Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Finnish study: Cholesterol medication could slow prostate cancer

Initially it was feared by the medical community that cholesterol medications might worsen cancer, but new research from Tampere reveals the opposite.

Tupakointi huonontaa eturauhassyöpää sairastavan ennustetta – lisää riskiä kasvaimen uusiutumiseen

Sädehoitoon tai eturauhasen poistoleikkaukseen ohjattujen riski sairastua uudelleen on noin puolitoista kertaa suurempi, jos he tupakoivat.

Väitös: Korkeasti koulutetuilla miehillä on pienempi riski kuolla eturauhassyöpään

Levinneen eturauhassyövän kohdalla erot matalasti ja korkeasti koulutettujen välillä ovat näkyneet selvästi vielä viime vuosina.

Puolimetrinen penisluu, eroottisia tarinoita ja lemmen ääniä – Arktista parittelua esitellään Rovaniemellä

Kuumaa kyyytiä -näyttely esittelee pohjoisten lajien parittelutapoja. Ihmisten suvunjatkamista esitellään tarinoiden ja äänitteiden avulla.

Varapuhemies Mauri Pekkarinen jäi sairauslomalle

Pekkariselta on leikattu eturauhasen varhaisen vaiheen pahanlaatuinen kasvain.

Vasectomies hit record level in Finland

New statistics from the Institute of Health and Welfare show that more men than ever before are getting vasectomies in Finland.

Kauan odotettu suuri eturauhassyöpätutkimus valmistui – "kilttiä" syöpää sairastavia päätyi rankkoihin sädehoitoihin

Tutkimuksessa koehenkilöt jaettiin kolmeen ryhmään riippumatta siitä, kuinka vakava heidän syöpänsä oli. Brittitutkimuksen tulokset tulevat kovin myöhään, valittelee suomalainen asiantuntija.

Uusi dopingennätys - urheilijalta löydettiin 11 kiellettyä ainetta

Italialainen rugbypelaaja Davide Vasta on tehnyt kyseenalaisen ennätyksen.

Eturauhassyöpä iskee miehuuden ytimeen – valokuvanäyttely antaa sairaudelle kasvot

Oulun kaupunginkirjastossa on esillä muotokuvanäyttely 12 miestä. Näyttely antaa kasvot Suomen yleisimmälle miesten syövälle, eturauhassyövälle. Pohjois-Suomen syöpäyhdistyksen eturauhassyöpäpotilaiden tukihenkilö Osmo Lassi vaikuttui näyttelystä.

Kiista lumipeniksestä sai odottamattomat mittasuhteet Göteborgissa – katso video

Göteborgin lumipeniksestä on tullut maailmanluokan uutinen, ja Emilian Savan luoma gigapenis tunnetaan Yhdysvaltoja myöten.

Perjantaina 13. päivänä steriloidaan miehiä urakalla

Tänään vietettävän kansainvälisen vasektomiapäivän tavoitteena on rohkaista miehiä ottamaan suurempi rooli perhesuunnittelussa.

Eturauhassyöpä työllistää urologeja yhä enemmän – ruuhkia puretaan ulkoistamalla sterilisaatioita

Hyksin urologian poliklinikka pullistelee eturauhasvaivoista kärsivistä potilaista. Sterilisaatioita siirretään palveluseteleillä yksityisklinikoille, jotta Hyks voi keskittyä hoitotakuun piiriin kuuluvien sairauksien, kuten eturauhassyövän hoitoon.

Kivessyövät yleistyvät Suomessa – ”Toisinaan kumppani huomaa, eikä mies ole huomannut mitään”

Urologian erikoislääkärin mukaan on hämärän peitossa, miksi kivessyöpä on erityisesti länsimaiden vitsaus.

Sari Helin: Kun täydellinen penis korvasi puoli yhdeksän uutiset

Pakolaiskriisi muokkaa Eurooppaa palauttamattomalla tavalla. Suomessa se on paljastanut, miten kansan olisi yleissivistyksen kannalta edelleen kannattanut pysyä puoli yhdeksän uutisten ääressä ja tilata aamun lehtensä.

Tutkimus Italiassa: Koirat pystyvät haistamaan eturauhassyövän

Saksanpaimenkoirat onnistuivat yli 90 prosentin varmuudella tunnistamaan eturauhassyövän sitä sairastavilta. Tutkimuksen teki italialaisten urologien johtama tutkimusryhmä.

Läpimurto Etelä-Afrikassa: Kaikkien aikojen ensimmäinen onnistunut peniksen siirto

Nuori mies sai uuden peniksen joulukuussa. Nyt lääkärit ovat valmiit ilmoittamaan, että siirto oli menestys ja uusi elin toimii juuri kuten pitääkin.

Suomalaissperma kohtasi laadun laskun – syynä ympäristön kemikaalicocktail?

Miksi elämännesteessä on nykyisin puolet vähemmän elämää kuin ennen? Yhdeksi syyksi on veikattu ympäristön kemikaalikuormitusta.

Pippeli ja pimppi -laulu käännetään englanniksi

Ruotsalainen lastenlaulu on ladattu musiikkisivusto YouTubessa lähes viisi miljoonaa kertaa.

Voiko teemakuukaudella muuttaa maailmaa? Ehdota uutta teemakuukautta

Syyskuu oli muoviton, nyt lokakuussa vältellään lihansyöntiä. Onko teemakuukausilla mitään merkitystä? Entä millaista teemakuukautta sinä kaipaisit?

Miehelle ikävä yllätys: Ehkäisy menikin pieleen

Porilaisen lääkärivastaanoton odotustilassa vaihdettiin hiljattain ei-toivottuja kuulumisia. Toisilleen tuntemattomat miehet olivat saapuneet lääkärin pakeille samasta syystä. Molempien vasektomia oli mennyt pieleen. Lääkäri myöntää, että näin käy välillä, sillä mihinkään ehkäisykeinoon ei voi täysin luottaa.

Eturauhassyövän seulonta vähentää syöpäkuolemia

Muun muassa Helsingissä ja Tampereella tehdyn tutkimuksen mukaan eturauhassyövän aiheuttamia kuolemia oli seulontaryhmässä viidenneksen vähemmän kuin vertailuryhmässä. Tutkimustuloksesta huolimatta Suomessa ei aloiteta seulontaohjelmaa sen aiheuttamien haittojen vuoksi.

Tyttöjen ympärileikkaukset kasvava ongelma Isossa-Britanniassa

Parlamentin alahuoneen sisäasiainvaliokunnan mukaan viranomaiset eivät ole tehneet tarpeeksi tyttöjen ympärileikkausten estämiseksi.

Sadat jonottivat haistaakseen jättipökkövehkaa Ranskassa

Ihmisenkorkuinen kasvi kukkii vain kerran vuosikymmenessä. Fallosmainen kukka on kasvikunnan kaikkein suurimpia.

Pyöräilevä mies, pelkäätkö impotenssia?

Netin keskustelupalstoilla miehet pohtivat, voiko pyöräily heikentää seksuaaliterveyttä. Ei siis ole mikään ihme, että fillari on saanut lisänimekseen munamankeli. Pelot liittyvät impotenssiin ja jopa syöpiin, mutta ovatko ne aiheellisia?

Peniksen raapustaminen oli liikaa – vulgaari tempaus toi pelikieltoa

Australialainen kriketinpelaaja Daniel Worrall sai lajiliitoltaan pelikieltoa raapustettuaan ennen ottelua kentän pintaan peniksen kuvan.

Radikaalileikkaus ehkä sittenkin hyväksi varhaista eturauhassyöpää sairastaville

Muutama vuosi sitten samankaltainen tutkimus osoitti radikaalileikkaukset hyödyttömiksi paikallista ja varhaisessa vaiheessa olevaa eturauhassyöpää sairastaville.

Kikkelikohusta revitään riemua stand up piireissä

Torstaina julki tullut kansanedustajan ”kikkelikohu” toi suomalaisille stand up -koomikoille uuden vitsisammon. Alan veteraani, näyttelijä-koomikko Riku Suokas nauttii poliitikkojen ajattelemattomuudesta.

Oireetonkin eturauhanen on hyvä tarkistuttaa

Eturauhasen eli prostatan aiheuttamista vaivoista kärsii melkein joka toinen yli 50-vuotias mies. Vaikka tieto eturauhasongelmien tavallisuudesta lisääntyy, aihe on yhä arka miehille.

Lampaan penis on islantilainen uutuusherkku – video

Islantilaiset ovat kuuluisia hämmentävistä perinneruuistaan: mädätetystä haista ja keitetystä lampaanpäästä. Vanhan islantilaiskalenterin mukaisena Thorri-kuukautena ruokaperinteet heräävät henkiin. Uusiakin erikoisuuksia kokeillaan, ja tänä vuonna sellainen on vakuumipakattu pässin penis.

Uutta tietoa eturauhassyövän leviämisestä

Kansainvälinen tutkijaryhmä on löytänyt eturauhassyövän riskiin vaikuttavan uudenlaisen mekanismin. Löytö on merkittävä, uusi avaus eturauhassyövän leviämisen estämisessä.

Lappiräppi siivittää Movember-kampanjaa - kuuntele

Alkaa olla selvää, että 10 vuotta sitten Australiasta lähtenyt Movember on tullut Suomeen jäädäkseen. On syntynyt Movember-sukupolvi, joka kerää vuosittain varoja eturauhas- ja kivessyöpätutkimukseen. Rovaniemen Movember-kampanja sai tälle vuodelle oman biisinsä.

Leikkausrobotti mullisti eturauhaskirurgian Taysissa

Sairaala saavutti tuhannen leikkauksen rajapyykin ensimmäisenä Suomessa. Robotin avulla poistetaan 6-7 eturauhasta joka viikko.

Kiveen hakatut penikset määrittelevät italialaiskaupungin syntymän päivälleen

Kaksi Priapus-jumalan symbolia hakattiin kaupungintornin tyveen osoittamaan auringonnousuun. Arkeologi Stella Bertarione laski fallosten asennosta tarkalleen päivän, jolloin Aostan kaupunki syntyi.

Ruotsissa ehdotetaan ympärileikkauskieltoa

Uskonnolliset ympärileikkaukset alle kaksikuisille lapsille sallittiin laissa vuonna 2001. Kumoamista vaativat viimeksi vuosi sitten ruotsidemokraatit, nyt lapsiasiavaltuutettu.

Kivestenpurijaksi syytettyä kalaa löytyi nyt myös Ranskasta

Piraijan sukulainen pacu on huonomaineinen, sillä sen on kerrottu purreen uhriensa kivekset irti. Pariisilaiskalastaja sai pacun onkeensa viime viikolla.

Miksi kyyllä on kaksi pippeliä ja mitä siili tekee pusikossa

Ylen uusi luonto-ohjelma Ulos luontoon tutkii lähiluontoa. Ohjelman juontajat Minna Pyykkö ja Kimmo Ohtonen sukeltavat luontoharrastajien ja tutkijoiden kanssa lähipusikoihin ja yllättyvät vaikka siilin salaisesta yöelämästä ja siitä, mitä kyykäärme tekee kahdella peniksellä.

Lääkkeitä kaljuuntumiseen tai kuukautisten siirtoon?

Arkiset vaivat ja luonnollisen vanhenemisen mukana tulevat oireet muuttuvat uusiksi taudeiksi. Lääkitystä on tarjolla aikaerorasitukseen, kuukautisten harventamiseen ja miesten vaihdevuosiin. Käytätkö lääkkeitä näiden vaivojen poistamiseen?

Eturauhassyövän seulomisesta vain vähäinen hyöty

Eturauhassyövän seulominen PSA-testillä auttaa vähentämään syöpäkuolemia, mutta vaikutus on hyvin pieni, suomalaistutkimus osoittaa. Testit johtavat myös moniin virheellisiin diagnooseihin.

Keminmaalaismiehille eturauhasseulontatutkimus

Keminmaalaisille 50 vuotta täyttäneille miehille aletaan järjestää säännöllinen eturauhasseulontatutkimus ensi vuodesta alkaen. Keminmaan kunnanhallitus päätti tiistaina antaa tutkimuksen valmistelun hyvinvointilautakunnan tehtäväksi.

Berlusconin antiikkipatsaalle lisäämä penis poistettiin

Taideasiantuntijat suuttuivat kolme vuotta sitten, kun Berlusconi määräsi vanhoille patsaille lisäosia.

Peikko-opuksella on vuoden oudoin kirjan nimi

Teos antaa ohjeita muun muassa keijukaisten karkottamiseen kotoa.

Tyttöjen ympärileikkaukset vähentyneet maailmassa

Ympärileikkaukset ovat vähentyneet merkittävästi niissä Afrikan ja Lähi-idän maassa, joissa käytäntö on yleisintä.

Puhdistustyöt paljastivat Colosseumin värikkäät seinät - ja tuhmat tuherrukset

Lian ja maalin alta löytyi erittäin värikkäitä maalauksia, joista voi päätellä, että koko Colosseumin sisätilat oli kirkkaasti maalattu. Muinaiset katsojat ovat raapustaneet seiniin myös eroottisia kohtauksia.

Limsapullo päivässä lisää riskiä sairastua eturauhassyöpään

Miehet jotka juovat normaalikokoisen limsapullon päivässä sairastuvat suuremmalla riskillä aggressiiviseen eturauhassyöpään, kertoo maanantaina julkaistu ruotsalaistutkimus.

Suomen yleisin syöpä koettelee miestä

Eturauhassyöpään sairastuu Lapissa lähes sata miestä vuosittain. Vuosina 2004-2010 Lapissa on todettu noin sata eturauhassyöpätapausta vuosittain. Suomen syöpärekisterin ylläpitämän tilaston mukaan yleisin syöpä Lapissa on eturauhassyöpä.

Nyt on miestä karvoihin katsominen

Movember-kampanja on innostanut miehet ympäri maailman kasvattamaan viiksiä ja keräämään sekä rahaa että huomiota eturauhassyövän tutkimukselle. Jalkapallomies Juha Reini on vahvasti asian puolesta, mutta hänen viiksiensä into on vaatimattomampaa.

Tieto eturauhassyövästä vei jalat alta

Alpo Hohenthalin vaivoille löytyi selitys liki 10 vuotta sitten: virtsatulehdusten takaa paljastui eturauhassyöpä. Leikkauksesta toipumisen raskaus yllätti miehen, mutta sittemmin elämä on normalisoitunut. Vaimon tuella, sillä ilman sitä ei olisi jaksanut millään.

Poikia huolettaa peniksen pienuus

Epävarmuudessa vellovat pojat käyttäytyvät usein julmasti homoja kohtaan. Poikien seksuaalitiedot ovat selvästi tyttöjä huonommat.

Miesten steriloinneissa hypähdys viime vuonna

Viime vuonna steriloitiin 2 500 naista ja 1 900 miestä. Suhde on tasoittunut viime vuosina.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle