Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kysymyksiä lääkärille, ja liikeideoita

Kysymyksiä ja henkisiä löytöjä esittelee M. Kajo.

Tältä kuulostaa Joutsenlampi lähes kolmesataa vuotta vanhalla viululla – sointi vain paranee viulun vanhetessa, samoin sen arvo sijoituksena

Kansallisoopperan venetsialaisviulun arvo liikkuu jossain puolen miljoonan ja miljoonan euron välillä.

Marko, 19, tanssii ensimmäisenä suomalaisena Mariinskissa – venäläinen tosi-tv-julkkis tärkeä tuki maan ymmärtämisessä

Balettitanssija, kulttuurivieras Marko Juusela saa tietää usein vasta päivää ennen, missä hän huomenna tanssii.

Äijäbaletti taipuu Joutsenlammen ja Frederikin tahtiin – "Ensimmäisellä kerralla hiukan pelotti nousta lavalle"

12 ikämiestä trikoissa ja hörhelöhameissa tuo hymyn huulille sekä tekijöille että yleisölle.

Teema tanssii keväällä 2018

Tanssia ja tanssiaiheisia elokuvia 14.4.–20.5.2018

Joutsenien lampi

Malilais-ranskalaisen Ibrahima Sissokon versio baletista

Eräs Joutsenlampi

Vettä ja kumiankkoja erilaisessa Joutsenlammessa

Lahjapaketti: Joutsenlampi

Klassista balettia, katutanssia ja dokumentteja!

Helsingin kansainvälisen balettikilpailun järjestäjä: "Jokainen osallistuja vie jotain mukanaan"

Juuri alkanut Helsingin kansainvälinen balettikilpailu on pitänyt asemansa suurten balettikilpailujen joukossa. Kilpailussa voi voittaa vaikkei saavuttaisikaan ykkössijaa.

Kapusta Master - osa 4: Suunnitelmia ja puheluita

Mennyt aika sekä objektin sijamuoto akkusatiivi.

Tältä näyttää Joutsenlampi luistimilla – video

Venäläinen jääbaletti luistelee Suomessa konserttitalojen näyttämöillä.

Lampi

Joutsenlampi uudenlaisena tanssiteoksena

Tanssin kauhukakara täytti näyttämön vedellä ja heitti ballerinat perään – Helsingissä tanssitaan kuivin jaloin

Ruotsalainen Alexander Ekman on niin kiireinen koreografi, ettei hän ehtisi tanssiteoksensa Helsingin-ensi-iltaan kuin yksityiskoneella.

"On helppo ymmärtää, että hänestä tuli tähti" - Doris Laine jakoi pukuhuoneen balettitanssija Plisetskajan kanssa

Aikamme tunnetuin balettitanssija Maija Plisetskaja kuoli viikonloppuna 89-vuotiaana. Professori Doris Laine muistaa Plisetskajan voimakastahtoisena ja monipuolisena tanssijana.

Tähtiballerina Maija Plisetskaja kuoli

Venäläistaiteilijan kuolemasta kertoo Bolšoi-teatteri.

Kansallisbaletin koreografi: Tanssijoita pitää rakastaa

Slovakialaissyntyiselle Natália Horečnálle, 37, sovitellaan tähtikoreografin viittaa. Hän haluaa jakaa työssään rakkautta.

Kuopion tanssiviikolla koetellaan rajoja

Kuopiossa pyritään lähipäivien aikana kaatamaan raja-aitoja. Asialla on Kuopio tanssii ja soi -festivaali, joka tuo viikon ajan esille erilaisia tanssityylejä ja niiden yhdistelmiä. Taiteellisen johtajan Jorma Uotisen mukaan tavoitteena on avata silmiä ja lisätä suvaitsevaisuutta.

Uotisen tärpit tanssifestivaaleilla: hulppea Joutsenlampi, väkevä Political Mother ja kaheli Jemina

45-vuotisjuhliaan viettävän Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin avajaisissa nähtiin niin otteita klassisista baleteista, nykytanssia kuin paikallisten tanssiopistojen opiskelijoiden esityksiä. Paikalla oli tietysti myös festivaalien taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, joka listasi omia suosikkejaan festivaaliohjelmistosta.

Dada Masilon Joutsenlampi ravistelee Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalia

Tanssifestivaali juhlii 45. juhlavuottaan tuomalla esiin tanssin rajattomat mahdollisuudet. Omaperäisistä esiintyjistä yksi odotetuimmista on Dada Masilo, jonka versio Joutsenlammesta yhdistelee mielenkiintoisesti baletin estetiikkaa ja afrikkalaisen tanssin liikettä ja rytmiä.

Kansallisbaletti Jyväskylän Lounaispuistossa

Suomen Kansallisbaletti vierailee Jyväskylässä tänään. Kansallisbaletti esiintyy 18 tanssijan voimin Lounaispuistossa kello 18 alkaen.

Kansallisbaletti Vaasan kauppatorilla

Suomen Kansallisbaletti on viimevuotiseen tapaan kesäkiertueella heti näytäntökauden päätyttyä. Baletti vierailee kahdeksalla paikkakunnalla eri puolella Suomea. Yksi kiertueen pysähdyspaikka on Vaasa.

Kansallisbaletti toi ballerinat Rotuaarille

Suomen Kansallisbaletin 90-vuotiskesäkiertue ylettyi Ouluun. Baletti eiintyy kesän aikana kotimaan kiertueellaan seitsemässä kaupungissa. Joka paikassa vastaanotto on ollut erittäin hyvä.

Kansallisbaletti Jyväskylään Kesäkuussa

Suomen Kansallisbaletti esiintyy kesäkuussa Lounaispuistossa viidentoista tanssijan voimin. Esitykseen on vapaa pääsy.

Äijäbaletti vaatii luovaa hulluutta

Joutsenlampi saa kyytiä varttuneemman miesporukan käsittelyssä. Liikkeen puhtaus ei ratkaise, vaan reipas asenne.

Kansallisbaletti juhlii 90-vuotistaivaltaan gaalalla

Suomalaisessa Oopperassa esitettiin ensimmäinen balettinäytäntö Joutsenlampi tasan 90 vuotta sitten. Kansallisbaletti aloittaa juhlavuotensa juhlagaalalla, joka televisioidaan Ylelle. Uutuutena balettigaala nähdään myös maailmanlaajuisesti Yle Klassisen verkkosivuilla samanaikaisesti tv-lähetyksen kanssa.

Joutsenlammen tarina koukutti koulupojan balettitanssijaksi

Hämeenlinnalainen Rasmus Ahlgren tiesi jo varhain, että hänestä tulee balettitanssija. Unelma kantaa kasvu- ja kantapääkipujen yli.

Yleisö löysi taas tiensä Turun kaupunginteatteriin

Turun kaupunginteatterin kauden päättäjäisissä iloittiin taiteellisesta menestyksestä ja nousuun kääntyneistä katsojaluvuista. Anna Karenina palkittiin vuoden parhaana teatteriesityksenä ja katsojia kävi teatterissa kevätkaudella odotettua enemmän.

Black Swan on maallikon silmin katsottuna komea tanssielokuva

Ohjaus: Darren Aronofsky Alkuperämaa: Yhdysvallat 2010 Pääosissa: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey, Winona Ryder K-15

Oscar-voittaja Natalie Portman on asiantuntijan mielestä epäuskottava ballerina

Amerikkalaisnäyttelijä Natalie Portman heittäytyy tähtitanssijaksi balettiin sijoittuvassa uutuuselokuvassa Black Swan. Se on rakennettu klassikkobaletti Joutsenlammen ympärille. Suomalainen tanssija ja koreografi Nina Hyvärinen pitää Portmanin balettitaitoja vähäisinä.

Suomeen ykkössija Grassen tanssikisassa

Suomalainen Emmi Pennanen sijoittui ensimmäiseksi Grassen kansainvälisessä balettikilpailussa. 20-vuotias Kansallisbaletin harjoittelija voitti kilpailun hopeisen mitalin, kun kultamitalia ei ammattilaissarjassa tänä vuonna jaettu. Pennanen sai kutsun Grasseen voitettuaan tätä ennen Pohjoismaisen balettikilpailun.

Joutsenlampi avaa Kansallisbaletin syksyn

Klassikkobaletti Joutsenlampi avaa Suomen Kansallisbaletin syyskauden 27. elokuuta. Teos esitetään syksyn aikana 14 kertaa.

Balettiyhteistyö Komin teatterin kanssa jatkuu

Savonlinnan Balettijuhlat ja Komin tasavallan Ooppera- ja balettiteatteri jatkavat yhteistyötä todennäköisesti ensi vuonna. Neuvotteluja on käyty muun muassa Olavinlinnaan sopivista teoksista.

Balettijuhlat alkaa Joutsenlammella

Savonlinnan Balettijuhlien esitykset Olavinlinnassa alkavat tänä iltana. Kuudetta kertaa järjestettävä kulttuuritapaus on ollut alkuvuosien kalliiden Bolshoi-vierailujen jälkeen pahasti tappiolla.

Savonlinnan Balettijuhlat alkaa klassikolla

Savonlinnan Balettijuhlien esitykset Olavinlinnassa alkavat tänä iltana. Avausteos on Pjotr Tsaikovskin säveltämä Joutsenlampi, jonka tulkitsee Komin tasavallan ooppera- ja balettiteatteri.

Joutsenlampi syntyy harrastajavoimin Sammatissa

Lohjan Sammatissa valmistaudutaan Joutsenlammen ensi-iltaan. Baletin harrastajat valmistelevat esityksen yhdessä ammattitanssijoiden kanssa.

Balettia tanssitaan tänäkin vuonna

Olavinlinnassa nähdään balettia tänäkin vuonna. Savonlinnan Balettijuhlat järjestetään kolmipäiväisinä elokuun ensimmäiselllä viikolla.

Humoristista balettiasatua Savonlinnaan

Savonlinnan Balettijuhlilla kesällä vieraileva Komin ooppera- ja balettiteatteri tuo estradille Suomessa harvoin nähdyn baletin huumoriklassikon Coppelian ja "vanhan kunnon" Joutsenlammen.

Joutsenlampi sai kaksi uutta tähtitanssijaa

Suomen kansallisbaletin Joutsenlampi-esitys on saanut kaksi uutta tähtitanssijaa. Balettiesityksen Odette-Odilen rooliin on kiinnitetty Petia Ilieva ja prinssi Siegfriedin rooliin Nicholas Ziegler.

Kansallisbaletin ensitanssijaksi Wilfried Jacobs

Suomen Kansallisbaletissa julkistettiin ensitanssijanimitys Joutsenlammen ensi-illan yhteydessä perjantaina. Ensitanssijaksi nimitettiin Wilfried Jacobs, joka tanssi Joutsenlammen ensi-illassa Rothbartin roolissa.

Uudessa Joutsenlammessa prinssi rakastuu naiseen - ei joutseneen

Kansallisbaletissa saa perjantaina ensi-iltansa uusi versio Tshaikovskin Joutsenlammesta. Koreografian on tehnyt baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve. Hänen Joutsenlammessaan on vain kaksi kohtausta, kun niitä perinteisesti on ollut neljä. Lisäksi prinssi rakastuu ensi kertaa naiseen, eikä joutseneen.

Kansallisbaletti houkuttelee massoja klassikoilla

Suomen Kansallisbaletin alkava kausi kosiskelee suurta yleisöä. Taiteellinen johtaja Kenneth Greve haluaa tavoittaa mahdollisimman laajan yleisön ensimmäisellä kokonaan suunnittelemallaan ohjelmistolla. Kansallisbaletin syyskauden avaa perjantaina Intiaan sijoittuva tarunhohtoinen Bajadeeri.

Kenneth Greve tuo Joutsenlampi-versionsa Kansallisoopperaan

Suomen Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve tuo oman versionsa Joutsenlammesta Kansallisoopperan lavalle syksyllä. Greven uudistama klassikkobaletti saa Suomen ensi-iltansa lokakuussa. Syksyllä alkava kausi on ensimmäinen, jonka Kenneth Greve on suunnitellut alusta alkaen itse. Meneillään olevan kauden suunnitteli pitkälti edellinen johtaja Dinna Bjørn.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle