Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Enkeleitä ja elokuvia Berliinin taivaan alla

Mitä Wenders, Lucas ja Wilder kertovat Berliinistä?

Kohti palkintogaalaa – Oscar-voittajia Teemalla

Neljä voittajaa ja yksi ehdokas virittävät Oscar-tunnelmaan.

Näyttelijä Bruno Ganz on kuollut

Sveitsiläinen Ganz muistetaan muun muassa enkelin roolista elokuvassa Berliinin taivaan alla ja roolistaan Hitlerinä elokuvassa Perikato.

Enkeleitä Berliinissä – Wim Wendersin rakastetut elokuvat Teemalauantaissa 23.12.

Berliinin taivaan alla ja Suomessa ensi kertaa sen jatko-osa

Kauppasaarto ei kurjistanut Kuuban kulttuuria

Kauppasaarto ei kurjistanut Kuuban kulttuuria

Kirjailija ja näyttelijä Sam Shepard on kuollut

Shepard muistetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Valiojoukko ja Onnellisten aika. Häntä on pidetty yhtenä sukupolvensa tärkeimmistä näytelmäkirjailijoista.

Kinonyrkki Samuel Fuller on Teemalauantain sankari

Shokkikäytävä shokeeraa yhä.

Wim Wendersin uusin elokuva The Beautiful Days of Aranjuez pohtii miehen ja naisen eroa

Saksalaisohjaaja jatkaa 70- ja 80-luvuilla palkintoja niittänyttä yhteistyötään käsikirjoittaja Peter Handken kanssa. Tuloksena on kahden tunnin filosofinen vuoropuhelu rakkaudesta ja seksistä.

Päivän uutistärpit: Marsia valloittamaan Nasan kanssa ja oppositio tenttaamaan hallitusta

Tänään kerromme eduskunnan syksyn ensimmäisestä kyselytunnista, pääkaupunkiseudun väestönkasvuennusteesta ja siitä, mitä Nasa ja suomalaiset korkeakoulut tekevät Marsin valloittamiseksi.

Paris, Texas

Wim Wendersin mestariteos, melankolinen road movie

Amerikkalainen ystävä

Dennis Hopper on Tom Ripley Wim Wendersin elokuvassa

Venäläisoikeus tuomitsi ukrainalaisen elokuvaohjaajan 20 vuoden vankeuteen terrorismista

Ukraina ja tuomittu Oleg Sentsov ovat sanoneet pitävänsä oikeudenkäyntiä poliittisena. Sotilastuomioistuimen mukaan Sentsov johti terroristiryhmää, joka teki ja suunnitteli iskuja Krimin niemimaalla.

1.10. Kino Suomi: Helsinki Napoli All Night Long

Kaurismäen rikosseikkailu Berliinin alamaailmassa.

Mykkäfilmien viimeinen mestari kuoli yli satavuotiaana

Portugalilaisen Manoel de Oliveiran viimeinen elokuva valmistui samassa kuussa kun hän täytti 106 vuotta, vajaat neljä kuukautta sitten.

Pina

Palkittu dokumenttiohjaaja kuoli malariaan Afrikassa

Itävaltalainen Michael Glawogger oli kuollessaan Liberiassa kuvausmatkalla.

Buena Vistan kitaristi Galban kuoli

Kuubalainen kitaristi Manuel Galban on kuollut 80-vuotiaana. Galban tuli kansainvälisesti tunnetuksi 1990-luvun lopussa, kun amerikkalainen kitaristi Ry Gooder kokosi veteraanimuusikkoja levyttämään sonia Buena Vista Social Clubin nimellä.

Kaurismäki: Filmi on valon ja varjon leikkiä, 3D sähköä

Amerikkalaiset kolmiulotteiset elokuvat valtaavat markkinoita eurooppalaiselta perinteiseltä tuotannolta. Eurooppalaisten elokuvien osuus Euroopan markkinoilla on alhaisimmalla tasollaan viiteen vuoteen. Kolmiulotteinen elokuva jakaa mielipiteitä myös Cannes'in elokuvafestivaaleilla.

Tähtihetki: Amerikkalainen ystävä

Tarmo Poussu näkee Wim Wendersin elokuvan Amerikkalainen ystävä pohdiskeluna elämän hauraudesta. Satu Linnapuomin mielestä elokuva on vahva kokonaisuus, joka säilyttää katsojan mielenkiinnon.

Wenders johtamaan Venetsian filmijuhlien palkintoraatia

Saksalainen ohjaaja Wim Wenders on valittu johtamaan Venetsian filmijuhlien tämänvuotista palkintoraatia.

Cannesin elokuvajuhlat alkavat

Cannesin kansainvälinen elokuvafestivaali käynnistyy tänään keskiviikkona Etelä-Ranskassa. Pääpalkinnosta Kultaisesta palmusta kilpailevat tänä vuonna muun muassa veteraaniohjaajat Clint Eastwood, Steven Soderbergh ja Wim Wenders.

Veteraaniohjaajat kamppailevat Cannesin pääpalkinnosta

Veteraaniohjaajat Clint Eastwood, Steven Soderbergh ja Wim Wenders kilpailevat tämänvuotisesta Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnosta Kultaisesta palmusta.

Dropping Knowledge haastaa keskusteluun

112 kansainvälistä ajattelijaa kokoontui viime viikolla Berliiniin pohtimaan vastauksia sataan ihmiskuntaa koskettavaan ajankohtaiseen kysymykseen. Kokous oli osa Dropping Knowledge -hanketta, jonka tavoitteena on synnyttää Internetissä maailmanlaajuista keskustelua ja herättää ihmisiä toimimaan globaalien ongelmien suhteen.

Buena Vista Social Clubin rivit harvenivat jälleen

Kuubalaisen Buena Vista Social Club -yhtyeen laulaja ja säveltäjä Pio Leyva on kuollut. 88-vuotias Leyva kuoli havannalaisessa sairaalassa sydänkohtaukseen torstaina, kertoo hänen perheensä.

Kuubalaislaulaja Ibrahim Ferrer on kuollut

Kuubalainen laulaja Ibrahim Ferrer on kuollut. Hän kuoli lauantaina 78 vuoden iässä havannalaisessa sairaalassa, jonne hän oli hakeutunut pari päivää aiemmin suolitulehduksen vuoksi. Ferrer tuli kuuluisaksi työstään Buena Vista Social Club -projektissa. Hän esiintyi useasti myös Suomessa.