Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Photo show of hip hop greats opens in Pori

Portraits of superstars such as Tupac Shakur, Snoop Dogg and Mary J. Blige taken early on in their careers are on display in the Finnish city known for its internationally renowned jazz festival.

Maailmankuulujen hip hop -tähtien kuvat esillä Porissa

Porissa nähdään tänä kesänä joukko maailmankuulujen hip hop -tähtien valokuvia. Valokuvaaja Chi Modun ensimmäinen laaja yksityisnäyttely Yhdysvaltojen ulkopuolella esittelee suomalaisille monia tunnettuja artisteja, kuten Tupac Shakurin, Snoop Doggy Dogin, Notorius B.I.G:in., Mary J. Bligen ja L-L Cool J:n.

11-vuotias "PC" räppää omia riimejään

Nuorten artistien rynnistys musiikkimarkkinoille on ollut huimaa viime aikoina. Vaasasta tähän artistien sarjaan pyrkii yksitoistavuotias räppäri Joel "PC" Pöyhönen. Hän tekee itse kappaleidensa sanoitukset ja on solminut managerointisopimuksenkin.

Perussa Fujimorin 25 vuoden vankeustuomio jäi voimaan

Perussa korkein oikeus on vahvistanut maan entisen presidentin Alberto Fujimorin pitkän vankeustuomion. Samalla oikeus hylkäsi Fujimorin puolustusasianajajan valituksen tuomion kumoamiseksi.

Miljoonien puhuma inkakieli sai vihdoin omat tv-uutiset

Ecuadorissa on alettu tehdä tv-uutislähetyksiä ensi kertaa myös ketshuan kielellä. Inkakielellä on Andeilla miljoonia puhujia, mutta virallinen arvostus on ollut vähäistä. Ajat ovat kuitenkin nyt toiset, sillä Ecuadorilla on miesmuistiin ensimmäinen presidentti, joka puhuu sujuvaa ketshuaa.

YLE esittää Ruotsissa hyllytetyn nukkesarjan maahanmuuttajista

YLE esittää Ruotsissa sensuroitua maahanmuuttajista kertova Yallahrup-sarjaa. Tanskalainen nukkesarja käsittelee maahanmuuttajien elämää ronskiin sävyyn.

Dokumentaristit Broomfield ja Leacock DocPointiin

Pitkän linjan brittidokumentaristit Nick Broomfield ja Richard Leacock saapuvat DocPointin vieraiksi tammikuussa. DocPoint-festivaali järjestetään vuonna 2009 kahdeksannen kerran Helsingissä.

"Rappari Tupac Shakur yliarvostetuin muusikko"

Edesmennyt rappari Tupac "2Pac" Shakur on maailman yliarvostetuin musiikko, uskoo musiikkilehti Blender. Shakur hallitsee Blenderin leikkimielistä listaa, johon on kerätty musiikkimaailman "roskaa" - ilmiöitä ja artisteja.

Lehti pyysi anteeksi Diddyn syyllistänyttä Tupac-juttuaan

Los Angeles Times -lehti on pyytänyt anteeksi julkaisemaansa juttua, joka liittyi räppäri Tupac Shakurin ampumistapaukseen vuonna 1994. Jutussa väitettiin, että rap-moguli Sean "Diddy" Combs olisi ollut tietoinen hyökkäyksestä.

Rap-moguli Diddy yhdistetty Tupac Shakurin ampumiseen

Rap-moguli Sean "Diddy" Combs on yhdistetty vuonna 1994 tapahtuneeseen laulaja Tupac Shakurin ampumiseen. Los Angeles Times -lehden mukaan Combs tiesi etukäteen Shakuria vastaan hyökkäämisestä. Combs on sanonut väitteen olevan valhetta.

Rapin supertähdet aloittivat Euroopan-kiertueensa Helsingistä

Rap-musiikin raskassarjalaiset, amerikkalaiset P. Diddy ja Snoop Dogg aloittivat The Heavyweights Of Hip-Hop -kiertueensa perjantaina Helsingistä.