Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Michael Björklundin suosikkismoothieen kuuluu tuorepuristettu omenamehu

Sekoita joukkoon lempimarjojasi ja mausta juoma vaniljalla.

Jäätelö ei sula niin kuin ennen – Mitä halvempaa jäätelöä ostat, sitä enemmän maksat jäätelöön vatkatusta ilmasta

Jos jäätelö maistuu voimakkaasti vaniljalle, maku ei todennäköisesti tule vaniljasta. Jäätelöntekijöillä on konstinsa.

Vaniljan hinta on huipussaan, ja osa maailman jäätelötehtaista vaihtaa halvempaan kesäherkkuun – Suomessa vaniljajäätelöä riittää

Kilo vaniljamaustetta maksaa jo enemmän kuin kilo hopeaa. Madagaskarilla 2017 riehunut myrsky tuhosi vaniljaviljelmiä ja nosti hinnan ennätyskorkealle.

Jacky Makupaloja vedetään pois myynnistä – syynä pikareista löytynyt tarra

Takaisinveto koskee osaa Jacky Makupala Maitosuklaata ja Vanilja-Suklaavanukasta.

Valmistaisinko itse marmeladia − hedelmäpensas saattaa löytyä omasta kotipihasta

Ruusukvitteneistä valmistuu helposti pikantti marmeladi.

Vettel tylyttää aika-ajovenkoilusta - "Asioiden pitää muuttua"

Ferrarin Sebastian Vettel antaa karun kuvan F1-sarjan johtoportaan väen taidoista.

Saksassa varauduttiin bioterrorismiin – epäilyttävä jauhe olikin vaniljasokeria

Postissa lähetetty vaniljasokeri oli tarkoitettu joululeivonnaisiin.

Kirjoitusvirhe Valion jogurttipurkissa – "Valitettava inhimillinen erehdys"

Valion litran mansikka–vanilja-jogurttipurkissa on kirjoitusvirhe tuotteen ruotsinkielisessä nimessä. Valiolta valitellaan inhimillistä erehdystä, mutta kuluttajalle siitä ei ole tuoteturvallisuusvaaraa.

Tötterön suosio säilyy, vaikka jäätelön hinta saattaa vihlaista

Kioskijäätelö myy nyt kolmanneksen paremmin kuin vuosi sitten. Suomalaisten suosikkeja ovat vuodesta toiseen mansikka, suklaa ja vanilja, mutta tänä kesänä sydämet on sulattanut salmiakki. Vaikka hinta nouseekin verojen myötä tasaiseen tahtiin, eivät suomalaiset ole valmiita luopumaan tuuteista.

Three ice cream stand favourites go back to basics

Finnish stores may be brimming with exotic-flavoured ice creams, but for most Finns, a trip to the neighborhood ice cream stand means a nostalgic trip back to the basics: vanilla, chocolate or strawberry.

Kolme kestosuosikkia jyrää muut jäätelökioskien valikoimassa

Vaikka kauppojen jäätelöaltaat pursuavat mitä erikoisempia uutuuksia, kioskilla suomalaiset luottavat perusmakuihin.

Suku luopuu perinteisestä Ke-Le:n leipomosta

Kokkolan vanhimman leipomoyrityksen Luukkosen perustajasuku suunnittelee lopettavansa liiketoiminnan omalta osaltaan tämän vuoden aikana. Perheestä ei löydy jatkajaa 1950-luvun alusta kaupungissa toimineelle konditorialle.

Tuntematon aromimaailma antaa maku- ja tuoksuelämyksiä

Sallittuja aromiaineita on EU:n listalla lähes kymmenkertainen määrä lisäaineisiin verrattuna. Silti aromit, aromiaineet ja aromivalmisteet ovat jääneet kuluttajille melko tuntemattomiksi.

Love it or hate it: Finland’s Easter mämmi

Throughout Finland mämmi is synonymous with Easter. Newcomers to the country are invariably put off by the unappealing brown hue and odd texture of this seasonal treat, but some eventually develop a taste for the Finnish oddity.

