Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Riikka Purra työpöytänsä takana.

Riikka Purra sanoo olevansa fiskaalikonservatiivi – siis mikä?

Perussuomalaisten puheenjohtajan, valtiovarainministeri Riikka Purran tavoitteena on supistaa valtion roolia ja lisätä yksilön omaa vastuuta elämästään.

Boris Johnson tukka pörrössä.

Boris Johnsonin toiminnassa näkyy merkkejä ”trumpilaisuudesta” – konservatiivikansanedustaja: Hänen pitäisi tukkia turpansa ja painua pois

Tänään julkaistu tutkintaraportti toteaa Johnsonin valehdelleen parlamentille. Ex-pääministerin epäillään jo juonivan uskollisten tukijoidensa kanssa paluuta valtaan.

Boris Johnson.

Entinen pääministeri Boris Johnson eroaa Britannian parlamentista

Johnsonin eron taustalla on tutkinta, jonka mukaan hän valehteli koronarajoitusten aikana pääministerin virka-asunnolla järjestetyistä juhlista.

Britannian pääministeri ja EU-komission puheenjohtaja keskustelevat tiedotustilaisuudessa Windsorissa.

Britannian konservatiivipuolueessa tuulee – omat kollegat vastustavat pääministerin Rishi Sunakin brexit-sopimusta

Britannian parlamentti äänestää tänään uudesta brexit-sopimuksesta, joka muuttaisi Pohjois-Irlannin asemaa. Entiset pääministerit Liz Truss ja Boris Johnson ovat ilmoittaneet äänestävänsä sopimusta vastaan.

Ihmiset tekevät ostoksia Southallin kaupoissa.

Yle Lontoon Pikku-Intiassa – tätä mieltä ihmiset ovat ensimmäisestä aasialaistaustaisesta pääministeristä Rishi Sunakista

Brittihallituksessa on maahanmuuttajien lapsia, joiden säätämät syrjivät lait olisivat voineet estää heidän omien vanhempiensa maahantulon, sanoo tutkija.

Vasemmalla näkyy Britannian tuleva uusi pääministeri Rishi Sunak heiluttamassa kättään ja oikealla toimittaja Sara Salmesta kuvakaappaus videolta.

Boris Johnsonin partygate raivostutti britit, Liz Truss hävisi salaatille – entä kuka on Rishi Sunak?

”Hasta la vista, baby”, totesi Boris Johnson jättäessään pestinsä Britannian pääministerinä. Liz Trussin kausi puolestaan jäi 45 päivään. Entä kuka on vallankahvaan tarttuva Rishi Sunak? Toimittaja Sara Salmi kiteyttää viime aikojen vaiheet minuutissa.

Britannian uutta pääministeriä odottavat suuret haasteet

Analyysi: Valtava omaisuus ja maahanmuuttajatausta herättävät huomiota, mutta Rishi Sunak tuo politiikkaan käytännöllisyyttä ja tilannetajua

Britit toivovat, ettei uusi pääministeri hirttäydy jyrkkiin ajatuksiin brexitistä tai veroleikkauksista edeltäjien tapaan. Haasteet konservatiivipuolueen luotettavuuden palauttamiseksi ovat valtavia.

Rishi Sunak ja Boris Johnson.

Britannian pääministerikisa: Rishi Sunakin asema vahvistui – Boris Johnson keskeytti lomansa

Britannian parlamentin alahuoneen johtaja Penny Mordaunt on ainoa ennakkosuosikkeihin kuuluvasta kolmikosta, joka on virallisesti ilmoittautunut pääministerikisaan.

Liz Truss puhuu Britannian pääministerin virka-asunnon edessä.

Spekulaatiot Britannian tulevasta pääministeristä kiihtyvät: Sunak, Mordaunt ja Boris Johnson ovat veikkailujen kärjessä

Konservatiivit pyrkivät valitsemaan eilen erostaan ilmoittaneen Liz Trussin seuraajan ensi viikon loppuun mennessä.

Britanniassa Boris Johnson saattaa pohtia paluuta – tutkija: ”Jos hän keskeyttää lomansa, hän saattaa olla käytettävissä”

Liz Trussin seuraajasta tulee Britannian kolmas pääministeri alle vuoden sisään. Uudelle nimelle ei tässä kilpailussa ole tilaa, joten pääministeri tulee olemaan entuudestaan tuttu nimi, tutkija arvioi.

Liz Truss hymyilee puoluetovereidensa edessä 5. syyskuuta, jolloin hänet nimitettiin pääministeriksi.

Tässä kaksi yksinkertaista syytä, miksi Britannian pääministeri Liz Truss erosi vauhdikkaasti

Trussin ura pääministerinä oli alusta asti myrskyisä. Epäonnistuneet päätökset saivat niin äänestäjät kuin oman puolueenkin häntä vastaan.

Liz truss.

Analyysi: Liz Truss jää historiaan Britannian lyhyimpään palvelleena pääministerinä, mutta ero ei lopeta maan politiikan kaaosta

Nyt suuri kysymys on, pystyykö konservatiivipuolue yhdistymään ja löytämään uuden johtajan, kirjoittaa analyysissään Britannian politiikkaa pitkään seurannut toimittaja Minna Pye.

Liz Truss puhuu Britannian pääministerin virka-asunnon edessä.

Britannian pääministeri Liz Truss eroaa – seuraajasta määrä äänestää ensi viikolla

Truss eroaa tehtävästään vain hieman yli kuuden viikon jälkeen. Oppositiopuolueet vaativat maahan välittömästi uusia parlamenttivaaleja.

"Yli puolet konservatiivikansanedustajista vaihtaisi oman pääministerinsä"

Suurin paine Liz Trussin vaihtamiseksi tulee omilta, arvioi tutkija A-studiossa

Helsingin yliopiston akatemiatutkijan Timo Miettisen mukaan keskeinen kysymys on se, kuka nousisi Britannian uudeksi pääministeriksi.

Britannian uusi pääministeri Liz Truss valokeilassa tummaa taustaa vasten.

UPIn asiantuntija: Trussin vaihtaminen ei olisi konservatiiveille kannattavaa – mahdollisia seuraajia on jo spekuloitu

Oppositiossa olevasta työväenpuolueesta on tullut konservatiiveille uskottava haastaja, UPIn Juha Jokela sanoo. Molempia puolueita yhdistää kuitenkin sama ongelma.

Liz Truss  vastaa toimittajien kysymyksiin.

Britanniassa Liz Trussin kompuroinnit ovat rapauttaneet uskoa pääministeriin – "Kauden alku on ollut suorastaan katastrofaalinen"

Konservatiivipuolueen kannatus on ollut erittäin alhainen työväenpuolueeseen verrattuna.

Liz Truss

Analyysi: Britannian hallituksen poliittinen uhkapeli kostautui – jopa rikkaat vastustivat veroalea, joka romahdutti punnan

Kun Britannia erosi EU:sta lähes kolme vuotta sitten, sen epäiltiin alkavan kilpailla veroilla. Nyt uusi brittihallitus yrittää viedä veroalet rytinällä läpi aivan kuten Brysselissä pelättiin, taloustoimittaja Anna Karismo kirjoittaa.

Kwasi Kwarteng.

Britannian hallitus peruu veronalennukset rikkaille – valtiovarainministeri Kwarteng markkinat sekoittaneesta päätöksestä: ”Viesti on tullut perille”

Britannian konservatiivien veroalet varakkaille aiheuttivat rajun kritiikin opposition keskuudessa. Nyt Britannian hallitus aikoo perua arvostelua herättäneet veronalennukset.

Elizabeth Truss som vinkar till kameran.

Britannian uusi pääministeri sai tulikasteensa parlamentissa: Liz Truss lupaili briteille helpotusta Pohjanmeren kaasusta ja öljystä

Truss ja työväenpuolueen puheenjohtaja Keir Starmer kiistelivät pääministerin kyselytunnilla odotetusti verotuksesta ja pilviin nousseesta energian hinnasta.

Liz Truss ja puoliso Hugh O´Leary.

Liz Truss nimittää hallitustaan: uusi ulkoministeri on James Cleverly, puolustusministerinä jatkaa Ben Wallace

Yle seuraa Trussin ensimmäistä päivää pääministerinä tässä päivittyvässä jutussa.

Liz Truss.

Britannian uusi pääministeri on Liz Truss

Ulkoministeri Liz Truss voitti jäsenäänestyksen melko selvin luvuin. Hänen vastaehdokkaansa oli entinen valtiovarainministeri Rishi Sunak.

Konservatiivien sydänmailla Broadstairsissa äänestäjät povaavat vaikeita aikoja uudelle pääministerille

Britannia saa uuden pääministerin tänään – valtaosa briteistä uskoo jo nyt, että ennakkosuosikki Liz Truss epäonnistuu tehtävässä

Konservatiivipuolueen jäsenet ovat ennakkotietojen mukaan valinneet pääministeriksi Liz Trussin, mutta kansan parissa ei uskota hänen kykyihinsä vastata maan ankaraan elinkustannuskriisiin.

Television väittelyohjelman lavasteissa kuvan etualalla tummiin pukeutunut Britannian pääministeriehdokas Rishi Sunak ja taustalla ulkoministeri Liz Truss sinisessä asussa.

Britanniassa konservatiivit äänestävät viimeistä päivää – puoluejohtajan ja pääministerin nimi julkistetaan maanantaina

Kyselyiden perusteella näyttää siltä, että Boris Johnsonin seuraajaksi nimetään ulkoministeri Liz Truss.

Asiakas maksaa luottokortilla oluen lontoolaisessa pubissa.

200-vuotiaan lontoolaispubin yrittäjä Anthony Pender: "Suurin osa ei selviä talvesta" – hintojen nousu voi sulkea kaksi kolmesta brittipubista

Britanniaa kurittaa G7-maiden pahin inflaatio, mutta maan pääministerikisan ennakkosuosikki Liz Truss tarjoaa ratkaisuksi verojen madalluksia – ja sulkee pois kohdennetut lisätuet.

Kisa konservatiivipuolueen ja pääministerin paikasta kiihtyy

Puvuntakin hinta puhutti Britannian pääministeriehdokkaiden väittelyssä – ehdokkaiden ensimmäinen tv-kohtaaminen oli piikittelyä puolin ja toisin

Konservatiivipuolueen uusi johtaja ja Britannian uusi pääministeri selviää jäsenäänestyksen jälkeen, viimeistään 5. syyskuuta. Ennen sitä on luvassa kiihkeitä väittelyitä.

Britannian ulkoministeri Liz Truss ulkona laukku ja kansio kädessään.

Britannian seuraava pääministeri on todennäköisesti Liz Truss – tällainen on Rautarouvan perintömanttelia ylleen pukeva ulkoministeri

Kisa Boris Johnsonin paikasta on tiivistynyt kahden kaupaksi. Ulkoministeri Liz Truss peittoaa entisen valtiovarainministerin Rishi Sunakin, jos kyselyt pitävät kutinsa puolueen jäsenäänestyksessä.

Rishi Sunak ja Liz Truss esiintyivät ehdokastentissä televisiossa.

Britannia saa pian uuden pääministerin, mutta Boris Johnsonin viitoittama politiikka saattoi tulla maahan jäädäkseen

Britannian pääministerikisan ehdokasmäärä karsittiin eilen kahteen. Kumpikaan heistä ei välttämättä tuo muutosta esimerkiksi maan riitaisiin EU-suhteisiin.

En arkivbild från september i fjol på Liz Truss utanför 10 Downing Street.

Britannian tuleva pääministeri on joko Rishi Sunak tai Liz Truss – Sunak on suosituin kansanedustajien keskuudessa, Truss puolestaan puolueen jäsenten keskuudessa

Apulaiskauppaministeri Penny Mordaunt putosi tänään kisasta. Lopullinen vaalitulos selviää syyskuun 5. päivä.

Konservatiivien puheenjohtajuudesta kisaava Penny Mordaunt vaikuttaa olevan puolueen jäsenistön suosikki puheenjohtajaksi.

Taikurin apulaisesta tuli Britannian pääministerikisan musta hevonen – Penny Mordaunt nousi takarivistä ennakkosuosikkien joukkoon

Britanniassa konservatiivipuolue päättää pian uudesta johtajastaan, josta tulee Britannian pääministeri. Kisan on ennenkin voittanut suurelle yleisölle tuntematon musta hevonen, muistuttaa Ylen Lontoon-toimittaja Pasi Myöhänen.

Boris Johnson puhumassa.

Boris Johnsonin paikalle haluavien määrä kutistui – kahdeksan sai riittävän kannatuksen ehdokkaaksi määräaikaan mennessä

11 konservatiivipoliitikkoa ilmoitti haluavansa seuraavaksi pääministeriksi, mutta kompastuskiveksi koitui vähintään 20 kansanedustajan tuen löytäminen.

Rishi Sunak ja Boris Johnson.

Boris Johnsonin seuraajapeli muuttui heti likaiseksi – luopuvan pääministerin väitetään hautovan kostoa voittajasuosikki Rishi Sunakille

Brittimedia arvioi, että pääministerin paikasta kisaavat vahvimmin entinen valtiovarainministeri Sunak ja "yksi niistä muista".

Elizabeth "Liz" Truss.

Ulkoministeri Liz Truss lähtee mukaan konservatiivipuolueen johtajakisaan – Johnsonin tilalle pyrkiviä jo kymmenkunta

Britannian ulkoministeriä Liz Trussia pidetään yhtenä ennakkosuosikeista konservatiivipuolueen uudeksi johtajaksi. Trussin jälkeen sunnuntaina kisaan ilmoittautui lisäksi vielä parlamentin jäsen Rehman Chishti.

Boris Johnson lähikuvassa. Katsoo kameraan.

Tämä kaikki tutkijan mukaan seuraa Boris Johnsonin erosta

Kysyimme Eurooppa-tutkija Timo Miettiseltä, miltä Britannian lähitulevaisuuden politiikka näyttää.

Vakavailmeinen Boris Johnson.

Kasautuvat skandaalit rikkoivat Boris Johnsonin teflonpinnan – "Nipistelijä nimeltään ja luonnoltaan" -vähättely oli kohtalokas virhe

Britannian pääministeri selvisi pitkään virheistä, joihin kuka tahansa muu poliitikko olisi kaatunut. Kansanedustaja Christopher Pincherin tekemästä ahdistelusta noussut kohu oli kuitenkin liikaa.

Boris Johnson vilkuttaa kansio kainalossaan.

Boris Johnson eroaa puolueen johdosta, haluaa jatkaa pääministerinä syksyyn – "Kukaan ei ole korvaamaton"

Britanniassa kymmenet hallinnon edustajat ehtivät jättää tehtävänsä epäluottamuksen osoituksena pääministeri Johnsonia kohtaan. Johnson on nimittänyt uusia ministereitä vielä torstaina.

Boris Johnsonin kasvot tarkennettuna kuvassa. Molemmilla puolilla istuu ihminen, jonka kasvot ovat sumeat kuvassa. Kolme ihmistä istuu rivissä ja katsoo kuvassa vasemmalle.

Mediatiedot: Johnsonilta potkut hänen eroaan vaatineelle ministerille – pääministeri ei suostu väistymään tehtävästään

Kymmenet brittihallinnon edustajat ovat jättäneet tehtävänsä keskiviikkona osoituksena epäluottamuksesta pääministeri Boris Johnsonille.

Boris Johnsonin kasvot tarkennettuna kuvassa. Molemmilla puolilla istuu ihminen, jonka kasvot ovat sumeat kuvassa. Kolme ihmistä istuu rivissä ja katsoo kuvassa vasemmalle.

Britanniassa hallituskriisi – kaksi ministeriä erosi, Johnsonin tulevaisuus vaakalaudalla

Kaksi ministeriä erosi tiistaina pääministeri Boris Johnsonin hallituksesta. Myös pääministerin eroa toivotaan.

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia arvosteleva juliste

Boris Johnson on kestänyt kaikki kolhut, mutta nyt luottamus on niukilla – viisi tekijää, jotka määrittävät brittipääministerin tulevaisuutta

Britannian pääministeri Boris Johnsonin asema ei ole välittömästi uhattuna. Lukuisat kohut heikentävät kuitenkin hänenkonservatiivipuolueen toimintakykyä ja uskottavuutta.

Boris Johnson kävelemässä Downing streetillä salkku kädessään

Tutkija ei usko Boris Johnsonin tappioon illan luottamusäänestyksessä – "Ei hänen asemansa silti näytä vahvalta"

Helsingin yliopiston tutkijan Timo Miettisen mukaan suurin osa puolueesta seisoo edelleen Johnsonin takana. Hänelle ei myöskään ole yhtä selvää seuraajaehdokasta.

Boris Johnson taluttaa koiraa kohti äänestyspaikkaa.

Moni on saanut tarpeekseen Boris Johnsonin puolueen jatkuvista skandaaleista – Britannian paikallisvaaleissa rangaistiin konservatiiveja

Liberaalidemokraatit, työväenpuolue ja vihreät ovat vaalien menestyjiä. Pohjois-Irlannissa huomio keskittyy Sinn Féinin vaalitulokseen.

Britannian pääministeri Boris Johnson puhuu parlamentille.

Boris Johnsonin avustajat eroavat yksi toisensa jälkeen, epäluottamusta myös omasta puolueesta – kuohunta pääministerin ympärillä jatkuu

Maanantaina julkaistu raportti Downing Streetin kohujuhlista käynnisti turbulenssintäyteisen viikon Britannian pääministeri Boris Johnsonille. Viisi avustajaa on eronnut, ja useat konservatiiviedustajat ovat jättäneet pääministeristä epäluottamuskirjeen.

Kenestä seuraaja, jos Boris Johnson lähtee?

Tutkijat: Jos Boris Johnson ei jatka pääministerinä, hänelle voi olla vaikeaa löytää seuraajaa

Konservatiivipuolue näyttää olevan odottavalla kannalla eikä ainakaan julkisesti spekuloi Johnsonin mahdollisella seuraajalla. Puolue odottanee tutkintaraporttien valmistumista ensin.

Protestoijan kyltti Boris Johnsonin vastaan ja taustalla näkyy Big Ben.

Boris Johnson uuden skandaalin keskellä: syntymäpäiväjuhlat keskellä koronasulkua – poliisi aloitti tutkinnan

Pääministerin kannatus omiensa joukossa hupenee. Lisää paljastuksia voi tulla tällä viikolla.

Britanniassa hallitus- ja oppositiopoliitikot vaativat pääministeri Boris Johnsonin eroa

Boris Johnsonin kustannuksella naurettiin parlamentin kyselytunnilla – Nyt jo oma väkikin puuhaa erokirjeitä

Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi jälleen ei erovaatimuksia esittäneille keskiviikkona. Niitä oli paitsi oppositiossa, myös omissa joukoissa.

Partygate-mielenosoitus Downing Streetillä Lontoossa.

Toimittajalta: Rakastettava veijari vai kurja lurjus? Bileskandaalilla voi olla Boris Johnsonille kohtalokkaat seuraukset

Britannian pääministeriä Boris Johnsonia suojeleva veijari-imago hapantui sulkutoimien aikana järjestettyjen työpaikkajuhlien seurauksena.

Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi parlamentin istunnossa Englannin  tiukentavan koronarajoituksiaan omikronmuunnoksen takia.

Boris Johnsonin piina jatkuu: lisää paljastuksia kosteista juhlista – "viiniperjantaita" läpi pandemian

Lehtiväitteiden mukaan henkilökunnalle toimitettiin säännöllisesti laukkukaupalla viiniä ja muuta alkoholia keskellä koronarajoituksia.

Britannian neuvottelija David Frost Brysselissä maanantaina.

Britannian brexit-neuvotteluja johtanut David Frost jättää hallituksen – kritisoi koronarajoituksia ja verojen nousua

Frostin lähtö hallituksesta on paha isku pääministeri Boris Johnsonille, joka on viime aikoina ollut kovan arvostelun kohteena.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle