Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kati Kelolan kolumni: Meidän pitää vaalia paikkoja, joissa voimme tavata

Vain kohtaamalla ihmisiä eri taustoista, voimme pysyä kiinni todellisuudessa ja estää vihaa nousemasta, kirjoittaa Kati Kelola. Kolumnin voi myös kuunnella.

Martin ja Åsa olivat hakemassa tytärtään kotiin Etelä-Afrikasta, kun korona alkoi sulkea rajoja – "Mielessä oli, että haluamme vain EU:hun ja sitten kaikki muu järjestyy"

Kansainväliset adoptiot ovat jäissä ympäri maailmaa, kun paperit eivät liiku ja koronarajoitukset estävät matkustamisen.

Laaja vesivahinko Kalliossa Helsingissä – vahinkoja kärsi 15 rakennusta, osa kellareista oli piripintaan täynnä

Pahimmillaan vuotanut vesi täytti osan kellareista niin piripintaan, että vettä tihkui ensimmäisen kerroksen lattian läpi.

Päiväkoti dösässä tai veden päällä kellumassa – Helsinki selvittää uusia väliaikaisia tiloja lapsille

Helsingin varhaiskasvatuksen piirissä on tällä hetkellä noin 24 000 lasta, ja määrä kasvaa noin tuhannella lapsella vuosittain. Kouvolassa päiväkotibussi on jo käytössä.

Nainen sukelsi 20-vuotiaana pää edellä pohjaan ja halvaantui – tanssii nyt pyörätuolissa kilpaa maailman huipulla

Matkalla huipulle Tuuli Harju kohtasi rakkauden. Keväällä hän tanssi yhdessä miehensä Timo Pyykkösen kanssa maailmanlistan piikkipaikalle.

Suomen suunnistusmaajoukkueen MM-tavoitteet pysyvät omana tietona: "Se on kova"

Suomen yhteisen MM-moton voi tiivistää Aleksi Niemen sanoihin.

Poliisi pyytää havaintoja tekijästä: Mies surmattiin erityisen julmasti juhannuksena Helsingin kantakaupungissa

73-vuotias mies surmattiin Helsingin kantakaupungissa juhannusaattoillan ja juhannuspäivän välisenä aikana.

Kuljettajia kutkuttavia mäkiä ja mutkia – juhliva Ahveniston moottorirata kiehtoo yhä

Ahveniston moottorirata Hämeenlinnassa juhlii tänä viikonloppuna 50-vuotista taivaltaan. Erikoiseen paikkaan harjulle perustettu rata on yhä suosittu, sillä sen korkeuserot ja tiukat mutkat erottavat jyvät akanoista.

HIFK taklasi TPS-pakeilta mehut pois - "Suunnitelmien mukaan meni"

IFK:n ja TPS:n välinen sarja tasoittui torstaina Helsingissä. Tiistaina turkulaisten jyrän alle jäänyt HIFK oli selvästi valmiimpi ottelusarjan toisessa kohtaamisessa.

Security boss: Neo-Nazi group should be banned

Finland’s largest established neo-Nazi group, the Finnish Resistance Movement, is a branch of the Nordic Resistance Movement that espouses white power in Sweden, Finland, Norway and Denmark. Security and intelligence officials in Finland say there are strong arguments for banning the group, but a ban could also create many problems. For example, the group could simply move underground and return with a new name and symbol.

IFK-hyökkääjälle tärkeät maalit - "Usko on ollut koetuksella"

Kaksi maalia Ässien verkkoon olivat Lennart Petrellille suuria osumia, vaikka HIFK joutui porilaisille taipumaankin.

Biokuitu yhdistää Ahlstromin ja Munksjön – "Palkkaamme lisää väkeä"

Suomalainen Ahlstrom ja ruotsalainen Munksjö yhdistyvät luodakseen yhden maailman johtavista metsäalan yrityksistä biomateriaaleissa ja innovatiivisissa kuiduissa.

Kirjoittiko Topelius kuuluisat kesäpäivän säkeet Kangasalta sittenkin punssin ääressä?

Aikansa vaikuttaja Zachris Topelius sai inspiraation katseltuaan korkealta avautuvaa maisemaa Kangasalla – vai saiko? Näköalapaikat lumoavat myös satelliittiajan ihmisen.

Pullojen dyykkaamisesta historiaa? – panttiparkki jättää pullot näkyviin

Jyväskylän keskustassa kokeillaan kesän ajan panttiparkkeja tyhjille pulloille ja tölkeille. Tavoitteena on saada juoma-astiat pois roskiksista ja kadunvarsilta.

Retkiluistelusta tulossa Savonlinnan seudun talvimatkailuvaltti

Vähälumiset talvet ovat kasvattaneet retkiluistelun suosiota Savonlinnan seudulla. Murtomaahiihdon kärsiessä lumipulasta, mainiot jääolosuhteet ovat kasvattaneet luistelijoiden määrää. Matkailukeskus Harjun Portti Punkaharjulla satsaa lajiin tosissaan.

Suomalaislahjakkuus tykitti 12 vuotta vanhan 200 metrin ennätyksen historiaan

Oskari Lehtosen ylivoimainen juoksu 200 metrin hallikisassa rikkoi Jonathan Åstrandin 12 vuotta sitten kellottaman junioreiden Suomen ennätyksen.

SAK:ssa rasvataan jo lakkokonetta

Työmarkkinajärjestöt ilmoittivat tiistaina halustaan jatkaa neuvotteluja välttääkseen hallituksen esittämät ns. pakkolait. Samaan aikaan SAK on alkanut kouluttaa järjestöväkeään mahdollisia työtaisteluita varten.

Villieläinhoitolassa kiinnytään puolin ja toisin – Mervi-hirvi oli syömättä hoitajansa reissun ajan

Mustasaaressa sijaitsevalle Villieläinhoitolalle viime vuosi oli kiireinen. Luonnonvaraisia eläimiä riitti hoitoon läpi vuoden. Hoitolan ehdoton ilopilleri on sinne alkukesästä muuttanut Mervi-hirvi, joka on niin kiintynyt hoitajaansa, ettei esimerkiksi suostunut syömään juuri mitään sillä aikaa, kun Harjun pariskunta oli itsenäisyyspäivänä kättelemässä presidenttiä.

Itsenäisyyspäivän pääparaati Jyväskylässä – näyttämöinä Harjun stadion, Yliopistonkatu, kauppatori ja Jyväsjärvi

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraatikatselmus, ohimarssi ja kalustonäyttely järjestetään kuudes joulukuuta Jyväskylässä. Paraatikatselmus pidetään Harjun stadionilla. Sitä seuraa taitolento-osasto Midnight Hawksin esittelylento Jyväsjärven yllä ja ohimarssi Yliopistonkadulla. Juhla rajoittaa liikennettä ja pysäköintiä keskustassa.

Nyrkit heiluivat Helsingissä - HIFK:n Åsten kostoretkellä

HIFK ja SaiPa pelasivat kuuman liigaottelun, joka päättyi HIFK:n niukkaan 4-3-voittoon. HIFK-sentteri Corey Elkins loukkaantui toisessa erässä.

Nelosketjun raastaja toi HIFK:lle kolme pistettä - ”Oli hyvä pelata”

Helsingin IFK kuittasi keskiviikkoisen tappionsa SaiPalle kotihallissaan KalPaa vastaan. Savolaisten ykkösketju sai arvokkaan onnistumisen.

Runebergin hehkuttama kansallismaisema peittyy puskiin

Hattelmalanharjun maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan harju- ja lehtokokonaisuuden puusto ja pensaisto on kasvanut näköalojen esteeksi yllättävän nopeasti. Puita on karsittu viimeksi seitsemän vuotta sitten.

Lohjan harju veti taas Suoma-myrskyä puoleensa

Eilinen Suoma-myrsky aiheutti tuhoja ympäri Uuttamaata. Eniten myrsky riehui Lohjalla ja Helsingissä, missä tuuli kaatoi puita ajoteille sekä sähkölinjoille ja repi peltikattoja.

Kuopion kaupungin kuntoutusjohtajan virkaan 27 hakijaa

Kuopion kaupungin uutta kuntoutusjohtajan virkaa on hakenut 27 hakijaa aina Helsinkiä myöten. Kuntoutusjohtaja tulee toimimaan terveysjohtajan ja perusturvajohtajan rinnalla.

Kesätyönhaussa yletön realismi on riesa – "Mieti, mitä teet mielelläsi"

Nuorta ei voi puskea kesätöihin, mutta pientä rohkaisua kokematon kaipaa. Ihmisen on tärkeää päästä onnistumisen kierteeseen. Se voi alkaa vaikka kesätyöpaikasta.

Optimaalista energiaa

Helsingin kaupunki, Helsingin Energia ja VTT kehittävät yhdessä työkalua, jolla voidaan määritellä optimaalinen energiaratkaisu erilaisille kaupunkialueille. Hankkeessa kokeillaan myös mahdollisuuksia varastoida energiaa paikallisesti.

Jokerien rotaatio-pelaaja kiitti luottamuksesta - "Harjun ketju ollut paras harjoituksissa”

Jokerit on pelannut tällä kaudella 27 ottelua, ja Minsk-voittokamppailun sankareihin lukeutuvalla Eetu Pöystillä on pelejä on alla 16. Valmentaja Erkka Westerlund kiitteli Pöystin ketjun panosta.

Kiista jatkuu – kohuttu Döner Harju -ravintola saanee pitää terassinsa

Helsinkiläinen Döner Harju -ravintola saa todennäköisesti jatkaa terassitoimintaansa. Useat ravintolan kanssa samassa talossa asuvat ihmiset ovat vaatineet terassilupien poistamista jatkuvien häiriöiden vuoksi.

McLean, Huhtala ja Todd kehiin - Jokerit ja Sotshi iskevät yhteen

Jokerit saa illan KHL-taistossa vieraakseen Sotshin. Jokerit kaatoi lauantaina Lokomotiv Jaroslavlin ja hyökkää tänään Sotshin kimppuun.

Melu kiristää taloyhtiöiden pinnaa – kivijalan ravintolat ahtaalla

Helsingin kantakaupungin joidenkin taloyhtiöiden mielestä alakerrassa olevat ravintolat terrorisoivat kotirauhaa. Ravintolat puolestaan uskovat, että heitä savustetaan syyttä ulos lukuisilla virallisilla valituksilla.

Helsingin Uutiset: Taloyhtiössä masinoidaan nimettömiä valituksia Döner Harjusta

Melu- ja savuvalitukset ovat hiertäneet Fleminginkadun Döner Harju -ravintolan ja rakennuksen taloyhtiön välejä. Erityistä närää aiheuttaa terassi, johon ravintola sai luvan taloyhtiön vastustuksesta huolimatta.

Maksoiko tuntematon kahvit? – Maailmanlaajuinen haastekilpailu voi yllättää missä vaan

Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevat Aada Harju, Johanna Enström, Sandra Westerbladh ja Reetta-Kaisa Pulkkinen ovat saaneet muun muassa ihmisiä naimisiin, järjestäneet vanhuksille supersankaribingoa ja Senaatintorille vesisodan. Lisäksi he pistivät Ylen aikaisen aamutiimin tanssimaan muumitanssia suorassa radiolähetyksessä.

Noidanlukko saa raavaan miehen kaiken huomion

Luonnon monimuotoisuus jatkaa kuihtumistaan, ja pellot ja metsät ovat vallanneet villiniityiltä tilaa jo vuosisadan ajan. Hartolalainen perinnemaiseman suojelija varjelee niityllä sinnitteleviä uhanalaisuuksia ja toivoo, että yksinäinen noidanlukko vielä jonakin päivänä lisääntyisi.

Kuvagalleria: Tytöt rokkaa!

Keskiviikkona päättynyt tyttöjen bändileiri Girls Rock! veti loppukonsertissaan Harjun nuorisotalon keikkapaikan tupaten täyteen.

Sauna from Finland muutti Jyväskylästä Helsinkiin ja mielii maailmalle

Jyväskylästä lähtenyt saunakulttuurin edistäjä ja kansainvälistäjä Sauna from Finland on muuttunut valtakunnalliseksi. Verkosto on sulkenut toimistonsa Jyväskylässä ja muuttanut Helsinkiin huhtikuun alussa.

Matkakuume syttyi jo lapsena – karkaili 500 kilometrin junamatkoille

Minna Harjunpäällä oli jo 13-vuotiaana niin kova kaukokaipuu, että hän hyppäsi salaa vanhemmiltaan junaan päästäkseen Kokkolasta Helsinkiin. Tyttö palasi illaksi aina kotiin, mutta krooninen reissukuume jäi.

HJK otti pääosan Harjun liigaläksiäisissä – ”Ei tässä oikein sanoja löydä”

Mestaruuden varmistanut HJK ei jättänyt mitään arvailujen varaan, kun se kaatoi sarjaputoamisen varmistaneen JJK:n tylysti 5-0.

"Kuka sinä olet siinä vieressä?"

Vaasalaiskoreografi Mia Malviniemen uusin nykytanssiteos Heijastuksia toiseen valoon saa torstaina ensi-iltansa Vaasassa, kaupunginkirjaston Draama-salissa. Teos on Malviniemen Onni-trilogian kolmas ja viimeinen osa. Siinä kuusi eri-ikäistä tanssijaa luovat elämänmittaisen kaaren miehen ja naisen välisestä suhteesta.

Kouvolassa on halpaa asua, mutta vaikeaa työllistyä - nuoret valuvat suurkaupunkeihin

Kouvolan strategia- ja kehittämisjohtaja Jyrki Harjulan mukaan kaupungin edullinen asumistaso kertoo siitä, ettei Kouvolassa mene hyvin. Uusia yrityksiä ja sitä myöten työpaikkoja tarvitaan kipeästi lisää.

Åstrand jäi jälleen Moskovan B-rajasta

Pikajuoksija Jonathan Åstrand yritti rikkoa Moskovan MM-kisojen B-rajan 200 metrillä SFI:n mestaruuskisoissa.

FC Honka – Lech Poznan mellakointi: ”Historian pahin tilanne”

FC Hongan puheenjohtajan Jouko Harjunpään mielestä aineksia oli jälkikahakkaa pahempaankin. Sapiskaa saavat poliisi, puolalaisten joukkoon liittyneet HJK:n fanit, Lech Poznanin turvallisuuspäällikkö ja Suomen Palloliitto.

Pekka Harju jatkaa Janakkalan johdossa elokuunkin

Janakkalan kunta tarvitsee eläkeläiskunnanjohtajansa palveluja vielä elokuunkin ajan. Varsinainen kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen vetää kesän loppuun saakka Hämeen liitossa ns. HHT-akselin kehittämishankkeen valmistelua.

Energialähettiläiden TOP 5 viimeisessä puristuksessa

Energialähettilään unelmatyöpaikasta kilpailee Vaasassa vielä viisi finalistia. Kilpailijat puristettiin viimeisen prässin läpi torstaina psykologisissa testeissä.

Myrskyn kaatama mänty halutaan pitää Pyynikin polulla

Myrskytuuli tarttui talvella vanhaan järeään mäntyyn Pyynikillä ja rysäytti sen metsäpolun tukkeeksi. Ulkoilijat ovat kuukausien mittaan oppineet kiertämään rungon tai kiipeämään sen yli, ja luonnonsuojelijat vetoavatkin nyt kaupunkiin rungon paikoilleen jättämiseksi.

Ammatillisen koulutuksen leikkaukset musertavat koko maakuntaa

Pohjois-Karjalan opetusalan ammattijärjestö on huolissaan maakunnan tulevaisuuden puolesta. Satojen opetuspaikkojen lisäksi koulutuskuntayhtymästä häviää 250 työpaikkaa vuoteen 2019 mennessä. Alueyhdistys huomauttaa, että ammatillisen koulutuksen leikkausten myötä Pohjois-Karjalasta häviää paljon tietotaitoa ja luovuutta.

Retro on pop – turkulaisfirma kehitteli musiikin Instagramin

Mikko Harju ja Ville Kaisla eivät suostuneet muuttamaan pois Turusta töiden perässä, vaan perustivat oman, mobiilisovelluksiin erikoistuneen Taiste-suunnittelutoimiston muutama vuosi sitten. Taiste sai juuri markkinoille retrohenkisen, vinyylisoittimen soundia jäljittelevän mobiilisovelluksen.

Äänestysvilkkaus vaihdellut eri puolilla maata

Ulkoilijat ovat kunnostautuneet äänestämällä ahkerasti, äänestyspaikoilta kerrotaan.

Kalevan kisat ei pode yleisurheilukrapulaa

Kalevan kisat ovat alkaneet Lahdessa. Vaikka kesään ovat mahtuneet niin olympialaiset kuin Helsingin EM-kilpailut, yleisurheilu näkyy edelleen vetävän katsojia.

"Lontoon olympiakisat ovat saaneet ihmiset kiinnostumaan yleisurheilusta"

Lahden Kalevan Kisojen pääsyliput käyvät kaupaksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle