Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hyvää joulua 2020 Teeman lahjapakettien parissa!

Joka päivä aatosta loppiaiseen klo 12!

Maanantai 6.7.2020 (radio)

Alaikäisten turvapaikanhakijoiden siirto leireiltä Suomeen alkaa. Apteekkariliitto on avannut nettiin lääkehakupalvelun. Noin 12 000 uutta alokasta on aloittanut varusmiespalveluksen. Italialainen säveltäjä Ennio Morricone on kuollut. Maanantaina on vietetty Eino Leinon päivää.

Italialainen elokuvasäveltäjä Ennio Morricone on kuollut

Morricone sävelsi urallaan musiikkia 500 elokuvaan.

Andrea Bocelli: Cinema

Tähtitenori tulkitsee elokuvien ikivihreitä sävelmiä

Elokuvamusiikin legenda Morriconen Suomen-konsertti peruuntuu

Morriconen piti johtaa musiikkiaan Helsingissä keskiviikkona 23.3. Fullsteamin mukaan konsertille etsitään uutta päivää marraskuulta.

Spagettiwesternit rasittavat säveltäjämestari Ennio Morriconea: "Tunnen tuskaa, jos suuri yleisö tuntee minut vain niistä"

Maailman tunnetuin elokuvasäveltäjä, 87-vuotias Ennio Morricone teki Quentin Tarantinon uuden westernin musiikin. Länkkärisäveltäjän maine kuitenkin risoo maestroa, joka saapuu maaliskuussa arviomaan suomalaisen konserttiyleisön kuuntelutaitoja. Yle haastatteli Morriconea Lontoossa ja sai legendan ärtymään väärillä kysymyksillä.

Berberian Sound Studio ja Kuoleman lintu: kauhun ääniä Teemalauantaissa

Oletko kuullut hyviä kauhuelokuvia viime aikoina?

Flyygeleiden liitosta syntyy jalkiopiano

Lahden Sibeliustalossa valmistaudutaan konserttiin, jonka pääosassa on hyvin harvinainen soitin, jalkiopiano. Sellaista ei ole Suomessa juuri nähty tai kuultu.

Ennio Morricone elokuvafestivaalille

Sergio Leonen spagettiwestern-elokuviin tehdyistä sävellyksistään tunnettu Ennio Morricone on nimitetty johtamaan Rooman kansainvälisen elokuvafestivaalin tuomaristoa.

Salla Tykkä Guardianin viikon taiteilija

Englantilainen sanomalehti The Guardian on nimennyt suomalaisen videotaiteilijan Salla Tykän viikon taiteilijakseen. Taiteilijaesittelyssään lehti sanoo Tykän töillä olevan paljon yhteistä Hollywood-elokuvien kanssa.

Miljoonan kruunun Polar Music -palkinnot Morriconelle ja Björkille

Erityisesti elokuvasävellyksistään tunnettu italialainen Ennio Morricone ja islantilainen laulaja ja lauluntekijä Björk saavat tänä vuonna musiikkimaailman arvostetut Polar Music -palkinnot. Kumpikin saa miljoona Ruotsin kruunua eli runsaat satatuhatta euroa.

Sibeliustalo ja Tampere-talo westernillä yhteistyöhön

Kulttuuritalojen yhteinen kansainvälinen ohjelmatuotanto tuo Lahteen ja Tampereelle australialaisen Spaghetti Western Orchestran shown. Musiikki perustuu kokonaan Ennio Morriconen tuttuun lännenelokuvien musiikkiin.

Katolinen kirkko panostaa viihdeväkeen

Katolinen kirkko lämmittää suhteita kansainvälisten viihdetaiteilijoiden kanssa. Noin 250 viihde-ja kulttuurialan vaikuttajaa tapaa paavi Benedictus XVI:nnen myöhemmin tässä kuussa. Kutsuttujen joukossa ovat muun muassa elokuvasäveltäjä Ennio Morricone ja ohjaaja Peter Greenaway.

Paavi yrittää lämmittää suhteita taidemaailmaan

Paavi Benedictus XVI on kutsunut 500 taitelijaa vierailulle Vatikaaniin, kertoo uutistoimisto Reuters. Tapaamisen on tarkoitus parantaa Vatikaanin ja taidemaailman viime vuosikymmeninä viilenneitä välejä.

Kunnia-Oscar iloinen yllätys Morriconelle

Säveltäjä Ennio Morriconelle ojennetaan kunnia-Oscar helmikuisessa palkintogaalassa. Morriconen ura on kestänyt jo 45 vuotta, valmiiksi on tullut yli 300 teosta ja 78-vuotias vanhus porskuttaa edelleen.