Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Monet isot hitit kertovat yksinäisyydestä – muistatko Irinan, Juicen ja Tuomari Nurmion menestysteosten taustat?

Tämä kevät on monelle ollut ja on eristäytymisen aikaa. Kotimaisten musiikkilaarien kaivelu paljastaa, että on sitä oltu yksin – ennenkin.

Ilovaarirock julkisti ensimmäiset esiintyjät

Festivaalin lipunmyynti alkaa 18. marraskuuta.

Uransa lopettava Cheek kiinnitetty Porisperen sunnuntain ykköstähdeksi

Tähtiartistin vuoksi Kirjurinluotoon myydään sunnuntaina aiempia kesiä enemmän lippuja: 9 000. Porispere järjestetään elokuun alussa kahdeksannen kerran.

Työeläkkeiden korotusten sitominen palkkojen nousuun on tyrmätty laajasti eduskunnassa

Entisen kansanedustajan Kimmo Kiljusen puuhaama kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi ei näytä saavan tukea eduskunnassa.

Työura takana, eläke ja painajaiset edessä: "Tarpeettomuuden tunne voi aiheuttaa pahoja unia"

Valmistautuminen eläkkeelle jäämiseen ja työhön liittyvien ristiriitojen ratkaiseminen voivat vähentää työpainajaisten näkemistä, kun työura on ohi.

Jari Korkki: Nuoren demarin kärsimykset

SDP:n Lahden puoluekokoukseen oli taas viritetty monta ansaa nuorisodemareille. Pahinta oli baari, jonka ikäraja oli K-40, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Vähävaraisimpien eläkeläisten rahat riittävät juuri ja juuri – Sairaus voi syöstä köyhyyteen

Takuueläkkeellä elävien taloudellinen tilanne on keskimäärin parempi kuin työttömillä tai opiskelijoilla. Takuueläke turvaa Suomessa asuvalle henkilölle vähimmäiseläkkeen.

Eläkeläisiltä jää osa tuista hakematta – "Ihmetellä sopii, miten yleensä voi tulla toimeen"

Eläke voi jäädä monella pieneksi, ja etenkin sairastuminen tai kunnon heikkeneminen voi romahduttaa eläkeläisen talouden. Monia tukia ei haeta, vaikka eläkeläinen olisi niihin oikeutettu.

Tunteet kuumenivat Ylen keskusteluohjelmassa: "Tämä on aika hämmentävää ja todella harhaanjohtavaa"

Suomen Senioriliikkeen puheenjohtaja Kimmo Kiljunen ja Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen ottivat tiukasti yhteen työeläkkeiden indeksimuutokseen tähtäävästä lakialoitteesta.

Muuttaisitko eläkkeellä ikuiselle risteilylle? "Uskon, että onnistuisi"

Palveluasumisessa hoito on kallista, eikä loppuelämän risteilyllä sellaista voisi samalla tavalla järjestää. Silti ratkaisu voisi toimia niille, joita huolettaa jäädä kotiin yksin.

Outo festivaali – liput myytiin loppuun 56 sekunnissa eikä tietoakaan esiintyjistä

Rockfestivaali Naamat Muuramessa on omalla tavallaan Suomen oudoin festivaali. Heinäkuisen festivaalin esiintyjistä ei ole vielä tietokaan. Tapahtuman lipunmyynti alkoi netissä maanantaina kello 12 ja loppui saman tien: 1000 lippua myytiin ennätysajassa 56 sekunnissa eli liki 18 lippua sekunnissa. Esiintyjät paljastetaan touko-kesäkuun aikana.

Heitetäänkö kesän festarilöylyt saunan sijaan bastussa? – Jurassic Rockin päätähdet tulevat Ruotsista

Mikkelin Kenkäveronniemen yli kaikuu tänäkin kesänä rock. Ruotsista lauteille nousevat The Sounds, Mustasch ja Royal Republic. Kotimaisista bändeistä tarjontaa on Cheekistä Eläkeläisten kautta Stam1naan.

Kuopion kaupunginorkesterin uusi aluevaltaus: "Rokkifestivaali oli virkistävä kokemus"

Kuopion kaupunginorkesteri oli tänä kesänä poikkeuksellisesti mukana rokkifestivaaleilla. Erilaisessa ympäristössä ja erilaiselle yleisölle esiintyminen oli virkistävä kokemus muusikoille, kertoo kaupunginorkesterin tiedottaja Suvi Koutola.

Tuula harjoitteli ahkerasti Lazzarellaa – eläkeläiset kisaavat karaokessa

Karaokemestari-kilpailu on hyväntuulinen ja leikkimielinen mittelö, joka herättää laulajissa suuria tunteita. Eläkeläiset tulkitsevat karaokessa erilaisia kappaleita kaikista musiikkigenreistä. Vuonna 2013 tuomareita ilahdutettiin Mariskan & Pahojen Susien kappaleella Suloinen myrkynkeittäjä.

Eläkeläisten humppa ja klassinen musiikki yhdistyvät humpfoniaksi Kuopiossa

Vapaaseen musiikilliseen elämään tottunut humpparock-yhtye Eläkeläiset on joutunut outoon tilanteeseen eli harjoittelemaan ryhdyttyään yhteistyöhön Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Eläkeläisten ja sinfoniaorkesterin yhteiskokoonpano yhdistelee Eläkeläisten kappaleita ja klassisesta musiikista humpaksi sovitettuja helmiä.

Eläkeläiset astuu klassisen musiikin salonkeihin

Humppaorkesteri Eläkeläiset on jännän äärellä Kuopiossa. Humppahuligaanit harjoittelevat parhaillaan Kuopion kaupunginorkesterin kanssa perjantaista Humpfonia-konsertin ensiesitystä varten.

Kotimainen artistikärki kesän Ilosaarirockissa

Tulevan kesän Ilosaarirockin artistikaarti on täydentynyt kotimaisilla huipuilla. Heinäkuussa kuullaan Joensuussa niin Eppu Normaalia kuin Eläkeläiset - yhtyettäkin yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Ulkomaisista vieraista lavalla on myös Radio Suomessakin soinut englantilainen Ellie Goulding.

Humppayhtye Eläkeläiset ja Kuopion kaupunginorkesteri yhteiskeikoille

Humppayhtye Eläkeläiset aloittaa yhteistyön Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Ensi vuonna koko komeus nähtäneen myös kesän festivaalikeikoilla. - Siinähän aineita hyvinkin mukavaan kalabaliikkiin, arvioi Eläkeläisten kosketinsoittaja Onni Waris.

Saksasta saadut humppakaktukset ilahduttavat Joensuussa

Humppaorkesteri Eläkeläiset on saanut saksalaisfaniltaan nimikkokaktuksia, joiden taimet ovat löytäneet tiensä kasvitieteelliseen puutarhaan. Kaktukset kastetaan virallisesti nyt Ilosaarirock-viikonloppuna.

Joensuulla on laaja ystäväpiiri sosiaalisessa mediassa

Joensuun kaupunkiin liittyvillä sosiaalisen median sivuilla on vankka käyttäjäkunta ja yleisö. Käyttäjämääriltään suurin on Joensuu - kaupunki idässä - sivu, jolle on vajaassa vuodessa ilmoittautunut jo 10 000 tykkääjää.

Eläkeläiset: Humppa on kuluttava elämänmuoto

Joensuulainen omintakeista humppaa soittava Eläkeläiset on jälleen Euroopan kiertueella. Bändi on tehnyt Saksaan ja sen ympärysmaihin suuntautuneita kiertueita jo vuodesta 1996. Uskolliset fanit tuovat keikoille omia kavereitaan, sana leviää ja kulttibändin suosio on taattu. Tällä reissulla mukaan tarttui muun muassa nimikkokaktukset.

Ema Hurskaisen levy on yhden miehen show

Eläkeläiset-yhtyeen rumpali Ema Hurskainen on julkaissut digitaalisen pitkäsoittolevyn. Levy on todellinen yhden miehen show, sillä Ema on tehnyt levylle kaiken ihan itse. Sävellysten, sanoitusten ja sovitusten lisäksi Hurskainen on soittanut kaikki instrumentit ja äänittänyt levyn itse. Levyn julkaisuunkaan Ema ei tarvinnut levy-yhtiötä, vaan Eman musiikki on ostettavissa digitaaliselta julkaisualustalta netistä.

Jurassic Rockin lauteilla riittää tähtiä

Mikkelin Visulahdessa elokuun alussa järjestävä festivaali Jurassic Rock on julkistanut esiintyjälistansa.

Whitesnake Kivenlahti Rockin ensi kesän tähti

Yli 30-vuotisen uran tehnyt, brittiyhtye Whitesnake esiintyy Kivenlahti Rockissa ensi vuoden kesäkuussa. Kaksipäiväisen festivaalin aikana kuullaan myös kotimaisen rockin kärkinimiä.

Eläkeläisten päivätansseissa tanssitaan hiki paidassa

Eläkeläisten päivätansseissa musiikki soi ja partavesi tuoksuu ovelle asti. Salin lattialla käy kova vilske, kun 170 eläkeläistä on kokoontunut tanssimaan. Tanssimisen ohessa on mahdollisuus osallistua arvontaan tai nauttia päiväkahvit.

Jurassic Rockin lipunmyynti käynnistynyt hyvin

Suurin osa lipuista myydään kuitenkin vasta lähempänä tapahtumaa. Festivaaleille odotetaan 15 000-20 000 kävijää.

Eläkeläiset humppaa 10 000 ulkomaalaiselle

Joensuulainen rokahtava humppayhtye Eläkeläiset lähtee kevätkiertueelle, jonka lipuista on myyty jo puolet ennakkoon. Kierrettävänä on Saksa, Itävalta, Hollanti ja Venäjä.

Norpparadio on sukellus opiskelijakulttuuriin

Teekkarimies kidnapataan, vangitaan ja häntä uhataan aseella. Lopuksi soi Eläkeläisten humppa. Mistä on kyse? Todennäköisesti Skinnarilan opiskelijoiden teekkariwapun aikana toimivasta internetradiosta.

Eläkeläiset: Uusi levy vanhaa potaskaa

Joensuulainen Eläkeläiset on jälleen tehnyt levyllisen uusia humpparalleja, joiden voimin yhtye on aloittanut kevätkiertueen. Eläkeläiset esiintyy muun muassa legendaarisella Helsingin Tavastialla, jossa yhtye järjestää päivätanssit.

Kuopiorock kiinnitti ensimmäiset esiintyjänsä

Kuopiorock-festivaali on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä ensi kesän tapahtumaan. Heinäkuun lopulla Väinölänniemellä järjestettävässä Kuopiorockissa esiintyvät kotimaisen musiikin kärkinimistä Apulanta, Kotiteollisuus, Viikate ja Eläkeläiset.

Jusu Lounelalla elinikäinen pesti Ruisrockissa

Puujalkavitseistä sekä räväkästä pukeutumisesta tuttu Jusu Lounela on ilahduttanut ja vihastuttanut Ruisrockin juontajana jo kymmenen vuoden ajan. Jusu tietääkin, että vitsillä on paras mennä sisään.

Eläkeläiset lähti jälleen keikkarundille Saksaan

Asevelilandiassa on jälleen hurja meininki päällä, sanoo Eläkeläisten kosketinsoittaja Toppo Koponen. Omintakeista humppaa soittava rytmiryhmä on Saksan kiertueella jo 19. kertaa. Kosketinsoittimia särkyy ja kansa tykkää, tiivistää meiningin Koponen.

Kesäkatu uusioversioina

Kesäbiisien klassikko Dannyn ja muiden tulkitsemana.

Jurassic Rockin viikonloppu

Mikkelin Visulahdessa järjestetyssä Jurassic Rockissa oli leppoisa meininki. Perjantaina lavalla nähtiin muun muassa PMMP, Lapko, Stam1na, Disco Ensemble ja Eläkeläiset. Lauantaina lauteille astelivat muun muassa Mokoma, Klamydia, Sonata Arctica ja Cheek Live.

Naamojen liput loppuivat jo ennen ohjelmanjulkistusta

Keski-Suomessa Muuramessa tänä viikonloppuna järjestetty rockfestari Naamat on festivaali, jonka kaikki liput myytiin loppuun ennen kuin ohjelmaa oli julkistettu.

Jurassic Rockin lipunmyynti alkanut hyvin

Mikkelissä järjestettävän Jurassic Rock- festivaalin liput ovat menneet kaupaksi viime vuotta paremmin. Promoottori Jukka Holmstedt kertoo, että lipunmyynnillisesti festivaali on noin kahta viikkoa edellisvuotta edellä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle