Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Räävittömästä hittipelistä tutun amisauton voi bongata ensi kesänä Suomen peräkylillä

"My Summer Car" -pelin keskiössä oleva Datsun 100A saa tosielämän näköisversion Oulun Haukiputaalla.

Pekka Holmström istuu autossa ikkuna auki ja käsi ikkunan pielen päällä.

Pekka opetteli ajamaan autoa 11-vuotiaana: "Laitettiin tyynyä pyllyn alle, niin näki paremmin ulos"

Suomalaiset ovat pellonraivaajakansaa, jota on luonnehtinut koneromantiikka. Maatilalla varttuneelle Pekka Holmströmille peltoautot tarjosivat unohtumattomia kokemuksia lapsuudessa ja nuoruudessa.

Datsun Bluebird juliste uuden Nissanin edessä.

Kun Mosset vaihtuivat Datsuniin – Suomi avasi japanilaisautoille Euroopan markkinat

Suomalaisten Japanin kauppa avasi tien myös japanilaisautojen Euroopan valloitukselle. 1960-luvun alussa Datsunit rantautuivat Eurooppaan Suomen markkinoiden kautta.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen miesten Korisliigan avausinfossa Helsingissä 29. syyskuuta 2015.

Korisliigavalmentaja muistelee ammattilaisuraansa – ”Auto räjähti hallin seinän viereen”

Kouvolan Kouvojen päävalmentajana toimiva Jyri Lehtonen koki yli 10 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan uskomattomia asioita.

Poliisi jäi ihmettemään höyhenautoa

Poliisi hieraisi silmiään – Datsunin pelti täynnä höyheniä

Poliisin liikennepartio pysäytti maantiellä erikoisen ilmestyksen. Henkilöauton ulkokuori oli kokonaan höyhenten peitossa.

Eero Kontinen on ollut yrityksen palvelukssa joulukuusta 1974 lähtien.

Sotapirssejä, Datsun 100A ja perjantaipulloja – yli 73-vuotias autokauppa sulkee ovensa

Kun Karikon Autotalo sulkee ovensa keskiviikkona, päättyy samalla iso ja värikäs osa suomalaista autokaupan historiaa. Oven sulkee yrityksen pitkäaikaisin työntekijä, yli 40 vuotta taloa palvellut Eero Kontinen.

lomamatka 70-luvulle, yle tv1

Lomamatka 70-luvulle: Jutan matkakertomus

Linséneillä on lomamatkalla 70-luvulle kuumaa, ei tylsää.

Hyvin patinoitunut Carina.

Suloisen karmeita muistoja kesäautoista – nyt kauppa kukoistaa netissä

Kesäautoja ostetaan edelleen paljon tutunkauppana tai autoliikkeiden vaihtoautopihoilta. Vilkkaimmin kesäautokauppa käy nyt internetissä. Kesäautoon on helppo perehtyä kotisohvalta ja kun autoja löytyy useilta nettitoreilta tuhansia, on helppo löytää sopiva auto jopa läheltä.

Automuseo Mobilian 70-luvun autoihin liittyvän tapahtuman järjestäjä Sami Nyyssönen perheensä kanssa Fiat 124:lla 70-luvulla Punkaharjulla

Autokannan uudistaneet 70-luvun autot ajettiin loppuun

Vieläkö muistat Datsun 100 A:n, Toyota Corollan, Fiat 128:n ja muut 70-luvun autoikonit? Automuseo Mobilian pihaan kurvaa edustava otos 70-luvun autoja ulkoilmatapahtumassa lauantaina Kangasalla.

Seppo Lepistö ja Esa Ruuska korjaamolla.

40 vuotta samassa paikassa – työhakemusten täyttöä ei tarvinnut opetella

Halsualainen Seppo Lepistö jäi eläkkeelle viime kesänä. Sitä ennen hän sai leipänsä korjaamosta, jonne hänet pyydettiin töihin 40 vuotta aiemmin. Lomat hän sijoitti niin, että pystyi niiden aikana hoitamaan maatilan raskaimmat työt. Eläkeaikaa taas värittävät metsätyöt ja kotityöt.

Väinö H. Broman.

80-vuotias Väinö H. Broman sai yrittäjyyden verenperintönä

Broman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Väinö H. Broman täyttää 80 vuotta lauantaina Joensuussa. Syntymäpäiväsankari teki isänsä kanssa historiallista autokauppaa Japanista jo 50 vuotta sitten. Vuonna 1965 hän perusti ensimmäisen oman yrityksensä, Pielisensuun Auton Joensuuhun.

Giovanni Trimeloni fiatin vieressä

Pompannappi vei Giovannin perheen aikamatkalle

Yle TV1 kuvaa parhaillaan tositv-sarjaa, jossa kolme autokuntaa lomailee Suomessa 70-luvun malliin. Ei ole kännyköitä eikä mahdollisuutta mennä nettiin. Autoissa ei ole ilmastointia eikä radiota. Ensimmäisen päivän suurimmat haasteet olivat teltan pystytys ja parsakeiton lämmitys.

Mikko Maasola mikrofoni kädessään.

Sananen – Haukion kala

Haukion kala. Siinä. Mutta mikä on tämä Haukion saalistama vonkale? Kaislikossa kaikessa rauhassa lymyävä seisovien vesien valtias, tuhansien Järvisten maan hiljaista arvostusta nauttiva viileä kyömyniska. Yksinäinen sushi. Siis ei susi, vaan sushi. Siihen unohdettu paviljongin pöydälle. Tyylikäs eksoottinen arjen designlötkäle, ihanalla tavalla raaka, myyttinen mutta himottava.