Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Festarit haluavat roskavuoret historiaan: Glastonbury kielsi kertakäyttömuovin, suomalaisbilettäjä kierrättää jo tottuneesti

Maailmalla rockfestivaalit yrittävät vähentää kävijöiden jättämän roskan määrää aiempaa pontevammin. Halvat kertakäyttöteltat tosin yleistyvät myös Suomessa.

Seksuaalinen ahdistelu festivaaleilla on ongelma Ruotsissa, mutta mikä on tilanne muissa Pohjoismaissa - Yle selvitti

Viime aikoina maailmalla on kohistu Ruotsin Bråvalla-festivaalilla tapahtuneista raiskauksista ja ahdisteluista.

”Olen tällainen järjestömyyränörtti” – Jyväskylän äänikuningatar Bella Forsgrén on yhtä aikaa pikkukylän ja maailman tyttö

Jyväskylän kuntavaalien äänikuningatar Bella Forsgrén haaveilee vaikuttamisesta ja tutkijanurasta. Perhe ja ajokortti eivät ole ajankohtaisia asioita, mutta saunassa pitäisi käydä useammin ja välillä on päästävä maailmalle vaikka rockfestivaaleille.

Pakolaisen tai muslimin voi lainata kirjastosta Kouvolassa – laina-aika 20 minuuttia

Elävä kirjasto tarjoaa lainaajalle juttukaveriksi esimerkiksi pakolaisen, muslimin tai ADHD-ihmisen. Tanskasta vuonna 2000 alkunsa saaneen menetelmän toivotaan hälventävän ihmisten ennakkoluuloja ja edistävän yhdenvertaisuutta.

Angelique Kidjo, sankarini

Hevigimmalle kolahti afro.

Kööpenhamina Andersenista Høegiin

Kertomuksia Kööpenhaminasta.

Funk & soul -legenda Stevie Wonder kuumentaa Kaisaniemen

Amerikkalainen soul-tähti Stevie Wonder saapuu keskiviikkona konsertoimaan Helsingin Kaisaniemeen. Kolmatta kertaa Suomessa vieraileva legenda on monipuolisen musiikki-illan pääesiintyjä.

Roskilden festivaali alkaa torstaina – innokkaimmat juoksivat paikalle jo sunnuntaina

Ensimmäiset esiintyjät astuvat Roskilden festivaalin lavalle torstaina, mutta innokkaat festivaalivieraat ryntäsivät leirintäalueelle heti kun se avattiin viime sunnuntaina.

Indie-yhtye Rubik lopettaa

Rubik-yhtye lopettaa toimintansa jäähyväiskeikkaansa Helsingissä perjantaina. Kymmenen vuotta kestäneen toimintansa aikana Rubik on muun muassa tehnyt lukuisia kiertueita Pohjois-Amerikkaa myöten.

Mieskuoro Huutajat tulee iholle ja täyttää tajunnan

25-vuotias Mieskuoro Huutajat on noussut hämyisiltä klubeilta maailman estradeille. Kuoro ei ole kuitenkaan hylännyt maanläheisiä juuriaan.

Mieskuoro Huutajat 25 vuotta

Oululainen Mieskuoro Huutajat täyttää 25 vuotta. Ryhmä juhlistaa uraansa vuoden kestävällä tapahtumasarjalla.

Live-musiikkitaltiointien mestari palkitaan Tampereella

Musiikki ja Media -tapahtuman elämäntyöpalkinnon saava Jan Sneum vannoo radion voimaan. Takavuosien Provinssirock elää vahvana tanskalaisen mielissä.

Nainen kuoli Roskilden festivaaleilla Tanskassa

Tanskan poliisin mukaan nainen on kuollut ja toinen henkilö on loukkaantunut Roskilden rock-festivaaleilla sunnuntaina. Henkilöt putosivat 30-metrisestä tornista, joka sijaitsee festivaalialueella.

Elävä kirja kertoo tarinansa 20 minuutissa

Eri puolilla Suomea on järjestetty tänä vuonna yli 30 elävää kirjastoa. Kirjojen sijaan niissä lainataan sellaisten ihmisten seuraa, jotka edustavat vähemmistöä tai muusta syystä ennakkoluuloja kohtaavaa ihmistä. Keskiviikkona Helsingissä elävässä kirjastossa tarinoitaan kertoivat muun muassa cp-vammainen, transseksuaalinen nainen, suomenruotsalainen vanhus ja saamelainen.

Ilmaistapahtumat ovat järjestäjille ongelmallisia

Kotimaisten yleisötapahtumien turvallisuusasiantuntijan mukaan turvallisuuskysymykset otetaan Suomessa paremmin huomioon kuin Euroopassa keskimäärin. Ilmaistapahtumien järjestäminen on kuitenkin aina haasteellista, tapahtumajärjestäjä sanoo.

Beat Goes On at Summer Music Festivals

Summer festivals have attracted more attendees than expected this year. Last spring, organisers feared that the recession would have a negative effect on their numbers.

Taantuma jätti festarit rauhaan

Alkukesän suuret festivaalit ovat saavuttaneet ja jopa ylittäneet kävijätavoitteensa. Vielä keväällä järjestäjät pelkäsivät taantuman vähentävän kävijöitä.

Porilainen Circle = "världens bästa rockband"

Porilaisen Circle -yhtyeen Roskilden festivaalikeikka on saanut hurmioituneen vastaanoton. Ruotsin suurimman aamulehti Dagens Nyheterin toimittaja Nils Hansson hehkuttaa yhtyettä puolen aukeaman verran sunnuntain kultuurisivuilla.

Lentokenttä evakuoitiin indiebändin takia

The National -bändin laulajan ulkomaantuliainen aiheutti lentökentän evakuoimisen. Honolulun lentokenttä Havaijilla tyhjennettiin 45 minuutin ajaksi, sillä laulaja Matt Berningeriä epäiltiin terroristiksi.

Roskilde-festivaali otti varaslähdön

Juhlijat kaatoivat leirintäalueen aidat lauantaina iltapäivällä ja rynnivät joukolla sisään viisi tuntia varsinaista porttien avaamista aiemmin. Järjestäjät kirjoittavat kotisivullaan, että tunkeutuminen sujui kuitenkin hyvässä hengessä.

400 kylttiä opastaa festarikansaa

Osa onnistunutta festaria ovat hyvät kyltit ja näyttävät lavat. Lapualainen Raimo Santala on ollut somistamassa Provinssirockia jo 90-luvun alkupuolelta lähtien ja huolehtinut, että festarivieraat löytävät vessat ja ruokapaikat.

Provinssirock tarjoaa uudenlaista leirintäpalvelua

Tänä vuonna Seinäjoen Provinssirockiin ei välttämättä tarvitse tuoda omaa telttaa, vaan tapahtuman järjestäjä vuokraa valmiiksi pystytettyjä neljän hengen telttoja leirintäalueella.

Roskildessa rockataan tuulisähkön voimalla

Tanskassa järjestettävä musiikkifestivaali Roskilde pyrkii näyttämään muille mallia ilmastotalkoissa. Roskildeen on esimerkiksi rakennettu ympäristöystävällinen leirintäalue, jossa voi esimerkiksi ladata kännykkän tuottamalla sähköä kuntopyörän avulla.

Euroopan suurfestareille tiedossa nihkeä kesä

Euroopan suurimmilla musiikkifestivaaleilla on tiedossa hankala kesä talouskriisin takia. Lipunmyynnin kanssa kamppailevat etenkin itä-eurooppaliset festarit.

Viikonloppuna luvassa festarisuma

Perjantaina alkoi suomalaisittain vilkas festariviikonloppu. Juhlijoita keräävät mm. Ruisrock, Simerock ja Hangon Regatta Weekend. Moni suomalainen on suunnannut myös torstaina alkaneelle Roskilden festivaalille.

Roskilden festivaalin kuolemista ei korvauksia

Roskilden rockfestivaaleilla vuonna 2000 kuoliaaksi tallautuneiden henkilöiden omaisille ei makseta korvauksia. Asiasta on päättänyt tanskalainen tuomioistuin.

Festivaalit panostavat yhä enemmän luonnon suojeluun

Kesäfestivaalit satsaavat aiempaa enemmän ympäristöasioihin. Ulkomailla festarivieraille tarjotaan palkintoja roskien keräämisestä ja kotimaan festareilla esimerkiksi kimppakyytiläisille luvataan ilmainen parkkipaikka.

Etelä-Ruotsin tulvat saattaneet vaatia jo ihmishengen

Etelä-Ruotsissa ennätystulvien aiheuttamat laajat liikenneongelmat ovat jatkuneet. Jatkuvat rankkasateet ovat nostaneet vesimassat teille. Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat saattaneet vaatia jo yhden ihmishengen.

Roskildeen ennustetaan jälleen sadesäätä

Tanskassa torstaina alkava Roskilden rockfestivaali käynnistyy jälleen sateisissa merkeissä. Rankkasateet ovat muuttaneet festivaalialueen mutavelliksi.

Roskilde festivaali alkaa tänään

Tanskassa alkaa tänään vuosittainen Roskilde festivaali. Nelipäiväisen tapahtuman lämmittely on aloitettu jo viime sunnuntaina ja ensimmäisenä päivänä paikalle oli saapunut 45 000 ihmistä.