Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Savonlinnan Oopperajuhlat julkisti ensi vuoden ohjelmistoaan – lippuja tälle vuodelle varanneet etulyöntiasemassa varauksissa

Käytännössä tälle vuodelle lippuja varanneet pääsevät valitsemaan ensimmäisinä paikat kesän 2022 ohjelmistoon. Oopperajuhlien oopperaesitykset peruttiin tänä vuonna koronaviruspandemian vuoksi.

Jyväskylän ooppera harjoitteli La Bohèmen kahdessa viikossa kokeneen yhdysvaltalaisohjaajan johdolla: "Tämä on paras kokoonpanoni koskaan"

Lyhyt harjoitteluaika vaatii ohjaajalta tehokkuutta ja esiintyjiltä huolellista taustatyötä.

Hämeenlinna saa uuden ystävyyskaupungin Italiasta

Luccan kaupunki lähestyi asiassa Hämeenlinnaa.

Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

Etkö viihdy oopperassa? Ei sinun pidäkään, sanoo uuden Toscan suomalaisille ohjannut saksalainen oopperaguru

Christof Loy toivoo, että hänen ohjauksensa johtaisivat keskusteluun elämästä. Tosca on parhaillaan Suomen Kansallisoopperan ohjelmistossa.

"Miettii vaan, että ei siellä ole ihmisiä ja laulaa vaan" – Oopperajuhlien lapsiesiintyjät oppivat pukemaan minuutissa ja laulamaan venäjän kielellä

Lapset näkyvät aiempaa enemmän Savonlinnan Oopperajuhlien esiintymislavalla. Oopperan lapsi- ja nuorisokuorolla on ennätyksellisen tiivis kesä, kun se on mukana neljässä eri oopperassa. Kuoron puolitoista kuukautta kestävän urakan huippuhetket ovat nyt käsillä.

Queen of Spades headlines this summer’s Savonlinna Opera Festival

The opera event attracts an ardent following to eastern Finland each year. The 2018 programme features work from Tchaikovsky, Puccini and Verdi.

Yoshi Oïda näki amerikkalaissotilaan japanilaisprostituoidun seurassa vuonna 1945 – Nyt hän ohjaa oopperan, joka tuo muistot pintaan

Giaccomo Puccinin 1900-luvun alkuun sijoittuva Madama Butterfly on traaginen ooppera, jonka Yoshi Oïda on aina halunnut ohjata.

Sopraano Kirsi Tiihonen loistaa Kielin oopperassa

Puccinin Turandotia seuraa Wagnerin Brünnhilde.

Nukketeatterinäyttelijä Juha Laukkanen oopperan ihmemaassa

Katso Juha Laukkasen oopperaesittelyt.

Pavarottin perhe vaatii kuuluisaa aariaa pois Trumpin kampanjasta

Trumpin julistamat arvot ovat täysin ristiriidassa niiden arvojen kanssa, joiden mukaan Luciano Pavarotti eli, sanoo hänen perheensä. Monet muutkaan eivät halua, että heidän musiikillaan edistetään Trumpin kampanjaa kohti Valkoista taloa.

Pariisi juhlii 2015

Huipputähdet ulkoilmakonsertissa

Oopperailta Wienissä: Puccinin Tosca

Tosca huippuesityksenä Wienin valtionoopperasta

Oopperaa opiskelijavoimin: Gianni Schicchi kujeilee Joensuussa

Joensuun konservatoriolla esitetään tällä viikolla Giacomo Puccinin oopperaa Gianni Schicchia. Esitys on lähes kokonaan Joensuun konservatorion ja Pohjois-Karjalan ammattiopiston opiskelijoiden työtä.

Alueellista oopperaa Vaasassa jo 60 vuotta – myös jääkiekkofani löytää yleisöön, kun esitys on lähellä

Vaasan ooppera juhlii kuusikymmenvuotista taivaltaan. Aktiivinen toiminta on tehnyt sen, että alueelliselle oopperalle on edelleen tilausta. Vaasan oopperan kantava voima on oma kuoro ja tekijöiden kova halu tuoda taiteenlajin kansainväliset huipputeokset alueelle nähtäväksi.

Yli 20 oopperaa ja 15 roolia – Tuomas Koskinen on yksi Vaasan Oopperakuoron pitkäaikaisimmistä avustajista

Vaasalainen juristi ja vaatekauppias Tuomas Koskinen on uhrannut ison osan vapaa-ajastaan Vaasan Oopperalle. Hän on ollut mukana oopperan kuorossa vuodesta 1992. Tuona aikana monia klassikkoja en esitetty jo kahteenkin kertaan.

Savonlinnan Oopperajuhlat käyntiin – ohjelmaa keventää ensi kertaa operetti

Savonlinnan Oopperajuhlat alkavat tänään monen uuden piirteen värittäminä. Ensimmäistä kertaa ohjelmistossa on nyt oopperan lisäksi operettia. Juhlat tuottaa itse kolme teosta ja vierailevia tuotantoja on kaksi.

Oopperatähti Licia Albanese on kuollut

Licia Albanese oli kuollessaan 105-vuotias. Hänet muistetaan erityisesti rooleistaan oopperoissa Madama Butterfly, La bohème sekä La Traviata.

Savonlinnan Oopperajuhlien Madama Butterfly matkaa Havaijin auringon alle

Madama Butterfly nähdään lokakuussa Honolulussa neljän päivän ajan.

Oopperajuhlat alkaa synkällä oopperalla, mutta valoisin mielin

Savonlinnan Oopperajuhlat alkavat tänään Kullervo-oopperan ensi-illalla. Kuukauden kestävien juhlien yleisömäärä nousee noin kuuteenkymmeneen tuhanteen. Kuudesta eri oopperasta esityksiä on yhteensä kaksikymmentäkuusi. Lisäksi on useita konsertteja ja yksi balettigaala.

Pate ei taipunut Toscaan

Tampereen Oopperafestivaalien heinäkuun vetonaulaksi kaavailtu Puccinin Tosca jää ilman manserokin ikonia vanginvartijana. Neuvotteluita Pate Mustajärven osallistumisesta käytiin kesäkuun alkuun asti.

Oopperalaulajat Waltteri Torikka ja Tuuli Takala valittiin vuoden nuoriksi muusikoiksi

Nuoret oopperalaulajat esiintyvät Savonlinnan Oopperajuhlilla heinäkuussa klassikko-oopperoissa Carmen, Madama Butterfly ja Taikahuilu.

Pienoisooppera toi laulajatähdet Turkuun

Johanna Rusanen-Kartano ja Tuomas Pursio tähdittävät historiallista oopperaesitystä Turussa. Saaristo-ooppera esittää ensimmäisen kerran suomeksi Leonard Bernsteinin musiikkiin perustuvan Tahitilla tuulee -oopperan. Ensi-ilta on Turussa Taiteiden yönä torstaina.

Oopperajuhlien ensi kesä näyttää jo ennakkoon hyvältä

Savonlinnan Oopperajuhlille näyttää ensi vuodestakin tulevan menestys. Tämä vuonna lipunmyyntitulot nousivat ennätykseen, yli viiteen miljoonaan euroon. Nyt ensi vuoden lipunmyynti on jo päässyt hyvään vauhtiin.

Madama Butterflyn tragedia vaihtuu Figaron iloisiin häihin

Madama Butterflyn traaginen tarina keräsi Tampere-taloon kahdessa viikossa lähes 10 000 katsojaa. Ensi keväänä Tampereen Oopperassa ollaan hilpeämmissä tunnelmissa, kun ensi-iltansa saa Figaron häät.

Soile Isokoski debytoi Madama Butterflyn nimiroolissa

Madama Butterflyn traagisessa nimiroolissa Tampereen Oopperassa hehkuvat vuoronperään Soile Isokoski ja eteläkorealainen sopraano Karah Son.

Venäjän nykyteatteri esittäytyy Imatralla

Uusi teatterifestivaali tuo Imatralle huippuryhmiä Pietarista. Venäläistä nykyteatteria tarjoaa neljä teatteriryhmää ja nykytanssiteatteri.

Boheemielämä saapui Grand Palais'hin

Pariisin arvostetussa Grand Palais'ssa on alkanut laaja boheemielämää maalaustaiteessa esittelevä näyttely. Romanikiertolaisten arjesta innoituksensa saanut pariisilaistaiteilijoiden elämäntapa veti taiteilijoita Ranskaan eri puolilta Eurooppaa 1800-luvun lopulla.

Cecilie on ässä Anna Marian hihassa Kangasniemen laulukilpailussa

Nuori mikkeliläinen sopraanolahjakkuus Anna Maria Parkkinen laulaa perjantaina Kangasniemen laulukilpailussa. Parkkisen lisäksi työtehtäviä metsästää 17 muuta laulumusiikin ammattilaiseksi tähtäävää.

Top award for Karita Mattila

Opera News, published in the United States, has given one of its annual awards to Finnish soprano Karita Mattila. The magazine described her as one of the four best singers in the world.

Karita Mattilalle jälleen mainetta ja kunniaa

Maineikas Opera News -lehti palkitsi sopraano Karita Mattilan sunnuntaina New Yorkissa. Lehden palkintoraati luonnehtii häntä yhdeksi neljästä maailman parhaimmista laulajista.

Yleisön suosikit oopperassa

Kansallisoopperassa esitetään keskiviikkona 8.2. konsertti, joka on koottu yleisön esittämistä toiveista. Suosikkiaan toivoi lähes 8000 yleisön edustajaa

Oopperaa valkokankaalle Vakka-Suomessa

Uudessakaupungissa ja Vehmaalla on talven ja kevään aikana mahdollisuus nähdä oopperan ja baletin tähtiesityksiä. Paikalliset elokuvateatterit esittävät sunnuntai-iltapäivisin lontoolaisen Royal Opera Housen näytäntöjä.

Britanniassa taltioidaan oopperoita 3D-tekniikalla

Britannian Kuninkaallinen ooppera on ollut pioneeri oopperan taltioimisessa 3D-elokuvaksi. Viime vuonna kuvattiin Bizet'n Carmen, ja nyt vuorossa on Puccinin rakastettu ooppera Madama Butterfly. 3D-kuvaus vaatii erilaista otetta kuin tavallinen filmaaminen.

Oopperajuhlakuorolla on pitkä kausi ja pitkät päivät

Savonlinnan oopperajuhlakuoro viettää sangen vilkkaan ja tiiviin kuusiviikkoisen harjoitus- ja juhlakauden Savonlinnassa. Vuodesta toiseen tulee kehuja laulusta ja näyttämötyöstä. Jalkapallo on sitten toinen juttu.

Macbeth päättää Kouvolan oopperakauden

Kouvolalainen elokuvateatteri Studio123 aloittaa maanantaina oopperalähetysten näytökset, jotka välitetään suorana Lontoon Royal Opera Housesta satelliitin välityksellä. Ensimmäisenä nähdään Giuseppe Verdin ooppera Macbeth.

Oopperaan saa nyt mennä verkkareissa

Elokuvateattereihin etsitään uusia yleisöjä laajentamalla ohjelmatarjontaa. Kajaanin Bio Rexissä on jo esitetty Puccinin Tosca-oopperaa, ja näytännöt ovat houkutelleet paikalle yleisöä, joka ei ole aiemmin käynyt elokuvateatterissa. Oopperan pönötystä vierastavat puolestaan voivat tulla elokuvateatterioopperaan vaikka verkkarit päällä.

Puccinin Il Trittico nähdään ensimmäistä kertaa Kansallisoopperassa

Kansallisoopperassa saa perjantaina ensi-iltansa Puccinin oopperatriptyykki Il Trittico. Kolmesta pienoisoopperasta koostuva Il Trittico nähdään nyt ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan Kansallisoopperassa. Oopperakokonaisuuden kapellimestarina toimii Mikko Franck, mutta kullakin illan oopperalla on oma ohjaajansa.

Kolmen oopperan Puccini-ilta ensimmäistä kertaa Kansallisoopperassa

Giacomo Puccinin kolmen pienoisoopperan triptyykki Il trittico saa ensi-iltansa Kansallisoopperassa perjantaina 13.5. Il trittico on suurproduktio, jossa on mukana kymmeniä laulajia ja kolme ohjaajaa. Se esitetään kuusi kertaa.

Viiden kaupungin Tosca-esitykset peruttiin

Metsolan Musiikin Tosca oopperan esitykset Riihimäellä ja muualla Suomessa peruuntuvat tältä vuodelta. Metsolan Musiikin tarkoituksena oli esittää Puccinin Toscaa Riihimäen lisäksi Hyvinkäällä, Lahdessa, Varkaudessa ja Seinäjoella.

Korkeatasoista oopperaa luvassa kainuulaisille

Kajaanin elokuvateatterissa pääsee kevään ja kesän aikana vieraaksi Milanon La Scala -oopperaan. Vain tunnin aikaeron ansiosta teatterissa nähdään suorana La Scalan iltanäytännöt.

Rent-musikaali nostaa nuoret ammattilaiset esiin

Halu esitellä nuoria musiikkiteatterin tekijöitä ja heidän osaamistaan synnytti uuden yhdistyksen Lahdessa. Rent-musikaalin toteuttamista varten perustettiin Suomen Musiikkiteatteriensemble ry.

Suosikkibassot ja Tarja Turunen Savonlinnassa ensi kesänä

Savonlinnan oopperayleisön kotimaiset suosikkibassot laulavat isoissa rooleissa ensi kesänä. Jaakko Ryhänen on kuningas kuningas Heinrich Wagnerin Lohengrin-oopperassa ja komtuuri Mozartin Don Giovanni -ooperassa.

YLE Teema esittää Mattilan viimeisen Toscan

YLE Teema esittää lokakuussa lokakuussa New Yorkin Metropolitan-opperan ja Milanon La Scalan yhteisproduktion Tosca-oopperasta. Nimiosassa on Karita Mattila, joka on ilmoittanut tämän jälkeen luopuvansa roolin esittämisestä. Lontoon kuninkaallisen oopperan mukaan Mattila on perunut ensi kesän esiintymisensä Floria Toscana Lontoossa.

Toscan tuskaa karussa Riihimäen voimalassa

Riihimäellä nähdään harvinaista oopperaa karuissa kulisseissa. Metsolan Musiikki on sijoittanut Puccinin Toscan suljettuun voimalaitokseen. Teoksellaan oopperalaiset haluavat samalla kannustaa Riihimäkeä kehittämään tyhjästä voimalarakennuksesta monipuolisen kulttuurikeskuksen, jolla voisi olla vetoa vaikka Pietariin asti.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle