Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Savon Sanomat: Ruuskasen keihäskauden avaus siirtyy lihasvamman takia

Keihäänheittäjä Antti Ruuskasen kilpailukauden avaus siirtyy lievän vamman takia, kertoo sanomalehti Savon Sanomat.

Emil Ruusuvuori lähellä tenniksen kaksinpelin olympiapaikkaa

Maanantaina julkaistulla miesten tenniksen ATP-listalla 74. sijalla oleva Emil Ruusuvuori on lähellä paikkaa Tokion olympialaisiin.

Olympialaiset jäävät suomalaiskaratekoilta väliin

Karatessa kilpaillaan ensimmäistä ja tällä erää viimeistä kertaa olympialaisissa.

Arvi Savolainen paini pronssia Puolassa

Arvi Savolainen saavutti sunnuntaina pronssia kreikkalais-roomalaisen painin ranking-kilpailussa Puolan Varsovassa.

Suomalaisheittäjä paransi ennätystään yli viisi metriä ja kiskoi 82,04 – "Hyvät olosuhteet, vauhti toimi ja väline hyvässä asennossa"

Jarmo Marttila, 28, voitti Kankaanpää Gamesin keihäänheiton sunnuntaina mainiolla tuloksella 82,04, jolla oma ennätys parani reilut viisi metriä.

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen on hurjassa vireessä – paransi Genevessä jälleen ennätystään 400 metrin aidoissa

Lehikoinen paransi ennätystään juoksemalla Sveitsissä ajan 55,77. Hän on nyt parantanut henkilökohtaista ennätystulostaan yleisurheilukautensa jokaisessa kilpailussa.

Hurske ja Korte Tokion olympiajoukkueeseen – tässä nyt valitut yhdeksän urheilijaa

Suomen olympiajoukkueessa Tokioon on nyt 27 urheilijaa. Joukkue täydentyi perjantaina yhdeksällä urheilijalla.

Suomen mitalitoivo Lizzie Armanto varmisti paikan Tokioon

Lizzie Armanto sijoittui tällä viikolla sulkeutuneessa olympiarankingissa viidenneksi.

Magnus Kirt ei osallistu Tokion olympialaisiin: "Vaihtoehtoja ei ole"

Virolainen keihäänheittäjä Magnus Kirt kertoi vielä toukokuussa tavoittelevansa paluuta kilpailuihin kesäkuussa. Nyt on varmistunut, ettei Kirt pysty kilpailemaan Tokion olympialaisissa.

IS: Ari-Pekka Liukkosen välit jäissä Uimaliittoon – jättänyt Mimosa Jallow'n kanssa urheilijasopimuksen allekirjoittamatta

Ari-Pekka Liukkonen ei osallistu ensi viikolla Uimaliiton järjestämille mitalikahveille. Ilta-Sanomien uutisen mukaan huippu-uimareiden ja liiton välejä hiertävät sponsorisopimukset sekä näkemyserot huippu-urheilutoiminnasta.

Viime kesä ennusti jopa olympiamitalia, nyt tulostaso laahaa – Mitä Aaron Kankaalle tapahtui?

Tekniikkamurheista kärsineellä moukarinheittäjä Aaron Kankaalla on kiire hioa heitto takaisin huippukuntoon, sillä yleisurheilijoilla on kolme viikkoa aikaa rikkoa kisarajoja Tokion olympialaisiin.

Kommentti: Senni Salmisen Suomen ennätys -huumassa jäi vähälle huomiolle tapa, jolla tulos tuli – se asettaa SE:n aivan uuteen valoon

Senni Salmisen potentiaali liikkuu tällä hetkellä 14,70:n ja 14,80:n välimaastossa. Mielenkiintoa lisää, että 14,7-alkuisella tuloksella on voitettu mitali kaikissa vuodesta 2012 järjestetyissä olympia-, MM- ja EM-kisoissa, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Mieletön temppu! Senni Salminen loikki Suomen ennätyksen ja olympiarajan – tällainen on homoseksuaalisuudestaan julkisesti puhunut SE-nainen

Kolmiloikkaaja Senni Salminen teki Turussa Paavo Nurmen kisoissa uuden Suomen ennätyksen 14,51. "Tiesin, että kaiken mennessä kohdalleen varmasti nasahtaa", Salminen sanoi.

Huippu-urheilijana Matti Mononen rankaisi itseään rajulla tavalla – nyt hän on oppinut virheistään ja valmentaa Senni Salmista positiivisuuden kautta

Entinen huippuseiväshyppääjä Matti Mononen on nostanut kolmiloikkaaja Senni Salmisen Suomen yleisurheilueliittiin. Mononen kerää Salmiselta kehut hyvänä kuuntelijana.

Kommentti: Sara Kuivisto otti harvinaisen kovan riskin ja sai palkinnon, jonka arvoa hän ei välttämättä heti itsekään tajunnut

Sara Kuiviston ennätysjuoksu oli Paavo Nurmen kisojen avauspäivän parasta kotimaista antia. Ennätysjuoksu oikeassa paikassa voi nostaa hänet jopa Tokion olympiakoneeseen, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

EM-mitalisti Koljoselle sulkapallon olympiapaikka

Kalle Koljonen varmisti karsintarankingin sijan 28, kun olympiakarsintaturnauksia ei ole enää jäljellä. Paikan Tokioon saavat rankingin 34 parasta urheilijaa.

Mira Potkosen olympiakarsinnat päättyivät tylysti – "Hirveää vääntöä ja sekamelskaa"

Mira Potkonen myönsi, että kehno valmistautuminen näkyi hänen esityksessään Pariisin olympiakarsinnoissa. Tie päättyi heti avauskierrokselle, mutta paikka Tokioon on kuitenkin käytännössä varma.

Pika-aituri McNealille lätkäistiin viiden vuoden kilpailukielto – saa kuitenkin osallistua olympiakarsintoihin

Brianna McNealille on annettu viiden vuoden kilpailukielto, mutta kansainvälinen urheilun vetoomustuomioistuin on antanut hänelle väliaikaisen vapautuksen.

Purjehtija Sinem Kurtbay avaa suunsa Katiska-vyyhdissä tuomitun Janne Järvisen tapauksesta ja omasta roolistaan kohun keskellä – "On ollut rankkaa"

Janne Järviselle annettu käräjäoikeuden rikostuomio on pannut Suomelle olympiapaikan purjehtineen Sinem Kurtbayn kovaan pyöritykseen ennen itse kisoja. Kurtbay on vaitonainen Järvisen saamasta tuomiosta.

Jarkko Kinnuselle olympiakisapaikka 50 kilometrin kävelyyn – "Vähän sai jännittää"

Suomella on mahdollisuus asettaa 50 kilometrin kävelyyn lähtöviivalle täysi kolmen hengen joukkue.

Elmo Lakka tykitti hurjan Suomen ennätyksen! Lähes 40 vuotta kestänyt ennätys rikki

Elmo Lakka aitoi ratasuoran aikaan 13,31 ja alitti Arto Bryggaren aiemman ennätyksen neljällä sadasosalla. Samalla hän rikkoi Tokion olympiarajan.

10 000 Tokion olympialaisten vapaaehtoista lopettaa

Japanissa vastustetaan laajasti olympialaisten järjestämistä tänä vuonna. Tokion olympialaisten on tarkoitus alkaa 23. heinäkuuta.

Ikävä käänne! Johannes Vetter ei heitä Turussa

Hurjavireinen keihäsmies Johannes Vetter ei ole mukana Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Lähentäjälihaksen repeämä vie Vetterin lyhyelle kisatauolle.

Suomalaisille ropisee menestystä EM-tasolla – Tokion kesäkisojen ennuste on silti vain 1,15 suomalaismitalia

Talvilajien olympianäkymät Pekingissä ovat rohkaisevat jääkiekon, maastohiihdon, yhdistetyn ja lumilautailun ansiosta.

Elmo Lakka aitoi uransa kolmanneksi parhaan ajan, mutta sillä ei ollut merkitystä olympiapaikkajahdissa – tällainen on kohuttu rankingjärjestelmä

Suomen ykkösaituri Elmo Lakka on menossa tällä hetkellä viimeisenä Tokioon. Hän seurasi aiemmin tarkasti rankingtilannettaan, mutta on luopunut siitä liiallisen murehtimisen takia.

Kanadalainen Damian Warner oli jopa ME-jahdissa kymmenottelussa – grafiikka näyttää, kuinka keihäässä jäätiin kuitenkin vielä kauas

Kanadalainen Damian Warner rikkoi Götzisin moniottelutapahtumassa kirkkaasti ennätyksensä, mutta maaginen 9000 pisteen raja jäi vielä 5 pisteen päähän. 

Suomalaiset seiväshyppääjät paransivat jälleen komeasti ennätyksiään – Holttinen ja Paavola kaikkien aikojen kymppisakkiin

Tommi Holttinen ja Mikko Paavola parantelivat ennätyksiään Vaasan seiväskisassa. Molemmille kirjautettiin tulos 564, joka on Suomen kaikkien aikojen tilastossa kymmenenneksi paras.

Maria Huntington otteli lähelle ennätyspisteitä – "Uskomme, että tämä riittää olympialaisiin"

Maria Huntington otteli mainiosti perinteisessä Götzisin moniottelutapahtumassa. Hän sijoittui neljänneksi kovatasoisessa kilpailussa ja nosti samalla olympiarankingiaan.

Maria Huntington on ennätyspisteiden tuntumassa – valmentaja iloisena: "Aika lähellä ollaan sitä, mitä haluttiin"

Maria Huntingtonin lisäksi Mia Sillmanilla on edelleen mahdollisuus ennätystulokseen Götzisin perinteisessä seitsenottelussa. Suomalaiset kaipasivat juoksuun lisäpotkua.

Aleksi Lepän olympiaunelmat häämöttivät neljän pisteen päässä

Aleksi Leppä karsiutui EM-finaalista ja se tiesi samalla Tokion olympiaunelmien murenemista. Leppä oli kuitenkin tyytyväinen tulokseensa.

Antaako Janne Järvinen veneensä Kurtbayn ja Keskisen käyttöön Tokioon? Varasuunnitelma on jo pantu vireille yksityisellä rahalla

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat lähdössä Suomen olympiaedustajiksi Nacra 17 -luokkaan, mutta vielä ei tiedetä, millä veneellä kaksikko purjehtii olympiavesillä. Purjehdusliiton mukaan Kurtbaylle ja Keskiselle on hankittu uusi vene.

Urheilun oikeusturvalautakunta hylkäsi vankeustuomion saaneen Janne Järvisen valituksen Tokion olympiavalinnasta

Urheilun oikeusturvalautakunta on käsitellyt Janne Järvisen tekemän valituksen, joka koski Olympiakomitean tekemien olympiavalintojen kumoamista.

Aivokuumeen selvittänyt Iisa Mäenpää, 21, on ainoa suomalaisnainen hurjassa ja näyttävässä lajissa – unelmoi vaikeiden aikojen jälkeen vuodesta 2024

Kanoottipujottelija Iisa Mäenpää on kohdannut aivokuumeen ja tasapainohermon tulehduksen. Ne eivät pysäyttäneet sinnikästä hurjapäätä.

Suomen olympiajoukkue täydentyi neljällä urheilijalla – tuore Euroopan mestari Ari-Pekka Liukkonen valittujen joukossa

Tokion olympialaisiin valittiin keskiviikkona neljä uutta urheilijaa: uimari Ari-Pekka Liukkonen, painijat Elias Kuosmanen ja Arvi Savolainen sekä kävelijä Aleksi Ojala.

Kommentti: Suomelle maapaikan tuonut urheilija jäämässä ilman kisalippua Tokioon – Eetu Kallioinen ohittaa Lari Pesosen skeetissä

Ennen Kroatian EM-kisoja Suomella on yksi maapaikka miesten skeetiin, mutta edustajaa Tokioon ei ole valittuna. Paikan tuoneen Lari Pesosen kannalta toinen maapaikka antaisi oljenkorren päästä olympiakisoihin, kirjoittaa Yle Urheilun Nina Vanhatalo.

Olympiaurheilijat iloitsivat rokotusmahdollisuudesta – uimari Mattsson raivaa kalenteriinsa tilaa mahdollisten sivuoireiden varalta

Kokeneet olympiaurheilijat Tuuli Petäjä-Sirén ja Matti Mattsson ovat tyytyväisiä Suomen Olympiakomitean päätökseen vastaanottaa KOK:n rokotelahjoituksen. Molemmat olisivat ilman sitä ehtineet saada vain yhden rokotteen ennen olympialaisia.

Suomen Olympiakomitea on päättänyt rokottaa Tokion olympialaisiin lähtevät urheilijat

Ne urheilijat, jotka eivät ehdi saada rokotetta kansallisen rokotusohjelman kautta, saavat rokotteen Kansainvälisen olympiakomitean tarjoamana.

Pikajuoksusensaatio Lotta Kemppinen toteutti kaksi unelmaansa kuukaudessa – uskoo EM-mitalihuuman siivittävän uusiin ennätyksiin

Perjantaina kautensa aloittava Lotta Kemppinen, 23, lähtee kesään satumainen hallikausi pohjilla. Kevään mediapyörityksestä huolimatta hyvään vireeseen päässeen Kemppisen kesän tavoite on parantaa ennätystään 100 metrillä.

Urheilujärjestö tarjoaa isoa rokotusapua Amerikan mantereen olympiajoukkueille

Panam Sports on valmis rokottamaan 41 maan joukkueet vähintään 30 päivää ennen kisamatkaa. Järjestö on tehnyt rokotteista sopimuksen Miamin yliopiston kanssa, ja jakelua järjestellään Meksikon Miamissa sijaitsevassa konsulaatissa.

Jallow'n vauhti riitti EM-finaaliin, Ida Hulkko kauhoi uuden Suomen ennätyksen

Mimosa Jallow ui oman eränsä kolmanneksi ja saalisti finaalipaikan keskiviikolle. Ida Hulkko paransi omissa nimissään ollutta Suomen ennätystä 15 sadasosalla.

Selkävammasta kärsivällä Nooralotta Nezirillä on yhä hyvä mahdollisuus Tokioon – suurempi kysymys on, ehtiikö hän toipua huippukuntoon

Nooralotta Nezirin pullat ovat hyvin uunissa Tokion olympiakisoja ajatellen, vaikka hän ei ole vielä rikkonut olympiakisarajaa ja hän on selkävamman takia sivussa juhannukseen asti.

Tokiolaislääkäreiden järjestö vaatii olympiakisojen perumista

Japanin pääministeri Yoshihide Suga on vakuuttanut, että Japani kykenee järjestämään "turvalliset olympialaiset", mutta tokiolaislääkärit vaativat kisojen perumista.

Valmentaja halusi pimittää Magnus Kirtiltä videon loukkaantumisesta, mutta keihästähti päätti kohdata tosiasiat – nyt hänellä on uusi ongelma

Magnus Kirt on ollut poissa keihäsympyröistä vuoden 2019 Dohan MM-finaalista lähtien. Virolaistähti halajaa takaisin kilpailuihin kesäkuussa, mutta ennen sitä hänen on ylitettävä jälleen yksi uusi este.

Fanny Teijonsalo ja Matti Mattsson jälleen Suomen ennätyksiin!

Teijonsalo paranteli aamulla uimaansa Suomen ennätystä viidellä sadasosalla. Matti Mattson painoi rintauinnin uuden Suomen ennätyksen alle minuuttiin.

Loukkaantuneen Nooralotta Nezirin olympiaunelmalle raju isku – ehtiikö suomalaistähti edes yrittää Tokion kisarajaa?

Aitajuoksija kärsii selkävammasta, joka pakottaa hänen kilpailukautensa alkamisen kesäkuun lopulle.

Kilpakävelijä Aleksi Ojala lunasti paikan Tokion olympiakisoihin

Aleksi Ojala alitti olympiakisarajan hyvällä marginaalilla Podebradyssa.

Eeva Karppinen jäi ilman olympiapaikkaa – "Annoin kaikkeni"

Eeva Karppinen koki pettymyksen soudun olympiakarsinnoissa Sveitsin Luzernissa, kun hän jäi ilman Tokion olympiapaikkaa naisten yksiköissä.

Huippuaikoja keväällä uinut Matti Mattsson lähtee "äärettömän hyvillä fiiliksillä" EM-uinteihin: "Työ alkaa tuottaa tulosta"

Matti Mattssonille Budapestin EM-kisat ovat välitavoite ennen Tokion olympialaisia. Mattsson lähtee kuitenkin Budapestiin hakemaan finaalipaikkaa 200 metrin rintauinnissa.

Anni Vuohijoen olympiaunelma meni murskaksi, mutta toivo elää edelleen – levon jälkeen alkaa harjoittelu ilman tietoa tulevasta: "Muuttujia on todella paljon"

32-vuotias Anni Vuohijoki on parantanut Rion olympialaisista tuloskeskiarvoaan yli 20 kilolla. Hän joutui silti pettymään viimeisessä olympiakarsinnassa jalkaongelmian takia.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle