Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anna Järvinen tykkää kävellä Tukholmassa veden äärellä.

Ruotsinsuomalaisuus ei enää ole suomalaisuutta Ruotsissa – monelle musiikki on kolmas kotimaa

Ruotsinsuomalaiset ovat Pohjoismaiden suurin vähemmistö. Nyt kahden polven siirtolaisten kulttuuria on tutkittu ruohonjuuritasolla.

Jarmo Korhonen.

Odd fellow -veljeskunta perusti paikallisyhdistyksen Kuopioon

Veljeskunta levittää jäsenilleen suvaitsevaisuuden ja lähimmäisenrakkauden sanomaa. Esimerkiksi ateisteja ja alle 21-vuotiaita miehiä ei huolita veljeskunnan riveihin.

neljä kehystettyä tekstiä

Miljoonien eurojen arvoinen Magna Carta unohtui arkistoon ja löytyi sattumalta leikekirjan välistä

Perustuslain ja ihmisoikeusjulistuksen esiäitinä pidetyn säädöskokoelman vuoden 1297 version löytyminen Kentistä näyttää vahvistavan oletusta, että asiakirjaa levitettiin luultua laajemmalle alueelle. Magna Cartaa tiedetään säilyneen ainakin 24 kappaletta.

Pelicansin logo.

Lahden Pelicansilla kannattaja Alaskassa saakka - katso kuvat

Vasta 14-vuotias Connor Canterbury lähestyi lahtelaisseuraa, koska fanittaminen Alaskasta käsin on hankalaa.

Muinainen pelinappula kertoo kiivaasta ottelusta

1 300 vuotta sitten Englannissa hukkaan joulunut pelinappula oli hienoa tekoa, kenties tuontitavaraa Italiasta. Kentiläisrakennus on muutoinkin osoittautunut arkeologian aarreaitaksi.

A La Carte Lapland Oy Suomun hotelli

Canterbury Travel myy Suomun hotellin

Englantilainen matkatoimisto Canterbury Travel myy Kemijärven Suomutunturilla olevan hotellinsa. Seitsemän vuotta sitten rakennetun hotellin käyttö on jäänyt vähäiseksi ja yhtiö on suunnannut toimintansa Sodankylään ja Luostolle.

Brittikylän keskusaukiolta löytyi muinaisten mahtipitojen suurhalli

Anglosaksinen eliitti söi, joi ja juhli suuressa hirsisalissa Kentin pakana-ajan lähetessä loppuaan.

Ykkös -ja Kakkosliigaa vakiokupongilla

Englannin Valioliiga ja Mestaruussarja ovat maaottelutauolla, joten vakiokuponki täyttyy kimuranteista Ykkös -ja Kakkosliigan kohteista. Molemmat sarjat ovat erittäin tasaisia. Kupongilla onkin muutamia liikaa pelattuja kotivoittoja, jotka kannattaa varmistaa tai ohittaa isojen rahojen toivossa.

Motownin hittinikkari Ashford menehtyi syöpään

Motown-yhtiölle lukuisia hittejä vaimonsa kanssa kirjoittanut yhdysvaltalainen Nickolas Ashford on kuollut. 70-vuotias Ashford menehtyi maanantaina kurkkusyöpään newyorkilaisessa sairaalassa.

Golfin pelaaja Luke Donald

Golfin ykköspelaajalla yksi voittotili avaamatta

Golfin kenties arvostetuin kilpailu, Britannian avoin golfturnaus käynnistyy torstaina 14. heinäkuuta. Moni haaveilee "The Openin" voitosta, niin myös maailmanlistan ykköseksi noussut Luke Donald.

Itä-Lapin joulumatkailu notkahtaa hieman

Itä-Lapin joulumatkailuun odotetaan laskua. A la Carte Lapland -yhtiön toimitusjohtajan Riikka Oikarisen mukaan yritys odottaa joulumatkailijoiden määrän vähenevän noin 10 prosenttia viime vuodesta.

Asiantuntijat ennustavat Lapin joulumatkailun notkahtavan

Voimakkaasti kasvanut Lapin joulumatkailu uhkaa notkahtaa tänä vuonna. Asiantuntijat uskovat, että notkahdus vie neljänneksen viime vuoden asiakasmääristä.

Anglikaanipapit uhkaavat erota, jos naiset hyväksytään piispoiksi

Yli 1 300 anglikaanipappia uhkaa erota, jos naiset hyväksytään piispoiksi. Times-lehden mukaan naisten valintaa piispoiksi vastustavat Englannin kirkon papit ovat kertoneet eroaikeistaan Canterburyn ja Yorkin piispoille.

Harvinaisen voimakas maanjäristys Britanniassa

Britanniaa on ravistellut epätavallisen voimakas maanjäristys. Britannian seismologisen laitoksen mukaan järistys oli voimaltaan noin 4,3 Richterin asteikolla.

Brittiryöstössä uusia pidätyksiä

Britannian poliisi kertoo pidättäneensä kaksi uutta epäiltyä tiistaiseen rahasäilön ryöstöön liittyen lähellä Maidstonea, Kentin kreivikunnassa.

Röyhkeille rosvoille miljoonasaalis Britanniassa

Poliiseiksi naamioituneet aseistetut ryöstäjät ovat vieneet miljoonia puntia vartiointiliike Securitaksen rahasäilöstä Kentin kreivikunnassa.