Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Henrik Dettmannin kolumni: Mikä yhdistää Dennis Rodmania ja Sinikka Sokkaa? Vastaus kertoo kaiken siitä, mitä absoluuttiselle huipulle yltämiseen vaaditaan

Maksimaaliseen suoritustasoon yltääkseen on uskallettava kohdata heikkoutensa, voitettava luonteensa oikut tai kanavoitava ne oikein, kirjoittaa Henrik Dettmann. 

Agit Prop -yhtyeestä tunnettu Pekka Aarnio on kuollut

Aarniolla oli myös merkittävä tuottajan ura.

Lauluyhtye Agit-Propin laulaja Martti Launis on kuollut

Yhtye ilmoitti suru-uutisen Facebook-sivuillaan.

Työväenmusiikin perinnettä jatkavat nyt räppärit ja punkkarit: "Kantaa ottavaa laulua on ollut kaikkina aikoina, vaikka aiheet muuttuvat"

Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuma houkuttelee nimekkäillä esiintyjillä niitä, joita poliittinen sisältö ei kiinnosta. Työväenmusiikki ei kuitenkaan ole koskaan ollut pelkkää julistavaa paatosta.

Lauluja Utopiasta – Agit Propin tarina

Peter von Baghin viimeinen ohjaus kertoo laululiikkeestä.

Lahjapaketti: Love Records

50-vuotisjuhlavuoden paketillinen helmiä

Taistolaislauluista terrorismiin – Missä vaiheessa ääriliike tarttuu aseisiin?

Vallankumousta toteutettiin Suomessa lauluin Saksassa asein

Lovesta Johannaan - Elävän arkiston helmiä

Elävän arkiston kätköistä löytyy todellisia rock-aarteita.

Poliittisen laululiikkeen kiihkeydestä syntyi kirja

1970-luku oli työväen musiikin kulta-aikaa. Jyrkkyys ja sanomisen voimakas palo kuuluvat tänä päivänä rap-musiikissa.

Sodankylän 30. elokuvajuhlat alkavat kotimaisilla ensi-illoilla

Sodankylä elokuvajuhlien avajaispäivänä muistellaan edesmennyttä Peter von Baghia. Elokuvateatteri Lapinsuussa nähdään keskiviikkona kattava otos von Baghin lyhytelokuvia ja materiaalia kesken jääneestä Agit Prop -elokuvasta.

Suomalaisten protestilaulujen viisitoista valiota

Tutustu protestilauluihin eri vuosikymmeniltä!

Liisa Tavi: Euroviisut oli kamala kokemus

Julkisuudesta vetäytynyt laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi luokittelee itsensä humanistiksi, joka toivoo suomalaisille nykyistä kiireettömämpää elämää. Tavi myös kehottaa ihmisiä arvojensa tarkistamiseen.

Mitä kuuluu Liisa Taville, aikansa kukkaistytölle?

Laulaja-lauluntekijä Liisa Tavi heitti aikanaan jäähyväiset aseille ja ilmaisi kiitoksensa elämälle. Mitä Taville kuuluu nyt - tule mukaan Facebook-keskusteluun tiistaina 25.9. kello 10-11.

Mitä? Mistä lapset tulevat?

Lasten seksivalistusohjelma 1970-luvulta

Nine-musikaali etsii kadonnutta luovuutta

Imatralla lauantaina kantaesityksensä saava Nine-musikaali nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Luovuutensa kadottaneesta elokuvaohjaajasta kertova musikaali tuo vierailevina tähtinä Karelia-salin lavalle 16 naista ja yhden miehen.

Kaj Chydenius ja Agit Prop palaavat Berliiniin

Suomen poliittinen laululiike herää henkiin, kun 70-vuotispäiväänsä viettävä Kaj Chydenius ja Agit Prop -kvartetti konsertoivat Berliinissä perjantaina. Chydenius ja Agit Prop olivat suuria nimiä Suomen 1960- ja 1970-lukujen poliittisessa laululiikkeessä, joka sai vaikutteita saksalaisten säveltäjien ja runoilijoiden teoksista.

Chydeniuksen veljekset modernisoivat isänsä klassikkokappaleita

Säveltäjä Kaj Chydeniuksen pojat Kalle ja Jussi ovat julkaisseet levyn, jolla he tulkitsevat isänsä tunnetuimpia kappaleita. Näin he onnittelevat tällä viikolla 70 vuotta täyttävää Kaj Chydeniusta. Uusi sukupolvi on modernisoinut sävellyksiä itselleen sopiviksi.

Sokka Piafina tamperelaisnäyttämöllä

Näyttelijä, laulaja Sinikka Sokka on Edith Piaf musiikkiteatteri Palatsin musikaalissa. Ranskalaistähden elämästä kertova musikaali Edith! saa ensi-iltansa Tampereella helmikuussa.

Tasavuosia täyttävä Kaj Chydenius tekee lastenoopperoita

Kaj Chydenius tuo monille ensimmäisenä mieleen taistolaisuuden, Agit Propin ja poliittiset laulut. Mielikuvat on nyt kuitenkin syytä päivittää. 2000-luvun Chydenius yhdistyy puoluepolitiikan sijasta satuoopperoihin.

Yli 40 taiteilijaa pääsi eläkkeelle

Opetusministeriö on myöntänyt 43 uutta taitelijaeläkettä. Täysiä eläkkeitä joukossa on 27 ja uusia osaeläkkeitä 16. Kaksi osaeläkettä muutettiin täysimääräisiksi.

Kenen joukoissa seisot edustaa Japanissa

Agit-prop-aikakautta kuvaava dokumentti Kenen joukoissa seisot on valittu torstaina alkavan japanilaisen Yamagatan dokumenttifestivaalin kilpasarjaan. Jouko Aaltosen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva käsittelee 1970-luvun laululiikettä, vallankumousta ja nuoruutta. Se esitetään Yamagatassa pitkien dokumenttien kilpailusarjassa.

Agit-Prop: On jotain mikä yhdistää

Poliittisen laulun ikonit euroviisukarsinnoissa 1975.

Agit-Prop: Sinä tiedät luokkasi lait

Elvi Sinervon runo kertoo Kemin lakkosurmista 1949.

Agit-Prop: Oppimisen ylistys

Bertolt Brechtin klassikkoruno tv:n vappuohjelmassa 1975.

Agit-Prop: Kenen joukoissa seisot

Taistolaisliikkeen tunnuslaulun runoili Auliikki Oksanen.

70-luvun laululiikkeestä jäivät jäljelle tunteikkaat laulut

1970-luvulla sadat lauluryhmät ryhtyivät musiikin avulla taisteluun paremman maailman puolesta. Laulu oli politiikan väline, mutta merkitsi myös vahvaa yhdessäoloa. Aikakauden laululiikkeestä kertova musiikkielokuva Kenen joukoissa seisot tuli perjantaina ensi-iltaan Helsingissä ja Tampereella.