Botanian talvessa pääsee rehevien maustekasvien jäljille

Kasvitieteellinen puutarha Botania huokuu tropiikin kosteutta ja lämpöä talvipakkasten keskellä. Joensuun Linnunlahdella muun muassa moni maustekasvi on sydäntalvesta huolimatta kiinnostavassa kehitysvaiheessa. Esimerkiksi kaakaon hedelmät hehkuvat kauniin keltaisina.

Hajustettu roskapussi on vuoden turhake

Hajustetusta roskapussista on tullut vuoden turhake. Ensimmäisen turhake valittiin jo vuonna 2000.

Michelin-kokin opeilla loihdit pashan muutamassa minuutissa

Ravintoloitsija ja keittiömestari Jouni Toivanen näytti Nicklakselle ja Juhalle miten pääsiäispasha lohditaan muuatamassa minuutissa. Lisäksi Toivanen kävi läpi yleisimmät virheet, jotka karitsan valmistuksessa voi tehdä. Karitsaa paistetaan usein liian kuumassa lämpötilassa.

Jälkiruokalaihdutuskuuri alkaa crème brûléella

Laihdutustrendeihin voi suhtautua myös huumorilla. Tammikuussa on aika lunastaa uudenvuodenlupauksia. Laihduttaminen on monien tavoite. Jos olet kyllästynyt perinteisiin dieetteihin, niin kokeile jälkiruokalaihdutuskuuria. Tässä kuurissa syöt vain jälkiruokia. Näin teet crème brûléeta.

Vaniljavannikkeet tuovat joulun

Moni kokkaa tai leipoo joulun herkut vuodesta toiseen äitien ja mummojen resepteillä. Muuten joulu ei maistu joululta. Jouluherkut ovat tärkeitä vahvojen tunteiden makumuistoja.

Tutkijoiden haaveissa bakteeriparfyymi

Geneettisesti muunnelluista bakteereista toivotaan apua harvinaisten tuoksuaineiden tuotantoon.

Mangomeloni keikkuu jätskinsyöjän ykkösenä

- Olen tylsä ja syön aina vaniljaa. Suomalainen jäätelömaku on vakaa, mutta ulkomaalaisittain outo, sillä salmiakki ja lakritsa maistuvat. Eksoottiset maut ovat kohonneet suosikiksi.

Saippua kuin karamelli

Saippuan teossa voi käyttää mielikuvitusta. Sulaan massaan voi sekoittaa lähes mitä vain keittiön kaapeista löytyy: kahvia, suolaa tai vaikka vaniljasokeria. Saippua on käyttövalmis vuorokauden kuluttua.

Jäätelöuutuuden elinkaari jää usein yhteen kesään

Kauppojen pakastealtaisiin ilmestyy joka kesä jäätelöuutuuksia. Osa niistä löytää paikkansa asiakkaiden kestosuosikkina, toisten kohtalona on kadota valikoimasta jo saman kesän päättyessä.

Pakurista puhtia ja elinvoimaa?

Pakurikäävällä sanotaan olevan monenlaisia terveysvaikutuksia. Joensuulainen Leena Calveley huomasi, että vuosia vaivannut anemia katosi hänen aloittuaan pakurikäävän käyttö.

Karamellisoitua omenaa

Tällä viikolla on luvassa makeaa mahan täydeltä. Karamellisoitujen omenoiden lisäksi valmistetaan vaniljavaahtoa ja kanelicrumblea eli keksimurua. Omenoiden karamellisoinnissa saa olla tarkkana, ettei sokeri pala pannulle.

Kallioimarrevanukasta ja vaniljavadelmia

Luonnonläheinen kallioimarrevanukas kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Se on helppo jälkiruoka vaikkapa viikonloppuvieraille.

Omenacrumble, omenapiirakka ja vaniljakastike

Syksyn ensimmäinen Voita & Sokeria aloitetaan varsin makeasti. Maria kokkasi omenasta kaksi erilaista jälkiruokaa, jotka tarjoillaan vaniljakastikkeen kanssa.

Mykkälän maito maistuu lähijäätelönä

Jäätelönvalmistus sopii pienimuotoiseksi maitotilan sivutoimeksi. Tilat voivat myydä suoramyyntinä 2500 litraa maitoa tai vastaavasta maitomäärästä jalostettuja tuotteita. Torniolaisella Mykkälän tilalla tilajäätelön myyntiä ja valmistusta on kokeiltu tänä kesänä ja kokemukset ovat hyviä.

Osa jäätelöistä todellisia kaloripommeja

Kuluttajaliiton vertailun perusteella kuluttajalle ei ole aivan yhdentekevää, minkä jäätelön kaupan pakastealtaasta valitsee. Eniten energiaa sisältävä jäätelöannos saattaa sisältää kaloreita jopa ruoka-annoksen verran.

Kookospannacottaa ja aprikoosia

Marian ateriakokonaisuuden kruunaa herkullinen kookospannacotta ja aprikoosit. Tämän jälkiruuan tekemiseen kannattaa varata vähän aikaa ja aloittaa valmistelut jo edellisenä päivänä. Ohje on neljälle.

Palsternakka-vaniljakeittoa ja lämminsavulohta

Timo Lepistö rakentaa syyskuussa kolmen ruokalajin kokonaisuuden. Syksy aloitetaan juurevasti palsternakkakeitolla, joka toimii kyllä itsekseenkin.

Perinteiset maut suosikkeja jäätelökioskilla

Jäätelö maistuu suomalaisille. Katugallupin perusteella etenkin perinteiset maut ovat suosiossa. Samalla paljastui, että jäätelöllä herkutellaan pari kertaa viikossa, jotkut syövät jäätelöä jopa päivittäin.

Jäätelökioskeilla jonoa

Jäätelö tekee näillä helteillä kauppansa ja jäätelömyynnissä eletäänkin nyt huippusesonkia. Perinteisten makujen rinnalle on noussut vuosien saatossa monia uutuuksia, joista osa jää tähdenlennoiksi, mutta jotkkut vakiinnuttavat paikkansa.

Makea mustikkapiirakka

Anu Braskin makea mustikkapiirakka vie kielen mennessään. Halutessaan mustikat voi korvata muilla marjoilla tai vaikkapa omenalla. Tämä jälkiruoka sopii erittäin hyvin kahvin kaveriksi.

Itse tehty glögi maistuu aidommalta

Kovimpaan glögin himoon glögiä löytyy kaupan hyllystä. Jos kaupan glögi alkaa maistua joulua kohti mentäessä puulta, kannattaa kokeilla omia glöginvalmistustaitojaan.

Eväsreppu: Omenarahka

Kirpeät kotimaiset omenat sopivat hyvin tähän jälkiruokaan.

Ravintolat käyttävät tuoksuja hajujen peittämiseksi

Tupakointikielto on aiheuttanut hajuongelmia useissa yökerhoissa ja ravintoloissa. Aiemmin tupakansavu peitti alleen muut hajut, mutta nyt ongelmia aiheuttaa muun muassa ihmisten hienhaju. Monissa yökerhoissa käytetäänkin nykyisin keinotuoksuja epämiellyttävien hajujen peittämiseksi.

Ranskanperunallakin voi narrata kaloja

Kastemato on varmasti käytetyin syötti, kun onkimaan lähdetään. Madon sijaan kalamiehet käyttävät myös leipää, pullataikinaa ja vaniljan tuoksua. Kalamies Pekka Turunen vinkkaa kokeilemisen arvoisista syöteistä.

Biofermeltä tähtituote

Kaarinalaisen Biofermen maidottomat Yosa Smoothiet on valittu vähittäiskauppasarjan vuoden tähtituotteeksi.

Tuoksumarkkinointi yleistyy Suomessa

Yltäkylläisyyden maailmassa kilpailu kuluttajan suosiosta käy kovana. Tässä työssä on otettu nyt kaikki aistit käyttöön: tuoksuista on tullut tärkeä markkinoinnin keino.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle