Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Ulkomaille myydään kallista teetä" – Hyvinvointitrendi teki japanilaisesta teestä maailmalla haluttua

Shizuokalaisella paahtimolla teemestari maistaa jokaisen erän, jotta tasalaatuisuus säilyy.

Kohtalon isku vyön alle!

Kohtalon iskuja pikku-ukkojen näkymistä miettii Kajo

Intialaisyritys lähetti Trumpille tuhansia teepusseja sielun puhdistamiseksi

Teeyritys haluaa viestiä, että vihreä tee auttaisi Donald Trumpia viisastumaan.

Kiinalainen haluaa järviluonnon ihmeet turvallisessa päiväpaketissa

Vain muutama prosentti Suomeen tulevista kiinalaismatkailijoista vierailee Itä-Suomen maakunnissa. Kasvupotentiaalia on runsaasti. Järviluonnon uskotaan vetoavan kiinalaisiin, joten markkinointia on idässä tehostettu ja Saimaan alueen elämyksiä paketoidaan kiinalaiseen makuun.

Tee muka arkilitku, sehän on mitä hienostunein nautintoaine

Kun kuuntelee teen päivänä teeharrastajia ja seuraa heidän seremonioitaan, tulee mieleen rannaton meri. Jos hurahtaa perehtymään maailman teelajeihin, niiden ihanteellisiin haudutus- ja tarjoilutapoihin sekä muuhun teehen liittyvään kulttuuriin, tekee matkaa mutta koskaan ei ole täysin perillä. Onpa kiehtova juoma!

Kefiiri- ja kombuchavillitys levisi myös Suomeen – katso video kuplivasta ronskista klöntistä

Kefiiri- ja kombuchajuomat ovat levinneet maailmalta myös Suomeen. Valio on lanseerannut oman kefiirijuomansa ja kombuchallekin löytyy kotimainen valmistajansa. Probiootteja sisältäviä juomia voi valmistaa myös itse. Kombuchan ja kefiirin valmistuksesta kotioloissa onkin tullut nopeasti suosittu harrastus.

Jopa 300 euroa kilolta – teehifistelijä panostaa laatuun

Teeharrastaja valitsee luomun irtoteen ja panostaa teen valmistamiseen. Tavalliset teen kuluttajat ostavat puolestaan kausimakuja. Todellisen hifistelijän valinta on kallis teetiiviste.

Vihreä tee ei olekaan terveellisin?

Suomalaiset ovat löytäneet makuteet ja teen tapaiset yrttijuomat. Joissakin kahviloissa on jo oma teelista. Suomen tee- ja kahviseuran mukaan teellä voi hifistellä yhtä lailla kuin viineillä.

Pienikin määrä sokeria tuhoaa hampaita – ei silti tarvitse kertoa tuoteselosteessa

Elintarvikkeissa saattaa olla pieniä määriä sokeria, jota ei tarvitse kertoa tuoteselosteessa. Se perustuu EU-lainsäädäntöön. Kuitenkin pienetkin sokerimäärät vahingoittavat hampaita. Hampaille erityisen epäterveellisiä ovat nuorten uudet ruokailutavat, kun pitkin päivää juodaan sokerisia ja happamia juomia.

Koko Suomi jännittää Saaran puolesta viikonloppuna – kolme vuotta sitten Saara ja José Carreras hengailivat ja söivät takahuoneessa hedelmiä

Toukokuun alussa Kiinassa espanjalaistenori José Carrerasin kanssa konsertoinut Saara Aalto kertoo, ettei huipputenorilla ollut suuria vaatimuksia takahuoneen tarjonnan suhteen. Suomalaisartisti toivoo puolestaan omille keikoilleen takahuoneeseen peilin ja vihreää teetä.

Vihreä tee ja kahvi saattavat pienentää aivohalvauksen riskiä

Tee ja kahvi ovat maailman suosituimmat juomat heti veden jälkeen, joten niiden pienetkin terveyshyödyt vaikuttavat monien elämään.

Elintarvikemarkkinointi harhaannuttaa kuluttajaa

Kuluttajan on mahdotonta olla perillä ruokien todellisista terveysvaikutuksista, sanoo ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen. Lauantaista alkaen EU kieltää 1 700 katteetonta terveysväitettä.

Ruusutarhalla vietetään hikistä viikkoa

Ruusutarhoilla eletään vuoden kiireisintä sesonkiviikkoa. Tuhannet ja taas tuhannet hellien kasvatetut kukat poimitaan ja kuljetetaan kauppoihin, joista ne päätyvät valkolakkisten ja muiden valmistuneiden maljakoihin viikonloppuna.

Tokio aloittaa ruokien säteilypitoisuustestit

Tokiossa on alettu testata säteilypitoisuuksia kaupoissa jo ostettavissa olevista ruoka-aineista. Testeillä halutaan rauhoitella kaupungin asukkaita saastumisepäilyjen vallitessa Koillis-Japanissa maaliskuussa tapahtuneen ydinonnettomuuden jälkeen.

Pussitee ei ole pyhäinhäväistys

Tietämys teejuomista lisääntyy kovaa vauhtia. Varsinkin nuoret kokeilevat rohkeasti maailmalla maistamiaan teelajikkeita ja tietävät niistä paljon. Vaikka haudutettua irtoteetä pidetään niin sanotusti oikeana teenä, ei pussiteenkään hörppiminen ole pyhäinhäväistys, sanoo teekauppias.

Walter de Camp nauttii laadukkaasta teestä

Camp ei tunnista toisistaan eri viinejä, mutta teen laadusta hän on tarkka. City-lehden kolumnisti Camp onkin tyytyväinen siitä, että erikoistuneet teekaupat ovat rantautuneet Helsinkiin.

Teen juontia vauhdittaa terveystrendi

Teevalikoima on viime vuosina kasvanut kaupoissa ja marketeissa. Näkyvästi hyllytilaa ovat vallanneet maustetut teet, jotka eivät kaipaa lisättyä sokeria. Terveystrendi näkyy vihreän teen ja yrttijuomien suosiona. Yhä useammat ovat päässeet teeharrastuksessa englantilaisten pussiteetä pidemmälle.

Erä teetä sisältää syöpää aiheuttavaa ainetta

Erä Qi-nimistä Reilun kaupan luomua vihreää teetä on vedetty pois myynnistä, koska se sisältää syöpää aiheuttavaa heksaklooribentseeniä yli sallitun rajan, tiedottaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Sananen – Keskinkertainen sanoittaja

Salasana pitäisi päkistää. Mutta minkäs siinä tekee, jos ei salasanoittajana ole mikään Juice Leskinen. Päivän luovasta panoksesta huomattava osa saattaa huveta salasananan kehittelyyn ja hiomiseen.

Itse tehty glögi maistuu aidommalta

Kovimpaan glögin himoon glögiä löytyy kaupan hyllystä. Jos kaupan glögi alkaa maistua joulua kohti mentäessä puulta, kannattaa kokeilla omia glöginvalmistustaitojaan.

Vihreä tee hidastanee eturauhassyöpää

Vihreän teen sisältämä kemikaali polyetyleeni saattaa hidastaa eturauhassyöpää, kertoo brittitutkimus. Vihreän teen terveyttä edistävistä vaikutuksista on aikaisempaa tutkimustietoa eri sydänsairauksien, syövän ja Alzheimerin taudin hoidossa.

Teenjuonti ehkäisee Alzheimerin tautia?

Teen juominen saattaa ehkäistä Alzheimerin tautia, ilmenee Britanniassa Newcastlen yliopistossa tehdystä tutkimuksesta.