaa hoidossa – puremien määrässä suuria alueellisia eroja

Kyyn purema on lemmikille kivulias ja jopa hengenvaarallinen. Lemmikkien kyyn puremat ovat jokakeväinen ilmiö, mutta tänä vuonna määrissä on suuria paikallisia eroja.

Kyykäärme koiras Ähtärin eläinpuiston terraariossa.

Eläinpuiston uusi kesäasukas on ainoa Suomessa – turkulaiskyy lomailee kesän Ähtärissä

Toni Beckmanin harrastus ovat myrkkykäärmeet. Hän kasvattaa ja lisäännyttää käärmeitä kotonaan. Yhden myrkkykäärmeen mies toi kesäksi lainaan Ähtärin eläinpuistoon.

Kyykäärme.

Kyyn pureman vastamyrkkyä saadaan sittenkin – puolalaisista hevosista

Kyyn pureman vastamyrkkypula näyttää korjaantuvan puolalaisen valmisteen avulla. Määrän arvioidaan riittävän tämän kesän tarpeisiin, kerrotaan lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta.

Kyykäärme maassa.

Kyyn pureman yleisin vastamyrkky koirille vanhentunutta tai lopussa – eikä uutta saa koko kesänä

Kyyn purema saattaa tänä kesänä koitua kohtalokkaaksi koirille, sillä yleisin Suomessa käytetty kyyn pureman vasta-aine jää tänä kesänä kokonaan saamatta tehtaan tuotantovaikeuksien takia. Fimea pyrkii saamaan tilalle toista erityisluvallista valmistetta.

Myrkkyasiantuntijat: Käärmeen puremien aiheuttamien kuolemien määrää aliarvioidaan

Tämä aiheuttaa asiantuntijoiden mukaan ongelmia vasta-aineiden riittävyydessä. Lisäksi osaavasta terveydenhoitohenkilökunnasta on usein pulaa.

Vihreä mamba on puissa elävä tappavan myrkyllinen käärme.

Tehokas vastalääke käärmeenpuremiin loppumassa maailmasta

Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan lääkkeen puute voi johtaa kymmeniin tuhansiin kuolemiin.

Koiria uimassa

Kyypakkausta ei suositella koiralle kyyn puremaan – ampiaisen pistoon kylläkin

Jos koiraa tai kissaa pistää ampiainen, hyvä ensiapu on esimerkiksi niin sanottu kyytabletti, pieneläinsisätautien kliininen opettaja Henna Laurila Helsingin yliopistosta sanoo. Kyyn puremassa asia ei kuitenkaan ole näin.

Kyykäärme.

Millaiset oireet kyyn purema aiheutti?

Ihmiset reagoivat kyyn myrkkyyn eri tavoin. Yhdelle myrkky voi aiheuttaa pieniä oireita, toiselle siitä saattaa koitua jopa hengenvaara. Miten sinä toimit kyyn pureman jälkeen?

Kyykäärme

Kyyn puremasta kuukausien kivut – "etukäteen ei voi tietää, kuinka herkkä myrkylle on"

Suomalaiset eivät aina ota kyyn puremaa riittävän vakavasti, sanoo ylilääkäri. Hyväkuntoinen aikuinenkin saattaa saada puremasta vakavia oireita. Pahimmassa tapauksessa seurauksena voi olla kuolema.

Tutkijat lypsävät myrkkyä käärmeestä valmistaakseen sille vastamyrkkyä.

Brittitutkijat kehittävät uutta tehokkaampaa vastamyrkkyä käärmeenpuremiin – video

Brittitutkijat pyrkivät kehittämään uuden, tehokkaamman ja ennen kaikkea halvemman vastamyrkyn käärmeenpuremiin. Lääkkeen olisi tarkoitus tepsiä kaikkien Saharan eteläpuolisten käärmeiden puremiin.

Musta kyy paistatteli päivää laiturilla.

Eastern Finland is this summer’s snakebite hotspot

Physicians are reluctant to resort to antivenom, which costs more than 3,000 euros per dose.

Tiina Tuovinen

Kyyn vastamyrkkyä jouduttu antamaan tavallista useammalle – yksi annos maksaa runsaat 3 000 euroa

Myrkytystapauksia on ollut poikkeuksellisen paljon Pohjois-Karjalassa, jossa myös vastamyrkkyä on jouduttu antamaan tavallista useammalle. Yksi vastamyrkkyannos maksaa runsaat 3 000 euroa.

Kyykäärme maassa.

Kyyn puremia harvinaisen paljon – vaatii aina lääkärihoitoa

Kuopion yliopistolliseen sairalaan on hakeutunut samana viikonloppuna useista kyyn puremia ihmisiä. Helle on saanut käärmeet liikkeelle.

Kyykäärme.

Kyyn puremia hoidettu poikkeuksellisen paljon – "Kyypakkaus ei korvaa ensihoitoa ja lääkärin arviota"

Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystyksessä on hoidettu tavanomaista enemmän potilaita kyykäärmeen pureman vuoksi. Valtaosa potilaista on aikuisia.

Kyykäärme.

Pahin kyykesä on vielä edessä

Kyyt ovat pysyneet poissa ihmisten ilmoilta alkukesällä. Puutarhuri ja tutkija uskovat käärmeiden kuitenkin ryömivän esiin säiden lämmetessä.

Kyykäärme.

Unohda vanha keino – imeminen ei auta kyyn puremaan

Jos kyy pääsee puremaan, hoidon kanssa ei kannata viivytellä. Ei myöskään pidä uskoa hokemaa, jonka mukaan vanha keino on parempi kuin pussillinen uusia. Asiantuntija tyrmää tehottomina vanhan kansan niksit kaataa puremakohtaan sokeria tai ryhtyä imemään siitä myrkkyä pois.

Kyykäärme maassa.

Kyyn puremajäljet ilmestyvät yhä harvempaan nilkkaan

Luonnossa kulkevat ovat tottuneet varomaan kyykäärmeitä. Yllätetty kyy voi iskeä hampaansa nilkkaan ja aiheuttaa ihmisille eritasoisia oireita. Riski tulla kyyn puraisemaksi on kuitenkin pienentynyt, kerrotaan Myrkytystietokeskuksesta.

Lapsi istuu äitinsä sylissä kun lääkäri kuuntelee stetoskoopilla.

Lääkäri: Käärmeenpuremat hoidetaan oireiden mukaan

Kyy on tänä kesänä purrut useaa lasta Lahden Kaarlaakson asuinalueella. Vanhemmat ovat ihmetelleet lasten saamaa vaihtelevaa hoitoa. Päijät-Hämeen keskussairaalan päivystyksen ylilääkäri Liisa Kokkosen mukaan hoito on oireiden mukaista.

Kyykäärme maassa.

Puriko kyy koiraa? Älä anna kyytablettia

Kortisonia ei suositella annettavaksi koiralle kyyn pureman hoitoon. Poikkeuksena on, jos eläimen hengitystiet ovat menossa tukkoon turvotuksen vuoksi.

Kyykäärme maassa.

Kyyn purema pitää aina näyttää lääkärille

Jos kyy puree, on parasta pysytellä mahdollisimman rauhallisena ja suunnata nopeasti lääkäriin. Kyypakkauksen tableteista ei nykytiedon mukaan ole ainakaan merkittävää hyötyä.

Kyypakkauksia apteekin hyllyssä.

Kyypakkaus ei riitä kyyn pureman hoitoon

Kyyn pureman jälkeen kannattaa aina lähteä lääkäriin. Kyypakkaus on hyvä ensiapu puremaan, mutta se ei riitä ainoaksi hoitokeinoksi.

Kyy maastossa

Kyy puri miestä neljä kertaa samana päivänä

Jukka Pihl sai tuta neljä kyyn puremaa saman päivän aikana. Mies itse ei edes huomannut tulleensa purruksi.

Kyykäärme maassa.

Pitkävartinen kumisaapas suojaa käärmeenpuremalta

Kyykäärmeitä on nyt runsaasti liikkeellä. Luonnossa liikkujan paras suoja käärmeenpuremia vastaan on reilun mittainen kumisaapas.

Kaatuneen puun juuret Yölinnunkurussa

Omien juurien tunteminen tarjoaa syvyyttä nykypäivän individualisteille

Se antaa suhteellisuudentajua tätä päivää kohtaan ja toisaalta vastuullisuutta tulevaisuutta kohtaan, sanoo lapinlahtelainen kirjailija Minna Kettunen. Moni kiinnostuu valitettavasti juuristaan vasta siinä vaiheessa, kun se on jo liian myöhäistä.

Kyykäärme pellon laidalla.

Kyyn purema koira syliin ja lääkärille

Kyyn puremalle lemmikille ei saa antaa kyytablettia, sillä se kuormittaisi entisestään käärmeen myrkyn rasittamia munuaisia. Sen sijaan kyyn purema eläin on aina syytä viedä lääkärin tarkastettavaksi.

Mies kosti käärmeelle - puri hengiltä

Nepalilainen mies suuttui häntä purreelle myrkylliselle käärmeelle ja päätti kostaa. Kobra pääsi hengestään.

Kyykäärme

Käärmeenpuremat vaatineet sairaalahoitoa

Yleensä käärmeenpuremaa hoidetaan suonensisäisellä kortisonilla. Vaikeissa tapauksissa käytetään erikoisseerumia.

Vauva puri uniselta käärmeeltä pään

Puolihorteinen käärme kohtasi loppunsa, kun pikkulapsi puri siltä pään lähes irti Israelissa. Äiti löysi 13-kuukautisen poikansa jauhamassa käärmettä kaikilla kuudella hampaallaan, kun hän palasi lapsen luo maitoa lämmittämästä.

Nainen kahlaa tulvivalla kadulla.

Krokotiilit vaanivat Thaimaan tulvavesissä

Thaimaan Ayutthayan kaupungissa tulvavesien myötä on noussut uusi vaara: vedessä vaanivat krokotiilit. Ainakin sata matelijaa on päässyt vedennousun myötä karkuun lähiseutujen krokotiilifarmeilta. Viranomaiset ovat julkistaneet löytöpalkkion krokotiilien saamiseksi pois ihmishenkiä uhkaamasta.

Tippaletkuja menee ihmisen käteen sairaalassa.

Kyyseerumi on kallista – annos yli 4 000 euroa

Kyynpureman hoito voi tulla kalliiksi. Vaikeissa myrkytystapauksissa tarvitaan tavanomaisten hoitojen lisäksi erityistä käärmeseerumia, jota on keskussairaaloissa.

Kyykäärme

Koirien kyytableteista ristiriitaista tietoa

Moni koiranomistaja kantaa metsälenkilläkin taskussaan kyytabletteja ja empii täytyykö lemmikille antaa tabletti kyynpureman jälkeen vai ei? Nykytiedon mukaan ei, toteaa eläinlääkäri Juhana Honkavaara Yliopistollisesta pieneläinsairaalasta.

Kyykäärme.

Kyykäärmeet nyt myrkyllisimmillään

Suomen ainoat myrkylliset käärmeet, kyyt ovat heränneet horroksesta. Pitkän talven aikana kyyt ovat ladanneet myrkkyrauhasensa, joten keväisin kyyt ovat myrkyllisimmillään.

Kyy puri koiraa - hoitolasku 1 500 euroa

Kyyn purema voi tulla kalliiksi lemmikille. Viime kesänä Kärkölässä Ylitalon perheen pihassa nuorta koiraa puri käärme ja beagle tarvitsi heti tehohoitoa. Lasku nousi lopulta 1 500 euroon. Marja-Liisa Ylitalo sanoo, että jos kyyt aiotaan suojella, silloin niiden aiheuttamat hoitokulut myös eläimille on maksettava.

Kyy

Kyypakkausten menekki on ollut kovaa

Kyypakkausten myynti on lähes kaksinkertaistunut tänä kesänä, kerrotaan Yliopiston Apteekista. Helsingin Töölön Yliopiston Apteekin mukaan viime kesään verrattuna pakkauksia on myyty yli 40 prosenttia enemmän.

Kyykäärme.

Hätäkeskus myöntää virheen kyytapauksessa

Hätäkeskus myöntää tehneensä virheen pikkulapsen kyynpurematapauksessa. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun hätäkeskus ei viime viikolla lähettänyt ambulanssia noutamaan kyyn puremaa vauvaa Kajaanin Lohtajalla.

Valkoinen koira rannalla.

Kuuma koettelee myös koiria

Moni koira saa helteessä lämpöhalvauksen. Kesän vaaroja lemmikeille ovat myös kyynpuremat, ja kissoja uhkaa putoaminen avoimesta ikkunasta.

Kyykäärme.

Pharmacies Run Short of Snake Bite Kits

Both pharmacies and producers have been surprised by this summer's high demand for snake bite kits. Pharmacies in many parts of the country are sold out of the kits, but new stocks are expected to be in late this week.

Arkeologia lasketaan käsikäyttöisellä vintturilla hautaholvin aukosta. maan alle.

Kleopatran kuolinsyystä saatiin uutta tietoa

Maailmanhistorian kuuluisin kuningatar Kleopatra ei kuollutkaan käärmeenpuremaan, väittävät saksalaistutkijat. Heidän mukaansa tosiasiat puhuvat legendaa vastaan.

Kyy

Kyy luikertaa kesäparatiisiin

Meillä ihmisillä on vähän kuin sisäänrakennettuna kammo tai inho käärmeitä kohtaan. Mutta rinnakkaiselo kyykäärmeiden kanssa voi onnistua.

Kyykäärme.

Huono myyräkesä herätti kyyharhan

Hellejakson aikana on tehty runsaasti kyyhavaintoja, ja pieneläinklinikoilla kesä on alkanut käärmeenpuremien hoitotoimilla. Helsingin yliopiston biologi Jarmo Saarikivi kuitenkin sanoo, ettei kyitä ole poikkeuksellisen paljon.

Koiralle ei suositella kyypakkausta

Kyyn puraiseman koiran kotihoitoon ei enää suositella kyypakkauksen käyttöä. Kyypakkauksen kortisoni on hyödytön myrkytysoireiden hoidossa.

Bangladeshissa yli 6 000 ihmistä kuolee vuosittain käärmeenpuremaan

Bangladeshissa käärmeet purevat joka vuosi yli 600 000:ta ihmistä. 6 000 pureman saaneista menehtyy, sillä he eivät joko saa tarvittavaa hoitoa tai hakeutuvat lääkäriin liian myöhään.

Kyy on ei-toivottu kesävieras

Kyy on Suomen ainoa myrkyllinen käärme. Pelätty ja parjattu matelija on tavattu tänä kesänä monissa pihoissa ja puutarhoissa.

Kyypelko on turha

Kyyt ja ihmiset viihtyvät samoilla paikoilla: lämpimillä, aurinkoisilla paikoilla ja lähellä vettä. Mielenkiintoista on, että molemmat pelkäävät toisiaan, mutta vain kyy puree. Tosin sekin vain uhattuna.

SPR:ltä tulva-apua Pakistaniin

Suomen Punainen risti lähetti perjantaina avustustyöntekijöitä Pakistaniin auttamaan tulvien uhreja. Avustustyöntekijät ovat lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä teknikoita. 12 avustustyöntekijää lähti Pakistaniin perjantaiaamupäivällä Pirkkalan lentoasemalta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle