Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Äänestä! Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

Kirja vs. Leffa: Liisan seikkailut ihmemaassa

Viron kaikkien aikojen kalleinta elokuvaa valmistui vain 15 sekuntia päivässä ja se kulkee Tim Burtonin jalanjäljissä: "Vaativa tyylilajihan tämä tietysti on"

Virossa tehdään kunnianhimoista ja uskaliasta animaatiotaidetta, joka kahmii palkintoja maailmalla.

Dumbo kääntyy tummanpuhuvaksi Tim Burton -fantasiaksi – Disney jatkaa klassikkoanimaatioidensa kierrättämistä

Burtonin Saksikäsi Edward- sekä Jali ja Suklaatehdas -elokuvien maailmat vihjaavat, miltä sirkusnorsu Dumbon tarina tulee näyttämään.

Hitchcock- ja Tim Burton -tähti Martin Landau on kuollut

Monipuolisen uran tehnyt veteraaninäyttelijä esiintyi 1960-luvun legendaarisessa tv-sarjassa ja sai Oscarin roolistaan Bela Lugosina.

Tim Burton Ylelle: "Minut leimattiin jo lapsena oudoksi"

Outous ei ole tietoinen valinta vaan sisäinen pakko, kertoo perjantaina ensi-iltansa saavan Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille -elokuvan ohjaaja.

Barbien monet kasvot paljastuvat tuunaajan hyppysissä – kuvagalleria

Oululaisen Matleena Vartiaisen käsittelyssä suosikkinukke voi muuntua vaikkapa historialliseksi leidiksi, enkeliksi tai portoksi.

Kaninkolo avasi huumesatujen ihmemaan

Lasten saduista on tullut osa huumekulttuuria

Frankenweenie tarjoaa tuttua ja turvallista fantasiaa

Tim Burtonin uuden animaation päähenkilö on nuori, yksinäinen Victor Frankenstein, jonka ainoa ystävä Sparky-koira jää auton alle ja kuolee.

Tim Burton joutuu yhä kauppaamaan ideoitaan Hollywoodissa

Vaikka ohjaaja Tim Burton on tunnettu erikoisista elokuvistaan ei ideoiden myyminen Hollywood-tuottajille ole helppoa.

Tähtihetken puntarissa elokuvat Venäjän vapain mies, Anonyymit romantikot ja Dark Shadows

Viikon odotetuin elokuva taitaa olla Tim Burtonin uusi vampyyrisatu Dark Shadows. Tämän goottiromanssin lisäksi valkokankailla nähdään myös toisenlaista romantiikkaa eli ranskalainen komedia Anonyymit romantikot. Viikon elokuvakolmikon täydentää Venäläisestä toisinajattelijasta Viktor Jerofejevista kertova dokumentti Russian Libertine – Venäjän vapain mies.

Ressu ja Hämähäkkimies valloittivat Manhattanin

Juhlamieli valtasi Yhdysvallat torstaina, kun vuosittainen kiitospäivän paraati marssi halki New Yorkin kirkkaassa auringonpaisteessa. Jättimäisten ilmapallojen kulkuetta seurasi paikan päällä arviolta 3,5 miljoonaa ihmistä ja televisioiden välityksellä 50 miljoonaa amerikkalaista.

Robert De Niro Cannesin tuomariston puheenjohtajaksi

Yhdysvaltalainen näyttelijä Robert De Niro on Cannesin seuraavien elokuvafestivaalien tuomariston puheenjohtaja. De Niro johtaa yhdeksän hengen tuomaristoa festivaaleilla, jotka pidetään tänä vuonna 11.-12. toukokuuta.

Cannesin Kultainen palmu thaielokuvalle

Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen palmun on tänä vuonna voittanut thaimaalaisen ohjaajan Apitchatpong Weerasethakulin elokuva Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives. Vahvana ennakkosuosikkina pidettiin brittiläisen menestysohjaaja Mike Leighin elokuvaa Another Year. Jurya johti ohjaaja Tim Burton.

Apinoiden planeetta palaa ensi vuonna

Apinoiden planeetta -elokuvat saavat jatkoa ensi vuonna. Elokuvastudio Foxin mukaan Rise of the Apes -niminen elokuva kertoo ajasta ennen Apinoiden planeetan tapahtumia.

Liisa Ihmemaassa palasi katsojien suosikiksi

Liisa Ihmemaassa oli jälleen Suomen viikonlopun katsotuin elokuva. Elokuva kipusi muutaman viikon tauon jälkeen jälleen katsojatilastojen ykköspaikalle.

Liisa Ihmemaassa vetää yhä väkeä elokuvateattereihin

Liisa Ihmemaassa oli jo kolmannen viikonlopun peräkkäin Suomen katsotuin elokuva. Tim Burtonin ohjaaman fantasiaseikkailun kävi katsomassa viikonvaihteessa noin 25 000 ihmistä ja yhteensä sen on nähnyt jo yli 170 000 suomalaista.

Liisa Ihmemaassa jatkaa maailman katsotuimpana

Disneyn Liisa Ihmemaassa oli jo kolmatta viikonloppua perättäin maailman katsotuin elokuva. Tim Burtonin ohjaama leffa on tuottanut lipputuloina maailmanlaajuisesti jo yli 565 miljoonaa dollaria.

Liisa Ihmemaassa teki hyvän avaustuloksen Suomessa

Liisa Ihmemaassa nousi viikonloppuna Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi. Perjantaina ensi-illassa ollut Tim Burtonin 3D-elokuva teki hyvän avaustuloksen keräten miltei 55 000 katsojaa.

Matt Damonin Irak-elokuva floppasi

Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa oli toista viikonloppua perättäin maailman katsotuin elokuva. Sen sijaan ensi-illassa ollut Matt Damonin tähdittämä Irakin sotaan liittyvä trilleri Green Zone floppasi Pohjois-Amerikassa.

Tim Burton: 3D-tekniikka ei syrjäytä sisältöä

Liisa Ihmemaassa -elokuva rikkoi avajaisviikonloppunaan 3D-elokuvien lipunmyyntiennätyksen. Ohjaaja Tim Burton ei kuitenkaan usko, että tekniikan kehittyminen syrjäyttäisi sisällön merkityksen tulevaisuudessa.

Liisa Ihmemaassa keräsi katsojia ja ennätyksiä

Perjantaina ensi-illassa ollut Tim Burtonin 3D-elokuva Liisa Ihmemaassa on tehnyt erittäin hyvän avaustuloksen maailmalla. Leffa oli katsotuin Pohjois-Amerikassa rikkoen ennätyksiä. Elokuva tiputti myös lähes kolme kuukautta maailman katsojalistan kärjessä olleen Avatarin ykköspaikalta.

Abraham Lincoln jahtaa vampyyrejä elokuvassa

Tim Burton aikoo tuottaa elokuvan, jossa Yhdysvaltojen tunnetuimpiin kuuluva presidentti Abraham Lincoln jahtaa vampyyrejä. Käsikirjoituksen takana on kirjailija, joka on aikaisemmin yhdistänyt zombiet ja Jane Astenin romaanin tapahtumat samaan tarinaan.

Tim Burton Cannesin juryn johtoon

Yhdysvaltalainen ohjaaja Tim Burton on nimetty tämän vuoden Cannesin filmijuhlien juryn johtoon. 51-vuotias Burton on tullut tunnetuksi muun muassa elokuvistaan Saksikäsi Edward, Batman ja Ed Wood.

Yhdysvaltain suurin sarjakuvafestivaali naisistuu

Yhdysvaltojen suurin sarjakuvafestivaali Comic-Con kasvattaa suosiotaan. San Diegossa torstaina alkavalle, nelipäiväiselle festivaalille odotetaan yli sataa tuhatta kävijää. Valtaosan festarivieraista ennakoidaan olevan tänä vuonna naisia.

Tähtihetki: Coraline ja toinen todellisuus

Huikaisevan hienoa katsottavaa, kehaisee Satu Linnapuomi. Persoonallinen tarina ja ihastuttavia yksityiskohtia, tiivistää Tarmo Poussu.

Toinen jalka haudasta on kepeä kertomus kuolemasta

Kituva parisuhde ja kaavamainen elämä saavat kovan haastajan, kun nuori mies saa kuulla kuolevansa pian. Johanna Vuoksenmaan elokuvassa tarkkaillaan kuoleman vaikutusta vielä eläviin. Vaikka perusajatus kuulostaa vakavalta, Toinen jalka haudasta ei sitä ole.

Neljäs Pirates of the Caribbean -elokuva tekeillä

Pirates of the Caribbean -elokuvasarja saa jatkoa. Viihdejätti Disney on ilmoittanut, että merirosvo-saagan neljäs osa on kehitteillä. Pääosaa esittää jälleen Johnny Depp.

Arvio: Sweeney Todd tappaa, laulaa ja hämmentää

Tim Burton ja Johnny Depp ovat palanneet parturin penkkiin elokuvalla Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi. Broadwayn verisen mutta hersyvän musikaalin elokuvaversiossa tunnelma vaihtelee vaivaannuttavasti kevyen ja raskaan välillä.

Sweeney Todd tappaa, laulaa ja hämmentää

Tim Burton ja Johnny Depp ovat palanneet parturin penkkiin elokuvalla Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi. Broadwayn verisen mutta hersyvän musikaalin elokuvaversiossa tunnelma vaihtelee vaivaannuttavasti kevyen ja raskaan välillä.

Arvio: Sweeney Todd tappaa, laulaa ja hämmentää

Tim Burton ja Johnny Depp ovat palanneet parturin penkkiin elokuvalla Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi. Broadwayn verisen mutta hersyvän musikaalin elokuvaversiossa tunnelma vaihtelee vaivaannuttavasti kevyen ja raskaan välillä.

Ohjaaja Tim Burton palkittiin Venetsiassa

Yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja Tim Burton on palkittu urastaan elokuva-alalla Venetsian elokuvajuhlilla. 49-vuotias Burton on nuorin ohjaaja, jolle on myönnetty Venetsian elokuvajuhlien Kultainen leijona -palkinto.